danny_boy 02.12.06, 12:16 Nie ma to jak skromność urzędników kościoła. Zespół Mazowsze i problemy w co się ubrać. A owieczkom zaleca życie w skromności i takie tam dyrdymały. Oczywiście nie zabraknie na uroczystości równie skromnego ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ant777 Re: 70 urodziny IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.06, 15:51 daj linka bo nie kumam tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba-agata Re: 70 urodziny IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.06, 19:25 Masz rację danny, kiedy nazywasz takich akurat urzędnikami. Bo prawdziwi kapłani są w innych miejscach, na przykład w Rokitnie - ksiądz Tadeusz Kondracki albo w gorzowskiej katedrze, dziekan Zbigniew Samociak, albo w domu księży emerytów w Zielonej Górze, ksiądz Stanisław Garncarz, były proboszcz katedry, albo w Krakowie, były proboszcz Skwierzyny, ksiądz Ławiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlo Danny prowokator IP: *.echostar.pl 02.12.06, 19:50 Nie trzeba szukać linków-takie tematy tylko w gw! Nie rozumiem tego całego zamieszania. Ks. Jankowski to osoba co najmniej równie zasłużona dla Solidarności, a przez to i dla całej Ojczyzny, co Wałęsa, do którego nikt nie ma pretensji o coroczne huczne imprezki. Ale rozumiem Danny_chłopcze, że wolałbyś, by podobnie jak Gwiazda i Walentynowicz ks. Jankowski zniknął w blasku "Bolka".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Danny prowokator IP: *.ed.shawcable.net 03.12.06, 00:52 Hey Carlo, Ksiadz Jankowski jest tak samo "zasluzony" jak ksiadz Jedrzejczak w Gorzowie... Wszystko zalezy od tego....kogo pytasz.... Ludzie spod znaku " teraz my" u wladzy... Mysl troche... Kto "na scianie" lub kto "pod sciane"... decyduje wladza... Zmieni sie wladza...zmienia sie i "swieci"... :) PS. Pytasz mnie??? Jankowski pojdzie z kazdym kto u wladzy... Tak, tak.........polityczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Danny prowokator IP: *.ed.shawcable.net 03.12.06, 00:53 Oczywiscie powinno byc "Andrzejewski"... Przepraszam Tadek za ten....blad... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Danny prowokator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 01:14 Jędrzejczak ci padł na mózg! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Danny prowokator 03.12.06, 01:17 "...co Wałęsa, do którego nikt nie ma pretensji o coroczne huczne imprezki." ... nie słyszalem aby Wałęsa składal śluby kaplańskie! A co za tym idzie życia w pokorze i skromności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Danny prowokator IP: *.ed.shawcable.net 03.12.06, 19:05 Hey werty, Walesa jest wolnym czlowiekiem i moze sobie imprezy irzadzac.. Szlag cie trafia ze nie zaprosili??? Baw sie Lechu... Czemu nie... Inni sie bawia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Danny prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 02:53 >zasłużona dla Solidarności, a przez to i dla całej Ojczyzny Ciekawe rozumowanie. Jak ktoś kiedyś wygłosił kiedyś parę kazań (wtedy jeszcze zgodnie z powołaniem), to teraz mu wszystko wolno? A jak się ładnie po bożemu wysławia ten osobnik: "jeszcze dokopię komuś". No po prostu ocieka gość samymi wartościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Danny prowokator IP: *.ed.shawcable.net 03.12.06, 19:08 Hey Danny, "Solidarnosc" (ta orginalna) miiala demokracje i wolnosc Polakom przywrocic... POzniej...popatrzyli na wladze i...spodobalo sie... Teraz my...- powiedzieli...he he he Teraz nasza kolej zamordyzm kontynuowac... To sa jaja... :) PS. Walesy z ta maskarada prosze nie laczyc... Lechu moze i pacan, lecz uczciwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlo Re: Danny prowokator IP: *.echostar.pl 05.12.06, 00:50 Bernardzie, Lechu równie uczciwy co i Jędrzejczak.. Choć z dwojga złego wybrałbym pewnie tego twojego "dobrego prezydenta".. W którym miejscu uczciwy?? Co do Solidarności - 100% racja. Dlaczego nie wyszło? Przecież początek był świetny! Poparł Papież, poparł cały kraj... Jestem przekonany, że błędem była zła zmiana, prawdziwych przywódców "S" odsunięto, także ks. Jankowskiego.. I jeszcze jedno: za poprzedniej władzy też krytykowano Jankowskiego. Musi się zmienić nie władza, a media. Na szczęście ten proces już trwa. Prezydent podpisał ustawę lustracyjną, Solorz, Sabotic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Danny prowokator IP: *.ed.shawcable.net 05.12.06, 02:19 Hey carlo, Mam nadzieje ze cie zle rozumiem... Napisales: "Musi się zmienić nie władza, a media." To kto za burdel, przesladowania, opskarzenia, brak wolnosci jest odpowiedzialny??? Media??? Listonosza karasz za tresci listow pacanie???!! Ty zostaw media w spokoju!! Nie ma wolnosci bez wolnych mediow. Brudne pisowskie lapy precz od pism, radia, telewizji, internetu i wszystkiego co gwarantuje wolny przeplyw informacji... Jankowski moze i kasiadz...ale takze i kombinator... Nawet mi o nim nie wspominaj.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlo Re: Danny prowokator IP: *.echostar.pl 05.12.06, 21:01 Nie łudzę się co do trzeźwej oceny rzeczywistości kogoś, kto za wzór uczciwości uważa np. Tadea. :) W przeciwieństwie do ciebie nie wierzę w możliwość naprawy państwa przez pzpr czy jak to się teraz nazywa... sld. Oszołomy jak ty niczego się z historii nie nauczyły. Trudno. Jestem pewien, że nawet brak twojego błogosławieństwa nie przerwie naprawdę wyjątkowo skutecznych rządów PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Danny prowokator 05.12.06, 21:11 "...nie przerwie naprawdę wyjątkowo skutecznych rządów PiS." ... a Bernard - jak to wszystkie szczury ktore spier..oliły z tonacego okretu - piszcza jak je dobijają! Wszelka czerwona swołocz boi sie rozliczenia za bute, arogancję, chamstwo, złodziejstwo itd. Ciekawe czy zdobędzie się na odwage i wróci do kraju? Pewnie zgnije w Kanadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Danny prowokator IP: *.ed.shawcable.net 10.12.06, 01:14 Hey werty, Nie wiem o czym pieprzysz... Ja jestem czesciej w Gorzowie niz ty pacanie w Falubazie... Jesli ten twoj okret "tonie" to gdzie twoj instynkt samozachowawczy sieroto...?? Szczury madrzejsze od ciebie... Ty sie tego pisu uczepiles jak ostatniej nadziei na kosc dla wiernego psa... Zrob cos z soba... Madry Gorzowiak jest bardziej dla miasta pozyteczny za oceanem niz sierota i len nad warta!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś