dota45 03.09.07, 11:26 Jaki jest Wasz odbiór nowego spektaklu w gorzowskim teatrze, premiera była nagrodzona owacjami, choć uczucia były mieszane... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czesia20 Re: stolik na pięć osób OPINIE 03.09.07, 12:12 Spodziewałam się, że Zapasiewicz będzie uczył teatrem. Nie, On robi to co inni. Czy widz naprawdę po to idzie do teatru. Gdzie jest Teatr - Świątynia? Dlaczego matka będąca w teatrze z córką musi się czerwienić? Nie o taki teatr chodzi. Uczcie, dawajcie pozytywne przykłady. No i teraz spodziewam się, że mnie wyśmiejecie. A może się mylę? Też pytałam wiele osób po premierze odpowiedź najczęściej była : nooooooooo!! taaaaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko-61 Re: stolik na pięć osób OPINIE 03.09.07, 17:06 A co Ty myślałaś,że Warszawka przyjechała do Gorzowa robić wielką sztukę? Na chałturę przyjechała! Słabe przedstawienie z prymitywną scenografią i fatalnie ustawionymi światłami.Jedyne co ratuje ten spektakl to profesjonalizm aktorek - wszystkich!!! To będzie jeździć po Polsce i zarabiać kasę dzięki takim prowincjuszom jak widzowie z Gorzowa, którzy sikają z zachwytu na wszystko co trafi tu z Wwy, a szczególnie jeśli gra w telenowelach. Zobaczysz co się będzie działo jak przyjedzie Rubik. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: stolik na pięć osób OPINIE 03.09.07, 17:57 Ma pani, pani Czesiu duzy problem. Właściwie chyba nigdzie z dzieckiem nie może pani chodzić, skoro na takim czymś musiała się pani czerwienić. Ciekawi mnie tylko dlaczego sie Pani czerwieniła? Chodzi o jakość sztuki czy jej treść. Czyżby pociecha nie wiedziała co to są jajka czy sperma? A może ciągle latorośl nie wie, że na tym świecie są ludzie preferujący miłość homoseksualną? Scenografia rzeczywiście nie powalała. Na swiatła nie zwróciłem uwagi, bo nie jestem elektrykiem. Natomiast całość jest zrobiona dość zgrabnie, jak na nie-reżysera. Interesująca adaptacja i parę ciekawych pomysłów. Aktorki rzeczywiście dobre. Z tego co się orientuję, to spektakl rzeczywiście będzie jeździć po Polsce, na początek grany bedzie w Warszawie. Gorzowianie nie sikają z zachwytu nad wszystkim co trafia tu z Warszawy. Jest jednak faktem, że znane nazwiska przyciągają. Ale na tej zasadzie robi sie filmy również w Hollywood....co w tym złego? Na Rubiku będzie się działo, ale skoro kilka tysiecy przyjdzie na ten koncert, to można również powiedziec, że kilkadziesiąt tysięcy jednak nie przyjdzie. „Stolik” należy traktować tak jak na to zasługuje: lekką sztuke poruyyszającą pewne nawet wazne problemy zrobiona przez znanego aktora, który się bawi w reżyserię. A do tego grają dobre aktorki. Nie zmarnowałem wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: stolik na pięć osób OPINIE IP: *.gorzow.mm.pl 03.09.07, 19:01 A kiedy pan_hrabia odważy się na sceniczny debiut? Może nawet reżyseria. Np. lansowanie własnej postaci przy najbliższych wyborach. Tylko z jakiej partii? Mniemam, że z lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
czesia20 Re: stolik na pięć osób OPINIE 03.09.07, 20:11 Człowiek światły Panie hrabio wie co to jajka czy sperma, jednak nie po to idzie do teatru aby o tym właśnie tam słuchać. Nie rozumiemy się. Co do Rubika - kultura masowa, na pewno musi być, ale daj Boże aby była także Kultura. Przecież jest do pioruna demokracja, no nie?????? Panie hrabio ja nie mam problemu, bo mam zajęcia, któe naprawdę mnie pochłaniają, czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: stolik na pięć osób OPINIE 04.09.07, 09:00 A po co idzie człowiek światły do teatru? Żeby słuchać - o czym? Może z góry ustalmy co teatry mają opowiadać, a czego nie? <ja nie mam problemu, bo mam zajęcia, któe naprawdę mnie > pochłaniają, czego wszystkim życzę Każdy ma jakieś zajecia, które go pochłaniają. Tego akurat nie trzeba nikomu zyczyć. Nie rozumiem tego problemu z kulturą czy Kulturą. Ja bym nie rozrózniał na kulturę masową, wysoką czy jakąkolwiek inną, generalnie kultura to wytwory ludzkiego umysłu. Pani jednak zapewne chodzi o kulturę czy kindersztubę, czy tam dobre wychowanie itp. Obie sprawy mają ze soba może wiele wspólnego ale nie sa tożsame. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Cesia na wychodnym... 04.09.07, 10:56 Cesia miała wychodne... i za rada państwa poszła do teatru! Liczyła na jakieś wzniosłe mocherowe przsłanie... a tu o ...spermie nadawli! Tego to ma na codzień od cholery przy praniu poscieli państwa! Więc stąd to żądanie Kultury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czesia20 Re: stolik na pięć osób OPINIE 04.09.07, 12:58 Panie hrabio pomieszał Pan wszystko, ale nieszkodzi. Jeśli chodzi o moher, to jeszcze nie ten wiek. A jeśli chodzi o zajęcia, to przykro mi ale niestety nie każdy robi to co kocha najbardziej. Z uđmiechem - wcale nie szyderczym- goraco pozdrawiam, juz, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: stolik na pięć osób OPINIE IP: *.gorzow.mm.pl 04.09.07, 09:51 www.teatry.art.pl/!recenzje/stoliknpo_zap/zzds.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: stolik na pięć osób OPINIE IP: *.gorzow.mm.pl 04.09.07, 10:02 Myslę, że problem odbioru tej sztuki tkwi w tym, ze mamy tylko jeden teatr i każde nowe wydarzenie sceniczne ma być czymś wielkim, tego od teatru zwyklismy oczekiwać. Zapominamy też chyba, ze teatr to również przedstawienia, które nie do konca muszą być poważne, poruszające w głęboki sposób problemy egzystencjalne.Chyba i tak ten spektakl trzeba traktować, jako pobieżne, chwilami zabvawne pokazanie pewnego stylu życia. Mnie osobiscie przedstwienie specjalnie nie ruszyło, ale innym znajomym bardzo sie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś