login_tymczasowy 20.06.07, 19:07 • Lista Represjonowanych slawek_wieczorek 20.06.07, 16:51 + odpowiedz (...) Dobryniewski Bernard - 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejusa Re: Bernard, no co ty...? 20.06.07, 19:52 mam szacunek Bernard i dla ciebie i dla wszystkich z tych list. a wyroki bezwzglednego pozbawienia wolnosci, dostawali ci naprawde dla komuny grozni! respekt Bernard! i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird1 Re: Bernard, no co ty...? IP: *.gorzow.mm.pl 20.06.07, 22:19 zawsze miałem powazanie dla wszystkich(niewinnych ) garusów .A gdzie to sie leniuchowało ? Arłamów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: Bernard, no co ty...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:31 No, no Bernard, niezła przeszłość...:) Proszę Państwa, wsród nas jest bohater!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird1 Re: Bernard, no co ty...? IP: *.gorzow.mm.pl 20.06.07, 23:07 Bohater ? Stary garownik . hehehe O tu na forum sam czytałem wyzywali Benka od komuchów i tym podobnych . Bohatera !!!! Teraz zrobimy składkę na pomnik Bernarda . Ma Szymon Giety może mieć też Benek. Trzeba sie spieszyć bo jeszcze Kanada nas wyprzedzi za zasługi w budowaniu mostów i autostrad . Tak jak Malinowskiemu w innej części Ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajny agent Re: Bernard, no co ty...? IP: *.icm.edu.pl 20.06.07, 23:36 Bernard to świadek koronny - komuch który przejął tożsamość Bernarda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dial.telus.net 21.06.07, 06:23 Hey tajny agent, Nie wiesz co piszesz.... Byly czay gdy przyjaciele okazali sie wrogami a wrogowie.....pomysl... Nie wlaz w bagno... Ksiadz Andrzejewski wystarczy... Wiedzielismy duzo wczesniej niz sie komuolwiek wydaje,,, Wolna Polska byla celem.... Reszta sie nie liczyla.. Maie wolna Polske.... I tylko to sie liczy.. Chroncie jej... :):):) :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 06:55 Bernard napisał: > Maie wolna Polske.... okazuje się, że wszyscy walczyli o wolną polskę, ale każdy co innego miał na myśli. celem niektórych była wolna polska w sensie tempa przeprowadzania lustracji. video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dial.telus.net 21.06.07, 06:17 Hey, Pieprzycie glupoty oparte na glupotach... :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.07, 05:54 login_tymczasowy napisał: > Dobryniewski Bernard - 4 lata te cztery lata go całkowicie zresocjalizowały. zrozumiał swój błąd i teraz się tego wstydzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Bernard, no co ty...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 05:58 Ja poczekam na wyjasnienie Benka. Zbyt dużo o tym wiem. Benek nawijaj. Po 1 czy to Ty ? Jak tak to się znamy ale ....mam oddatkowe wiadomości w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dial.telus.net 21.06.07, 06:28 Hey Klodawa, Czytam glupoty wypisywane na forum i rece i nogi opaadaja.... Sa i byly sparawy wazne i.....te wazniejsze... Ja sie nikomu tlumaczyc ani nie chce ani nie bede... Jest to co cchcielismy : wolna Polska.. Przyszla ona ze stron ktore by cie zdziwily... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dial.telus.net 21.06.07, 07:00 Hey login..., Te moje wypowiedzi na forum to jedyne ktorych udzielam... Nie podniecaj sie czterema latami wyroku... Bylo tez przeciez przed tym internowanie... Rzecz w tym ze Solidarnosc w Gorzxowie tamtym okresie nie byla takim "monolitem" jakby ktos orzypuszczal.. Byla glownie kontrolowana przez Ksiedza Andrzejewskiego i jego grupoe sterowana przez pania Grazyne Pytla czy Jerzego Klimczaka... Zdolni i madrzy ludzie calkowicie oddani Ksiedzu Jedrzejczakowi... Widzimy? Ja widzialem... Usunieto mnie podczas jednego z "walnych zebran" z czlonka redakcji "Solidarnosci Gorzowskiej" lub raczej tego pisma klonu "Echo".... Moja niezalezna publikacje ksiadz Andrzejewski i Grazyna Pytlal osadzili jako dowod na wspolprace z komunistami.... Tego bylo za duzo.. Przyszedl stan wojenny i internowanie... Pozniej krotka lecz aktywna praca w prasie podziemnej z kilkoma przyjaciolmi ktorych "rodowod" zaszokowalby kazdego... Znaj swoich przyjaiol...Janina byla wspaniala w podziemiu!!! Zginela przedwczesnie... Pozniej demonstracje w Gorzowie, aresztowanie, wyrok i....wyjscie... Normalmny czlowiek powinien wiedziec gdzie ma wrogow a gdzie przyjaciol... Postanowilem, opuscic ten burdel... Do dzisiaj serce sie kraje... Ja nikogo nie osadzam.. Spotkalem sku..synow Solidarnowsci i Kosciola... i dobrych ludzi po stronie "komuny"... I na odwrot... Teraz to wszystko jet wazne dla idiotow pelnych nienawisci... Osobiste satysfakcje i popularnosc...ponad dobbro narodu... Biedna ta Polska... :):):) PS. Ja ide kosic trawe... Moj traktorek ma "cup holder" czyli...mohe sobe umiescic tam potrijnego drinka i scigac sie z psem... Do diabla z tym wszystkim... :):(:(*:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dial.telus.net 21.06.07, 07:04 Hey, Ale jaja, Oczywiscie musi byc "Ksiedzu Andrzejewskiemu" a nie "Jedrzejczakowi"... he he he Jedrzejczak i ksiadz w jednym zdaniu za bardzo nie pasujke.. Moja pomylka...Przepraszam.. :):?) PS Jedrzejczak do dobry i uczciwy Prezydent!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_tymczasowy Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dsl.pipex.com 21.06.07, 09:14 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Rzecz w tym ze Solidarnosc w Gorzxowie tamtym okresie nie byla > takim "monolitem" jakby ktos orzypuszczal.. Zdumiewajace, ale zaczynasz sie tlumaczyc, choc nikt Ci niczego nie zarzuca. Ja tez jestem na tej liscie. Ale nigdy sie nie spotkalismy ani nawet nie slyszalem o Tobie w tamtych latach. Ciekaw jestem o co chodzi, bo z Tojej wezowej opowiesci nic nie wynika (tylko to, ze Andrzejewski i Grazyna Pytlak sa niedobrzy). Moze Klodawa cos dopisze. Bylo, minelo. Dostales powazny wyrok, na pewno wyszedles wczesniej (nikt z Gorzowa chyba nie siedzial 4 lat). Byles powaznym gosciem. Teraz niedobrze mi sie robi jak wczytam Twoje teksty. Zdumiewa mnie ten dysonans. W tej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, no co ty...? IP: *.dial.telus.net 21.06.07, 13:43 Hey login, To oczywiscie moja wina, Ja nie osadzam nikogo... Mam swoje opinie lecz nie ...osady... To ze o mnie nie slyszales.... bo i nie bylo o kim a i wlasnie tak byc powinno... Z mojego stosunku do obecnej sytuacji politycznej w Polsce domyslasz sie, ze "zachwycony" nie jestem... Niestety do obiektywnych ludzi ie naleze, bo nie moge... Grazyna to madra dziewczyna...Jurek to madry chlopak a ks. Andrzejeski to....Ksiadz... Robili to co robili i tyle... Dla mnie liczy sie jedynie to, ze Polska jest wolnym i demokratycznym krajem... Nie mozna bylo stworzyc w Polsce komunizmu bowiem system ten jest oparty na segregacji i nienawisci... Te nowa Polske ktos dzisiaj chce budowac na tych samych zasadach... Jednym slowem...Bylo przez to przejsc.....by zrozumiec ludzi takich jak ja sposob myslenia.. :):):) PS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajny agent Re: Bernard, no co ty...? IP: 83.238.175.* 21.06.07, 09:26 Pewnie podpisal "lojalkę" to go puścili i pozwolili wyjechać? - a teraz zalewa pałę i tyra na budowie. No i odgryza sie na swoich byłych konfratrach z Solidarności. Ciekawe ze nikt go nie znał? Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re:info... 21.06.07, 09:51 ...dla logina i innych poza krajem i miastem www.opozycjagorzowska.org/index.htmhowgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l_t Re:info... IP: *.dsl.pipex.com 21.06.07, 10:08 Indianski plik nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re:info... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:14 Opozycje wycięła w pień koalicja? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re:info... 21.06.07, 10:21 to specjalnie dla Ciebie ;): www.opozycjagorzowska.org/index.htm redcloud zawsze tak podaje linki - dla niepoznaki ;) ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
obwodnica2 Re: Bernard, ... 21.06.07, 23:26 Enigmatyczna historia. Ale Bernard ciekawie zacząl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, ... IP: *.dial.telus.net 22.06.07, 07:12 Hey obwodnica, Prace skonczyklem dzisiaj wczesniej niz myslalem.... Mila niespodzianka.. Po trzynastu godzinach budowania "Kanady silnej i bogatej":....mialem cale pare godzin w domu dlas siebie... Wsiadlem na moj traktorek i kosilem trawe,,, Nie moge gorzej wygladac niz moi sasiedzi....he he he Hemi (pies mojej malsonki) ma dosc ganiania za traktorkierm i biega "na skroty"...he he he Cwaniak , cholera... he he he Jutro bede jak zwykle w pracy o 6 rano i.......znowu to samo.... To sie zycie nazywa.. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, ... IP: *.dial.telus.net 23.06.07, 03:04 Hey kozamaradio, Wyobraz sobie ze ktos ci bardzo dobrze placi za robienie tego co bardzo lubisz robic.... I ty pacanie nazywasz to "kieratem".... A ja mam bal kazdego dnia i mi za to placa... Dobrze placa... Bardzo dobrze... :):):):) PS. Chyba ze deszcz pada....he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Bernard, ... IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.07, 03:30 Bernard napisał: > A ja mam bal kazdego dnia ... co to za bal ... tylko walce ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, ... IP: *.dial.telus.net 23.06.07, 06:54 Hey nicelus, Tpwarzystwo najgorszego walca jest lepsze od twojego... :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l_t Re: Bernard, ... IP: *.dsl.pipex.com 23.06.07, 10:38 Gość portalu: nicelus napisał(a): > co to za bal ... > tylko walce ... BARDZO dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, ... IP: *.dial.telus.net 23.06.07, 15:10 Hey l_t , To prawda ten pacan nicelus potrafi czasani blysnac... To sie zdarza gdy nie mysli... Gdy stara sie myslec.....wychodza straszne rzeczy.... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Bernard, ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.07, 00:52 zacznij myśleć, to i tobie coś wyjdzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, ... IP: *.dial.telus.net 24.06.07, 01:44 Hey nicelus, He he he he :):) PS. Pacan jestes i na to rady nie ma... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sdc Re: Bernard, ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.07, 22:44 Benio , a krowy Ty poil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bernard, ... IP: *.dial.telus.net 24.06.07, 23:16 Hey Sdc, A poil... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś