piaskoon 04.06.07, 21:31 "Kraków, podobnie jak Gorzów, obchodzi w tym roku 750-lecie istnienia" W przypadku Krakowa chodzi o datę uzyskania praw miejskich (1257r.). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Kaczka spoko ja wam napiszę kantatę... IP: *.biuro.net.pl 04.06.07, 23:06 ... za 6 tys. a refren będzie taki: Landsberg an der Warthe Miasto grzechu warte :-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy hehehe, dobre lepsze od Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 08:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba-agata Re: hehehe, dobre lepsze od Rubika IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.07, 08:42 A ja mam nadzieję, że mimo wszystko do tego koncertu nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: hehehe, dobre lepsze od Rubika IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.07, 09:25 Czy naprawdę Rubik potrzebny jest w Gorzowie,zastanówmy się czy Gorzów jest bogatym miastem ,które stać na opłacenie koncertu.Mamy wielu absolwentów szkoły muzycznej,którzy śpiewają lub grają na wielkich scenach.Może oni zagraliby dla Gorzowian koncert ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabor benesz pro publico bono IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.07, 14:24 Rubik to wydawanie publicznych, czytaj moich i twoich pieniędzy w błoto. To bal na Titanicu. Trzeba wspierać rodzime talenty, absolwentów ze szkoły muzycznej. To nie Gorzów zakochany w Rubiku, tylko magistrat. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Kantata 05.06.07, 14:49 W Gorzowie słowo kantata ma inna niż łacińska proweniencję. To juz nie od „cantare”, ale od „kantować”. Vide: artykuł o zarzutach budowlanych. Stworzenie kantaty jest więc jak najbardziej usprawiedliwione. Jesli to będzie oratorium, również nie ma się co rzucać. w końcu to od „orać” a wiadomo że kazdy orze jak może, również oskarżeni za niewinność Chyba sie zgłosze do konkursu: Niech dowie się swiat kto kradl, kto kradł Niech świat się dowie, kto kradł w Gorzowie aaaa, uuuuu,aaaa, buuuu (bębny i talerze) (A teraz smyczki, delikatnie, dolce, con amore) Ja kocham to miasto Kocham to miasto ja kocham ja Chór (gromko): I żeby niczego nie było, żeby nie było niczego.... Solista (ładny, o donośnym głosie): Wiatr znad Warty wieść niesie że spotkamy sie na procesie My zakochani w Gorzowie Niech świat się dowie niech dowie się swiat Kto kradł, kto kradł, kto kraaaaa -(tu takk długo ciagnie, żeby nastoletnie fanki miały czas sikać w majtki)- dł Bebny, cała orkiestra jakikolwiek dźwiek byle głosno, znów bębny ale dłużej Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: hehehe, dobre lepsze od Rubika IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.07, 23:39 pomysł na Rubika tym bardziej na koncert w hali przy ul. Czereśniowej jest kosmiczny ponieważ obchody jubileuszu miasta powinny być otwarte i dostępne dla wszystkich mieszkańców miasta a nie garstki wybrańców wg klucza pana prezydenta i naczelników wydziałów. przecież to wszyscy mieszkańcy płacą podatki na utrzymanie tej całej niewydolnej struktury urzędu i to dla nich jest to święto, czyż nie?? w hali 3/4 publiczności stanowić będą urzędasy + ich rodziny + znajomi +pseudo VIP-y (darmowe bilety a jakże) a zwykły mieszkaniec miasta nie będzie miał najmniejszej szansy dostać sie na ten koncert... w ogóle to czego sie spodziewać po kreatywności i zdolnościach organizacyjnych osób odpowiedzialnych za przygotowanie oprawy artystycznej w czasie roku jubileuszowego miasta jak rok w rok podczas Dni Gorzowa( trudno to tak nazwać ale cóż mi pozostaje ) poziom występów artystycznych i imprez towarzyszących jest po prostu....słaby ponad 125 tys. miasto ze swoim budżetem nie potrafi zorganizować przedsięwzięcia artystycznego które utkwiłoby w pamięci Gorzowian na co najmniej kilka lat czy to nie jest zastanawiające że: z kilkukrotnie mniejszym budżetem oraz strukturą urzędu 1. Kostrzyn! potrafi ( patrz Dni Kostrzyna w czerwcu) w tym roku m.in. Papa Dance, IRA w ub. latach: KULT, Maleńczuk, Steczkowska, kabarety Dno, Łowcy. B 2. Sulęcin! potrafi (patrz Dni Sulęcina w maju) - wieczór uświetnił koncert zagranicznej gwiazdy „BAD BOYS BLUE”, który zgromadził około 12-tys. publiczność., w ub. latach m.in. Brathanki, Lady Pank, K. Kowalska, SNAP!!! 3. Słubice! potrafią ( patrz Dni Odry) – De Mono, Gosia Andrzejewicz, Halina Frąckowiak, w ub. latach m.in. Górniak, Rynkowski, Kayah, Ingrid 4. UWAGA ! 2,5 tys. Drawno !!!/80km od Gorzowa/ potrafi ( patrz Piknik nad Drawą 6-8 lipca 2007) zobaczcie sami kto w tym roku wystąpi: www.drawno.pl , w ub. latach: Kult, P. Kukiz, M. Rodowicz, B. Suflera mógłbym wymieniać dalej, mógłbym porównać Gorzów z miastami o podobnej wielkości o podobnym budżecie w których coś się jednak udaje zrobić ale po co…? zrobiłoby się jeszcze bardziej przygnębiająco! prawda jest taka ze dopóki ludzie odpowiedzialni za organizację tego typu przedsięwzięć w Gorzowie sie nie zmienią będzie tak samo czyli np. - koncert Krystyny Prońko na otwartej scenie przy wacie cukrowej i smażonej sie na ruszcie kiełbasie !!! (tego typu artystka powinna wystąpić na koncercie kameralnym - w teatrze lub Pod Filarami i tam czułoby sie prawdziwa atmosferę koncertu …a nie na otwartej scenie !!! wniosek – brak elementarnej wiedzy osób odpowiedzialnych za dobór wykonawców w odniesieniu do charaktery imprezy - podczas dni Gorzowa od lat to samo: rozdrobnione imprezy w całym mieście ( nieśmiertelne wystawy psów i pokazy walk rycerzy ) juz sie przejadły, juz sie znudziły, już nie przyciągną więcej gorzowian …czy to takie trudne do zrozumienia? mieszkańcy potrzebują imprezy której zwieńczeniem byłby występ gwiazdy wielkiego formatu ( krajowej lub zagranicznej) a nie oratorium Rubika za 600 tys. PLN !!!...dla wybrańców za te pieniądze można było / niestety już za późno/ zorganizować na przestrzeni roku jubileuszowego nie jeden a kilka koncertów gwiazd (zarówno rockowych, jazzowych, czy muzyki klasycznej) których występy latami pamiętałby cały Gorzów , za te pieniądze naprawdę można zrobić dużo lepsza oprawę artystyczna jubileuszu 750-lecia miasta ....miasta wydawałoby się…. wojewódzkiego ale jest jedno ale…. po prostu trzeba chcieć!!! potrzeba nowej krwi, nowych pomysłów a przede wszystkim nowych ludzi odpowiedzialnych za te rzeczy w urzędzie aby się udało. Tego nie zrobi już ta sama ekipa która co roku się tym zajmuje i która co roku się… kompromituje Ale to jest tylko moje zdanie, zdanie jednego z ponad 125-tys. rzeszy mieszkańców tego miasta …więc być może się mylę … czy tak jest? oceńcie sami…. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś