Dodaj do ulubionych

Północ-Południe, czyli wielka gra o europejskie...

24.08.06, 18:29
Zróbcie w końcu trakcję elektryczną na linii Krzyż-Kostrzyn.
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:47
      Żeby wypominać lata 50-te !!!
      Jaki most w Kostrzynie? Mam tam rodzinę i wydaje mi się, że mosty to są tam
      trzy. Jeżeli chodzi o ten na planowanej obwodnicy, to wiedzcie, że najpierw
      powinno się zbudować mosty tam, gdzie są potrzebne. Nie chodzi mi o alternatywną
      trasę Z. Góra - Poznań przez Milsko, ale o to, żeby np. mieszkańcy gmin Bojadła,
      Trzebiechów, Kolsko mogli dojechać normalnie do Z. Góry do urzędu, pracy czy na
      zakupy a nie przez prom lub nadkładając 2o km przez Sulechów autobusem.
      • blic Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk 24.08.06, 18:55
        Gość portalu: ass napisał(a):

> Żeby wypominać lata 50-te !!!

Czemuż tu się dziwić?
        Od ostatniej reformy administracyjnej skojarzenie jest bardzo na czasie.
        • Gość: alek Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.ztpnet.pl 24.08.06, 19:02
          Forum Gorzowa sklada sie chyba z zamych zakompleksiencow!!!

Juz jak powstawalo to smieszne forum pamietam jakie wytoczyli rządania min. WSA
          i TVP i wszystie sie spelnily ale im ciagle malo.

Wozniak juz jak zostaniesz marszalkiem to mozesz zapomniec o grabieniu poludnia
          zapewniam cie.
          Juz my cie przypilnujemy!!!!!!!!!!!

Kolejny polityk ktory robi sobie kampanie na animozjach
          zielonogorsko-gorzowskich!!!!!!

• blic Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk 24.08.06, 19:07
            Gość portalu: alek napisał(a):

> Forum Gorzowa sklada sie chyba z zamych zakompleksiencow!!!

Chłopcze, rób sobie dobrze ciszej.
            • Gość: alek Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.ztpnet.pl 24.08.06, 19:13
              Tak w żadnym innym miescie nie ma takich organizacji skladajacych sie z
              awanturników.

• Gość: *** Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.gorzow.mm.pl 24.08.06, 19:19
                jest jedno ciekawe , że jak w Zielonej Górze coś powstaje to dobrze jak w
                gorzowie to bez sensu , niepotrzebne, itd. Jak wypominać Gorzowowi że posiada
                jakieś instytucje to jest rozsadne, odwrotnie to awanturnctwo i oszołomstwo!!!!

Pozdrawiam
                • Gość: alek Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.ztpnet.pl 24.08.06, 19:41
                  O czym ty mowisz czlowecze????

Chyba o sobie.

W Babimoscie lotnisko nie ma sensu, za malo ludzi itp.
                  W Gorzowie jest sens aby robic nowe od podstaw

:)

Do kogo ta gadka kolego???!!!
                  Nas nie oszukacie.
                  • Gość: magik Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 19:44
                    Przecież Gorzów chcial miec tylko taki Przylep w Wojcieszycach. Lotnisko
                    sportowo-sanitarne a nie Port Lotniczy.
                    • Gość: alek Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.ztpnet.pl 24.08.06, 19:51
                      Wykosic trawe i bedzie ja w Prrzylepie

Ile to kasy trzeba??

Cos mi sie wydaje ze to nie ma byc takie zwykle lotnisko.
                      Zreszta ja tu mowie o ludziach ktorzy i tu na forum wypowiadali sie ze potrzeba
                      lotniska w Gorzowie i napewno nie chodzilo im o areoklub :)
                      • andrzejusa Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk 24.08.06, 21:07
                        czesc forumo!
                        ani ty alek ani zaden inny fachowiec
                        do tej pory nie zauwazyl rozdecia zielonogorskiego!

popatrzcie tylko moi drodzy:

na cala zachodnia obwodnice gorzowa ,
                        wyda sie 200 mln. zl

a na jakis most w milsku 80 mln. zl!!!!!!

gdzie tu zachowane sa jakiekolwiek poporcje???
                        most na wsi za 80 mln. zl!!

ku-wa!
                        zbudujmy most z gorzowa do zielonej gory,
                        zeby bylo bezkolizyjne jezdzenie!!!

a jak tego za malo,
                        to zbudujcie falubazy most
                        na ksiezyc!!!!
                      • Gość: vts Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.ztpnet.pl 24.08.06, 21:30
                        kiedy byłeś w Przylepie ?

troche infrastruktury przybyło
                        • karolekk_lat_9ipol Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk 24.08.06, 22:20
                          w.ku..a mnie to juz nie na zarty.
                          typowe perdolenie falubaza typu :jest jeszcze tyle forsy ,ze i wy dostaniecie
                          (czytaj jakies ochlapy), zaczyna byc coraz mniej smieszne.

powtarzam po raz n-ty,doswiadczeni tyloma gorzkimi nauczkami nie dajmy sie
                          znowu omamic.z tymi ludzmi nie mozna inaczej jak tylko sila i twardymi
                          warunkami,albo rybki,albo....adieu lubuskie,bawcie sie dobrze falubazia bladz.

pzdro
                    • Gość: alek Re: Do magik IP: *.ztpnet.pl 25.08.06, 15:47
                      Mialem racje hehe

Prosze koleg z GW dzis tak pisze:

"Co do lotniska, w Gorzowie myślę, że jest bardziej potzrebne niż w Zielonej
                      Górze, tak w ogóle to
                      lotniska nie ma w Zielonej Górze, bo jest w Babimoście kilkanaście kilometrów od
                      Zielonej Góry. Co to za logika? Żeby dostać się
                      na lotnisko musisz przejechać kilkanaście kilometrów do jakiejś zapadliny!!"

• Gość: Roman Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.gorzow.mm.pl 25.08.06, 10:06
            Ty Olek zarozumiały falubaziku nie znasz się na rachunkach,bo północ dostała
            zaledwie 1/4 tego co południe a ty śmiesz pieprzyć takie głupoty o zarozumiałym
            polityku z północy? Gdzie ty się uczyłeś matematyki? Chyba na tym swoim
            uniwersytecie zielonogórskim popijając winem z miejscowych winnic
    • e_werty Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk 24.08.06, 22:32
      "Zróbcie w końcu..."

... jak widac - sa w "końcu"..

• Gość: AM Północ-Południe, czyli wielka gra o europejskie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 08:24
      "takie potrzeby zgłosiła kolej". A gdzie mieści się jej zarząd w lubuskiem, a
      gdzie mieści się zarząd dróg? Nie dajmy się!
    • chwilowy5 jakie północ -południe? co najwyzej 25.08.06, 10:10
      Gorzów - zielonogóra, inne miasta znowu nawet ochłapow nie dostaną (5 mln na 5 poiwatów? śmiech, a ile na megalomanio góre?), ZLIKWIDOWAĆ to dziastoskie wojewodztwo !!!!!!!!!
      • Gość: jona kasa daleko,a korupcja kwitnie... IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.08.06, 18:58
        SPOKOOOOOOOOOO do tej kasy jeszcze kawalek,bo pod koniec roku musi wszystko
        zatwierdzic KE-pewnie wszystkie inne regiony beda lobbowac jak trzeba,bo maja
        odpowiednich ludzi w BXL w swoich przedstawicielstwach(np niektore wojewodztwa
        poraz drugi konkursowo wybieraly swoich dyrektorow-przedstawicieli)a nasz
        przedstawiciel????????????????Dominika D pochodzaca z bylego woj wroclawskiego
        pisala do mnie maila (ktorego ciagle mam)ze w przyszlosci (to bylo po pol roku)
        bedzie dyrektorem przedstawicielstwa lubuskiego w BXL,wczesniej byla tylko
        skromna stazystka,a od tamtego czasu niezle rozwija swoj biznesik
        posrednictwa,no i oczywiscie na miejsce wskoczyla bez zadnego konkursu bo......
        byla dziewczyna pociotka marszalka.No i wlasnie co od tego czasu zrobila dla
        wojewodztwa.............
        -napewno opracowala w kilku zdaniach rys naszego wojewodztwa gdzie wyraznie
        pisze ZG stolica wojewodztwa,a o GW ani slowa,w owej broszurce reklamuje chyba
        5 miejsc oczywiscie z bylego woj zielonogorskiego.Owa broszurka jest juz w
        rekach red GW jako dowod,probowalam ta sprawa zainteresowac dyrektor LUW
        TYersese T,ale nawet mi nie odpowiedziala,bo pewnie juz mnie nie potrzebuje bo
        nie przyjezdza w najblizszym czasie do BXL
        -napewno za wasza kase dolaczyla sie w czerwcu do sponsoringu imprezy dla euro
        stazystow w jednej z ekskluzywnych dyskotek BXL,ale co z tego maja
        Lubuszanie.Swego czasu n/t byly 2 artykuly w GL ale sprawa przycichla,a ja
        ciagle mam nadzieje,ze ktos tym sie zajmie(np min Surmacz lub marsz Wozniak)no
        i redaktor..:-))
        • e_werty Re: kasa daleko,a korupcja kwitnie... 25.08.06, 19:18
          Jona - może i masz racje. Jednak forma twoich przekazów trąci maglem i ...
          alkoholizmem. Napisz jakiś post na trzeźwo i w sposób zgodny z gramatyką!
          Ponosza cię emocje i wypity alkhol. Tylko to może tłumaczyć bezład twoich
          przekazów. Schowaj zawiść i swoje żale do szafy i wystosuj odpowiednie pismo do
          kompetentnych władz - a nie jątrz na forum które może sobie jedynie jajaca z
          ciebie robić! Tak jak ja to czynię. Jestes wdzięczną ofermą prowokującą kpinę...
          • Gość: jona Re: kasa daleko,a korupcja kwitnie... IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.08.06, 19:46
            Ewerty to jest twoje zdanie.A moje takie,ze tekst jest napisany poprawnie,a ty
            uwazajac sie za intelo powinienes domyslic sie,bo to nawet widac po moich
            postach,ze nie mam polskiej klawiatury,a wiec wystarczy tylko dokladniej
            czytac.Tak info przekazalam odpowiedniej osobie z GW,ale chyba od tego tygodnia
            jest na urlopie (AB super urlopu w zimnicy)jednak wierze w jego dziennikarska
            zylke.Alkoholu nie pije :-),owa posadka mnie nie interesuje,bo malo placa i jak
            juz cos robie to robie na max,a w tym wypadku-lobbowanie dla lubuskiego byloby
            co robic (obecnie zajmuje sie lobbingiem rodzinnym dla rzadu flamandzkiego-tu
            tylko upominamy sie i probujemy forsowac sprawy-prawo,dyrektywy rodzinne,a w
            drugim przypadku trzeba walczyc o kase).Natomiast wkurza mnie bezkarnosc
            marszalka i nic nie robienie Dachowej,no chyba oprocz nakrecania swojego
            prywatnego biznesu.A za ,,wdzięczną ofermą prowokującą kpinę.. nie uwazam
            siebie :-)))
            Wkrotce jak znajde chwile czasu podziele sie z forumowiczami swoimi
            przemysleniami nt Gorzowa (wrocilam z GW pare dni temu)
            • e_werty Re: kasa daleko,a korupcja kwitnie... 26.08.06, 19:38
              "...(obecnie zajmuje sie lobbingiem rodzinnym dla rzadu flamandzkiego-tu
              tylko upominamy sie i probujemy forsowac sprawy-prawo,dyrektywy rodzinne,a w
              drugim przypadku trzeba walczyc o kase"

... konia z rzedem, temu kto skuma o co ci biega!!!! No i pytanie zasadnicze -
              po co ty o tym piszesz na forum? Aby podkreślić swoją rangę? Zbędne mieszanie
              i zaciemnianie watku...

P.S.
              częściej używaj "spacji" - nie tłumacz sie klawiaturą...

A jak myslisz - czy oferma uważa sie za ofermę? :)
              • Gość: jona Re: do e werty IP: *.118-200-80.adsl.skynet.be 27.08.06, 20:51
                Skoro uwazasz sie za intelo to chyba wiesz na czym polega lobbingowanie i praca
                w tym kierunku.A napewno na tym forum jest wiele ludzi na poziomie i wiedza o
                co w tym chodzi.Podwyzszyc swoja range??????????????Gdzie ???Tu na forum????
                Napewno jest wielu ludzi lepiej ustawionych ode mnie bo jua jestem tylko
                zwyklym flamandzkim urzednikiem przecietnie zarabiajacym w porownaniu z
                eurourzednikami (pewnie wkrotce beda zmiany :-))ale i tak jestem z siebie
                dumna,ze w obcym kraju gdzie jest spore bezrobocie,a o pracy urzednika marza
                tysiace doszlam dokad doszlam tylko dzieki wlasnej ciezkiej pracy i
                charakterowi,,pod wiatr,,
    • e_werty Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk 25.08.06, 19:30
      Zróbcie w końcu trakcję elektryczną na linii Krzyż-Kostrzyn"

... nie wolno!!! energia nie może wypływać z kraju... Mozna jedynie na linii
      Kostrzyn - Krzyż... ma do kraju wpływac energia z Niemiec...
    • Gość: obojętny Północ-Południe, czyli wielka gra o europejskie.. IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.06, 17:14
      Szanuję Was wszystkich, ale zastanówcie się,dlaczego ci ( pracownicy, decydenci
      Urzedu Marszałkowskiego ) których żeście wybrali by robili właściwa robotę w
      Waszym imieniu tak się zachowują jak np. bufon marszałek. Bo to WY właśnie
      uważacie ich za wielkich panów i pozwalacie na takie zachowanie. To utwierdza
      ich w przekonaniu że są nieomylni i wszystko im wolno. Zapomnieli, że są tylko
      najemnymi pracownikami opłacanymi z Waszych pieniędzy. Niech za Wasze pieniądze
      nie robią sobie kampanii wyborczej by dalej by bufonami. I to właśnie
      należałoby im przypomnieć bardzo skutecznie a nie swoimi wypowiedziami
      wywoływać niepotrzebne animozje pomiędzy mieszkańcami województwa.
      • Gość: jac Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.06, 18:11
        rękami falubazików rozleci się ten sztuczny twór-przecież to ukryty scenariusz
        JKiLK
        • Gość: wir Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.gorzow.mm.pl 27.08.06, 14:33
          falubazy czy Wam nie jest wstyd,choć podobno wstyd ma dziurkę
          • andrzejusa Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk 27.08.06, 21:14
            to taka samozaglada wir!
            oni nie zdaja sobie sprawy , ze beda miastem powiatowym!
            my to przelkniemy, bo juz takim miastem bylismy,
            ale falubazy obudza sie z glowa w takim
            wielkim nocniku!
            specjalnie nie pisze z reka!!!

AM,
            wielka racja!!!
            takie potrzeby zglasza kolej z zielonej gory,
            jakie dla zielonej gory ma potrzeby!!!!!

2 mln. na linie kostrzyn- gorzow!!!
            kpiny!!!!!!!
            • Gość: wir Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.gorzow.mm.pl 28.08.06, 10:13
              jeszcze raz pytam przemądrzałych Falubazów skąd wezmą 20proc. udziału własnego-
              czy okradną znowu inne miasta.Zwróćcie uwagę,że w Gorzowie tyle się dzieje,ale
              jakim nakładem kosztów własnych?
              • Gość: alek Re: Północ wg. Wożniaka IP: *.ztpnet.pl 28.08.06, 23:14
                "“Mam własne projekty, które pilnie powinny wejść na tę listę, właśnie z
                północy”- mówi Henryk Maciej Woźniak. I dodaje, że uwzględniona na liście budowa
                mostu na Odrze w Milsku za 21 mln euro to przejaw rozrzutności, podczas gdy nam
                jak tlen potrzebny jest do rozwoju most w Kostrzynie. Podobnie zresztą jak
                lotnisko w okolicy Gorzowa, modernizacja linii kolejowej Kostrzyn _ Gorzów czy
                budowa północnej pętli wokół naszego miasta."

Dla tego pana północ to tylko Gorzow:)
    • Gość: ZIELONKA Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.sanetja.pl 29.08.06, 08:19
      w gorzowie nie zrobią nigdy trakcji! Wy będziecie mieć na zawsze parowozy, jak
      to nba prowincji... buhahaha spalinówki w 100tysięcznym mieście... kupa
      śmiechu.. nie ma drugiej takiej zacofanej dziury jak wy.
      • Gość: wir Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.gorzow.mm.pl 29.08.06, 09:11
        Zielonka nie bądz taki/a mądry-jeszcze się przekonamy czyje będzie na
        wierzchu.Spadaj na swoje forum.
        • Gość: alek Re: Północ-Południe, czyli wielka gra o europejsk IP: *.ztpnet.pl 30.08.06, 21:31
          "Zobaczymy za rok dwa czy wszyscy przełkną unijną kasę.Czy zdążą z projektami i
          ich realizacją.Aco do mostu w Milsku to w opracowaniach już 20 lat temu był w
          planie tylko brakowało kasy."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka