Dodaj do ulubionych

ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-(

18.07.04, 12:15
Dziewczyny urodziłam dwa tygodnie temu i jestem mzałamana stanem mojej skóry.
Czy znacie jakiś skuteczny sposób na rozstępy??? Bo ja się chyba załamię...
mam ich tak dużo i takieeee WIELKIE,zwłaszcza na brzuchu!sad Narazie są
jeszcze czerwonymi kreseczkami,sorki krechami! Może coś jeszcze pomoże mi
uratować skórę tak chociaz żebym w stroju kąpielowym się mogła pokazać w
przyszłe wakacje... Pomocy!!
Obserwuj wątek
    • fikusia Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 18.07.04, 14:34
      proponuję smarować rozstępy maścią Contratubex (na blizny) ew. Cepan do
      kupienia w aptece. To będzie żmudna praca - smarowanie każdej kreski...Ja
      jestem w 34 tyg.c. i mam ohydne rozstepy na piersiach, codziennie smaruję je
      Contratubexem i robią się płytsze i nie takie sinoczerwone, generalnie jakaś
      poprawa jest, podobno trzeba go długo i systematycznie stosowac. Jest podobno
      dobry krem z serii ELANCYL na rozstepy ale to juz po ciazy i karmieniu piersią.
      Nie wiem co Ci jeszcze polecić, Mustela na rozstepy (zapobiegajaca i na juz
      istniejace) niewiele mi pomaga sad

tez jestem załamana, pewnie do rozwiązania jeszcze koszmarnie popękam i
      codziennie ze strachem spoglądam w lustro.

Acha jeszcze pilling i zimny prysznic

pozdrawiam!!!!!! i powodzenia w walcem z tym dziadostwem
    • hanicz Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 19.07.04, 11:11
      Jestem 2 m-ce po porodzie równiez mam rozstępy, ilosciowo mało ale zato paskudne
      moje zabiegi to peeling raz w tyg.,codziennie zimny natrysk na brzuch i piersi
      krem Mustela (super ale drogi-100zł 200ml)rano i wieczorem, w ciagu dnia krótki
      masaż brzucha z użyciem kremu ujędrniajacego (uzywam Dove). Rezultaty są więc i
      tobie gorąco polecam
      Hania
      • anitatab Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 19.07.04, 11:44
        musisz miec duzo czasu zeby stosowac takie zabiegi. ja go niestety nie mam
        oarozstepy mam koszmarne!!!!!!
        az trudno mi w to uwierzyc.uzywam kremow (podczas ciazy rowniez) i w sumie to
        nic nie dalo. chyba trzeba to zaakceptowac.nie dosc ze brzuch falisty to
        jeszcze te rozstepy!!!ale za to maluszek cudnysmile tym sie pocieszam

pozdrawiam
        anita
    • gutekjr Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 19.07.04, 22:30
      Cześć!
      W styczniu urodziłam drugie dziecko i po tym maluszku zostały mi jeszcze
      większe rozstępy niż po pierwszym. W ciąży nie pomagały żadne kremy, nawet
      droga Mustela. Podobno to sprawa tkanki łącznej. Teraz nie stosuję niczego, bo
      i tak mało sobie języka nie przydepczę, a wieczorem nie wiem jak się nazywam
      (mamy jeszcze generalny remont domu). Rozstępy zrobiły się cieńsze i są jasno
      kremowe (po porodzie były bordowe). Mam nadzieję, że jeżeli w przyszłości
      popracuję nad ujędrnieniem skóry, to naprawdę będą bardzo mało widoczne. Głowy
      do góry - będzie lepiej.
    • pimpek06 Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 20.07.04, 23:00
      Ja miałam 3-4 kreski na piersiach i kupiłam krem do biustu , żeby wypróbować z
      firmy...i zuż. 1 tubkę , bo nie mogę sobie pozwolić na więcej , to bło w lutym
      i ku memu zdziwieniu one się zmniejszyły i są mniej widoczne. Ja wykarmiłam 2
      dziecui i piersi mi rosły o kilka numerów, a karmiłam 24 m. razem .lub troszkę
      więcej. Sądzę , że jest dobry , skoro zmniejszył tak szybko to co widziałam
    • gosia.mama.wojtusia Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 21.07.04, 08:26
      zmartwię Cię niestety ale już nic nie poradzisz,te maści i kremy o których
      piszą moje poprzedniczki mogą jedynie troszkę rozstępy rozjaśnić ale na pewno
      ich nie zlikwidują,zlikwidować można tylko zabiegiem laserowym
    • mamaszyma Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 21.07.04, 09:26
      Ja miałam dośc dużo rozstepów na brzuchu. W internecie wyczytałam o enermologi,
      takie zabiegi wyszczuoplające, na cellulitis i na rozstepy właśnie. Byłam na
      razie trzy razy (jest to drogie, 50zł za jeden zabieg) ale rozstepy sa blade a
      nie czerwone jak jeszcze tydzień temu) i sama jestem w szoku ze tak łatwo
      poszło.
      • 197575a Re: Do Mamyszyma 21.07.04, 12:18
        Proszę , napisz , jeśli nie sprawi Ci to kłopotu coś więcej o tych zabiegach,
        jak to wygląda , ile razy trzeba powtarzać i jak one się dokładnie nazywają.
        Pozdrawiam ada
        • yousta1 Re: Do Mamyszyma-ja też! 22.07.04, 13:56
          Jakbyś mogła to daj znać gdzie wykonują te zabiegi za 50 zł jeden bo ja
          przekopałam internet i wszędzie są za 100-130 zł. Mam nadzieję, że robiłaś to w
          Warszawie bo za tą cenę sama chętnie bym skorzystała.
          pozdrawiam
          Justa
      • kajami1 Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 23.07.04, 20:51
        Czy napewno "bladość" rozstępów to wynik zabiegów?
        Przecież tylko świeże rozstępy są sinoczerwone a "stare" są właśnie blade.
        • ive-mailbox Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 31.07.04, 00:21
          Ja też mam rozstępy, nie są one czerwone tylko jasne. Mam na zewnętrznej części
          ud jasne paski, jakbym była jakimś tropikalnym zwierzakiem o takiej urodzie.
          Kilka jest takich naprawde głębokich, ale na brzuchu nie mam wcale. Nie
          smarowałam się niczym same zbladły, więc dziewczyny jeśli chcecie wydać masę
          kasy tylko, aby zbladły, to darujcie sobie. One zbledną same, a kasa zostanie na
          Wasze maluszki. Jeśli jednak istnieje jakaś metoda, aby pozbyć się tych które
          już zbladły to błagam powiedzcie jaka? Ja nie mogę żyć z tymi rozstępami, patrzę
          z obrzydzeniem na siebie. Jak mój synek był malutki to o tym nie myślała, bo
          świata poza nim nie widziałam. Teraz jednak rozstępy nie dają mi żyć.
          Pozdrawiam smile
        • mama1879 Re: ROZSTĘPY-MÓJ KOSZMAR!:-( 23.08.04, 12:29
          Czy tą maść Contratubex można stosować w ciąży? Jestem w 37tc. i mam czerwone rozstępy na piersiach, które są moją zmorą. A podczas karmienia można? Co jeszcze mogę zrobić z tymi piersiami, są straszne!!!???????????
          • katarzyna-83 cześć!:-) 23.08.04, 13:35
            Niestety nie wiem czy maść Contractubex można stosować w ciąży bo na ulotce nie
            ma wzmianki o kobietach w ciąży i kobietach karmiących. Wiesz to chyba przez to
            że producent tej maści nie przewidział jej jako typowego leku na rozstępy ale
            na blizny pooperacyjne,pooparzeniowe i powypadkowe. Wydaje mi się jednak że jak
            na okres ciąży to jest troszkę za silny specyfik ale zawsze możesz zapytać
            lekarza co o tym sądzi... Podczas karmienia natomiast nie można wcale używać
            żadnych kremów do biustusad
            • fikusia Re: cześć!:-) 23.08.04, 15:15
              z tego co wiem, to ciąza nie jest przeciwskazaniem do stosowania Contratubexu,
              skład oparty jest na wyciągu z cebuli. Mysle że gdyby była niebezpieczna
              napisano by o tym w ulotce.
    • katarzyna-83 ROZSTĘPY NIE SĄ JUŻ MOIM KOSZMAREM!:-) 31.07.04, 11:54
      Kochane dziewczyny a to wszystko dlatego że za radą fikusi kupiłam sobie maść
      Contratubex i zaczęłam ją stosować. Otóż rano wcierałam w miejsca objęte
      rozstępami krem Mustelli na rozstępy dawno powstałe i blizny a wieczorem
      właśnie maść Contratubex. Oprócz tego jak udało mi się wygospodarować
      popołudniu chwilkę wcierałam Gerbera na rostępy. I teraz mam ich o połowe mniej
      na udach i o wiele wiele płytsze na brzuchu!smile Mam nadzieję że wkrótce znikną.
      To nie prawda że nie da się zwalczyć tego paskudztwa! Teraz to wiem!smile Te
      rozstępy które miałam na udach zniknęły a nie wyblakły! Może to zależy od
      rodzaju skóry? Niestety nie wiem jak wyglądałaby sytuacja w przypadku dziewczyn
      z ciemna karnacją bądź u tych które są opalone.,bo u mnie maść Contratubex
      powodowała "schodzenie" skóry zwłaszcza na brzuchu. Pewnie dlatego rozstepy
      stają się płytsze... To niesamowite! Jeszcze niedawno myślałam że się popłaczę
      gdy patrzyłam w lustro, a teraz jestem pełna optymizmu i z nadzieją czekam na
      dzień w którym nie będę wstydziła się odsłonić brzuszkasmile
      • agnima Re: ROZSTĘPY NIE SĄ JUŻ MOIM KOSZMAREM!:-) 31.08.04, 16:34
        Kasiu, a ile kosztuje Contratubex i gdzie ją mogę kupić?
        Jak robisz ten piling kawą?
        • katarzyna-83 Agnimo!:-) 31.08.04, 22:28
          Contractubex kosztuje ok. 50 zł duża tubka i ok.30 mała. Mnie duża starczała
          na jakieś 1.5 tygodnia ale to dlatego że rozstępów miałam hoho i jeszcze
          trochę! Jest to maśc na blizny którą kupisz w aptece. Teraz jestem juz po
          miesięcznej kuracji i rozstępy na udach już prawie całkowicie zniknęły a na
          brzuszku i biodrach są węższe i płytsze. Jeszcze troszkę i tych też się
          pozbędę...smile
          Przepis na peeling:
          Do kubka dajemy 3-4 łyżki mielonej gruboziarnistej kawy i zalewmy to wrządkiem
          aż utworzy się papka. Czekamy aż ostygnie i tak powstałym specyfikiem smarujemy
          obszary ciała objęte cellulitem. Na koniec spłukujemy wodą rzecz jasnasmile
          Potem można jeszcze dodatkowo wetrzeć jakiś preparat na cellulit ale
          niekoniecznie.
          Cała ta walka z rozstepami i cellulitem jest dość kosztowna ale zawsze warto
          spróbować. Oczywiscie najlepiej rozpocząć ją gdy rozstępy są jeszcze czerwone.
          Ja od dwóch tygodni nie używam już Mustelli (bo piekielnie droga) tylko Gerbera
          rano i Contractubex wieczorem.
          Pozdrawiam goraco i życzę powodzenia z caaałego sercasmile
          Ps. Jeśli masz też troszkę czasu , warto poćwiczyć brzuszki i wymachy nóg aby
          ujędrnić miejsca objęte rozstępami.
    • katarzyna-83 Bonus:-) 31.07.04, 12:04
      Acha zapomniałam dodać ze nie wiem czy przypadkiem te rozstepy które miałam na
      udach nie zeszły dlatego tak szybko i ładnie dzieki temu zę co dwa dni robię
      też peeling z kawy. Od dzisiaj będę więc masować kawą także brzuszeksmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka