calama 04.02.08, 08:47 Prawdziwa wiosna! Słońce świeci, ptaki śpiewają. Ziemia pachnie. Życie jest piękne! ps. dobra, dobra - szybki tez skrobałam ;) ale nawet lubię a radości w sercu nic nie zagłuszy;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blic Re: Wiosna! 04.02.08, 10:58 calama napisała: > wszystko rośnie! Ceny rosną, dzieci rosną, włosy... już wypadły. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 04.02.08, 11:07 blic napisał: > włosy... już wypadły. włosy tez rosną - dziś fryzjer. :) tym, którym włosy już nei rosną - życzę coraz lepszego samopoczucia - toż to dużo ważniejsze niż włosy :) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wiosna! 04.02.08, 10:26 calama napisała: > Nie czujecie wiosny? > dziwne... Luty krotki, mniej dni by zarobic pieniadze. Nikt nie ma czasu na wachanie ziemi... A zimy juz chyba nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 04.02.08, 10:29 login_tymczasowy napisał: > Luty krotki, mniej dni by zarobic pieniadze. Luty krótki - wyższa stawka godzinowa. ;) > Nikt nie ma czasu na wachanie ziemi... Trudno - powącham sama. ;) Kwiatki. > A zimy juz chyba nie bedzie. I dobrze. Na śnieg juz nei liczę, a zima bez śniegu to zupełnie niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Wiosna! 04.02.08, 12:16 calama napisała: > Nie czujecie wiosny? > dziwne... > Nie czuję. W sobotę odwiedziłem takie rezerwat przyrody - torfowisko za Jastrzębcem. Zaledwie kilometr od budowanej S-3. Taki klimat, że można by tam kręcić horror. Jak drzewo padnie to nikt tego nie posprząta. Ale tak ma być - żadnej ingerencji ludzi. Szedłem ścieżką wydeptaną przez dziki.. Zresztą wrzucę fotki na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 04.02.08, 12:25 josner napisał: > Nie czuję. W sobotę odwiedziłem takie rezerwat przyrody - torfowisko > za Jastrzębcem. Zaledwie kilometr od budowanej S-3. Taki klimat, że > można by tam kręcić horror. w takich miejscach nigdy nie ma wiosny ;) > Jak drzewo padnie to nikt tego nie > posprząta. Ale tak ma być - żadnej ingerencji ludzi. to mi przypomina spływ drawą. Drzewa przewalone - to kajaki góra trzeba przenosić, albo lądem. I zamiast usuniętego jednego drzewa mamy zryty cały brzeg, bo tabun spływowiczów z kajakami tamtędy się przeciagnął. Ale mi ochrona przyrody... > Szedłem ścieżką > wydeptaną przez dziki.. Zresztą wrzucę fotki na forum. czekam niecierpliwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wiosna! 04.02.08, 12:49 calama napisała: > zamiast usuniętego jednego drzewa > mamy zryty cały brzeg, bo tabun spływowiczów z kajakami tamtędy się > przeciagnął. Ale mi ochrona przyrody... Pomysł znajomego: zalac takie miejsca pleksa. Mozna spacerowac gora, ogladac wszystko i niczego nie rozdeptac. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 04.02.08, 13:11 login_tymczasowy napisał: > Pomysł znajomego: zalac takie miejsca pleksa. > Mozna spacerowac gora, ogladac wszystko i niczego nie rozdeptac. myslisz, ze takie coś byłoby obojętne dla środowiska? zalanie czyms, co nie pozwala oddychać ziemii? Mało też sobie wyobrażam mokrą, bosa stopą po tym chodzić - nery odbite. A na dobre rozwiązania brak kasy. I pewnie długo będzie tak, jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wiosna! 04.02.08, 18:05 "...żadnej ingerencji ludzi.... Szedłem ścieżką wydeptaną przez dziki..." ... znaczy ty takze - dzik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Wiosna! IP: *.dial.telus.net 04.02.08, 15:42 Hey josner, U mnie tez wiosne sie czuje... Ocieplilo sie.. Temperatuta okolo -20C i swieci slonko... :):):) PS. Jak ktos wspomni cos o jakims "glopalnym ocieplaniu" to walnij go w pale... Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Wiosna! 04.02.08, 16:26 A jak tam auta? Odpalają no problem? W Gorzowie zero śniegu. W sumie to obyłbym się bez opon zimowych. Tak na marginesie, to nie mogłeś zamieszkać gdzieś na Florydzie albo Kalifornii? Jest tam przyjemnie cieplutko, przynajmniej tak mi się wydaje. A jakie oszczędności w ogrzewaniu domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Wiosna! IP: *.dial.telus.net 04.02.08, 16:42 Hey josner, Garaz mam ogrzewany wiec samochjody sa bezpieczne... Gdy jestem w pracy samochod jest wprawdzie na zewnatrz lecz silnik jest podgrzewany... Teraz nie ma problemow bo temperatury sa wzglednie wysokie... Problemy wystepuja przy temp. okolo -40C i nizszych... Nie tyle problem z silnikiem ile z....oponami... Przy tak niskich temperaturach cisnienie w oponach spada wyraznie i mamy...plaskie z zamarzniete kola.. Nazywamy to "kwadratura kola" he he he W wiekszosci przypadkow powolna jazda przez kilka kilometrow (jak po kocich lbach) rozgrzewa opony wystarczajaco by wrocily do swej naturalnej "okraglosci"... A zamieszkac gdzies Na Florydzie czy innym cieplym miejscu? Powiedz mi...Gdzie bym na wakacje jezdzil??? Do zimnej Kanady? he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wiosna! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.08, 17:49 calama napisała: > Prawdziwa wiosna! w sobotę rozkwitły przylaszczki. niedziela i poniedziałek były bardzo słoneczne. chyba się nie pomyliłem pisząc, że już wiosna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 04.02.08, 18:21 Gość portalu: nicelus napisał(a): > chyba się nie pomyliłem pisząc, że już wiosna? > :) > Móiwłam - JASNOWIDZ! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wiosna! 04.02.08, 17:57 "...a radości w sercu nic nie zagłuszy..." ... jak już to cała "częstochowa"... "a radości w duszy nic nie zagłuszy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 04.02.08, 18:31 e_werty napisał: > > Jeden w-josner - wiosny nie czyni... bo i to nie w-josner wiosnę uczynił :P natura! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 06.02.08, 08:07 a dziś jeszcze wiosenniej 9 stopni jak wychodziłąm z domu o 6 później mały deszczyk no i odrobina sportu z rana to wszystko daje SIŁĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacieta klawiatura Re: protestuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 13:33 Calama, chyba zapomnialas, ze to jeszcze luty, tak luty! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: protestuję! 10.02.08, 00:00 Gość portalu: zacieta klawiatura napisał(a): > Calama, chyba zapomnialas, ze to jeszcze luty, tak luty! kiedy to nie ja zapomniałam, tylko natura ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacieta klawiatura Re: protestuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 15:30 Natura nic nie zapomniala, a raczej sobie przypomniala, dlatego byl mroz w nocy. A dzisiaj to chyba juz nie narzekasz, mamy pierwszy upal tej zimy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: protestuję! 10.02.08, 22:46 Gość portalu: zacieta klawiatura napisał(a): > A dzisiaj to chyba juz nie narzekasz, mamy pierwszy upal tej zimy. ;) jak mogłabym narzekać? rozpoczęłam sezon rowerowy, byłam w lesie, na koniach wiosna pełną gębą! szkoda, że nie zahaczyłam o ogród ... ale jutro też jest dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacieta klawiatura Re: protestuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 00:10 W lesie na koniach musialo byc super ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard WIOSNA! IP: *.dial.telus.net 11.02.08, 00:23 Hey. W tym momencie u mnie tak cieplo, ze trudno uwierzyc... Biore psy na spacer!!! Jest -18C... Hura!!! Pada lekki snieg na tyle ze naprawde widac gdzie sie idzie... Jest dobrze... Bedzie (mam nadzieje) jeszcze lepiej... PS. Wszyscy wokolo to...balwany... he he he :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna! 11.02.08, 14:28 a ja zamiast kwiatów we włosach ... mam czerwone wino ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Ma byc dzisiaj -2C !!! IP: *.dial.telus.net 11.02.08, 18:03 Hey, Stoje wpatrzony w czytnik termometu... Jest 10.00 rano i juz -12C.. Powiedzieli ze bedzie -2C Jeszcze tylko dziesiec stopni... Sloneczko swieci... Jesli sie sprawdzi to bedzie rekord... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka zwana wanda Re: Ma byc dzisiaj -2C !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:45 Bernard, mieszkasz strasznie daleko ... za sasiadow masz chyba rodzine swietego Mikolaja a za plotem pasa sie renifery. A propos, jak one sie nazywaja? Odpowiedz Link Zgłoś