Gość: rubin Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 09:56 SAM JESTEŚ TORUN! Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU 23.11.03, 13:35 przepiękne stare i dumne miasto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU 23.11.03, 20:18 Kiepskie hotele, niewykorzystana (choć potencjalnie świetna) starówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgwiak Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.cvx16-bradley.dialup.earthlink.net 24.11.03, 03:11 Torun spelnia podobna role przy Bydzi jak Zielaka przy Gorzofku z ta roznica, ze Torun ma tramwaje i tym samym bardziej miejski jak Zielaka????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tramwajarz Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 05:05 Około 15 lat temu w czasie wędrówki po Warmii przez jeden dzień zwiedzałem również Toruń. Bezpośrednio z Torunia wracałem do Gorzowa i pamiętam jak dziś grobową atmosferę w aucie. Wynikała ona z faktu, że wraz z żoną byliśmy załamani upadkiem Torunia. Brudne domy i ulice, posypane tynki, kiepskie drogi, zdewastowane zabytki. Myślałem, że Toruń właśnie przeżył coś w rodzaju czeskiego potopu na Gniezno. Aha, jeszcze chyba najgorsze w Polsce oznakowanie dróg regionalnych. Rozumiem, że obecnie Toruń wygląda inaczej. Na pocieszenie mogę Ci napisać, że właśnie tak Gorzów w wielu miejscach wygląda jeszcze dzisiaj. Apropo - dajcie więcej czadu tym golobom, bo ich nie lubię. A Wy przynajmniej mieliście kilku zawodników po Gorzowie. Pozdrawiam gród Kopernika, gdzie studiowało kilku moich przyjaciół sprzed lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 21:07 Toruń - owszem, owszem. Ale napisz coś o Grudziądzu. Tak się złożyło, że nigdy tam nie byłem. Wżenił mi się w rodzinę wojak z Grudziądza który twierdzi, że w tym jego rodzinnym mieście nie ma nic ciekawego do zwiedzania. Nie wierzę mu. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś