Dodaj do ulubionych

TESCO -rok monopolu

IP: *.gorzow.mm.pl 10.11.03, 17:33
Proszę podzielcie się Waszymi odczuciami na temat hipermaketów w Gorzowie.
Moje wrażenia po roku są dość negatywne.
-Każde pytanie obsługi kończone jest odpowiedzią, że są z innego stoiska;
-towrów, z promocji ( czyt. dla których w zasadzie przyszło się do sklepu )
prawie zawsze nie dowieźli;
-ceny artykułów nie objętych promocją są niejednokrotnie wyższe niż w sklepie
oiedlowym ( oczywiście pomijając te marki tesco ale tych z uwagi na ich
jakość po jednym spróbowaniu raczej należy się wystrzegać)
-tasiemcowe kolejki do kas nie wspominając ( pewnie kasjerki do tesco na
Słowińskiej zostały przeniesione ze starego Hitu a nie zatrudnione nowe hi hi.

Wiem , że strata jednego klijent to dla nich nic, ale gdybym się mylił to
napiszcze.
Obserwuj wątek
    • bes-t Re: TESCO -rok monopolu 11.11.03, 02:10
      Dodać trzeba jeszcze jedną nieciekawą cechę tego marketu. Ile rzy robię tam
      zakupy, to zwsze znajduję towary, których cena na półce jest niższa niz cena w
      kasie. Robisz zakupy na 100 zł, a oni zawsze orżną cię na parę zł w ten sposób.
      Niby pomyłka pana półkowego, ale ilu ludzi nie zwraca na to wogóle uwagi i
      przpłaca. Nigdy też nie zauwazyłem, żeby pomyłka była na korzyść klienta - tzn
      żeby w kasie było taniej niż oferta na półce. PIH powinien sie tym
      zainteresować.
      • ula753 Re: TESCO -rok monopolu 11.11.03, 11:55
        bes-t napisał:

> Dodać trzeba jeszcze jedną nieciekawą cechę tego marketu. Ile rzy robię tam
        > zakupy, to zwsze znajduję towary, których cena na półce jest niższa niz cena
        w
        > kasie.

W tym przypadku, o ile mi wiadomo, udowodnij im - a zwrócą Ci 2x różnicę ceny
        Próbowałeś?
        • bes-t Re: TESCO -rok monopolu 11.11.03, 15:25
          ula753 napisała:

> W tym przypadku, o ile mi wiadomo, udowodnij im - a zwrócą Ci 2x różnicę ceny
          > Próbowałeś?

Zawsze zwracają x2, ale najpierw przechodzisz mordęge z bardzo miłymi paniami,
          które mentalnością tkwią jeszcze w głebokiej komunie, ale chyba właśnie dlatego
          zlecono im tą pracę. Żeby nie było łatwo. Słowo "przepraszam" nie istnieje w
          ich słowniku.
          Zastanów się tylko ilu klientów sprawdza szczegółowo rachunek po zapłaceniu i
          jest w stanie skonfrontować wydruk z cenami, które wcześniej widzieli na półce?
          Jeden na dziesięciu to bardzo optymistyczna liczba. Dla klientów. Reszta to
          czysty zysk sklepu. Powinni zwracać dziesięciokrotną róznicę, wtedy byłoby fair.
          • gtk Re: TESCO -rok monopolu 11.11.03, 16:05
            Ze wszystkimi tymi uwagami można się zgadzać albo nie i nie chcę polemizować z tym, jak się komu robi zakupy w Tesco. Natomiast chce zwrócić uwagę, że nie ma mowy o monopolu. Tesco jest jednym z wielu, a nawet bardzo wielu sklepów w Gorzowie. Nawet Krzysiek deklaruje się, że przestanie u nich kupować. Znaczy, zacznie kupować gdzie indziej. Z monopolistą tak by sobie nie zagrał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka