calama 27.02.09, 16:09 zapowiadali na 1 marca 11 stopni, na 8 marca - 14. i co? teraz ci sami zapowiadają około 5 stopni do połowy marca a gdzie te 11? i 14? miała być wiosna :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redcloud Re: Oszuści! 27.02.09, 16:27 calama napisała: > miała być wiosna :( jeszcze tydzien i moze sobie przyjsc i ukwiecic ląki... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Kryzysowa wiosna IP: 139.142.51.* 27.02.09, 17:21 Hey calama, Natura widzi co sie dzieje i ciepelko oszczedza by na lato starczylo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Kryzysowa wiosna 27.02.09, 20:24 A ja dzisiaj widziałam kwitnące przebiśniegi! Wiosna idzie, tralalala! :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Kryzysowa wiosna 27.02.09, 21:39 ... a ja widziałem idace przebisniegi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Tusk sprach Merkel mit „liebe Angela“ an. IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.09, 01:55 e_werty napisał: > ... a ja widziałem idace przebisniegi... a ja widziałem ocieplenie. chodzi o stosunki polsko-niemieckie. tusk zwracał się do merkel "kochana angelo". rozmawiali tylko o przyjaźni polsko-niemieckiej, a o steinbach podobnież nic a nic. poniżej zdjęcia z ratusza w hamburgu. www.welt.de/politik/article3289352/Merkel-und-Tusk-schweigen-zu-Streit-um-Steinbach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Tusk mówił Merkel "kochana Angelo". IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.09, 16:15 ps. zapomniałem ostrzec, że zdjęcia mogą być dla niektórych osób szokujące. przecież nie każdy już widział. znaczy się nie każdy widział ratusz. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Bedziemy mieli PIEKNE lato ;) 28.02.09, 15:41 > zapowiadali na 1 marca 11 stopni, na 8 marca - 14. > i co? No co, kryzys jest, to trzeba oszczedzac... Ale lato bedziemy mieli piekne... przynajmniej jesli chodzi o komary i inne owady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Bedziemy mieli PIEKNE lato ;) 28.02.09, 15:55 pretty Lato i brzydki Beenhakker Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Bedziemy mieli PIEKNE lato ;) 28.02.09, 16:13 > pretty Lato Oj, jak cie dorwie danny... a) piekne lato, a nie pieknego/piekna Lato... b) pretty, czy ty sie nazywasz lato? Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Bedziemy mieli PIEKNE lato ;) 28.02.09, 18:08 zetkaf napisał: pretty, czy ty sie nazywasz lato? Lato to ja mam w sercu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.09, 18:47 właśnie odsłuchałem audycji radiowej w radiu zachód: www.zachod.pl/articles/view_guest/forum-radia-zachod-28-02 pod koniec której pani bukiewicz stwierdziła, że zdolności radiestetów są potwierdzone naukowo. przekonała nawet co do tego panią rafalską. temat mnie zaciekawił, ponieważ naukowcy na całym świecie temat badali wielokrotnie i dogłębnie. wszystkie znane mi badania jednoznacznie wykluczyły istnienie zdolności radiestestetycznych. wygląda na to, że rządząca partia naprawdę wierzy w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Oszuści! 28.02.09, 20:42 "...rządząca partia naprawdę wierzy..." ... w "radio estetów" - własnie wymienili dyrektora radiowej Trójki! Odpowiedz Link Zgłoś
jerryco Re: Oszuści! 28.02.09, 21:33 Rozumiem, że wynajęcie radiestetów w Warszawie do odpromieniowania skrzyżowań na których było dużo wypadków to czyste oszołomstwo. Dodam, że ilość wypadków na tych skrzyżowaniach, gdzie wcześniej dodatkowe oznakowanie w tym świetlne nic nie dało, spadła drastycznie. Pewnie "naukowcy" nazwą to zbiegiem okoliczności. Nie wypowiadam się o wróżbitach i astrologach bo jestem sceptyczny, ale radiesteci i bioenergoterapeuci dowiedli nie raz swoich umiejętności. Planowanie umiejscowienia studni z wykorzystaniem radiestety to żadna rewelacja. Pewnie, że są oszuści, którzy nie mając umiejętności naciągają naiwnych. To kwestia weryfikacji, tak jak w każdym innym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus wiara czyni cuda. IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.09, 02:53 jerryco napisał: > Planowanie umiejscowienia studni > z wykorzystaniem radiestety to żadna rewelacja. bardzo dużo ludzi w to wierzy. myślą, że radiesteta znajdzie im wodę. tymczasem woda jest wszędzie. problem ze studnią nie polega na szukaniu wody, tylko na szukaniu żwiru lub piasku, gdyż z iłu lub gliny woda nie da się wypompować. > Pewnie, że są oszuści, którzy nie mając > umiejętności naciągają naiwnych. dlaczego oszuści? może sami w to wierzą? człowiek musi znaleźć jakieś wytłumaczenie. jeżeli różdżka zmienia pozycję tak silnie, że nie można jej utrzymać. ponadto jeżeli podejdziemy do tego miejsca z przeciwnego kierunku, to różdżka zmienia pozycję też w tym samym miejscu. musi coś tam być! najprościej sobie wytłumaczyć, że "ciek wodny". > To kwestia weryfikacji, ... weryfikacja już była i to wiele razy. zawsze z tym samym skutkiem. nikt nie przeszedł weryfikacji. najbardziej znane są amerykańskie badania do których zaproszono stu najlepszych radiestetów z całego świata. każdy z nich miał dziesięć prób zgadnięcia w której z dziesięciu zakopanych rur płynie woda. wynik nie był lepszy niż przy zwykłym zgadywaniu. > ... , tak jak w każdym innym zawodzie. nie, bo pomimo negatywnej weryfikacji prawie wszyscy wierzą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Wiosna :) 01.03.09, 17:19 Calamę na rowerze widzieć- wiosnę rychło witać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Wiosna :) 02.03.09, 07:39 pretty01 napisała: > Calamę na rowerze widzieć- wiosnę rychło witać... :) Ty się Ciotka nie nabijaj. :P Muszę kolano doprowadzić do normy i tylko delikatnie mogę jeździć. 56 km przez dwa dni. :) Rower na kolana najlepszy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: wiara czyni cuda. 01.03.09, 17:47 Zwłaszcza wiara z Poznania! Z pełnej faszki zrobi pustą! Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: wiara czyni cuda. 03.03.09, 04:18 ty sie tej, kurna tej, nie wyglupiaj tej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: wiara czyni cuda. IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.09, 05:45 z poznania to tey. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: wiara czyni cuda. 03.03.09, 12:10 Nie bądź taki frechowny szuszfol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka Re: Oszuści! IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.09, 11:07 Przyjdzie wiosna ciepełko.Trzeba będzie trochę pod kurować nereczki bo wieczne obsikiwanie innych na forum jest bardzo uciążliwe dla zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Oszuści! 02.03.09, 11:30 "...obsikiwanie innych..." ... nie jest ci obce? Z pewnościa nie wstrzymujesz i masz zdrowe nerki - za to uszami ci sie przelewa! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 03.03.09, 08:47 już nie będę marudzić - wczoraj wieczorem było 8 stopni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf maruda Re: Oszuści! IP: *.gpsk.am.poznan.pl 03.03.09, 09:24 calama napisała: > już nie będę marudzić - wczoraj wieczorem było 8 stopni :))) ale padalo ... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 03.03.09, 09:48 Gość portalu: smerf maruda napisał(a): > ale padalo ... może w Poznaniu? Ciepło i fajnie jest. I wiosna przyszła. Ziemia pachnie. I ciągle maj. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf maruda Re: Oszuści! IP: *.gpsk.am.poznan.pl 03.03.09, 10:17 calama napisała: > I ciągle maj. dopiero marzec ... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 03.03.09, 10:24 Gość portalu: smerf maruda napisał(a): > dopiero marzec ... mama mojej koleżanki, mądra kobieta, ciągle powtarza "styczeń, luty, maj" i jej wierzę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf maruda Re: Oszuści! IP: *.gpsk.am.poznan.pl 03.03.09, 12:07 calama napisała: > mama mojej koleżanki, mądra kobieta, ciągle powtarza > "styczeń, luty, maj" powiedz jej, ze zgubila 2 miesiace z 12 mozliwych :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 03.03.09, 10:36 pretty01 napisała: > I niedługo na ryybyy! :) hurra! i zakładanie robaka na haczyk :)))) przez pretty01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf maruda Re: Oszuści! IP: *.gpsk.am.poznan.pl 03.03.09, 18:56 calama napisała: > i zakładanie robaka na haczyk :)))) chyba doniose na was do animalsow Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 04.03.09, 07:31 Gość portalu: smerf maruda napisał(a): > chyba doniose na was do animalsow jakoś mnie to nie dziwi :P Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Oszuści! 04.03.09, 22:21 "...chyba doniose na was do animalsow..." ... lepiej do "beatelsów" Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 06.03.09, 09:40 dziś dostałam mailem kawał idealnie tu pasuje ;) "Byle do wiosny... Rudy kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu krzyczy na całe gardło: - No i ku... gdzie?! Pytam was - gdzie jest ta pie...na wiosna do ku... nędzy? Co za pojebany kraj?! Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków?! Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to ku... wszystko jest?! A odwilż kiedy wreszcie przyjdzie? Śnieg z nieba napie... jakby ich tam w górze pojebało... Niby ponoć wiosna już jest, ku... - łgarstwo i oszustwo na każdym kroku, ku... ... A ludzie słysząc kocie krzyki uśmiechają się do siebie i mówią łagodnie: - Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie... Kotów nie oszukasz..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.09, 22:06 calama napisała: > dziś dostałam mailem kawał dobry. ja też niedawno słyszałem dowcip, jak pewien rolnik zademonstrował innym rolnikom, że jego świnia umie rozmawiać po francusku. zadał pytanie: - parle vous francais? świnia nic, więc dał jej kopa, a ona: - oui, oui, oui. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus ps. IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.09, 22:20 fonetycznie mi się napisało. zanim mnie poprawią: - parlez-vous français? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 11.03.09, 07:52 Gość portalu: nicelus napisał(a): > świnia nic, więc dał jej kopa, a ona: > - oui, oui, oui. > znaczy ... umie wtedy jak dostanie kopniaka ;))) czyli od kopa można się francuskiego nauczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 10:36 calama napisała: > znaczy ... umie wtedy jak dostanie kopniaka ;))) jakaś pomoc musi być. angela też pomogła, żeby usłyszeć: "yes, yes, yes." bez pomocy, to POlityk nie umie nic powiedzieć: www.wprost.pl/ar/155678/Wypowiedzi-politykow-PO-pisza-PR-owcy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.09, 14:31 calama napisała: > czyli od kopa można się francuskiego nauczyć ;) a w niemczech, aby murarz zaczął szczekać, wystarczy krzyknąć: Freibier! - Woh? Woh? Woh? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 10.03.09, 10:04 ale mi to wiosna :( deszcz, śnieg, grad i ciemnica :( Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Oszuści! 10.03.09, 10:08 Wybrałam się na wczesnoranny spacer z psem i śnieg nas obsypał :( Pies się zdziwił, bo zaczynam mu futro strzyc i tłumaczę, że to na okolicznośc wiosny... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 10.03.09, 10:10 pretty01 napisała: > Wybrałam się na wczesnoranny spacer z psem i śnieg nas obsypał :( u Ciebie był większy śnieg niż u mnie :) wiem, bo mi trzylatek mówił ;) > Pies się zdziwił, bo zaczynam mu futro strzyc i tłumaczę, że to na okolicznośc > wiosny... :) może ... zostaw jeszcze mu trochę sierści ;) zima ma jeszcze być do końca marca Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Oszuści! 10.03.09, 11:09 "...zaczynam mu futro strzyc ..." ... barana z niego robisz? Kumple go wysmieją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 21:19 pretty01 napisała: > Pies się zdziwił, bo zaczynam mu futro strzyc i tłumaczę, że to na okolicznośc > wiosny... :) moja psinka juz byla u fryzjera i wyglada baaaaardzo stylowo, zakochac sie w niej mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Oszuści! 11.03.09, 13:52 Gość portalu: fju fju napisał(a): > moja psinka juz byla u fryzjera i wyglada baaaaardzo stylowo No cóż, strzygę psa tak średnio przez trzy- cztery dni :) i... bynajmniej nie wygląda potem stylowo :))) Po wizytach u psich fryzjerów miał zazwyczaj zaburzenia osobowości :)) i nie chciał się pokazywać publicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Oszuści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:54 pretty01 napisała: > Po wizytach u psich fryzjerów miał zazwyczaj > zaburzenia osobowości :)) i nie chciał się pokazywać publicznie :) Prowadze zelazne rzady i pies nie ma nic do gadania, przychodzi czas, ze musi nieodwolalnie isc do fryzjera. I idzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.09, 10:23 calama napisała: > miała być wiosna :( no teraz już jest nieodwołalnie. w powietrzu się czuje zapach wiosny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 12.03.09, 10:27 Gość portalu: nicelus napisał(a): > no teraz już jest nieodwołalnie. i dobrze! :) > w powietrzu się czuje zapach wiosny. > :) i kwiaty kwitną i słońce świeci i fajnie jeat :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Oszuści! 12.03.09, 11:11 calama napisała: > Gość portalu: nicelus napisał(a): > > > w powietrzu się czuje zapach wiosny. > i kwiaty kwitną > i słońce świeci > i fajnie jeat i weekend tuz tuz - ruch w parku maszyn - teflonik na lancuch, wino do bidonu... ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Oszuści! 12.03.09, 11:15 redcloud napisał: > i weekend tuz tuz - ruch w parku maszyn wielki ruch A. dzwonił, że przerzutki mu nie chodzą po nastawieniu! jedzie zrobić dym ;) > teflonik na lancuch, wino > do bidonu... ;) > howgh gotowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.09, 12:09 już wiadomo, że wiosna na pewno będzie, a orłów w obiegu na pewno nie będzie. miasto daje tylko przykrywkę dla jakichś prywatnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.09, 16:31 największy oszust na forum, to andrzejusa. andrzejusa rozgłaszał na forum, że papież twierdzi, że jest nieomylny, a tymczasem papież oficjalnie i na piśmie stwierdził, że się pomylił. www.focus.de/panorama/vermischtes/vatikan-papst-benedikt-xvi-raeumt-fehler-ein_aid_379636.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Oszuści! IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.09, 08:18 PO objęciu rządów przez tuska, lawinowo spadła ilość przestępstw. (co prawda statystyki pokazują co innego, ale to dlatego, że teraz przestępstwa są częściej zgłaszane.) www.niezalezna.pl/article/show/id/17678 Odpowiedz Link Zgłoś