ant777 13.06.08, 21:42 Nie dziwię się na listę Wieczorka trafił pracownik wydający papier toaletowy. Przecież toaletowy to był produkt strategiczny w tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gracja Byłam dumna z papieru toaletowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 21:57 Sama stałam godzinami w kolejkach. A na przywiezioną z ZSRR złotą bransoletę nakładałam bransoletę z papieru toaletowego, bo kupowało się od razu po kilka złączonych rolek. A sąsiedzi na ten widok zazdrościli mi bardziej nie złota, a papieru toaletowego, bo w PRL był pierwiastkiem rzadziej spotykanym niz złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duckfuck To nie wolno mi pisać np. Prezydent Kupa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 13:03 . Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Byłam dumna z papieru toaletowego 25.01.09, 23:49 Gość portalu: Gracja napisał(a): > Sama stałam godzinami w kolejkach. A na przywiezioną z ZSRR złotą bransoletę > nakładałam bransoletę z papieru toaletowego, bo kupowało się od razu po kilka > złączonych rolek. A sąsiedzi na ten widok zazdrościli mi bardziej nie złota, a > papieru toaletowego, bo w PRL był pierwiastkiem rzadziej spotykanym niz złoto. > "- Rolka papieru toaletowego była w Polsce Ludowej mrocznym przedmiotem pożądania - zapamiętała aktorka Zofia Czerwińska. - Stała się królową PRL." Polecam pasjonujący materiał: wyborcza.pl/1,76842,6177149,Krolowa_PRL.html Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Byłam dumna z papieru toaletowego 26.01.09, 02:15 "...Polecam pasjonujący materiał:..." ... pasjonujący? Kogo? Takiego dupka jak ty. Jego miejsce w sraczu... i w tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Byłam dumna z papieru toaletowego 26.01.09, 02:22 e_werty napisał: > ... pasjonujący? Kogo? Wiele osób,nawet niezaangażowanych politycznie, tekst ten zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Precedensowy proces o wpisy na forum 13.06.08, 22:36 Może sądy będą też fundowały dojazd obywatelom mieszkającym w granicach kraju? Albo może ewentualnie, zamiast fatygować świadków, będą ich przesłuchiwać przez Skypa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.access.telenet.be 13.06.08, 23:04 Dobrze,ze sa takie wesole komentarze...Piotrek,zmiluj sie...wiesz,ze jeszcze jak byles w LO to cenilam twoje "wypiski",ale po co teraz powracac do tego tematu???Obywatelowi W tylko o to chodzi,zeby zaistniec w mediach,bo to dla niego najlepsza gratis reklama....Ostatnio troche ucichl na tym forum to moze lepiej,zeby tak pozostalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.08, 12:49 To oczywiste, ze każdy powinien powinien ponosić konsekwencje swoich słów.Niestety patrżąc na wladze pięknego przykładu nie ma. Jeśli ktoś podszywa się pod jakims loginem, a obraża lub zastrasza kogoś i wydaje mu się , ze jest anonimowy to jest po prostu tchórzem. Najwyższa pora, zeby fora przestały być miejscem, gdzie ludzie obrażają i kłamią bezkarnie. To tak jak dawniej donosili uprzejmie właściwym organom. Sławek Wieczorek, jeśli pisze o kimś to podpisuje się z imienia i nazwiska. Jeśli się z nim ktos nie zgadza i uważa, że narusza on czyjeś dobra osobiste zawsze można wytoczyć proces np. o zniesławienie. A Pan, Panie Bernardzie :)rzeczywiscie powinien sobie przemysleć, czy ludziom chce się czytać takiego plugawego języka. Może poczytałby sobie Pan trochę klasyki? Albo na rowerem pojeździł? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.access.telenet.be 14.06.08, 13:42 dota pewnie Bernard zbulwersowal sie ponad...przecietnosc...Mnie i pewnie wielu innych obywatel W wkurza,albo raczej smieszy,szkoda mi chorych...Choc osobiscie mi nic nie zrobil,sa tacy jak np Ryszard,ktorzy moga byc wsciekli,ze temat obywatela W powraca i w artykulach i na forum jak bumerang...Po co???Piotrze,czy to jest temat,osoba warta tematu???Dla mnie to jak stare odgrzewane kotlety,beeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Zbanyszek Historia lubi się powtarzać. IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.08, 13:45 W 1994 r. niejaki por. (SB) Szczerbicki zadzwonił do mnie po artykule w "Pod prąd", w którym wymieniłem go wśród 24 eSBeków już wtedy znakomicie urządzonych w III RP. Rozmowa zrazu kulturalna, przeszła w kilka minut na tory niebezpieczne (niby dla mnie). Ów człowiek (który zaznaczam, na początku rozmowy sam przedstawił się jako wymieniony na liście por. SB Szczerbicki) zaczął mi grozić, że popłynę Wartą jak Popiełuszko itp. przyjemności, które miały mnie spotkać, jeśli nie zaprzestanę opisywania go w "Pod prąd". Cykl artykułów, pod wspólnym tytułem "Lista Zbanyszka", poświęcił tym zdarzeniom Artur Brykner w ówczesnej Gazecie Zachodniej (dla wnikliwych - zasoby biblioteki gorzowskiej). Może strachy na lachy, może ktoś się podszył pod negatywnie zweryfikowanego zasłużonego dla władzy ludowej. Wszystko to być może. Przypomniała mi się ta historia, gdy dowiedziałem się, że domniemany potomek porucznika SB w podobny sposób wyraża ochotę pozbycia się kolejnej osoby, która śmiała przypomnieć lokalną przeszłość poprzez przywołanie SB-ckich upiorów. To oczywiście zadanie dla IPN i źle się dzieje, że - bez mała - 20 lat po "upadku komuny" nadal to prywatne osoby tropią w Gorzowie personalny skład aparatu opresji i represji, nie zaś powołana do tego instytucja. PS. W slangu młodzieżowym istnieje teraz słówko "ignor". Proponuję zastosować je do tego, kogo słusznie opisała "dota". Nie chcę się pastwić nad nim. To dziecko wie, o kogo chodzi. Zresztą, tak jak to z takimi trudnymi dziećmi bywa, ono pewnie wkrótce puści i mnie krwistą wiąchę, bo choć to biedne dziecko wie, że o nie chodzi, nie potrafi inaczej jak tylko ubliżać. Ot, taki uwiąd infantylny:) Pozdrowienia, szczególnie dla Prywatnego Gorzowskiego IPN - pana Sławomira Wieczorka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona do Mariusza Z IP: *.access.telenet.be 14.06.08, 16:40 Drogi Mariuszu (mysle,ze do ciebie moge mowic na ty,bo pamietam twoje pierwsze dni walki z komuna,ktorej juz praktycznie nie bylo :-) pozdrawiasz Obywatela W per Pan,a przeciez on wielokrotnie i to w roznych miejscach powolywal sie na wasze kolezenstwo...To jak jest??? Popierasz jego posty i artykuly gdzie w kolko obraza niewinnych ludzi (tak, ja moge wymienic kilku...i siebie :-))gdzie glosi swoje chore poglady nienawisci??? Ty,zagorzaly katolik??? Moim zdaniem jego nienawisc i chec zaistnienia za wszelka cene i wszedzie przewyzsza dobro sprawy...Dlaczego ci,ktorzy wowczas naprawde byli poszkodowani (ty ich znasz osoboiscie)nie robia tych prywatnych list??? Dobra rada-swietuj dzis rocznice RMN na Dlugim i nie klaniaj sie PANU W.... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: do Mariusza Z 14.06.08, 17:56 "...chec zaistnienia za wszelka cene ..." ... kierowala twoja reka pisząca ten list na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Zbanyszek Do Jony IP: 82.160.208.* 14.06.08, 20:01 +Witam Jona, choć szczerze przyznam.. nie rozpoznaję kogo:) Jeśli chodzi o moją 'walkę z komuną', to śmiesznie by wyglądało, gdybym aspirował do miana takiego fightera:) (zaraz przypomina mnie się scena z filmowej adaptacji "Ogniem i mieczem", gdy Pan Zagłoba rzucił do Pana Wołodyjowskiego: "No to usiekliśmy Bohuna!", gdy Mały Rycerz zręcznie pokonał hajdamakę; zdziwiony zapytał więc: "My?!":)) Za młody byłem, ot co:) Owszem, nigdy nie przeczyłem, a zawsze potwierdzę, że ważne było dla mnie było spotkanie w życiu (no wiem wiem, patos, ale tak właśnie było:) takich ludzi jak Marek Rusakiewicz, Kazik Sokołowski, Grzesiu Baczyński, Robert Kuraszkiewicz, także bracia Sychlowie, Romek Błaszczak, Tomek Kluwak, bracia Malinowscy, drukarze, pisarze, skrzynki, i inni, od których się czegoś tam uczyłem (niech będzie że to taki minihołd dla RMNowców tych wczesnych i tych późniejszych, w ramach świętowania 25. rocznicy:) Napisałem do S.Wieczorka per pan, ot, tak mi się spodobało:) jak i dodać ów uśmieszek na koniec:) Taka konwencja, rozumiesz:) W poście głownie wspominałem moje zdarzenia z rodziną Sz. na kanwie artykułu z GW; co zas się tyczy popierania postów, to niewiele tak naprawdę tu piszę:) A co do obrażania, to go nie popieram, i sam staram się (nieraz kulawo) nie obrażać ani tu, ani tam. Ale szczerze przyznam, że nie bardzo namierzam takie teksty. Może mało czytam, albo i wrażliwość nie ta co przed laty;) Chyba, że co innego rozumiemy przez nienawiść, Jona.. Jeśli Sławek Ciebie osobiscie obraził, no to przykre, ale nie kojarzę, naprawdę. Dodam tyle: gdy w 94r. robiliśmy w Pp listę SBków piknie urządzonych w Niepodległej, to WSZYSCY których wymieniłem z nazwiska wcześniej popierali zrobienie takiej listy i pomagali przy jej tworzeniu, choć sami jej nie robili przecież, a scedowali ten 'przywilej' na mnie, ot takiego pośledniego epigona antykomuny:) Jak już tez napisałem: zarzucam IPNowi, że Gorzów jest u nich nadal białą plamą, choć w l.80-tych był to ważny ośrodek podziemia (niektórzy twierdzą, że mocniejszy i prężniejszy niż choćby większy kilkakroć Poznań). Skoro IPN śpi, to nadal prywatne osoby będą robić takie listy, dochodzenia, etc. Może dziurawe, może kogoś krzywdzące. Jeśli tak, to szkoda. Ale takie są koszta nicnierobienia przez 20 lat, co usprawiedliwiał i usprawiedliwia nasz gospodarz - GW z jej naczialstwem. PS. Rocznicy RMN nie świętuję na Długiem - gdzie mnie tam do bohaterów. Jam niegodny. Serio. A co do zagorzałego katolika - to wciąz za mało zagorzały, Jona, za mało:)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Do Jony 14.06.08, 20:21 "Do Jony [...] Gość: Mariusz Zbanyszek ... nie daj sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Do Mariusza IP: *.access.telenet.be 14.06.08, 23:06 Skoro mnie nie kojarzysz,to jeszcze dzis do ciebie napisze poprzez inne media...:-) Niepotrzebnie wymieniles te wszystkie nazwiska,bo wielu "zasluzonych" i "godnych" nie wymieniles,a..Romusia niepotrzebnie,bo on zaczynal w tym samym czasie co ty,a moim zdaniem nie jest godny czyscic tobie buty (to moje prywatne zdanie...:-) Trafiles na koniec komuny,pewnie jak by dluzej trwala to wiele bys zrobil przeciwko...i inteligentnie...bo napewno juz wowczas nalezales do tych z wyzszym IQ :-)Oczywiscie,ze wielu twoich pogladow nie popieram,a wrecz uwazam,ze sa....cenzura...ale to nie zaprzecza temu,ze jestes (moim zdaniem) facetem "na wysokim poziomie)-wiedza,kultura osobista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Zbanyszek Do Jony IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.08, 23:44 Wychodzi nam subtelny off topic;) ale jakoś tam poruszamy się w orbicie tematu. Na pewno masz rację, że wielu więcej było zasłużonych i godnych. Ja pisałem o tych, których - jak zaznaczyłem - spotkanie ważne było dla mnie w moim życiu. Dlatego wymieniłem tych, a nie innych, którzy na pewno byli wazniejsi w RMNie, ale nie miałem okazji poznać ani np. Krzyśka Sobolewskiego, ani Jarka Wojewódzkiego. Jednocześnie wspomniałem (wcale niepoślednich) RMNowców, by wskazać z imienia i nazwiska, że była kiedyś spora grupa (albo lepiej - organizacja) zacnych i bardzo młodych ludzi, która nie dla "kasy" a dla "idei" Wolnej Polski, nadstawiała nastoletnie głowy. Kto dziś pamięta owych 17-20-latków z RMNu, którzy stanowili "potężne zagrożenie dla ustroju", bo z poświęceniem wydawali na podłym papierze co 2 tygodnie 8-stronicową gazetkę w ilości tysiąca egzemplarzy? Zatrzymywali ich, rewidowali im mieszkania, wsadzali na dołki, słowem: prześladowali ich "bohaterzy" z SB.. Może zamiast pomstować na Sławka, warto wspomnieć aresztowania i przesłuchania dziesiątków uczniów z "Puszkina", wyrzucenia ich ze szkoły, wilcze bilety? Może warto wspomnieć Kazika Sokołowskiego, który dostał 2,5 roku więzienia za to, że nie chciał skladać przysięgi na wierność Armii Sowieckiej? Może warto wspomnieć jaka gnida dziennikarska relacjonowała proces Kazika a która dziś wydaje gorzowską encyklopedię? Może warto wspomnieć, że Kazik NAPRAWDĘ siedział pół roku w Rawiczu z mordercami i zboczeńcami w celi, choć był to już 87 rok? Może warto wspomnieć dziesiątki czy setki zdarzeń, wydarzeń z kilkuletniej historii RMNu - i te dramatyczne - jak groźby SB-ka z pistoletem przyłożonym do głowy RMNowca w lesie, i te komiczne - jak SB-ek w pidżamie na dachu ścigający Radio Solidarność instalowane przez RMNowców? Jona, dziękuję Ci za dobre słowo, choć myślę, że za dobrze mnie zapamiętałaś. Chętnie się odwzajemnię:) ale tak anonimowo byłoby nieszczere, więc zapraszam na mail: mariuszzbanyszek@o2.pl A Romka lubię i szanuję. Naprawdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Do Mariusza IP: *.access.telenet.be 15.06.08, 11:08 Tak,masz racje..temat zszedl z...tematu. Fajnie,ze to wlasnie ty wspominasz tamte czasy...Miejmy nadzieje,ze RMN-owiec i dziennikarz GW opisze ta rocznice... Mysle,ze wowczas walka mlodych z komuna to byla jakas recepta na zycia...To nie byla tylka walka,ale samoksztalcenie sie (dla tych co chcieli-mogli spotykac sie z ciekawymi ludzmi,poznawac prawdziwa historie,pielgrzymka podczas pobytu Ojca Sw,oboz RMN w Tylmanowej) PS.1/po tym ostatnim twoim poscie mam wrazenie,ze wiesz o kogo chodzi :-) 2/napisze na priva Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty DoJona... 15.06.08, 10:01 "...Trafiles na koniec komuny,pewnie jak by dluzej trwala to wiele bys zrobil przeciwko...i inteligentnie... bo napewno juz wowczas nalezales do tych z wyzszym IQ ..." ... Szkoda tyle zmarnowanej inteligencji! A może wykorzystał ten wysoki IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Do Jony IP: 80.50.92.* 03.07.08, 12:30 >>To wciąz za mało zagorzały<< U nas na Matejki jest fajny monopolowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Wieczorek jest naszym lokalnym Wiesenthalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 06:43 Nienawiść stanowczo "wyłazi" z Twoich Jona postów, postów Bernarda itd.Wystarczy je przeczytać i nawet od strony formalnej są nienawistne. Wieczorka posty nie są nienawistne. Może przeoczyłem jakiś "nienawistny" Wieczorka to proszę wskaż mi ten post. Wieczorek z powodu urzędniczej nieudolności IPN (chwała, że w ogóle jest!) jest i będzie takim naszym lokalnym Wiesenthalem. Jeżeli państwo z jakimkolwiek problemem nie może sobie poradzić to doskonale, że są osoby, które to państwo popędzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Do Klodawy IP: *.access.telenet.be 15.06.08, 10:59 Klodawa, nigdy nie mam w sobie nienawiscie do nikogo...Taka juz jestem...A wiec piszesz glupoty,ale to twoje prawo,bo forum to chit- chat,gdzie kazdy ma prawo do przedstawienia wlasnego zdania...Ale w sposob "normalny"Ja wcale nie ukrywam,ze uwazam obywatela W za chorego oszoloma,ktory za wszelka cene chce na siebie zwrocic uwage i wiedzac ze RR to dobra dusza wykorzystuje to...Juz mniej sobie zagrywa z RB....To moje prawo tak twierdzic....Odpowiedz mi dlaczego to obywatel W tym zajmuje sie,a nie ludzie ktorzy mieli w tamtych czasach kopoty i cierpieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do jony IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.08, 12:59 jona napisała: > Odpowiedz mi dlaczego > to obywatel W tym zajmuje sie, > a nie ludzie ktorzy mieli w tamtych > czasach kopoty i cierpieli? bo byś pisała, że robią to z zemsty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: do nicelus IP: *.access.telenet.be 18.06.08, 00:01 oni wowczas nawet nie wyobrazali sobie,a tylko marzyli.........ze "kiedys nadejda takie czasy,ze za swoje postepowanie beda sie sami wstydzic"(chodzilo o postepowanie SB) Oczywiscie to jest cytat ...kogo???Zagadka...a zdjecie z tymi slowami mam do dzis..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do nicelus IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.08, 00:23 jona napisała: > oni wowczas nawet nie wyobrazali sobie,a tylko > marzyli.........ze "kiedys nadejda takie czasy,ze za swoje > postepowanie beda sie sami wstydzic"(chodzilo o postepowanie SB) nie zanosi się na to. ale może kiedyś nadejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Historia lubi się powtarzać. 02.02.09, 01:54 Grzegorz Napieralski, broniący Wojciecha Jaruzelskiego i esbeckich przywilejów emerytalnych, okazuje się być... synem esbeka ze Szczecina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Precedensowa czy....bez-precedensowa... IP: *.dial.telus.net 14.06.08, 18:04 Hey dota, Z milymi ludzmi...milo sobie rozmawiam...Kulturalnie, ze sie tak wyraze... Znam jednak i "obce jezyki" i kiedy ze szmatami mam doczynienia....sie dostosowuje... Jesli chodzi o sam proces to Sad musi byc bardzo ostrozny... Nie ma miejsca na blad... Komunistyczne sady a pozniej PiSowskie, skazywealy kazdego ktorego prokuratura prze ich oblicze przyprowadzila... Niszczenie wtrogopw polity76cznych przy uzyciu Prawa to polska dluga tradycja, niestety... Mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej...Ze winni zostana ukarani a niewinni uwolnieni od zarzutow... A kazdy jest niewinnym zanim mu Sad winy nie udowodni... Nie zazdroszcze sadowi sprawy... Na tym porabanym swiecie uwazani za zlych okazuja sie dobrymi a dobrzy ...klamczuchami... Jak sie w tym rozebrac??? Bardzo interesujace.. :):):) PS. Czy ta sprawa jest "precedensowa" czy..."bez-precendensowa"... To taki "kopniak" w kierunku autora... W moim rozumieniu, jesli podobnej sprawy nie bylo...ta jest sprawa "bez-precedensowa".... O tej sprawie, jako "precedensowej" bedziemy mogli mowiec dopiero w przyszlosci gdy nastepna i podobna na wokandzie sie pojawi... Ale co ja tam wiem.... Za drogi jestem by dla Gazety pisac... he he he he he Ech te pisarczyki... he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: To niezła gnida z tego Marosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 14:36 Nie nadaje, tylko relacjonuje przebieg rozmowy. A z artykułu wynika, że młody ubek na rozprawie nawet nie protestował przeciw wygłoszonym przez redaktora Marosza treściom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu A ja znam tego Marosza IP: *.central.biz.rr.com 14.06.08, 17:49 On jest bardzo podobny do Wieczorka wrecz jakby byli blizniakami. Wieczorek wygląda jak gruzlik i ten to samo.Strach uderzyc bo by się rozsypał.Fałszywe oczka i niechęc do całego swiata.Pisze gośc do jakis tam faszystowskich portali "naszośc" itp.Chyba gośc jest gorszym oszołomem niz Wieczorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: IP: *.access.telenet.be 14.06.08, 18:34 Obywatela W nie znalam osobiscie i nie chce znac...Mariusza znalam pod koniec lat 80 i juz wowczas imponowal mi (on i Tomek) wiedza,kultura i dazeniem do celu (pewnie domysli sie jakiego :-)) Moze troche juz wowczas byl zbyt gorliwym katolikiem...Ale nikt nie jest perfect...Mysle,ze naprawde nie zasluguje,zebys Rychu go tak krytykowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 07:00 >Sąd może sfinansować jej przyjazd do Polski lub zorganizować >przesłuchanie przez telełącze internetowe ..... i powinien to sąd uczynić a następnie obciązyć kosztem tę stronę,która nie miała racji w procesie. Straszenie kogoś pobiciem czy śmiercią (o ile miało faktycznie miejsce) winno być bezwględnie ukarane. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Precedensowy proces o wpisy na forum 15.06.08, 13:35 Gość portalu: Kłodawa napisał(a): > Straszenie kogoś pobiciem czy śmiercią (o ile miało faktycznie > miejsce) winno być bezwględnie ukarane. Miało miejsce! Dowodem są liczne wpisy duckbustera na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Precedensowy proces o wpisy na forum 15.06.08, 15:16 "...Straszenie kogoś pobiciem czy śmiercią (o ile miało faktycznie > miejsce) winno być bezwględnie ukarane." www.tvn24.pl/0,1553711,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Radio Zachód 15.06.08, 13:06 Warto odsłuchać audio: www.zachod.pl/articles/view/syn-bylego-sb-ka-na-lawie-oskarzonych__ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Radio Zachód 15.06.08, 14:08 panie wieczorek, nie bede sie wysilal na komentarze, napisze po prostu , ze popieram to co pan robi! i podziwiam za odwage! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
thebird1 Re: Radio Erewań 15.06.08, 15:01 Andrzej -piszesz to poważnie ,że wspierasz niedowartościowanego faceta, któremu ktoś chciał wpuscic wpir... za jakąs pielegniarkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Radio Erewań 15.06.08, 15:12 tak thebird, napisalem to powaznie. niedowartosciowany , czy z mania wielkosci, nie wiem, ale to co robi , wymaga charakteru i odwagi! a obydwie cechy cenie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Radio Erewań IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.08, 15:22 > ale to co robi , wymaga charakteru i odwagi! owszem ODWAGI!!! a bieganie po sądach bo jakiś paproch napisał cośtam jest odwagą? ja pamiętam swoje wojenki z kolesiem z torunia jak grożono mi ,że mnie zastrzelą . olewa się takie wpisy i tyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 wieczorek co z tą prokuraturą ? 15.06.08, 16:41 miałeś pochodzić koło sprawy Wujka i co ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: wieczorek co z tą prokuraturą ? IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.08, 17:22 no i co ;))pochodził;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precel Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.08, 16:13 O ile nie popieram UBeków, ESbeków i innej komunisytycznej chołoty, to PROKURATURA nie ma żadnego prawa aby bra kogoś do odpowiedzialnosci karnej za wypowiedzi na sieci. Wszystkie wypowiedzi i opinie "internetowe", nie zaleznie od tego jak "niewłasciwe" podlegają pod prawo do wolności słowa. Natomiast przy działalności przestępczej takie opinie moga byc brane pod uwage przez psychiatrę owac który powinien ewaluaowac takiego pomieszańca! Konstytucja Polska chroni prawo do wolności opinii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:25 Tyś chłopie chyba zdurniał do reszty. Z którego ZOO Ty się tu wziąłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Precedensowy proces o wpisy na forum 15.06.08, 20:32 ty precel nie wiesz co piszesz! wolnosc slowa to najwazniejsze cywilizacyjne osiagniecie, to wlasnie pcha caly swiat do przodu! ale grozby pobicia , czy zabicia kogos, to po prostu sprawa dla prokuratury! i to powazna sprawa!! tym bardziej , jezeli autorem tych grozb, jest syn bylego sb-beka!!! bo jak mi sie wydaje, pozwolenia na bron bylym es-bekom nikt nie zabral, a i o bron w ich rekach wcale nie trudno! a ty hiro polgowku, nie porownuj grozb forumo z torunia, ktorzy pewnie by cie z checia kopneli w dupe, z grozbami syna bylego sb-ka, ktory jak sadze ma dostep do broni palnej!!!! i jeszcze raz: podziwiam pana za odwage, panie wieczorek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird1 Re: Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.08, 20:43 ..konstytucja chroni .... Mam, tak sie złozyło ,tyle lat że żyłem duzo wczsniej niz wiekszość wypowiadajacych się i coraz mniej widzę różnic pozytywnych . Widzę to jako komunę "B". No bo co sie zmieniło?Państwo policyjno -podatkowe? Kiedys było obowiazkowe to co czerwone teraz to co czarne . Wtedy bylem na liście teraz też . Wtedy płaciłem (odciagali) na czerwonych ,teraz płace na czarnych. Kiedys jakiś nawiedzony palant pomówił o obrazę czerwonych i 3 miechy w kiblu wyjasniano ...aż znikneły ślady po pałach. Teraz Sąd (niezalezny) załatwi Cie w imię "sprawiedliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Precedensowy proces o wpisy na forum 15.06.08, 21:17 "Widzę to jako komunę "B"." ... a czego oczekiwałeś? Ci ktorzy teraz rządzą wladzy nauczyli sie od komuchów - innych wzorcow nie znają! Robia to czego zadrościli poprzednikom - dostępu do koryta. I sie "zażerają" dobrami i wladzą. Dopiero pokolenie wychowane i wykształcone w innych niż ojcowie i dziadowie realiach - może mysleć o innym podejściu do wladzy. Jakim? Nie wiem - także wychowala mnie komuna - choć stawałem okoniem - jednak żyjąc w bagnie trudno nie łazic umorusanym. Do komuchów mam pretensje jedynie o bute i tupet! O brak pokory wobec faktów - trudno im sie przyznać do tego że się mylili! I tyle. To że ustawiaja się jak najkorzystniej w sprawach zawodowych i w finansach - to normalne - Jednak zaden nie powiedział - "Przpraszam - myliłem się - i dlatego nie pcham sie do władzy!" Mylic się.... itd. szacunek wzbudzają ci co potrafia uznać swoje błedy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Przyznaję ,że się myliłem e_werty - wybacz 15.06.08, 23:46 Przyznaję ,że się myliłem e_werty - należało użyć CKM -ów - wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Czy miałem prawo się obawiać? 16.06.08, 03:52 Przeróżni prześmiewcy dziwią się, że przecież często zdarza się, że ktoś komuś grozi i w czym problem. Na rozprawie podnosiłem, że groźby kierowane ze strony komunistycznej bezpieki, nie są czymś w rodzaju, że w osiedlowym barze, jeden pijaczek wykrzyknie drugiemu. Posłużę się dwoma przykładami: 1. W 1982 r. przez patrol ZOMO zostaje w centrum Poznania zakatowany na śmierć 19-letni Piotr Majchrzak. Jego matka, Teresa, dochodząca prawdy, otrzymuje anonimowe telefony: "Słuchaj świnio! Jak się nie uspokoisz, to pamiętaj, że masz jeszcze jednego syna." Starszy brat Świętej Pamięci Piotra, nie wytrzymując zaszczucia, emigruje do Republiki Federalnej Niemiec. 2. W 1983 r. w Komisariacie na Jezuickiej w Warszawie zostaje śmiertelnie pobity Grzegorz Przemyk, syn opozycjonistki Barbary Sadowskiej. Matka otrzymuje wcześniej anonimy: "Pamiętaj świnio, że masz syna". Ksiądz Jerzy Popiełuszko, sprawujący opiekę duszpasterską nad rodziną, zostaje po roku zamordowany przez siepaczy z SB. Dlaczego w mrowiu wielu osób w centrum Warszawy i Poznania zostali zamordowani synowie działaczek "Solidarności"? Antoni Zambrowski sugeruje, że za oboma chłopcami chodzili esbecy, i nadali ich patrolowi ZOMO, by ci śmiertelnie się z nimi rozprawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Czy miałem prawo się obawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 06:26 Oczywiście, że miałeś prawo się obawiać i to jest poza dyskusją. To kpina, że to się w ogóle tyle toczy w sądzie oraz że przynajmniej sąd nie nakazał jakiś zabezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 aleś to połapał - no! no! 16.06.08, 16:20 Moim zdaniem w przypadku Majchrzaka milicjanci nie zorientowali się ,że mają do czynienia z ... gó..arzem i przypałowali mu jak staremu . Grzegorz Przemyk napewno nie został pobity za działalność matki bo nikt jej nie znał, popił za wiele , otworzył japę kiedy trzeba było milczeć ,zarobił w tytę i wykorkował. "Poezji" Sadowskiej nie da się czytać a w PRL - u prasa nie pisywała na pierwszych stronach o takich ludziach. Popiełuszko to już całkowita tragedia - Tak spierd..lonej akcji w życiu nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Nie, no to są już szczyty! IP: *.gorzow.mm.pl 16.06.08, 19:45 Albo prowokator, albo UBol, albo debil. Tak czy inaczej brzmi to jednoznacznie: pochwała nie tylko komuny ale pochwała zbrodni. Nie wiem, czy jest na to jakiś paragraf, ale na pewno nie powinno być tu takiej pochwały. Dlatego wciskam dla poprzedniego postu przycisk: "Skasujcie!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Nie, no to są już szczyty! IP: *.gorzow.mm.pl 16.06.08, 20:09 a co cie tak wzięło!? masz historię na lajfie i taki hrabia zniesmaczony?!!! możesz esbekowi zadać pytanie pogadać z nim nawciskać my przeprosić go a tobie się beka! nie no panowie wymiot!!sraczki można dostać z wieczorkami i innymi sławek-już się nie bawię z tobą ani w ten prywatny ipn ani w tę twoją sprawiedliwość! no chyba ,że mnie przekonasz -PRÓBUJ!!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Krzysiu -tam jest omówienie ale gdzie pochwała? 16.06.08, 20:10 Chłopcze nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz, Akurat o pochwale czegokolwiek nie ma tam słowa. Za to są krótkie stwierdzenia które w rozwinięci powinny brzmieć: 3/Akcja która podjęto przeciw Popiełuszcze była największą partaniną w tym tysiącleciu, Większej indolencji jak długo żyję nie widziałem. Jako obywatel czułem się zagrożony skoro chroniły mnie tak nieudolne służby 2/ Śmierć Grzegorza Przemyka nie miała związku z jego matką bo jej po prostu nikt nie znał. Gdyby siedział cicho pewnie by żył do dzisiaj ale wkurzył gliniarzy a ci mu dali wycisk. Jako normalni gliniarze używający pały od święta przesadzili z jej użyciem. Zomowcy którzy pałowali na codzień po prostu zauważyliby rutynowo ,że pacjent ma dosyć. 1/ Majchrzak - mocny fizycznie nie był za to wyrośnięty tym niemniej miał organizm dziecka. Gliniarz tego nie zauważył przyłożył mu jak dorosłemu i In Nomine Patris Czy teraz Krzysztofie lepiej to kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Krzysiu -tam jest omówienie ale gdzie pochwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 20:41 >Jako obywatel czułem się zagrożony skoro chroniły mnie tak >nieudolne służby Sądzę, że to prawda iż te słuzby między innymi Ciebie chroniły.Wyrwało Ci się zapewne niechcący ale co z serca to szczere .... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Tobie się wydaje ,że Polska zawsze była w NATO? 16.06.08, 21:15 Otóż były lata kiedy wzajemnie byśmy się zeżarli. Jak przychodził nowy pobór do wojska to po rozdaniu broni podawali taki taktyczny szczegół jak przewidywana długość walki w razie konfliktu. Z mojej Brygady po godzinie od chwili pierwszych strzałów nie powinien zostać przy życiu ani jeden człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Pochwała może być zawoalowana IP: *.gorzow.mm.pl 16.06.08, 23:15 i tak właśnie jest u ciebie. Mordercy z SB zamordowali 3 niewinne osoby. A ty co piszesz? że u jednego mordercy spaprali robotę, że drugi wkurzył morderców więc go zabili, a trzeciego winą dla morderców był zbyt duży rozmiar ciała. Ręce opadają na taką "wrażliwość";/ Wszyscy ww. mordercy są wolni, pewnie zadowoleni z życia, finansowo ustawieni. Ale SBcka maszyna zła to nie tylko te katowskie łapy. SB to zorganizowana, państwowa, wielotysięczna organizacja służąca brutalnemu ujarzmianiu narodu. Ani 'służba' ani 'bezpieczeństwa'. Hitler poza sobą nikogo nie zabił. Ze Stalinem i Leninem pewnie było podobnie. Ale nie ma sporu, że byli zbrodniarzami. Tak samo rzecz ma się z niemieckimi i sowieckimi generałami, pułkownikami, majorami, kapitanami, etc. Per analogiam: Bierut, Cyrankiewicz, Jaruzelski, Spychalski, Moczar, Kiszczak i reszta zbójów z PZPR i SB byli zbrodniarzami, o tyleż bardziej godnymi potępienia, że ujarzmiali Polskę dla korzyści Sowietów. Ale pod tymi bandytami były tysiące innych, znów w rangach poruczników, kapitanów, majorów, etc. - SB. Dlatego dobrze, że S. Wieczorek opubliował listę lokalnych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Pochwała może być zawoalowana 17.06.08, 00:06 "Wszyscy ww. mordercy są wolni, pewnie zadowoleni z życia, finansowo ustawieni." 1. Jeden z milicyjnych morderców Grzegorza Przemyka został warszawskim radnym SLD. 2. Jeden z esbeckich morderców księdza Jerzego Popiełuszki publikuje w tygodniku "Fakty i Mity", wydawanym przez Antyklerykalną Partię Postępu "Racja". 3. W latach 90. przed poznańskim sądem toczył się proces przeciwko mordercom Piotra Majchrzaka. Sąd stwierdził fakt bestialskiego skatowania 19-latka, ale wszystkich zomowców uniewinnił, ponieważ... "po tylu latach nie wiadomo, cios którego funkcjonariusza okazał się być śmiertelnym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Dziękuję za dopowiedzenie IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.08, 02:54 Jak znam życie, teraz ten żałosny adwokat SB-ków znow dorzuci stek bzdur. Normalni ludzie nie bronią SB, PRL, PZPR, całej zawszonej komuny. Ale skoro ta sama komuna najpierw wymordowała narodowe elity a potem blokowała powstanie nowych, patriotycznych liderów, przywódców, to nie ma się co dziwić, że łby podnoszą popłuczyny czerwonych czy też ćwierćinteligenci. Wydaje im się wydaje, że sami myślą, choć kłapią od lat w rytm taktu wybijanego przez GazWyb i Tusk Vision Network. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Ja to mam z wami jedynie świetną zabawę 17.06.08, 07:37 Pienicie się tam ,że stare proszki do prania wysiadają - Z wami to jest ten problem ,że czasy o których usiłujecie gadać znacie ze szkoły czyli powtarzacie to czego nauczyciel was nauczył - powtarzacie cudze myśli. ja tamte czasy przeżyłem osobiście więc odpowiadam z... autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Dziękuję za dopowiedzenie 18.06.08, 03:08 "Ale skoro ta sama komuna najpierw wymordowała narodowe elity." Powtarzam, że Katyń i Oświęcim odebrały nam prawdziwe elity... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klodawa Re: Pochwała może być zawoalowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 07:31 Nic dodać nic ująć z Twojej opinii Krzysiek. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Wieczorek opublikował listę dupków 17.06.08, 07:33 Bandytów to może miałby z dziesięciu więc wpieprzył tam co znalazł łacznie ze sprzątaczkami. Jaki Dziennikarz taka lista Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Tych trzech to ani pierwsi ani ostatni zabici 17.06.08, 07:41 Tych trzech którymi tak się egzaltujecie to ani pierwsi ani ostatni zabici przez siły policyjne - pisze siły policyjne bo różnie się toto nazywa . W historii każdego państwa takich pechowców jest kilkudziesięciu na stulecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Tych trzech to ani pierwsi ani ostatni zabici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 08:02 >W historii każdego państwa takich pechowców jest kilkudziesięciu na >stulecie Ty udajesz,że nie rozumiesz czy nie rozumiesz ? Pozwolę sobie wskazać, że nie chodzi w tej dyskusji o wykazanie , że są ofiary ale o to, że mordercy są nieukarani. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Tych trzech to ani pierwsi ani ostatni zabici 17.06.08, 08:50 To jeden z nich... fotoforum.gazeta.pl/72,2,704,73790111.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Do krzyska IP: *.access.telenet.be 18.06.08, 00:05 kRZYSIEK,pewnie ze rozliczenie tych ludzi i tamtego okresu powinno nastapic,ale....przy okraglym stole,a nie 20 lat pozniej,gdzie obie strony i setki ludzi zniszczyly odpowiednie dokumenty.I napewno nie powinien tego robic obywatel W,gdyz jego ograniczenie jest znane publicznie...Dlaczego takie gorzowskie persony jak bracia R czy JP tego nie robia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuraq Re: Precedensowy proces o wpisy na forum IP: 195.205.190.* 22.06.08, 01:16 kiedys sbeki a teraz w ryja mozesz dostac bo sie jakims dresom nie podobasz kiedys to byl porzadek ale z tego co wypisujesz to masz ogromne kaczowate kompleksy szkoda mi ludzi ktorzy nie ida do przodu tylko roztrzasaja stare rzeczy i robia smrod, a on smierdzi i smierdzi i nikogo nie obchodzi tylko wkurw... tacy jak ty przyszli kiedys w nocy do mojego domu walili siekiera w drzwi i krzyczeli ze powiesza cala rodzine, tylko dlatego ze ojciec pracowal w Zwiazku Socjalistycznej Mlodziezy Polskiej (heh szkoda ze teraz nikt sie mlodzieza nie interesuje...) i tacy jak ty siedza teraz na rencie bo strasznie ich zycie pokrzywdzilo nieudacznicy jedni SOLIDARNOSC no ponad polowa tak sie nachapala ze dziure w budrzecie to mamy do dzis dziekuje ze byli kiedys Sb-ecy i lali takich wywrotowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Precedensowy proces o wpisy na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 08:35 Popieranie nawet eSBeków czy moskiewskich komunistów jest dopuszczalne. Jednak popieranie czynnego bicia i przemocy kwalifikuje Cię kuraq do śmieci społecznych. Popieranie przemocy i fizycznych represji z powodu poglądów politycznych jest atawizmem społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus historię trzeba znać, aby się z niej uczyć ... IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.08, 09:04 kuraq napisał: > ... szkoda mi ludzi ktorzy nie ida do przodu tylko roztrzasaja stare rzeczy i robia smrod, a on smierdzi i smierdzi i nikogo nie obchodzi tylko wkurw... < jestem pewien, że za to samo ty i twój ojciec z zms, bardzo popieraliście młodzież zachodnioniemiecką w 1968 roku. :) > ... tacy jak ty siedza teraz na rencie bo strasznie ich zycie pokrzywdzilo nieudacznicy jedni SOLIDARNOSC no ponad polowa tak sie nachapala ze dziure w budrzecie to mamy do dzis dziekuje ze byli kiedys Sb-ecy i lali takich wywrotowcow. < zaczyna być powoli widoczne, że sb-ecy jednych lali, a drugich popierali i pozwalali żeby się nachłapali. dlatego różny jest stosunek różnych osób solidarności do sb-ecji i wzajemnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Precedensowy proces o wpisy na forum 22.06.08, 10:55 "...przyszli kiedys w nocy do mojego domu walili siekiera w drzwi i krzyczeli ze powiesza cala rodzine," "...kiedys to byl porzadek ..." ... i to jest temat! Jak czytam - z "happendem"? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Krzysztof Sz. zbieżny z Duckbusterem 24.06.08, 04:21 "- Krzysztof Sz. jako przykład błędów w mojej liście wskazał nazwisko pracownika gospodarczego, który zajmował się wydawaniem papieru toaletowego na komendzie. Dokładnie to samo pisał na forum duckbuster, i tylko duckbuster - mówił Wieczorek." miasta.gazeta.pl/gorzow/1,36844,5311431,Precedensowy_proces_o_wpisy_na_forum.html A oto Duckbuster: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=54210433&a=55140069 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca podwieczorek IP: 80.50.10.* 24.06.08, 10:39 panie "wieczorek":) nie mam nic przeciw obnażaniu życiorysów 'esbeków', którzy zapisali się niechlubnie na kartach historii, którzy przykładali się do tragedii wielu ludzi w imię obrony ideologii PRL-u. Ale, żeby to zrobić jak należy (czytaj-zminimalizować ryzyko pomyłki), trzeba dysponować twardymi dowodami, mieć autorytet, odpowiednie zaplecze kadrowe, którego przygotowanie naukowe będzie w stanie zweryfikować wiarygodność zeznań świadków oraz wartość dowodową materiałów archiwalnych, a także dysponować odpowiednim budżetem. Chce pan, by ludzie bezkrytycznie uwierzyli, jakoby spełnia wszystkie wyżej wymienione kryteria? że dysponuje moralnym prawem bawić się w IPN? być oskarżycielem, biegłym rzeczoznawcą i sędzią w jednym? jaja pan sobie robisz? Wplątywanie w pańskie gierki rodzin osób, które słusznie czy niesłusznie znalazły się na pańskiej liście, dyskredytuje pana jako kogoś, komu należny jest szacunek. powiem więcej, w moich oczach - na pogardę pan zasługujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewardessa Re: podwieczorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 12:24 Jak umiesz lepiej badać historię to sam się tym zajmij. A twoja argumentacja jest debilna. Wieczorek jak pokazuje przygoda z synem ubeka zagrozony był przynajmniej pobiciem. A ty piszesz, że Wieczorek zasługuje na pogardę. A więc na szacunek zadsługują ubole? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Re: podwieczorek IP: 80.50.10.* 24.06.08, 12:41 naprawdę starałaś się przeczytać ze zrozumieniem? ...uprzejmie donoszę, że nie odnosiłem się ni słowem do zasadności procesu. zastanów się i jeśli czegoś wciąż nie będziesz rozumieć, to chętnie wrócę do rozmowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca p.s. do stewardessy IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 19:53 ...no dobrze, faktynie można było odnieść wrażenie, jakoby moim celem było usprawiedliwienie pogróżek duckbustera. nic podobnego. tak naprawdę, po przeczytaniu wpisu "Kim byli Pana rodzice, Bernardzie?" autorstwa "detektywa", którego bronisz, dochodzę do wniosku, że panem wieczorekiem zawładnęła, jeśli nie obsesja maniakalno-depresyjna, to w najlepszym razie - chora ambicja. Jak można usprawiedliwiać przyklejanie lekką ręką etykiet osobom spokrewnionym z kimś, kto był "esbekiem"? To jeszcze nic! Okazuje się, że pan wieczorek nie zawacha się bezpodstawnie obrażać ludzi, którzy ośmielili się wyrazić zagrożenia albo o zgrozo -wręcz jawny sprzeciw, wobec "jedynie słusznej" metody, która swoim postępowaniem afirmuje założyciel wiadomej listy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Dzieciom! 01.07.08, 01:09 Robertowi B., Bernardowi, Jonie, Krzysztofowi Sz., Ryszardowi R. dedykuję: "Nie tak dawno w czasie spotkania autorskiego z młodzieżą, które odbyło się w zespole szkół w pewnym mieście, tamtejszy katecheta starał się dwukrotnie "ustawić" zebranych przeciwko pracom naukowym prowadzonym przez Instytut Pamięci Narodowej. Używał przy tym demagogicznych sformułowań, twierdząc m.in., że młodzież historią się nie interesuje i że po 18 latach nie ma sensu prowadzić jakichkolwiek badań nad przeszłością PRL-u. Co więcej, uzasadniał, tak jak to ostatnio robi SLD, że zamiast finansować owe badania, lepiej pieniądze przeznaczyć na... łatania dziurawych dróg. Od razu w moim umyśle zapaliła się czerwona lampka, że ów katecheta coś ukrywa. Był za młody, aby mieć kontakty z SB, więc pomyślałem, że chodzi o kogoś z jego rodziny. Rzeczywiście tak było, bo już na drugi dzień dowiedziałem się, że jego ojciec był TW o ps. "Neptun" i donosił na kolegów z pracy. Rozumiem dramat owego młodego człowieka, który dowiedział się o podwójnej twarzy swego rodzica, ale to nie powód, aby bałamucić umysły powierzonych jego trosce uczniów." - Ksiądz Tadeusz Isakowicz-Zaleski niezalezna.pl/index.php/article/show/id/3911 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: do W IP: *.access.telenet.be 01.07.08, 10:17 I znowu proba narzucenia wlasnego zdania....Tylko,ze ja nigdy nie bylam przeciwna,aby mlodzi i starzy poznali najnowsza historie...Jestem przeciwna twojemu glupiemu postepowaniu,ktore nic dobrego nie przynosi...A tylko szkodzi i poroznia ludzi...Od przekazywania historii sa historycy,a ty kim jestes??? Odpowiedz Link Zgłoś
pyttacz Re: do W 01.07.08, 10:23 Gość portalu: jona napisał(a): > Od > przekazywania historii sa historycy A od gotowania kucharze. Mam nadzieje, ze nie gotujesz w domu? A od sprzatania sprzataczki. A od nauki nauczyciele. Niech cie reka boska broni uczyc dziecko pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do jony IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.08, 18:05 jona napisał: > I znowu proba narzucenia wlasnego zdania.... > ...Jestem przeciwna twojemu glupiemu postepowaniu,ktore nic > dobrego nie przynosi...A tylko szkodzi i poroznia ludzi... to jest właśnie twoje zdanie, które próbujesz narzucić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: Kim byli Pana rodzice, Wieczorek i nicelus? IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.08, 12:12 Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Lista pedofilow... 03.07.08, 23:37 W internecie pojawila sie podobna lista. Tym razem potencjalnych pedofilow. Imie, nazwisko, adres zameldowania, numer pesel, zdjecie, zawod... Prokuratura Z URZEDU w ciagu paru godzin zablokowala strone, teraz poszukuje osobe, ktora opublikowala liste, kazdej osobie przysluguje tez prawo do zlozenia sprawy o obraze w sadzie. To tak dla tych, co by chcieli publikowac niezweryfikowane informacje o "przestepcach" , dokonujac nielegalnych samosadow. Quis custodies, ipsos custodiet? (przepraszam, jesli pomylilem odmiane przez przypadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Ryśku on się naśmiewa z matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:56 Ale go zgasiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Re: Ryśku on się naśmiewa z matki IP: *.gprs.plus.pl 08.07.08, 19:58 ja pierdykam, ale jazda!:) nie oceniam. bo i po co? ale jednego jest pewien, tylko ludzie bez honoru łapią się jak tonący brzytwy wywnętrzania publicznie czyjegoś życia prywatnego, dla quasi uwiarygodnienia swoich przekonań. W słownikach, możnaby tak też definiować podłość. gratulacje, przynajmiej wiadomo z kim się ma do czynienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ryśku on się naśmiewa z matki IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.08, 14:23 Co to za idiotyzmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird1 Re: Artykuł na portalu prawniczym IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.08, 20:15 Kapusie , osobniki z natury tchórzliwe,zawsze uciekają pod skrzydełka władzy w tym przypadku obecnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Artykuł na portalu prawniczym IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.08, 20:53 o!z reguły nie czytam twoich postów do końca ALE TYM RAZEM :CO RACJA TO RACJA!!!!!!!! kapuś nawet za komuny był frajerem i takim pozostanie.teraz niewiele się zmieniło i jest coraz lepiej.zobacz ileż to wakatów w policji juz jest? Odpowiedz Link Zgłoś
thebird1 Re: Artykuł na portalu prawniczym 23.07.08, 12:33 Gość portalu: hiro napisał(a): > o!z reguły nie czytam twoich postów do końca ALE TYM RAZEM :CO RACJA Od kilku dni wogóle nie mozna czytać moich postów bo są zdejmowane - wszystkie . Jak tylko dotyczą handlarza perfum i faceta zwanego gawędziarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Artykuł na portalu prawniczym IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.08, 12:47 to nie pisz;))po co się później wku..ać;))) Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Artykuł na portalu prawniczym 28.07.08, 06:39 Gość portalu: thebird1 napisał(a): > Kapusie , osobniki z natury tchórzliwe,zawsze uciekają pod > skrzydełka władzy w tym przypadku obecnej. Nie kapuję, tylko przedstawiam ogólnodostępne informacje: choćby wykaz 40 oficerów SB zaprezentowała później wystawa IPN: "Twarze gorzowskiej bezpieki". I traktuję to jako powinność społeczną. W przeciwieństwie choćby do Pana idola, Jerzego Zysnarskiego, który za sporządzenie ułomnej "Encyklopedii", zainkasował 50 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Jutro kolejny termin rozprawy: 13.11.08, 22:56 14.11.2008 (piątek), godz. 9.00, Sąd Rejonowy, ul. Chopina 52, blok 10, sala 106 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Kolejny termin rozprawy i nowy świadek obrony 18.11.08, 21:04 czesc hiro, ty hiro jakos inaczej myslisz!? z tego co napisales wynika , ze kazdy policjant to kapus, ze kazdy swiadek w sadzie, zeznajacy przeciwko mordercom , bandytom i zlodziejom, TO KAPUS??!! czy ofiary zbrodni i bandyckich napadow zeznajacy przeciw swoim oprawca , to tez kapusie?? piszesz hiro , ze czytasz... nauczyles sie czytac i dobrze, ale czy czytasz rozumiejac tekst, to mam powazne watpliwosci. mozna jeszcze pisac hiro, ale to sztuka duzo trudniejsza niz czytanie, bo jak czytasz i nie rozumiesz , co czytasz, to tylko twoja tajemnica, natomiast do napisania czegokolwiek potrzeba pomyslec, i jest to juz bardzo trudne dla ciebie, a jednoczesnie , gdy cos "wymyslisz" ,to kazdy czytajacy moze przekonac sie jakie pustki u ciebie w lepetynie! ty moze hiro raczej czytaj, nie pisz . po prostu nie pisz dla wlasnego dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Ogłoszenie wyroku: 24.11.08, 07:42 25.11.2008 (wtorek), godz. 12.05, Sąd Rejonowy, ul. Chopina 52, blok 10, sala 106 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk z SLD Zdradziłeś socjalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 20:14 Co się Krzyśku jego czepiasz? Byliśmy wtedy 9 potęgą gospodarczą świata, a w produkcji siarki to nawet 3. Sławek przypomniał zasługi twojego taty. Wszyscy o nim zapomnieli. I ci z MO i ci z SB. A on jeden o nim pamiętał i przypomniał, że dla Polski Ludowej działał. Wtedy ludzie nie musieli wyjeżdżać za chlebem, bo kraj kwitł. A teraz w samej Anglii mamy 2 miliony poszukujących pracy Polaków. Lekarze nie musieli strajkować a szpitale budowano, a nie zamykano. I jeszcze jedno. Ilu polskich żołnierzy zginęło w 80 roku w Afganistanie a ilu teraz w Iraku. A oszołomy z IPN-u mówią, że byliśmy radziecką klonią. To teraz kim jesteśmy, jak nasi ginęli w Iraku? Gierek i Jaruzelski nie posyłali naszych do Afganistanu. I twój tata pracował dla tego kraju. Mój ojciec mówi, że to był fajny gość. Kup Sławkowi flaszkę że o tacie przypomniał. Ta lista powstała szybciej niż nasza-klasa. Każdy oficer mógł się odnaleść i przyjść do drugiego na herbatę. Na kawę nie, bo walcząc o Polskę nadwyrężyli swoje serca. Ta lista to pierwszy portal społecznościowy w Polsce. Tylko komentarz nad nią pisany jest z pozycji kontrewolucyjnych. Ja z ojcem robię starania, żeby skopiować ją na inne portale lewicowe, ale oczywiście z prawdziwym komentarzem. Widzisz. On przypomina z pozycji faszystowskich. Ale to ważne, że wogóle prypomina. Ty wiesz, że na wschodzie Polski są tablice pamiątkowe oficerów UB i ORMO? Ale oczywiście z właściwym komentarzem. A jak IPN chciał je zlikwidować, to się podniósł bunt straszny. Bo ludzie pamiętają, ile dobra uczynili oficerowie UB i ORMO po wojnie. Jak budowali kraj z ruin. I te tablice przywołują ich pamięć. Jedź pod Kielce albo do Lublina i powiedz, że twój tata też był takim oficerem, a ty chciałeś go wymazać ze zbirowej pamięci. Przecież ludzie tam by cię chyba zlinczowali. To tak jakbyś niszczył te tablice pamiątkowe. I widzisz. Chciałeś bić Sławka. To faszyści bili. Urzązali noce kryształowe. A socjalizm głosił sprawiedliwość społeczną. Widzisz. Ja mógłbym napisać, że jesteś świnią faszystowską, ale tak nie napiszę, bo nie chcę cie obrażać. Mi ojciec mówił, że wielu było takich co poszło tylko dla kariery. Na wschodzie ludzie pamiętają o budowaniu Polski po wojnie i to doceniają, ale to dlatego że tam jest ponad 100-letnia tradycja ruchu robotniczego i walk narodwowyzwoleńczych. A na Ziemiach Odzyskanych jesteśmy od niedawna. I teraz niektórzy wstydzą się, że budowali sprawiedliwy ustrój. Zobacz jak sypią się niemieckie kamienice, a jak pięknie stoją bloki na Staszica. Edward Gierek ma już swoje rondo i będzie mieć swoje ulice. A ty swojego tatkę chciałeś wymazać z pamięci zamiast być z niego dumnym. Przed wojną byś pasał krowy u dziedzica i skończył najwyżej 3 klasy szkoły powszechnej. A po wojnie władza ludowa dała wam i szkołę i dobrą pracę i mieszkanie z łazienką. A w Polsce sanacyjnej byście chodzili za stodołę. I nie pomyślałeś, że twój przodek mógł bronić ziem piastowskich. I że twoje nazwisko może być od Szczerbca. Piastowskiego miecza. Napewno twój przodek władał Szczerbcem na ziemiach piastowskich i dlatego nadano mu to nazwisko. A faszyści niech piszą sobie, że to nazwisko od braku uzębienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva d'Ark Wieczorek zafundował nam Berezę Gorzowską. IP: 82.160.209.* 13.12.08, 18:42 Emanuel Tornado / Dedykuję Zbigniewowi Herbertowi / SONET PROROCZY ... ? Ufundowali pomnik Piłsudskiemu, co Berezę ufundował ? Oby nie ufundowali Berezy, co nam PiS gotował ...? Wieczorek w ich ślady, już nam listę zmajstrował ... ? Na razie małą Berezę nam wyprodukował ... ? I wystawą w muzeum ją ukolorował ... ? Sławomir Wieczorek listy piętnowanych bez wyroku tworzy ... ? Na pierwszy ogień UB, SB, MO, ZOMO i ich amatorzy ... ? Potem pójdą adwokaci, sędziowie i prokuratorzy ... ? Będą też dziennikarze, literaci i aktorzy ... ? A dalej listy innych zawodów się ułoży ... ? Potem kiedy Sławek politycznie zhardzieje ... ? Weźmie muzyków pod lupę i zbada ich dzieje ... ? Sportowców podzieli na białych i czerwonych ... ? Urzędników na przekupnych i tych przekupionych ... ? Polityków i Radnych z korupcji rozliczy ... ? I nowej Berezy więzienie wytyczy ... ? Cat-Mackiewicz popierał Kartuską Berezę ... ? A w pięć lat później - też znalazł tam leżę ... ? Apel do tych, co Wieczorka popierają ... ? Niech jego poparcie bardziej przemyślają ... ? Gdy który z kolejnymi oklaskami wyskoczy ... ? I go myśl szaleńcza Wieczorka zamroczy ... ? A gdy on, syn, wnuk, z tej polityki zboczy ... ? Od ideologicznej linii partyjnej odskoczy ... ? I wyląduje wśród więziennej swołoczy ... ? Bo historia się powtarza i kołem się toczy ... ? To mu nagle spełni się - ów sonet proroczy ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Darkowi i Januszowi... 30.03.09, 20:11 ...jeśli tak rzeczywiście mają na imię. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=80846156&wv.x=2&a=89186191 I to jest aktualne. Chcesz się dowiedzieć przyjdź do mnie to ci Darku czy Januszu opowiem wszystko. Skoro to jest takie interesujące to miej chociaż odwagę się ujawnić. Odpowiedz Link Zgłoś