Dodaj do ulubionych

askalandia

14.11.07, 21:14
Wrzuciłam dziś córkę do askalandii i ona jest zadowolona. ;)
Jest tam ładnie i czysto. Ale dużo mniej miejsca niż w Fikolandzie.
Plus taki, że zostawiasz nr komórki i idziesz w askanę. ;)
Dobre, jeśli chcialoby się sobie wybrać buty czy inna bluzkę.
Do pójścia, żeby dziecku sprawić przyjemnośc z zabawy - lepsze
obiekty na Kombatantów i Mościckiego.
Obserwuj wątek
    • andrzejusa Re: askalandia 14.11.07, 21:40
      czesc calama,
      wyobraz sobie ze w niektorych sklepach
      na zachodzie europy, dostajesz telefon do
      ewentualnego naglego kontaktu,
      wcale nie musisz miec swojej komorki.

to akurat ikea.

ciagle jeszcze troche nam do tej europy brakuje,
      i co najciekawsze ,
      w zadnym takim centrosklepowym fikolandzie,
      nic nie robi wiekszej furory u dzieci,
      jak kino(ekran) z bajkami kreskowkami!!!

pozdrowienia
    • ant777 Re: askalandia 15.11.07, 07:35
      a jakie ceny?
      • calama Re: askalandia 15.11.07, 07:40
        ant777 napisał:

> a jakie ceny?

12 zł za wjazd :)
        • Gość: xxx Re: askalandia IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.07, 07:51
          Opieka super,czyściutko,dzieci są bardzo zadowolone.
    • redcloud Re: askalandia 15.11.07, 10:25
      3+
      howgh
      • calama Re: askalandia 15.11.07, 10:29
        redcloud napisał:

> 3+
        > howgh
        za wypowiedz? ;)
        • redcloud Re: askalandia 15.11.07, 10:46
          calama napisała:
          > za wypowiedz? ;)
          za askalandie
          howgh
          • calama Re: askalandia 15.11.07, 10:53
            redcloud napisał:

> za askalandie
            przeciez wiem :P
    • Gość: icehouse Re: askalandia IP: *.gprs.plus.pl 08.12.07, 20:21
      Zdecydowanie fikoland i hip-hop, chodze tam z dziećmi dla nich a nie
      dla swej wygody. Po remoncie hip-hop jest super ( bufet z akwariami
      po prostu szok )no i 300metrów zabawy a nie kilkadziesiąt :):):)a
      ponoć w fikolandzie też chcą niedługo zmienić wystrój. Byłem raz w
      askalandii i starczy :)Pozdrawiam.
      • Gość: ja Re: askalandia IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.08, 13:24
        polecam hip hop i fikoland straszne upusty rabaty lepsze niz w askalandii promocje urodzinowe i upusty na bilety
        • e_werty Re: askalandia 10.01.08, 13:41
          "...straszne upusty..."
          ... a dzieci się nie boją?
          • pretty01 Re: askalandia 11.01.08, 12:22
            W Askalandii organizowane są bale karnawałowe. Rzecz, której nie spotkałam w
            innej tego typu placówce. Wybieramy się z Pyzą na bal kosmiczny :). Calama,
            może- do zobaczenia? :)
            • e_werty Re: askalandia 11.01.08, 12:26
              "...Wybieramy się z Pyzą na bal kosmiczny ..."
              ... przebierasz się za.... "mleczna dróżke"?
              • pretty01 Re: askalandia 11.01.08, 22:14
                e_werty napisał:(...)

E, głupie to było :)
                • e_werty Re: askalandia 12.01.08, 00:24
                  "..E, głupie to było ..."
                  ... to lepsza "polska dróżka"?

Ale chodziło (sic!) o kosmos... a tam Twardowski albo
                  Hermaszewski... to juz chyba lepsza mleczna droga?
            • calama Re: askalandia 11.01.08, 12:33
              pretty01 napisała:

> Wybieramy się z Pyzą na bal kosmiczny :). Calama,
              > może- do zobaczenia? :)
              napisz mi proszę na priva kiedy to jest. :)
              ostatniego esemesa z balem dostałam na 4 stycznia...
              a Kózka urodziny ma w poniedziałek, atrakcje jej się nalezą! ;)
              • calama Re: askalandia 12.01.08, 00:51
                calama napisała:

> pretty01 napisała:
                >
                > > Wybieramy się z Pyzą na bal kosmiczny

oj, przecież napisałaś, że kosmiczny...
                ten pierwszy fajniejszy o tyle, że strój gotowy ;)
                może dam radę wykombinować kombinezon kosmonauty <załamka> ;)))))
        • Gość: nicpek Re: askalandia IP: *.gorzow.mm.pl 04.02.08, 10:23
          Promocje urodzinowe w jakim sensie? uważajcie jeśli wyprawiacie imprezę dla
          jednego z obecnych dzieci, aby goście nie zaśpiewali albo nie wręczyli prezentów
          drugiemu dziecku, bo zapłacicie większą stawkę. Prezenty dla drugiego dziecka
          (jeśli nie było o nim mowy podczas rezerwowania) tylko poza lokalem. Pani,
          pracująca za karę w fikolandzie, liczy prezenty i kto komu śpiewa 'stolat'.
          A reklamy w radiu to chyba jakieś bzdury? Bo wyprawialiśmy urodziny rok temu, w
          tym roku byliśmy nie pierwszy raz, i nic się nie zmieniło.
          • Gość: icehouse Re: askalandia IP: *.gprs.plus.pl 29.02.08, 09:25
            Chyba coś Ci się kolego pomyliło. Promocje są, i to całkiem fajne, sam z nich korzystam. A co do imprezy to chyba czegoś nie zrozumiałeś. Sam wyprawiałem imprezkę i dziewczyny z Fikolandu tłumaczą klientom wszystko za przeproszeniem jak krowie na rowie. Często słyszę jak tłumaczą klientom to, co jest w ulotkach jasno napisane. Śmiesznie to trochę z boku wygląda ( takie tłumaczenie z polskiego na polski ).Pani pracująca za karę ? Chyba pomyliłeś miasta :))) Pozdrawiam.
          • pretty01 Re: askalandia 29.02.08, 09:58
            Ahahaha! Kolega kombinował, jak zapłacić za urodzinki jednego dziecka, a
            wyprawić dla dwojga i się nie udało? :)) Przy dwójce jubilatów płaci się więcej
            i już. Żenujące.
            • Gość: HIP-HOP Re: askalandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:02
              Dokładnie. Tyle że rzecz miała miejsce w HIP-HOPie, a nie w
              Fikolandzie, ale to bez znaczenia.Najgorsze to to, iż osobiście temu
              Panu tłumaczyłem kilka dni przed imprezą różnice, i był tego
              świadom.O reszcie mówić nie będę bo to przykra i niezręczna sytuacja
              była. HIP-HOPa prowadzę od czterech lat i z taką sytuacją miałem do
              czynienia po raz pierwszy i oby ostatni.Mam nadzieję, iż po chwili
              refleksji Pan Nicpon dojdzie do wniosku, iż uczciwość obowiązuje
              również Klientów. Serdecznie pozdrawiam. Tomasz - "Pan HIP-HOP" jak
              mówią dzieci :)))
              • Gość: HIP-HOP Re: askalandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:04
                Oczywiście Pan Nicpek a nie Nicpon, za omyłke przepraszam i jeszcze
                raz gorąco pozdrawiam.Tomasz.
                • calama Re: askalandia 29.02.08, 12:07
                  Gość portalu: HIP-HOP napisał(a):

> Oczywiście Pan Nicpek a nie Nicpon, za omyłke przepraszam i
                  jeszcze
                  > raz gorąco pozdrawiam.Tomasz.

ale czy aby to nie była specjalna omyłka? ;)))
                  pozdrawiam pana Hip-Hopa. :)))
                  • Gość: HIP-HOP Re: askalandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:25
                    :))) Oczywiście że nie, to z emocji :)
                    • Gość: icehouse Re: askalandia IP: *.gprs.plus.pl 01.03.08, 01:58
                      Hehe, wywalić kupę szmalu na zrobienie takiej sali zabaw ( orientuję się mniej więcej bo sam kiedyś o tym myślałem, koszta-masakra ), utrzymać, remontować, co rusz nowe sprząty kupować, i jeszcze zarobić. Koledze wydaje się chyba że to pryszcz. Niestety nie ma tak łatwo, zwłaszcza w Gorzowie. I nie ma co narzekać. W innych miastach w salach zabaw jest znacznie drożej, a wcale nie lepiej ( sprawdzone osobiście ). Koleżanka Pretty celnie Kolegę podsumowała.Do Pana z Hiphopa-teraz po remoncie to fiufiu, wypasik, tak trzymać. Pozdrawiam.
                      • Gość: Mamuska Re: askalandia IP: *.gprs.plus.pl 12.03.08, 14:45
                        A ja uwazam, ze jest super w Askalandii. Chodze tam z moja cora. Sa
                        tam mile panie, ktore zajmuja sie dziecmi - bawia sie z nimi, czasem
                        prowadza fajne zajecia. Przynajmniej jestem spokojna i wiem, ze moje
                        dziecko jest w bezpiecznych rekach. A jak zostaje z coreczka, to nie
                        trace jej z oczu i widze co sie z nia dzieje.
                        • Gość: Danny Re: askalandia IP: 82.160.26.* 12.03.08, 19:41
                          >A jak zostaje z coreczka, to nie trace jej z oczu i widze co sie z
                          >nia dzieje
                          Ja też czasami, jak zostaję z synem, to nie tracę go z oczu.
                        • Gość: HIP-HOP Re: askalandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 18:20
                          Witam. Nie wiem jak jest w Askanie,na pewno fajnie jak w każdej sali zabaw :D, natomiast u nas dzieci bawią się pod opieką rodziców, wujków, dziadków. To wynika przede wszystkim z powierzchni sali ( 300mkw ). Inaczej się nie da. Gdybyśmy mieli wziąć na siebie pełną odpowiedzialność za to w jaki sposób konkretne dziecko korzysta z wyposażenia, musiałoby mieć indywidualnego opiekuna, w innym przypadku nie może być mowy o pełnej opiece . Zresztą nikt u nas nie zostawia przedszkolaków samych, mało tego, rodzice świetnie się bawią wraz z dziećmi :)Czasem starsze dzieci zostawiane są same ( kontakt tel. oczywiście obowiązkowo ). Co do bezpieczeństwa to istotą tego typu lokali jak Askalandia, HIP-HOP czy FIKOLAND jest " bezpieczne szaleństwo ", więc bez obaw :) A to że dziecko czasem nabije sobie guza....takie rzeczy są nie do uniknięcia. Pozdrawiam gorąco. Tomasz.
                          • Gość: HIP-HOP Re: askalandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 18:38
                            Wracając do opieki to w jeszcze większych salach zabaw niż HIP-HOP i FIKOLAND jest generalnie zakaz zostawiania dzieci bez opiekuna, byłem ze swoimi chłopakami parę lat temu w Kids Play w W-wie, to do samochodu nie chciano nas razem z Małżonką wypuścić, cały czas musiała być przynajmniej jedna osoba z nas w lokalu, mimo iż chłopcy mieli wtedy po 8-10 lat.Pozdrawiam. Tomasz.
    • Gość: tata Oli Re: askalandia IP: *.gorzow.mm.pl 14.04.08, 12:50
      Chciałem jedynie dodać iż obsługa w salach Fikoland i Hip Hop jest pierwsza klasa...z moją córeczką chodzę do Hip Hopa, gdzie pracuje młoda kobieta, i za każdym razem jak nie spojrzę jest uśmiechnieta, prowadzi inteligentne rozmowy z klientami. W Fikolandzie bywam bardzo żadko pani też jest uśmiechnięta...ale taka troche nieporadna...lecz to możliwe jest również zaletą.Podziwiam panie bo wiem jacy potrafia być klienci sam byłem świadkiem natarczywego klienta w Hip Hopie obawiałem się , że pani sobie nie poradzi, ale z sytuacji wybrnęła wyśmienicie. Pokłon dla pań tym bardziej że moja córeczka je uwielbia. Pozdrawiam Tata Oli.
      • Gość: HIP-HOP Re: askalandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:26
        W imieniu dziewczyn bardzo dziękuję, jest nam bardzo miło :)))Pozdrawiam. Tomasz.
    • Gość: patimati18 Re: askalandia IP: *.kwidzyn.mm.pl 13.11.15, 00:02
      Od kilku lat wyprawiam dziecku urodziny w salach zabaw, pierwszy raz za namową córki zdecydowałam się na Askalandię i strasznie żałuję, po prostu wyrzucone pieniądze. Kiedy zamawiałam imprezę wszystko było pięknie omówione i ładnie wyglądało, jednak w praktyce się nie sprawdziło, może z innym personelem by się udało. Te Panie były nie za bardzo sympatyczne dla dzieci, malowanie buziek bez komentarza - po 2zł. za nic, woda miała być nielimitowana a niestety 10-cioro dzieci dostało 1,5l wody w ciągu 2 godz. zabawy i sok porzeczkowy którego nie chciały pić. Z mojego tortu za 90zł nie dostałam z powrotem ani kawałka, słodycze których dzieci niewiele zjadły też nie zostały spakowane tak jak jest to robione w innych miejscach. Panie zachowywały się jakby były za karę, a ja zapłaciłam na prawdę spore pieniądze. Szkoda, że nigdzie nie można znaleźć kontaktu do właściciela, bo chętnie bym z nim porozmawiała. Nie polecam organizowania urodzin w Askalandii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka