aborys 07.11.03, 10:09 Rzucam wyzwanie do współzawodnictwa. Kto wraz ze mną będzie wytwarzał Produkt Krajowy w ten oczywiście świąteczny i wolny dzień? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tezgucio Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 10:19 Nie denerwuj ludzi. Ja też pracuję 10.11. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 10:43 Podbijam poprzeczkę - pracuję 10.11 i 11.11 Howgh Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 11:32 kajzerka napisał: > macie grzech Podobno praca w święta nie jest grzechem, jeżeli jest to praca umysłowa. Logika tego jest taka: praca umysłowa jest możliwa tylko w stanie Łaski Bożej. Skoro ktoś pracuje głową w święto, to znaczy, że owa Łaska na niego spływa, czyli że sam Pan Bóg daje mu coś w rodzaju dyspensy. Nie wiem, czy takie jest faktycznie stanowisko Kościoła w tej sprawie, ale opowiadał mi o tym człowiek blisko z Kościołem związany i raczej wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 10:59 aborys napisał: > Kto wraz ze mną będzie wytwarzał Produkt Krajowy w ten oczywiście świąteczny > i wolny dzień? Co jeśli ktoś wytwarza Produkt pośrednio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Pracuję 10-go listopada IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 07.11.03, 11:05 bart.q napisał: > Co jeśli ktoś wytwarza Produkt pośrednio?Się nie liczy. Pśrednio to można np. klepać sobie w domu. Chodzi o osobodzień na stanowisku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 11:16 Gość portalu: borys napisał(a): > Chodzi o osobodzień na stanowisku pracy. To jawna dyskryminacja pracowników na cząstkowych etatach i pracujących w czasie nienormowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Pracuję 10-go listopada IP: *.bajt.krakow.pl 07.11.03, 11:20 bart.q napisał: > To jawna dyskryminacja pracowników na cząstkowych etatach i pracujących w > czasie nienormowanym. Niepełnoetatowcom też nalezy przyznać osobodnie pracy. Do spółzawodnictwa w poniedziałek przystąpi każdy, kto zrealizuje normalny osobodzień w zakresie swoich obowiązków pracowniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
bar10der Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 11:59 No a ja mam wszystko w szanownej i zgodnie ze swoja wola nie ide 10 do pracy.Wykorzystuje zaleglosc w zwiazku z 1 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
tmx_ok Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 12:04 ja też się dopiszę. Pracuję 10-go Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 16:52 Nie podejmuję z Tobą współzawodnictwa i 10-tego będę odpoczywać, moze na basenie. W każdym razie pomyślę o Tobie :o)) aborys napisał: > Rzucam wyzwanie do współzawodnictwa. > Kto wraz ze mną będzie wytwarzał Produkt Krajowy w ten oczywiście świąteczny > i wolny dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 18:09 Uważam, że 10-go w ramach prac interwencyjnych powinni pracować bezrobotni. Dałoby to dobry efekt terapeutyczny. Niestety sadząc po tym forum, nie mają szans. sprawdza sie zasada, że jak ktoś ma milion dolarów, to chce mieć dwa. A jak ktoś nie ma nic, to ma jeszcze bardziej nic, choćby sie starał. Swoją drogą wszyscy socjaliści i inni lewacy powinni w ramach walki z niesprawiedliwością społeczną zwolnić się z pracy i pomóc w ten sposób bezrobotnym. Chodzi tylko o to, że lewaki nie chcą tak naprawde rezygnować z posad i lepszego życia. A bezrobotni może i by nie chcieli podjąć wyzwania, bo straciliby kolejny poranny odcinek telezakupów. Dlatego jestem konserwatystą. (No, nie tylko dlatego) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 18:39 kajzerka napisał: > Uważam, że 10-go w ramach prac interwencyjnych powinni pracować bezrobotni. > Dałoby to dobry efekt terapeutyczny. > Niestety sadząc po tym forum, nie mają szans. Efekt terapeutyczny i owszem ale nie dla bezrobotnych (a przynajmniej sporego ich grona) tylko dla zatrudniających. Szybko by się z tego wyleczyli. Autopsja. > sprawdza sie zasada, że jak ktoś ma milion dolarów, to chce mieć dwa. A jak > ktoś nie ma nic, to ma jeszcze bardziej nic, choćby sie starał. Stara zasada pomnażania kapitału. Jak nie masz nic to nie rób tego samego tylko 5x tyle bo to i tak nic nie da. Zacznij robić coś innego. > A bezrobotni może i by nie chcieli podjąć wyzwania, bo straciliby kolejny > poranny odcinek telezakupów. Jest to najlepszy program dla zdołowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 21:04 A czy sprzątanie liści na działce też się liczy jako praca ? Więc pracuję względnie niepracując względnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Pracuję 10-go listopada 07.11.03, 22:12 darth4 napisał: > A czy sprzątanie liści na działce też się liczy jako praca ? > Więc pracuję względnie niepracując względnie. chodzi chyba o zarobkową, choć jeśli spojrzę na dochody to nie jestem do końca pewien Odpowiedz Link Zgłoś
bardgorzowski ... i po raz drugi ... 08.11.03, 06:49 Jak licytacja to ... A ja "tyram" 8-ego, 9-ego i 10-ego listopada. (itd. itp.) b.G. P.S. Ach te "kozy". Czego sie dla nich nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: ... i po raz drugi ... 09.11.03, 19:18 kozy?:))) slyszalam juz tez 'pijawki':))) pozdrowienia w kazdym razie gorace Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: ... i po raz drugi ... 09.11.03, 19:18 kozy?:))) slyszalam juz tez 'pijawki':))) pozdrowienia w kazdym razie gorace Odpowiedz Link Zgłoś
bardgorzowski Re: ... i po raz drugi ... 10.11.03, 14:06 arwena napisała: > kozy?:))) ;-))) > slyszalam juz tez 'pijawki':))) Czytasz w myslach ? Chociaz nie, nie NIEEEE ... !!! Nawet boje sie tak myslec ! Juz panna Marianna potwierdzila moje podejrzenia, ze Kobieta zawsze wie o czym to my zawsze myslimy. Takze z myt ust te slowa napewno nie padly. Nie mialy prawa. HOWGH !!! > pozdrowienia w kazdym razie gorace ... gorace przydadza sie, bo to i zimno jakos tak sie zrobilo. Przesylam, rownie gorace pozdrowka co to by nie tylko i mnie ciepelko rozgrzewalo. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bardgorzowski Re: ... i po raz drugi ... 10.11.03, 14:08 bardgorzowski napisał: > arwena napisała: > > > kozy?:))) > ;-))) > > slyszalam juz tez 'pijawki':))) > Czytasz w myslach ? Chociaz nie, nie NIEEEE ... !!! Nawet boje sie tak myslec ! > Juz panna Marianna potwierdzila moje podejrzenia, ze Kobieta zawsze wie o czym > to my zawsze myslimy. > Takze z mych ust te slowa napewno nie padly. Nie mialy prawa. HOWGH !!! > > pozdrowienia w kazdym razie gorace > ... gorace przydadza sie, bo to i zimno jakos tak sie zrobilo. > Przesylam, rownie gorace pozdrowka co to by nie tylko i mnie ciepelko > rozgrzewalo. > :-) Mala korektura. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bes-t Pracuję 10-go listopada... 08.11.03, 19:04 ...dzień jak codzień. Nie pracuję tylko gdy śpię. No chyba że własnie śni mi się praca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolodia Re: Pracuję 10-go listopada IP: 213.77.60.* 09.11.03, 09:59 Zdaje sie, ze swieto jest 11-go listopada, a nie 10-go. I tak nie pobijecie pracownikow Volkswagena, ktorzy pracuja w kazda niedziele juz drugi miesiac, a niektore dzialy mozna zobaczyc takze i w dni swiateczne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: Pracuję 10-go listopada 10.11.03, 12:15 aborys napisał: > Rzucam wyzwanie do współzawodnictwa. > Kto wraz ze mną będzie wytwarzał Produkt Krajowy w ten oczywiście świąteczny > i wolny dzień? Pstrowski wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Pracuję 10-go listopada 10.11.03, 12:54 wp15 napisał: > aborys napisał: > > Rzucam wyzwanie do współzawodnictwa. > > Kto wraz ze mną będzie wytwarzał Produkt Krajowy w ten oczywiście świątecz > ny > > i wolny dzień? > Pstrowski wiecznie żywy. to już wiem skąd skrót wp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Pracuję 10-go listopada IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 10.11.03, 13:00 tezgucio napisał: > to już wiem skąd skrót wp 15. wcielenie? Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: Pracuję 10-go listopada 10.11.03, 14:10 Co tam jednostka, ważne są idee o które walczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardgorzowski Re: Pracuję 10-go listopada 10.11.03, 14:16 wp15 napisał: > Co tam jednostka, ważne są idee o które walczycie. Aby "kozom" zylo sie dobrze a nam spokojnie. Oto nasze skromne idealy, idee ... eeeeee ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Pracuję 10-go listopada 10.11.03, 18:21 wp15 napisał: > Co tam jednostka, ważne są idee o które walczycie. Czy na pewno już wyzdrowiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Pracuję 10-go listopada 10.11.03, 22:20 psyche dzisiaj nie ma wzięcia Odpowiedz Link Zgłoś