Dodaj do ulubionych

CO MYŚLICIE O TORUNIU

IP: *.torun.mm.pl 21.11.03, 17:50
Obserwuj wątek
    • Gość: rubin Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 09:56
      SAM JESTEŚ TORUN!
    • hiro Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU 23.11.03, 13:35
      przepiękne stare i dumne miasto!!!!
    • aborys Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU 23.11.03, 20:18
      Kiepskie hotele, niewykorzystana (choć potencjalnie świetna) starówka.
    • Gość: xgwiak Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.cvx16-bradley.dialup.earthlink.net 24.11.03, 03:11
      Torun spelnia podobna role przy Bydzi jak Zielaka przy Gorzofku z ta roznica,
      ze Torun ma tramwaje i tym samym bardziej miejski jak Zielaka?????

• Gość: Tramwajarz Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 05:05
      Około 15 lat temu w czasie wędrówki po Warmii przez jeden dzień zwiedzałem
      również Toruń. Bezpośrednio z Torunia wracałem do Gorzowa i pamiętam jak dziś
      grobową atmosferę w aucie. Wynikała ona z faktu, że wraz z żoną byliśmy
      załamani upadkiem Torunia. Brudne domy i ulice, posypane tynki, kiepskie drogi,
      zdewastowane zabytki. Myślałem, że Toruń właśnie przeżył coś w rodzaju
      czeskiego potopu na Gniezno. Aha, jeszcze chyba najgorsze w Polsce oznakowanie
      dróg regionalnych.
      Rozumiem, że obecnie Toruń wygląda inaczej.
      Na pocieszenie mogę Ci napisać, że właśnie tak Gorzów w wielu miejscach wygląda
      jeszcze dzisiaj.
      Apropo - dajcie więcej czadu tym golobom, bo ich nie lubię. A Wy przynajmniej
      mieliście kilku zawodników po Gorzowie.
      Pozdrawiam gród Kopernika, gdzie studiowało kilku moich przyjaciół sprzed lat.
    • Gość: toja Re: CO MYŚLICIE O TORUNIU IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 21:07
      Toruń - owszem, owszem. Ale napisz coś o Grudziądzu. Tak się złożyło, że nigdy
      tam nie byłem. Wżenił mi się w rodzinę wojak z Grudziądza który twierdzi, że w
      tym jego rodzinnym mieście nie ma nic ciekawego do zwiedzania. Nie wierzę mu.
      Mam rację?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka