Dodaj do ulubionych

posrednicy nieruchomosci

25.07.06, 19:00
mam w planach sprzedaż mieszkania, którego posrednika polecacie? Jest ich na
rynku mnóstwo, moze ktos ma własne doswiadczenia? Apartament, Rezydent,
Pawlukowicz, czy moze Cetnar?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alhmai El Mohnati Re: posrednicy nieruchomosci IP: *.gorzow.mm.pl 25.07.06, 21:08
      A co za problem samemu sprzedać. Będziesz płacił prowizję jakiemus pośrednikowi
      i kupujący też będzie płacił. Do tego jak zgłoszisz ofertę do kilku pośredników,
      kupujacy płaci prowizję dla nich wszystkich (sic)bo trzeba mieć wyłącznośc na
      sprzedaż.
      Kilka ogłoszeń w necie, kilka zdjęć, dobre ogłoszenie w gazecie nawet na
      allegro, albo gorzow24.pl i sprzedasz.
      Teraz mieszkania rozchodzą sie na pniu, szczególnie te mniejsze.

poczytaj
      dom.gazeta.pl/prawo/1,65565,2904218.html
    • e_werty Re: posrednicy nieruchomosci 25.07.06, 21:46
      Hey - biszop13 - sprzedajesz ten Palacyk Biskupi w Gorzowie?
    • calama Re: posrednicy nieruchomosci 01.08.06, 09:04
      polecam nieruchomości sienkiewicz
      mam do tej firmy zaufanie

sienkiewicznieruchomosci.pl/
      • Gość: aaxxx Re: posrednicy nieruchomosci IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 09:14
        najpierw spróbuj dać ogłoszenie i zobaczysz. Po co Ty i kupujący macie jeszcze
        płacić dodatkowo? Jeżeli nie uda Ci się przez ogłoszenie w gazecie to
        ewentualnie wtedy spróbuj dać do pośrednika
      • e_werty Re: posrednicy nieruchomosci 02.08.06, 21:07
        "...polecam nieruchomości sienkiewicz..."
        ... rodzina?

Czeka mnie sprzedaz dzialek budowlanych w Poznaniu... zwlekam z tym juz od 2
        lat... nie pili a ceny ida w góre.

Może ten "Sienkiewicz"? ale to jesienia... musze sie kopnąc do Poznania.

Może jakieś szczegoły z kontraktów z nimi? Wiedza zawsze pmaga...
        • Gość: Jaca Re: posrednicy nieruchomosci IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.06, 21:46
          Nie polecam Sienkiewicza, ani Apartamentu, kogo polecic? Nie wiem wybierz z
          pozostalych
        • calama Re: posrednicy nieruchomosci 03.08.06, 07:19
          e_werty napisał:

> "...polecam nieruchomości sienkiewicz..."
          > ... rodzina?

Oczywiście, że rodzina,hehehehe.
          Jeden mój brat to Sienkiewicz, drugi to Karpisz ( patrz: wątek o dentystach).
          Jak już polecę fachowca, z którego byłam zadowolona to od razu rodzina.

PS.
          Dodam, że moge jeszcze tylko polecić elektryka. Innych specjalności fachowców (
          mimo doświadczenie we wielu kierunkach ) nie polecałabym. Bo się przejechałam
          lub byli średni.
        • Gość: ja Re: posrednicy nieruchomosci IP: 212.91.238.* 03.08.06, 19:20
          > Czeka mnie sprzedaz dzialek budowlanych w Poznaniu...

Daj ogłoszenie, np:

www.nieruchomosci.pl
          > zwlekam z tym juz od 2 lat... nie pili a ceny ida w góre.

słusznie.
          • e_werty Re: posrednicy nieruchomosci 03.08.06, 20:09
            > www.nieruchomosci.pl
            mam pod kontrolą ten adres... :)
    • Gość: kabaste Re: posrednicy nieruchomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:14
      a ja ci nie polecam tego nowego pośrednika - pawlukowicz - czy jakoś tak -
      otworzył się na rogu kosynierów gdyńskich - debilizm jakiś w tej firmie panuje -
      nieważne za ile sprzedaż mieszkanie - prowizję płacisz od kwoty za jaką to
      mieszkanie wystawiłeś czyli jakbyś chciał za mieszkanko 80tys. a sprzedaż je za
      jakieś 70tys. to oni i tak prowizję naliczą od tych 80tys. - ciekawe kto się na
      to nabierze......
      • Gość: ... Re: posrednicy nieruchomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:44
        plus tego rozwiązania polega na tym, że pośrednik dzięki temu jest bezstronny.
        Znam z doświadczenia sytuacje, gdy pośrednik nie przekazywał kupującym
        informacji o obniżeniu w trakcie negocjacji ceny przez sprzedawcę.
    • zetkaf Re: posrednicy nieruchomosci 02.08.06, 22:02
      Wiec, tak:
      a) oczywiscie, mozna zalatwic wszystko samemu. Znasz sie na tym? To ryzykuj...
      b) z tego co slyszalem, ze wzgledu na sytuacje, agencje rezygnuja z prowizji
      dla sprzedajacych - zarabiaja na kupujacych, a mieszkan podobno tak malo, ze
      trzeba walczyc o cos do sprzedazy.
      c) prowizje placi sie tylko temu, kto sprzedaje. Wystawia w paru miejscach -
      kto pierwszy sprzeda, tego zysk. Wiecej - jesli mieszkanie pokaze mi DWOCH
      agentow, liczy sie ten, ktory byl pierwszy. Sprzedajacy tez placi tylko
      pierwszemu, bo placi sie za usluge sprzedazy. No, ew. pozostali niech pobieraja
      sobie prowizje od 0 zl ;)
      c) polecam apartament - naprawde mila i fachowa obsluga, przynajmniej dwa lata
      temu. Mieli najwiekszy wybor mieszkan - co sprawia, ze klienci chetniej do nich
      chodza.
      d) nie polecam agencji na Pocztowej. Zwlaszcza tu kolo Jubilera, razem z biurem
      turystycznym (Dragowscy?). Szalona kobieta, wozaca po miesce budzacym groze
      samochodem (bo oczywiscie umawiasz sie w biurze, a nie w okolicach klienta),
      ktora nie chce Ci nic powiedziec zanim nie zobaczysz mieszkania, przez co
      czasem wozila mnie do mieszkan, w ktorych wczesniej juz z kims bylem. Wogole
      nie bierze pod uwage Twoich oczekiwan - stara sie wcisnac to, co ma na sile.

Oczywiscie, oceniam ze strony Kupujqcego - ale pamietaj, ze kupujacy kupia od
      tego, kogo wysoko cenia, i nie pojda do osoby, o ktorej maja kiepskie zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka