Dodaj do ulubionych

Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Rozmo...

27.06.06, 09:54
Tekst sponsorowany!!!!???? I ta zadowolona, uśmięchmieta buźka radnego. I te
wyrazy samouwielbienia! Jaki jestem wspaniały, zaangażowany, aktywny....
Tylko brak choćby jednego, jedynego konkretu, przykładu, co Dębicki - oprócz
pobierania diety - zrobił dla mieszkańców miasta..... Ale cóż - zbliżają się
wybory, trzeba gawiedzi się przypomnieć, pokazać. Ciemni ludzie kupią
wszystko.....
Obserwuj wątek
    • Gość: locker_obserwator Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.06, 10:29
      ... i niech tam startuje w wyborach (W.Brytanii) skoro nie pasuje mu państwo,
      które wysiłkiem obywateli wykształciło lekarza (lekarz uczył się za darmo na
      wszystkich poziomach kształcenia)... teraz pracuje dla kogo innego ale nadal
      żeruje na polskim państwie jako radny... tam szanują lekarzy (dlaczego brak
      angielskich lekarzy? - nie każdego jest stać na opłacenie nauki - tam darmo nic
      nie ma), no tak ale w Polsce lekarze nie zawsze szanuja tych którzy zapłacili
      za ich wykształcenie... fakt - artykuł napisany przed wyborami...
      • Gość: rezyser83 Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:48
        To fakt ze wyksztalcenie dostal zadarmo ale niedziwe sie ze sprobowal sil w
        Angli. Dlaczego ma swoje zdrowie niszczyc za smieszne pieniadze, kto o zdrowym
        rozsadku tyle by pracowal za tak smieszne wynagrodzenie.
        Smutne jest tylko to ze doszlo do takiej sytuacji.
        Za 2 lata koncze studia i wyglada na to ze mnie tez czeka taka przyszlosc
        chociaz bardzo bym chcial pracowac w Polsce. tylko gdzie skoro wszystkie
        stanowiska w moim zawodzie obsadzone sa emerytami i kolesimi innych
        trzymjacychc wladze. Jaki ja mam miec przyklad, moj patryjotyzm wystawiony jest
        na ciezka probe.

Pozdrawiam!
        • Gość: locker_obserwator Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.06, 11:02
          Cyt "Dlaczego ma swoje zdrowie niszczyc za smieszne pieniadze?" a dlaczego
          emeryci i renciści otrzymując śmieszne pieniądze łoża na szkolnictwo wyższe?
          Dlaczego większość tego społeczeństwa ma śmieszne pieniądze i łoży na wszelkie
          etapy szkolnictwa płacąc podatki?
          Skoro wykształciło Cię państwo czyli my zarabiający śmieszne pieniądze to ty za
          te śmieszne pieniądze powinieneś pracować tyle lat ile się uczyłeś za darmo...
          jeśli sam opłaciłeś sobie nauke na wszelkich etapach możesz jechać w świat
          gdziekolwiek... jesli sfinansowała Cię firma (twoje studia) pracujesz dla tej
          firmy... to zdrowe normalne podejście do tematu... jeśli podjąłeś studia na
          kierunku marketing i zarządzanie - masz pecha bo to wszyscy studiują....
          • e_werty Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz 27.06.06, 11:34
            "...Dlaczego większość tego społeczeństwa ma śmieszne pieniądze i łoży na
            wszelkie etapy szkolnictwa płacąc podatki?"

... bo tak jest skonstruowane polskie prawo! I konstruowali je ci - teraz
            narzekający - emeryci i renciści! Wszak to oni wspierali przez dziesieciolecia
            komunę!!! Teraz zbieraja z tego plony!

"...Skoro wykształciło Cię państwo czyli my zarabiający śmieszne pieniądze to
            ty za te śmieszne pieniądze powinieneś pracować tyle lat ile się uczyłeś za
            darmo... "

... bo tak przewiduje polskie prawo - zmień je - a wówczas będziesz mógł
            wymagać!

Hey!! locker_obserwator - mam nieodparte wrażenie że przemawia przez ciebie
            zawiść - pewnie jestes po "marketingu i zarządzaniu"? Zawsze pozostaje mycie
            garów w Irlandii - jeżeli zdążyłeś sie nauczyć języka w trakcie studiów...
            • Gość: locker_obserwator Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.06, 11:38
              ...przecież Ty też wspierałeś komunę...
              • e_werty Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz 27.06.06, 11:52
                "...przecież Ty też wspierałeś komunę... "

...(być może!) ... no i co z tego? Czy ja Dębickiemu zakazuję pracować w Angli?
                W imię "sprawiedliwości społecznej"? i to wypracowanej przez
                tychże "narzekajacych"?

• Gość: nicelus sprawiedliwość dziejowa. IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.06, 21:42
                  "W sobotę wsiadam do samolotu i wieczorem jestem w Gorzowie, w domu. Nie
                  zmęczony, wręcz zrelaksowany - mówi."

wiedziałem, że kiedyś po powrocie z pracy u kapitalistów wyzyskiwaczy powie to
                  jakiś działacz lewicy. doczekałem takiej chwili i to jest piękne!
          • Gość: koto76 Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: 198.176.19.* 27.06.06, 11:37
            "dlaczego emeryci i renciści otrzymując śmieszne pieniądze łoża na szkolnictwo
            wyższe"

Dlaczego locker? Wlasnie dlaczego??? Bo wiekszosc ludzi w tym kraju, tak jak
            Ty, pragnie tylko tego zeby wszyscy mieli po rowno. I wychodzi z tego niestety
            wielkie gowno!
            • Gość: locker_obserwator Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.gorzow.mm.pl 27.06.06, 11:40
              ... coś problem ze zrozumieniem... nidzie nie jest napisane, że ma byc po równo
              bo to nie te czasy...
              • Gość: koto76 Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: 198.176.19.* 27.06.06, 11:56
                A to? "Skoro wykształciło Cię państwo czyli my zarabiający śmieszne pieniądze
                to ty za
                te śmieszne pieniądze powinieneś pracować tyle lat ile się uczyłeś za darmo... "

Poza tym "panstwo" czy "my" nikogo nie ksztalci. Mnie wyksztalcili moi rodzice
                placac podatki, ktore szly min. na publiczne szkolnictwo. Dlatego nie mam
                zamiaru ani sekundy pracowac dla dobra spoleczenstwa, gdyz nic nie jestem mu
                winien. Spoleczenstwo moze sie zrzucac co najwyzej na ksztalcenie sierot i tu
                jedynie mozesz miec racje.
      • pretty01 Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz 27.06.06, 16:14
        Gość portalu: locker_obserwator napisał(a):tam darmo nic
        > nie ma
        Słuszne spostrzeżenie - vide -darmowej niemalże pracy lekarzy tez tam nie ma,
        prawda?
      • Gość: doctor Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: 62.6.139.* 27.06.06, 17:55
        Posluchaj cwaniaku. To lekarze ksztalca lekarzy, oczywiscie za darmoche. Ja
        pracujac na Akademii ksztalcilem studentow za dobre slowo. Potem jako ordynator
        ksztalcilem lekarzy (mlodszych kolegow) tez za darmoche. Ale zmadrzalem i
        pozdrawiam z UK gdzie dobrze zarabiam i mnie szanuje i zeby bylo jasne jestem
        konsultantem. I ciesze sie ze nie musze leczyc takich ludzi jak pan cwaniaku.
        • e_werty Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz 28.06.06, 23:50
          "...I ciesze sie ze nie musze leczyc takich ludzi jak pan cwaniaku."

... a bez praktyk w leczeniu (takich cwaniaków!!!) To szybko przestaniesz
          być "konsultante" - w cenie są ci co mają kontakt z pacjentem (nawet
          tym "cwaniakiem" - to także specjslizacja!!!)
      • Gość: jaca Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.cm.umk.pl 28.06.06, 18:23
        Jeślipaństwo wykształciło lekarza, to wcale nie znaczy, że ma on być lekarzem
        społecznym. Państwo kształci także innych specjalistów.Tylko że nie stwarza im
        możliwości pracy w wyuczonej specjalności.
    • Gość: koto76 Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: 198.176.19.* 27.06.06, 11:30
      Wystarczy, ze rozsadnie gada i rozsadnie postepuje. Ceol gamoniu, nie zazdrosc
      mu i nie wciagaj do polskiego piekielka. Co z tego, ze Ty w nim siedzisz po
      uszy?
      • Gość: koster Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.13-200-80.adsl.skynet.be 27.06.06, 14:30
        a czego mu zazdroscic ? Wyobcowania ,niklych kontaktow z polska
        rzeczywistoscia,a na pewno z ta,na rzecz ktorej obiecal pracowac?Co on jeszcze
        wie i moze dojrzec z tego samolotu ? Gdyby pan dr chcial byc w porzadku,to w
        momencie podpisywania kontraktu zrezygnowalby ze spolecznych funkcji.Ojczyzna
        to teraz tylko wypad na weekend,czyz nie tak ? Spotkalam w Antwerpii lekarza
        rozwozacego pacjentom posilki,mial 2 oddzialy do obsluzenia,zarabial netto 900
        euro z groszami,za mieszkanie placil 450 ...A co robi nasz pan dr ?
        • jonabe1 Re: do koster 28.06.06, 20:03
          No to pewnie ten lekarz byl nieudacznikiem skoro jako polski lekarz byl salowym
          albo jakims pomagierem z pensja netto sprzataczki (tu lekarz-mlody ma
          wyjsciowego ok 5000 euro minimum).Wiekszosc tu w Belgii robi doksztalcajace
          kursy i ich dyplomu,rowniez obecnie pielegniarek (bez dodatkowych szkolen)sa
          uznawane i szanowane,bo jak pewnie wiesz sluzba medyczna jest w cenie.Akurat
          tak sie zdarza,ze moj przyjaciel-dyr administracyjny euro clinique na dzis
          poszukuje ok 40 pielegniarek i 13 lekarzy,bo coz nie kazdy moze zostac lekarze
          czy pielegniarka
          Ja nie znam tego lekarza-radnego,ale to on swego czasu zainteresowal sie
          (wymienilismy maile)moimi opisami przekretow marszalka
          Skoro panstwo polskie nie moze zapewnic lekarzom godnych warunkow
          (pensja,godziny pracy)to niech szukaja pracy za granica...
          • Gość: r Re: do koster IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 22:47
          • zamiarek05 Re: do koster 28.06.06, 23:29
            Tak... to ten sam radny... on sie zajmuje wszelkimi pierdułami - a nóz sie
            trafi powazna? Jona - idź pozamiataj odcinek... nie wypsuj bzdur!!!
            • Gość: jona Re: do zamiarek IP: *.78-136-217.adsl.skynet.be 29.06.06, 19:43
              Bzdury to ty piszesz.........a moze ty wkrotce bedziesz kandydowal na
              radnego?????
          • piotr.debicki Do Jony 03.07.06, 23:40
            > Ja nie znam tego lekarza-radnego,ale to on swego czasu zainteresowal sie
            (wymienilismy maile) moimi opisami przekretow marszalka>

Napisalem swego czasu w tej sprawie interpelacje, ktora zostala przekazana do
            Urzedu Marszalkowskiego. Otrzymalem duza epistole podpisana przez
            A.Bochenskiego, w ktorej powolujac sie na wiele dokumentow udzielil odpowiedzi
            na zawarte w naszej korespondencji zarzuty. Generalnie wydaje mi sie, ze
            niezaleznie od stanu faktycznego, w papierach tej sprawy panuje porzadek w UM.
            Niestety, na tym koncza sie moje mozliwosci dzialania po linii samorzadowej,
            poniewaz jako radny Gorzowa nie mam uprawnien kontrolnych w samorzadzie
            wojewodzkim. Jesli Pani Jono posiada Pani dokumenty potwierdzajace podnoszone
            przez Pania zarzuty, to jedyna droga pozostaje przekazanie ich prokuraturze z
            prosba o zajecie sie sprawa. Ale decyzja nalezy wtedy do prkuratury.

Pozdrawiam,
            Piotr Debicki
            • Gość: tomek Re: Do Jony IP: *.cust.homechoice.net 30.07.06, 09:51
              W angli pracuje pan doktor z gorzowa o podobnym do pana imieniu i nazwisku.
              Wszyscy go chwala, zreszta jak wiekszosc polskich lekarzy. Czas panie doktorze
              dolaczyc do swojego immiennika i tez uciekac do GB. Zostawac w polsce nie ma
              wiekszego sensu. pozdrowienia tomek.
    • Gość: bss Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:03
      Panowie i panie, może zaczniecie od tego czy wykszyałcenie równa się
      umiejętnościom i fachowości. W USA dobry prawnik zarabia tysiące dolarów
      przyjmując w biurze na Manhatanie, a zły ( pomimo wykształcenia ) gdzieś na
      przedmieściach. Weryfikacja umiejętności ot co. Podobnie jest z lekarzami -
      panie doktorze , boli mnie mocno w klatce pierśiowej. - a ile pan ma lat ? - 45
      panie doktorku. - eee, to już od wieku, niestety bdzie się nasilać - ile płacę
      za wizytę? - 100 !!!!
    • gorzowski_zg Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz 02.07.06, 13:50
      rozumiem że kasa ma znaczenie
      a czy tata pana radnego nie był czasem tz. wybitnym działaczem
      a taki wybitny to chyba kaski trochę odłożył
      he he he
      • Gość: nicelus Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.06, 21:20
        w anglii szanują lekarzy i nie ma zadłużonych szpitali, bo tam nie ma rządów
        partii socjalistycznych.

www.radio.zachod.pl/zachodv1/news.php?id=16263
        • Gość: nicelus Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.06, 21:37
          pacjenci też mogą do anglii wyjechać.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060714/kraj/kraj_a_1.html
    • Gość: bartek Uwaga ! Jest gorzej niż myślicie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:56
      Lekarze w Gorzowie "olewają pracę" i udają,że leczą.
      Nie wiem jak jest w innych miastach ale tutaj radzę Wam uważać.
      Być może niektórych lekarzy ta moja opinia nie dotyczy ale jeśli ktoś z Was
      widzi,że Wasze leczenie dziwnie się ciągnie,a choroba jest poważna -nie
      czekajcie!Kontaktujcie się z innym.Szukajcie pomocy dla siebie i rodziny
      energiczniej!Miły lekarz to nie wszystko!Moja uwaga jest oczywiście uzasadniona
      ale dotyczy ,ma się rozumieć ,podejrzeń "najgorszego".Chory często nie zdaje
      sobie sprawy tak do końca ze swego stanu. Uczulam jednak - w trochę
      powazniejszych stanach bądżcie podejrzliwi!Być może ratujecie swoje lub swoich
      bliskich życie.Jest przecież jeszcze Szczecin.Są inne miasta.Wiem co piszę!
    • Gość: leon Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: 194.168.231.* 26.07.06, 16:51
      To w koncu ilu tych doktorow wyjechalo a Gorzowa? Tylko pan radny?
      • landy Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz 26.07.06, 22:24
        wiecej tylko o nich cicho
        • Gość: --hahahhha Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: 81.219.254.* 29.07.06, 06:18
          wyjechal rówiez mój brat. Co prawda nie był lekarzem w gorzowie, ale po studiach
          na AM, opłaconej nostryfikacji czmychnął do GB i dobrze sobie tam zyje. W sumie
          to zaj...cie, pi...yc grajdoł polskę, gdzie byle szmaciarz od blacharki
          samochodowej zarabia wiecej niz lekarz.
    • Gość: nicelus Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.06, 13:54
      właściwie to pan radny dobrze się urządził. lekarzem jest w anglii, bo tam
      szanują lekarzy. lewicowym radnym jest w gorzowie, bo tam szanują lewicowych
      polityków.
      • e_werty Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz 29.07.06, 14:07
        "...pan radny dobrze się urządził,,,"

... czy to zrzut? Kazdy stara sie urzadzić" jak najlepiej...
        • Gość: nicelus Re: Pracuję w Anglii, bo tam szanują lekarzy. Roz IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.06, 18:33
          nie jest to zarzut, tylko stwierdzeie faktu.

faktem jest też, że każdy się stara.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3514696.html
    • Gość: tomek po co ta cala dyskusja IP: *.cust.homechoice.net 30.07.06, 09:44
      To ze pacjenci gardza polskimi lekarzami poniewaz ci sa slabo uposazeni to
      oczywiste. Nigdy nie szanuje sie biedakow. Nie rozumiem tylko, po co ta cala
      gadanina. Lekarze powinni olac polskich pacjentow i emigrowac do anglii. Dzieki
      temu mamy dobrych polskich lekarzy tu na miejscu. A debile w naszej starej
      ojczyznie niech spadaja na drzewo :)))) Pa gamonie ze starej polski. Ide
      zarabiac kochane funciaki. A wieczorem wpadne z dzieckiem do jakiegos dobrego
      polskiego lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka