Dodaj do ulubionych

84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!!

23.07.04, 07:12
Witam
Wiecie co? Myślałam, że jak schudłam 14 kg to mi wystarczy. Jak że się myliłam, to jest dalej stanowczo za dużo!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wystarczyło kilka dni upałów i znów się przypomniały odparzone nogi!!
Więc trzeba na nowo wrócić do diety. Powiem wam, że od tego roczku syna rozbestwiłam się! Pojawiły sie ciasteczka, lody i inne ciekawe frykasy. No i czasem
sie zjadło za późno. Efekt jest natychmiastowy + 2kg . Tak tak , było już 82kg.
Najgorsze jest to, że zaczynam od jutra urlop i nie będzie mnie do 8.sierpnia. A dobrze wiecie czym to grozi!. Mam nadzieję, że będę miała w sobie tyle silnej woli
co 20 stycznia.
Obiecuję, że zaraz po urlopie zdam raport i rozliczycie mnie! O.K.?
pozdrawiam Ela
Obserwuj wątek
    • aga-mama-zulki Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 23.07.04, 08:17
      Hej. Wiem jak ciężko zgubić choć 1 kg. Mi po ciąży zostało 10 kg a nie byłam
      nigdy szczupła .Ważę 75 kg , 3 dzień jem ta zypę kapuścianą co polecały
      dziewczyny.Niby 1 kg na wadze mniej ale i tak coś czuje że długo nie
      wytrzymam.Trzymam za ciebie kciuki nie daj się tym kilogramom ,weź się z nimi
      za bary , wierzę że wygrasz .Pozdrawiamy aga i zulka
      • agabrys33 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 13.09.04, 21:13
        Witajcie !
        Jeżeli pozwolicie to chętnie sie przyłacze do waszej walki o zgrabną sylwetke smile
        Mam na imie Agnieszka i na swoim koncie mniejsze i wieksze bitwy z nadmiarem kg smile
        Aktualnie ZNOWU jestem na diecie mam nadzieje ze mi sie tym razem uda smile
        Waze AZ 84 kg przy 170 cm smile
        Czy moge sie do Was przyłączyc ?
        POZDRAWIAM AGA
        • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 18.09.04, 08:28
          Witajcie !!!
          Dziewczyny ja chyba przechodzę jakiś zły okres, bo nie umiem tak się do diety
          zmobilizować jak kiedyś .
          Dzisiaj idę na urodzinki do teścia i napewno znowu zgrzeszę bo on nie rozumie,
          że się ktoś odchudza.
          (agabrys33) Agnieszko jasne, że się możesz do nas dołączyć, ja startowałam z
          wagi 99 kg.
          Sama ważę teraz 85 kg więc wiem, że nie jest tak strasznie i idzie z tym żyć!!!
          Trzymajcie się dziewczyny i piszcie co u was słychać bo tu taka cisza.
          Papatki Ania
    • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 29.07.04, 10:04
      Zuzu!!!!
      Nie wiem co napisac!!!!!!
      Bardzo Cie podziwiam i jestem Twoja fanka!!!!
      To niesamowite jaka jestes silna (psychicznie) kobieta!!!!!
      Jakis czas nie bylo mnie na forum i dzisiaj zagladam na mama cud i widze Twoj
      post!!!!
      Jeszcze nie tak dawno bylam szczuplejsza od Ciebie ale dzisiaj zostawilas mnie
      daleko w tyle!!!!!
      Zycze Ci dalszej wytrwalosci z jaka do tej pory zrzucalas zbedne kilogramy!!!!
      A ja, no coz....... ide wlozyc glowe w piasek (ze wstydu)!!!

Koniecznie odezwij sie po wakacjach! Zapewne beda udane czego Ci zycze z calego
      serca!!!!!!
      • edytek1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 02.08.04, 12:27
        Zuzu jestem z Ciebie dumna. Z tym odchudzaniem to tak jest , ze zrzucony 1 kg
        powoduje , ze chce sie ważyć kolejne 2 kg mniej. Nie musisz się udreczać
        dietą. , ale po urlopie wroć do niej pomyśl sobie o 70 kg i o tym jak pięknie
        będziesz
        wyglądała...
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 09.08.04, 09:26
      witam!
      no cóż mój urlop dobiegł ku końcu i już jestem .
      Co najważniejsze udało mi się utrzymać swoją wagę chociaż było bardzo ciężko i słodko smile)))))))))
      No cóż urlop jest raz w roku no nie !.

Starałam sie nie szaleć z jedzeniem a jednocześnie nie odmawiać ciekawych frykasow. Były i lody i ciasto i parę batoników.
      Zrobiłam sobie porządek w szafie bo połowa rzeczy była już za dużych. Wiecie jakie to przyjemne uczucie zwężać spódnicę czy przyciaśniać gumkę.
      Mówię wam kapitalne !!!!!!. Kupiłam sobie kurtkę na zimę w rozmiarze 44/46 a nie 48/50 .

Teraz pomału znów wracam do diety - nie mam zamiaru skończyć na 84kg - chcę mieć siódemkę z przodu!!!!!!

Dziękuję za wasze slowa otuchy. Karolinko masz rację!!!!!!!!

pozdrawiam
      Ela
    • julkaisyn Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 09.08.04, 09:31
      Trzymam kciuki smile

pozdarwiam Cie serdecznie
      • edytek1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 09.08.04, 11:23
        Zuzu jestem z tobą od samego początku , bo ja też walczę. Jestem dzieckiem
        przekarmionym w dzieciństwie w dodatku nie nauczonym czerpania przyjemności z
        ruchu. Mam nadmiar komórek tłuszczowych wiec już do końca życia będę musiała
        sie pilnować. Nie bedę mogła sobie pojeść bezkarnie. Obecnie ważę 72 kg.
        Zaczynalam z 85 kg a najmniej ważyłam 67. Teraz już po uropiku więc ćwiczę
        malutko jem i ważę się co kilka dni, aby nie popaść w obłęd.
        Gratuluję utrzymania wagi po urlopiku. A z kurtką się pospieszyłaś co rzobisz
        jak będzie za duża....????????
        mam pytanko jeśli nie jest zbyt osobiste to odpowiedż jeśli jest zignoruj.
        Czy dbasz o dietę swojego dziecka i robisz wszystko, aby nie było za grube?
        Ja tak. Mała walczyła z niedowagą i teraz kiedy waży w normie dbam , aby tak
        zostało.
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 10.08.04, 06:46
      cześć edytek
      Wiesz aż tak nie schudnę, żeby kurtka była za dużasmile)))))) ale gdyby to z miłą chęcią ją oddam komuś nawet za darmosmile)))))))
      Jeśli chodzi o twoje pytanie to tak:
      mój synek ma 14 miesięcy i waży niecałe 9 kilogramów, więc raczej w obecnej chwili ma niedowagę i jest nijadkiem.
      Też jestem takiego samego zdania jak ty! Nie będę go przekarmiać. jeśli chce jeść to je a jeli nie to nie pcham na siłę. Nie chcę , żeby był
      nieszczęśliwy z tego powodu (jak ja). Ja z nadmiarem kilogramów walczę gdzies od 10 roku życia. U mnie to połączyło się obżarstwo
      (chęć jedzenia tyle co brat) plus zaburzenia hormonalne. w wieku 13 lat wylądowałam w klinice endokrynologicznej sad(((((((.
      pozdrawiam
      ELa
      ps. gdybyś miała jeszcze pytania to mój adres: zuzu1000@gazeta.pl

Dla wszystkich
      zaczęłam ćwiczyć! już 4 dni wieczorem ćwiczę! co prawda mój synuś dziwnie się na mnie patrzy jak wymachuję nogami i rękami (nie bardzo mu się to podoba)
      ale ćwiczę!
      • katse Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 11.08.04, 10:25

moja tez ma ubaw jak mama cwiczy
        jak robie brzuszki to mi sie na brzuch laduje.
        obciazenie robi. chyba jej sie tez moj brzuch nie podobasmile))

waze 70. chce 67, marze o 65.

Zuzu: trzymam kciuki BARRRDZOOOO

K
    • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 13.08.04, 07:05
      wiesz ja Cie pociesze waze wiecej i chce schudnac może razem podziałamy?1148671
      to moje gg zapraszam
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 13.08.04, 12:05
      Witam
      mimo wysiłków moja waga się zawiesiła między 85 a 84kg. i obawiam się że znowu wpadnę w dołeksad((((((
      Trochę ćwiczę (chociasz wczoraj było obibokowaniesad(((((((- przyznaje się bez bicia.
      Ale było jakoś duszno i nic mi się nie chciało.
      witam joanka741. - ja nie mam możliwośći skorzystania z gg . Więc jedynie możemy pogadac na moim adresie emailowym zuzu1000@gazeta.pl
      Ciekawa jestem jaka jest twoja obecna waga i jakie masz propozycje na schudnięcie? Może masz jakiś nowy ciekawy pomysł?

pozdrawiam
      Ela
      czy ktoś wie co się dzieje z dwoma Aniami?, które nam zawsze towarzyszyły (mamaania, soniasonia)
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 13.08.04, 21:12
        Cześć zuzu .Moja waga to 91 kg przy 176 cm ,moja idealna waga to ok68 max
        najładniej wygladam.zawsze byłam gruba, po szkole sredniej odchudzałam sie i z
        wagi 90 lub wiecej schudłam w 4 msc na diecie 1000 cal a moze 800cal 26
        kg,potem przestałam sie odchudzac ale chudłam ciagle az wazyłam 59
        kgsmile!!!!!.Była to lekka przesada bo wpadłam w pronlemy zdrowotne ,potem w ciagu
        roku waga ustabilizowała sie na poziomie 66 68 kg i to było ok .Po 1 dziecku
        ważyłam 71 a po 2 juz 85 sad,potem przytyłam tragicznie do 97 kg ,załamałam
        sie,zaczełam odchudzac znowu dieta 1000 cal w 2 msc schudłam 9 kg i zaszłam w
        ciąże.W ciąży miałam cukrzyce wiec schudłam 4 kgsmile,niestety teraz nadrobiłam
        moja coreczka 6 wrzesnia kończy 5 msc,przed ciaza wazyłam 89 po ciaży 85 a
        teraz 91!!!!!!!Chce to zmienic,proponuje diete 1000 cal lub cukrzycowasmile,jednak
        przemyslałam sprawe tej kapuścianej zupki i rezygnuje ,boje sie że mała bedzie
        miała wzdęcia,pozdrawiam i napisz co o tym sądziszsmile
    • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 13.08.04, 22:18
      Hej Zuzu i wszystkie odchudzajace sie!!!
      Ja swojego czasu czesto na tym forum przebywalam. Pozniej przestalam zagladac,
      a efekty tego widac w postaci dodatkowych kilogramow! Ale juz dosyc, wypowiadam
      wojne! Co myslicie o 13-stce? Wiem, ze to nie jest zbyt rozsadne, ale to tak na
      poczatek. A moze nie warto? Sama nie wiem. A wy co radzicie? 1000 kalorii? Ale
      to liczenie!
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 13.08.04, 22:53
        No ja chce zacząć wspolne odchudzanie a własciwie zaczynam jutro
        1000cal,zapraszam do wspolnej pracysmile
    • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 14.08.04, 21:15
      hm dzisiaj sie mi nie udało ,a jutro pewnie tez nie bo mam gości:
      (auuuuuuu,sprobujesmile) ale marne szanse
      • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 15.08.04, 15:58
        Joanka741 nie martw sie! U mnie jest jeszcze gorzej! Na samo wspomnienie diety
        dostaje wilczego apetytu! Wczoraj "pozarlam" dwa kalafiory z maselkiem i
        buleczka. Dzisiaj nie lepiej, kartofelki i kurczaczek w piekarniku, a w lodowce
        galaretka, ktora mam zjesc z bita smietana! W lodowce jeszcze zalegle lody!!!
        Ach ... szkoda slow!!!
        • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 15.08.04, 16:57
          Daniki to co?Zaczynamy od poniedziałku???????? daj znaćsmile).Ja jednak spróbuje
          nie chce znowu ważyc tonesmile
          • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 15.08.04, 18:34
            Zaczynamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 15.08.04, 22:08
              No to super ,postaram sie ile siłsmile do jutra ,czekam na sprawozdaniesmile)
            • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 16.08.04, 20:28
              No to sprawozdaniesmile).
              Ogólnie sie udało:śniadanko 2 kromeczki ciemnego chlebka z białym serkiem,potem
              banan,obiadek 8 pierogów z serem od tesciowej mniam mniam,potem zjadłam z pól
              kilo truskawek,w ciagu dnia jeszcze 2 szklanki mleka .mysle ze nie
              przekroczyłam drastycznie 1000 cal moze 1200,musze wiecej pic bo mnie głowa
              bolała,spadek cisnienia,no i cwiczyc troszke zeby przemiana materii skoczyła do
              góry.Początek niezły ,tylko musze wyeliminować
              węglowodany,całkowicie,pozdrawiam i do usłyszenia
            • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 17.08.04, 20:30
              No i jak tam zaczełas? Bo u mnie jakos leci , czuje głodsmile),czyli dobrze.
              Dzisiaj tez lekko powyzej 1000 , ale ja karmie wiec nie przejmuje sie
              tym ,pozdrawiam i daj znac daniku co u Ciebie
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 16.08.04, 08:23
      Witam!
      cieszę się ogromnie, że wrócoiłas danik1. Kopę lat cię nie było. Jak widzisz u mnie są delikatne wahnięcia to w lewo to w prawo. Ale jakoś się trzy,mam.
      Czytając waszą wymianę zdań nie bardzo wiem co zaczynacie czy trzynastkę czy 1000kcal. Tak i tak trzymam za was kciuki.
      czekam na waszą spowiedż. Jeśli zaczeliście trzynastkę to ja się do was przyłączę za parę dni. Obecnie jestem potwornie przeziębiona i
      dotego męczy mnie strasznie okres. Także że raczej nie rozsądnym było z mojej strony zaczynać terac 13.
      pozdrawiam
      Ela

• joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 16.08.04, 08:31
        zuzu zaczynam ja osobiscie 1000cal ,13 nawet nie wiem co to,zreszta szybkie
        diety daja bardzo fajowski efekt jo-jo a ja chce uniknac po 1000 cal kiedy w 4
        msc schudłam 26 kg ,byłąm szczupła 7 lat dopiero po 2 ciazy mi dowaliło
        siedzenie w domu,nawet 1 ciaza mi nie zaszkodziłasmile jak na razie rano poszło mi
        dobrze mam nadzieje ze wytrwamsmile do wieczorka bedzie relacjasmilepaaaa
        • edytek1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 16.08.04, 10:40
          Ja jestem na diecie 1000 kal i szczerze mówiąc cieszę się, zę wytrwałam
          mieliśmy gości ja dla wszystkich gotowałam, a sama nie jadłam dzieki temu ważę
          72,5 kg. A tak marzy mi się 60 ...
          • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 16.08.04, 14:02
            edytek gratulacje to ile juz kg spaliłaś?smileno ja chce wazyc tak 68,mam 176 ale
            jak waze mnij to wygladam brzydko
            • edytek1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 17.08.04, 22:44
              Podczas rundy 22 4 kg ( choć po gościnie mi o,5 prezybyło czyli bilans 3,5),
              ale nadal mam w pamieci mój zeszłoroczny sukes kiedy z 83 schudłam na 68..
              Niestety ktoszkę powóciło do mnie. Tym razem pozbędę się kg na zawsze.
              Czego i Wam życzę .
          • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 16.08.04, 14:06
            o rany przeczytałam swoj poprzedni post i smieje wyszło ze waze 176 kg
            hahaha ,prostuje tyle mam wzrostu a waze 91 wstydsad
            • aga717 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 16.08.04, 17:44
              DZIEWCZYNY tylko nie 1000kcal!!!. Ja też to stosowałam chudłam a potem znowu
              tyłam. Jeśli przejdziecie na tak małą ilość kalorii owszem schudniecie ale
              kazdy powrót do normalnego jedzenia (ok 2000kcal)spowoduje tycie. Pochwalę się
              że stosując "dietę kulturystów" schudłam rok temu 10kg i jedząc teraz normalnie
              nie tyję. Dieta podobna do Montiego polega na nie jedzeniu węglowodanów.
              Poszukajcie na forach dla kulturystów ja polecam www.imperium-sportu.pl
              dział "z laboratprium" diety CKD itp
    • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 17.08.04, 20:37
      Czesc dziewczynki!!!
      Oj jak fajnie czyta sie, ze ktos schudl 26kg.
      Ja najwiecej schudlam 9kg i wazylam wtedy 66kg przy wzroscie 168cm.
      Teraz powinnam schudnac trzy razy tyle ale ja jestem taka niecierpliwa no i
      przy tym niesumienna. Dlatego tak bardzo lubie sledzic zmagania Zuzy!
      Teraz moj organizm jest bardzo rozregulowany. Najpierw po ciazy a pozniej po
      pigulkach. Nie moge sobie dac rady, bo gdy podejmuje walke z kilogramami i
      pilnuje sie z jedzeniem to i tak zamiast spadku kilogramow widze +1 lub 2kg.
      Bylam u lekarza i mam nadzieje, ze wkrotce to sie zmieni a wtedy bede tracila
      kilogram za kilogramem! A na razie ograniczam jedzenie, no i slodycze i nie
      staje na wadze!
      Joanka tak trzymaj i zdawaj relacje jak Ci idzie!
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 18.08.04, 07:05
      witam
      nie wiem jak się to stało ale się stało !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !Razem z synem ważymy 92kg. ! Jeżeli weźmiemy po uwagę, że mój kochany szkrab waży 9 kg
      to ja ważę 83 kgsmile)))))))) Wreszcie coś ruszyło w dół! Uffff
      teraz poprostu jem mniej. Tak mi się wydaję, że trzymam się diety około 1000 - 1200kcal. Nie liczę z kalkulatorem w ręce ale tak szacuję.
      wczoraj np. zjadłam serek bieluch, kawałek nóżki z kurczaka z dwoma ziemniakami, 10 suchych biszkoptów, 6 kosteczek czekolady (tylko
      cicho nie mówcie nikomu) 1 kromkę chleba wasa z serkiem i pomidorem, no i 1 szklankę napoju colopodobnego.
      Zafundowałam sobie majteczki modelujące brzuchol . Fajne sąsmile)))) Do tej pory nie mogłam sobie kupić takich bo nie było takiego wielkiegoooooo rozmiaru!
      a teraz fiu fiu- wybór smile))))

cieszę się ogromnie, ze przyłączyły się do nas nowe osoby. piszcie razem będzie nam raźniejsmile)))))))

pozdrawiam
      Ela
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 18.08.04, 09:48
        zuzu ja niestety bez dzieci na rekach waze 91 kg wzrost 176 cm. Chce schudnac
        do wagi 70-65 jakos tak, bo wtedy najładniej wygladam.
        Własciwie juz sie sobie podobam przy wadze 80 kgsmile ale to szczegół.Na razie bez
        problemu 3 dzien jade na 1200 cal,karmie dlatego nie wariuje z jakimis
        strasznymi ograniczeniami,głod zapijam mineralna i owocami zawsze to troszke
        fruktozysmile).Ogólnie jest ok ,mam nadzieje że na swoje 30 urodziny czyli 30
        listopada bede juz laskasmile.Pozdrawiam serdecznie,i piszcie co słychac!Niestety
        nie mam wagi w domu wiec ,zwaze sie za jakiś czas i powiem jakie efekty.
        forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=14936688
        nie wiem czy dobrze tego linka wkleiłamsadtzn czy dobrze zmieniłam na wszelki
        wypadek podaje nie zmienionego
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14936688
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 18.08.04, 11:12
      witaj joanka741
      gratuluję dzieciaków - kapitalne zdjęcie nr 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wygląda jakby trzy godziny wcześniej trenowali pozę!Profesjonalizm.

jeśli chodzi o wagę to nie wiem czy wiesz (czy czytałaś moje porzednie linki) ale ja zaczęłam 20 stycznia z wagą 98kg przy
      wzroście 166kg! tragedia! przestraszylam się 100!. Dzisiaj waże 83kg i jestem z tego powodu zadowolona. Chcę mieć jednak 7 z przodu.
      (jak najdalej od tej setki, jaknajdalej)
      ponoć przy karmieniu lepiej się odchudza (nie wiem , bo niestety nie karmiłam)
      życzę powodzenia
      zuzu
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 18.08.04, 13:08
        no 98 to sporo przy 166 ja wiem jak wygladałam przy tej wadze przy 176
        wzrostu,to była tragedia o prostu ,gratuluje obnizenia kg i ja tez chce,a dieta
        1000 cal naprawde jest super i jesli sie zmieni nawyki zywieniowe to niie ma
        efektu jo-jo,mysle ze za pare miesiecy bedziemy laski smilepa do usłyszenia
        wieczorkiemsmile
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 18.08.04, 21:01
        dzisiaj tez dobrze,jestem z siebie zadowolona ,tylko czasem czuje głod skubne
        sobie wtedy pare paluszków(czyli 2smile),chociaz dzisiaj zjadłam kawałek loda i 1
        pierniczka 1 sztuke w czekoladziesmile),ale nie czuje potepienia czyli anoreksja
        mi nie grozismile))))))))
        • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 19.08.04, 21:21
          zdominowałam wypowiedzi ale chce powiedziec ze nawet mi ta dieta wychodzi(nie
          bokiem)dzisja niestety skusiałm sie na kawałek placka ze sliwkami tesciowej(byl
          pyszny)ale skonczyłam na 1 kawałku a nie na połowie blachysmilerano jogurt z
          płatkami potem owoce potem 2 danie łyzka ziemniaków gulasz z filetów drobiowych
          i marchewka z jabłkiem porcja ciut wieksza niz dla dziecio i zupa jarzynowa a
          własciwie same jarzyny,potem zjadłam niepotrzebnie jogurt i 2 kromki chleba
          chrupkiego z bieluchem no i ten placek nieszczesny ale mysle ze 1500 nie
          przekroczyłam,a to jest ok,lepiej chudnac wolniej ale na stałesmile
          • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 19.08.04, 23:24
            Hej!
            Przerwe wiec Twoj monolog, aby Ci napisac: tak trzymaj!!!
            • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 20.08.04, 06:59
              dzieki za słowa otuchy i pojawienie sie,juz myslałam ze nikt mnie obserwuje i
              moge wyjesc wszystko z lodówkismile),napiszcie co u was danik1 i zuzu
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 20.08.04, 06:59
      hej!
      rzeczywiście chwilowo był monolog, ale nie myśl sobie, że Cię nie sprawdzamysmile))))))))
      Właśnie najgorsze są te pokusy z piekła rodem. Wiesz co nauczyłam się dzięki trzynastce- łączyć takie składniki jak jajko gotowane + pomidor.
      Mnie zapycha totalnie a smakowo dobre. I tak lubię sobie na kolację ugotować 2 jajka podzielić na ćwiartki plus pokrojony pomidorek.
      Ja śię wczoraj skusiłam na 4 ptasie mleczka i już smile)))) a po za tym mąż wczoraj zrobił obiad i też był pysznysmile)))
      ale oczywiście wszystkow granicach rozsądku. Za to wypiłam 4 litry (w tym 1,5 soku)

pozdrawiam
      Ela
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 20.08.04, 07:02
      właśnie napisałam - chyba oby dwie nie możemy spać!
      Gratuluję silnej woli i nie poddawaj się
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 20.08.04, 15:13
        zuzu ja spac moge niestety mój synek ma inne zdaniesmile) na ten temat.Dzisiaj tez
        dobrze, zjadłam jogurt mały z platkami i zupe jarzynowa i pijeeeeee a co do
        jajka z pomidorem to ja tak od wieków lubie jeśc, tzn.zawsze na kanapce lubie
        miec jajo i pomidora,ale dobry pomysł bo faktycznie cal niewiele a zapchnie
        totalnie zrobie sobie na talerzusmile.Ogólnie ja musze wg diety cukrzycowej miec
        50 % posiłku warzyw,na jajka mam limit ale co tam smile ,tak mi lekarz mowił że
        diety mam przestrzegac do konca zyciasad((,na wszelki wypadeksmile
        • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 22.08.04, 15:07
          Witajcie dziewczyny !!!
          Długo mnie tu nie było,troszeczkę się zapuściłam i mam 2 kg więcej.
          Obecnie ważę 86kg a było juz 84kg.
          Zuzu gratuluję ci twojej wagi jak widzisz nie zdołałam cię przegonić jesteś
          górą!!!
          Ale póki co walczę dalej, jutro zrobię sobie dzień na wodzie sokach i maślance
          a później dietka 1000 kcal.
          Pozdrawiam was wszystkie
          Pa pa Ania
          • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 22.08.04, 21:10
            no to witaj w klubie.smile))
            Ja troszke wiecej jem ok 1200 czasem wiecej np dzisiaj chyba jakies 1500 lekko
            zjadłam ale ja karmie 5 msc malucha więc cos musze jescsmile)do zobaczenia
            jutro,bede sie pilnowac i BŁAGAM PISZCIE BO MAM WRAZENIE ZE ZOSTAŁAM SAMA A
            SAMEMU CIEZKO!!!!!!!!!!1
    • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 22.08.04, 22:30
      Hej!!!
      Ja zaczynam tak niesmialo i nie mowie sobie, ze sie zaczynam odchudzac, bo
      wiecie jak to sie dla mnie skonczy!!!
      Dzisiaj nie skusilam sie na slodkie chociaz maz mnie wysylal abym kupila, ale
      na niego nakrzyczalam ( tez ma cos do zrzucenia) i przyznal mi racje.

Jak mnie kusi to przypominam sobie jak dobrze wygladalam w opietym sweterku!!!
      Teraz to prawie wszystko jest opiete!!!
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 23.08.04, 09:09
      witam
      cześć Ania- gdzie ty byłaś? już się martwiłam.
      Nie przejmuj się w sumie to idziemy łeb w łeb - tak się nam dużo osiągnąć .
      Ogromnie się cieszę , ze wróciłaś. Brakowało mi twojej spowiedzismile))))
      Ja stosuje z wagą między 84kg a 83kg. i jakoś ostatnio nie stronię od słodyczy sad(((((( nie wiem co się dzieje ze mną.
      Joanka nie jesteś sama !!!!!!!!!
      pozdrawiam
      Ela
      ps
      dla joanki
      mama-ania też startowala (ze mną) z pułapu dziewięćdziesiąt parę kilo i osiągnęła wspaniały wynik.
      Ania już dawno należy do naszego klubusmile)))))))
      musimy ją zbesztać za opuszczenie sie w diecie smile))))))))))))
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 24.08.04, 23:11
        a ja sie podłamałam serniczkiem tesciowej,chyba złosliwie upiekła taki
        pyysznyyyyyy,2 dni z głwoy i mi beznadziejnie zaczynam od jutra na nowo!
        wrrrrrrrrrr ,dlaczego czlowiek ma tak słaba wole!!!!!!
    • moniaz28 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 23.08.04, 11:30
      Cześc dziewczyny!!!

Jestem tu nowa - dzisiaj odkryłam ten temat i bardzo się ciesze że na niego
      trafiłam. MAm nadzieje że będe mogła się do was przyłączyć bo bardzo chcę
      schudnąc i myśle że właśnie wy mi w tym pomożecie. A teraz troszeczke o mniesmile
      Dwa miesiące temu urodziłam synka (waga 4150g)w ciązy przytyłam 22 kg tak że
      idąc rodzic ważylam 94 kg. Po porodzie waga spadła do 85 kg a teraz o zgrozo
      waże aż 87 kg. Jestem załamanasad Nie karmie piersią więc myśle że moge
      rozpocząć diete i zacząć troche ćwiczyć / miałam cesarskie cięcie/. BArdzo
      chciałabym schudnąc do wagi sprzed ciąży 71-73 kg przy wzroście 168 cm a
      szczytem marzeń byłaby waga 65 kg. Od dzisiaj zaczynam diete!!!!!!!! Prosze
      dodajcie mi otuchy i trzymajcie za mnie kciuki. JA gratuluje was spadków wagi i
      trzymam kciuki za dalsze zrzucanie "sadełka". Piszcie na bierząco jak tam wasza
      waga.

Monika

Ps. JAk ja zazdroszcze szczupłym dziewczyną!!!!!!!!!!!
      • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 23.08.04, 14:02
        Zuzu dałaś mi porzadnego kopa,nie wiem co bym bez Ciebie zrobiła.
        Twoja waga jest dla mnie tak motywująca,że obiecuję nie popuszczać więcej pasa.
        Te 2kg więcej to zasługa mojego długiego urlopu ale całe szczęście jestem juz w
        domku i panuję nad tym co jem.
        Trzymam za was wszystkich kciuki ! ! !
      • danik1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 26.08.04, 14:52
        moniaz28 napisała:

BArdzo
        > chciałabym schudnąc do wagi sprzed ciąży 71-73 kg przy wzroście 168 cm a
        > szczytem marzeń byłaby waga 65 kg. Od dzisiaj zaczynam diete!!!!!!!!

Witaj Monia!!!
        Ja solidaryzuje sie z dziewczynami z tego postu i probuje im dorownac, moze
        kiedys je dogonie?!?!
        Tak jak Ty 23.sierpnia zaczelam sie odchudzac (och, ile juz bylo tych
        poczatkow???) Widze, ze masz tyle samo wzrostu co ja i te same problemy, tylko
        ja wiecej! W 2000 roku w wakacje wazylam wlasnie 66kg!!! Bylo super i chce tak
        znowu!!!
        Trzymam za Ciebie kciuki!!! Na pewno sie uda!!!
    • weronikarb Trzymam kciuki!!!!!!!!! 23.08.04, 13:03
      Przeczytalam wszystkie Wasze posty i ...
      Kochane mamy przed 100 (kg) nie martwcie sie schudniecie. Wiem cos o tym bo
      sama zjechalam ze 100-tki. Jak weszlam na wage w dzien ciecia to sie
      przerazilam bylo 100 kg i 800 g. bylam w szoku teraz jest 10 m-cy po i waze 69
      kg. Troche samozaparcia i naprawde sie uda. Powiesilam sobie zdjecie w pokoju
      na widocznym zdjeciu jak wygladalam szczuplo i codziennie przed lustrem
      wmawialam sobie ze jestem szczupla i jestem 69 kg na 174. Idealna dla mnie waga
      to 60 kg takze jeszcze 9 teraz jestem na kapuscianej ale wierze w siebie smile
      Trzymam kciuki za was moje kochane smile
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 07:27
      Witam
      joanka741 nie przejmuj się! i nie załamuj! po takiej wpadce trzeba zacząć na nowo!
      mi cholera też nie wiem czemu waga wskazała 85kgsad((((((((
      i tak sobie myślę, że musimy się razem zmówić i startnąć razem. A potem czuć baty nad nami. Ja potrzebuję tego tak jak na początku.
      Myślę, że Ania się do nas też przyłączy. Codzienna spowiedź i ostry rygor przez dwa tygodnie! A potem jak nam znowu wrócą nawyki
      będzie nam łatwiej z pilnowaniem diety i z pokusami. Będziemy silniejsze. Coprawda lato się kończy ale ja chętnie bym na święta siódemke
      z przodu miała!
      Co Wy na to?
      Ja obiecuję, że jutro (w czwartek) zjem (zaczerpnę pomysłu troszku z "13":
      rano kawę (wrrr paskuctwo)
      obiad : filet z kurczaka gotowany + szpinak + pomidor
      kolacja : 2 jajka + wędlina

pozdrawiam
      Ela
      • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 09:10
        Witajcie !!!
        Zuzu masz całkowitą rację musimy porzadnie wziąść się za siebie.
        Ja od jutra zaczynam tą samą dietką co ty tylko na śniadanie zjem sobie do kawy
        tost razowy bo nie moge na pusty żołądek łykać tabletek.
        Joanka , zuzu to szykujcie się na jutro.
        Pa pa
        Ania 86 kg
      • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 10:39
        ja sie biore za siebie i nie rezygnuje tylko litosci piszcie zebym widziała ze
        nie jestem sama!!!!!!!!!1
        • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 12:55
          No to od jutra Elu uważaj na to co jesz bo ja stoję za tobą i biję Cię po
          łapach hi hi i nie ma żadnej litości !!!
          Joanka za tobą też chodze i pilnuję co jesz, pamiętaj o tym.
          Proponuję jutro jakąś rybkę i surówkę lub sałatkę, lub kalafior i jajko a na
          kolację (nie póżniej jak o 18-stej)kromkę ciemnego pieczywa z szyneczką i
          pomidorkiem.
          Rano oczywiscie kawa +tost z ciemnego pieczywa(w moim wypadku)
          Słodycze idą na bok, tak samo jak ziemniaki, białe pieczywo i inne zakazane
          przekąski.
          W chwilach słabości dozwolony mały jogurt lub serek.
          No i oczywiście jakiś ruch codziennie 2 spacerki lub 30 minut na rowerku.
          Co Wy na to?
          Czekam na Waszą odpowiedz!!!
          Papatki Ania
          • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 12:58
            Ta propozycja jadłospisu była na piątek a jutro tak jak zuzu napisałaś filet z
            kurczaka itd.
            • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 13:02
              Teraz tak czytam i widzę,że znowu jest coś nie tak zamiast szynki, może biały
              serek i pomidorek.
              No teraz jest chyba ok
              To do dzieła!!!
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 09:37
      super Aniu!. Wiedziałam , że mogę na Ciebie liczyć!
      jak jutro będziesz chciała coś podjeść to pamiętaj, że stoję obok i szasnę cię tłuczkiem po łapkach! Przez dwa tygodnię, będę łazić za Tobą i łazić!
      Będę natrętna , upierdliwa i żadnych (nawet w niedzielę) ustępstw. Do 9 września włącznie! PAMIĘTAJ!
      Ty masz być identyczna! łaź za mną z patelnią w ręku i jakby co to w palicę!
      Czekam na propozycję jadłospisu na piątek!.
      może tak:
      rano kawa (wrrrr)
      obiad: jakaś rybka (filety mrożone z mintaja z łyżeczką masła + sól) + kalafior
      kolacja:jakiś chleb tostowy z czymś ciekawym

hmmm
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 13:33
      ok. serek z pomidorkiem może być.
      Więc jutro zaczynamy . Będę biła z całej siły więc pilnujcie się ! Stoję przy lodówce, przy chlebowniku, przy piecyku, przy wszystkich zakamarkach!
      Kto chce się do na przyłączyć ? Zapraszamy.
      Czekam na propozycję menu: weekendowe i poniedziałek (bo ja niem komputera w domu i muszę dostać jadłospis w piątek)

pa
      Ela
      ps.
      Aniu dostałaś mojego emaila?
      • edytek1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 14:09
        A ja wążę 70 kg. Dziś wlazlam na wagę i jest 70smile Biję sobie brawo... Co jem.
        Rano kawa z mlekiem bez cukru
        Potem sałatka npsad pół sałaty lub kapusty pekińskiej, 2 pomidory, ogórek,
        zioła sałatkowe ciut oliwy i troszkę sera feta) do tego bułka grachamka...
        Ok. 14 owocki ( jabłko, gruszka, arbuz) zwykle dużo czyli np. pół kilo jabłek i
        jakiś jogurtek ( nie lubię naturalnych tylko owocowe i nie 0%)
        ok. 17 obiadek warzywko ( kalafior, fasolka szparagowa, lub inne chociaż
        preferuję gotowane) dwa ziemniaki lub troszkę ryżu i kawałek piecoznego mięska(
        ryba, kurczak, wieprzowinka) i koniec.
        Czasem rano sałatka z puszek ( fasolka, groszek, kukurydza konserwowe) + ryba(
        tuńczyk, lub jajko i troszkę majonezu. a wieczorem zupa ( warzywna bez
        śmietany, krupnik, pomidorowa wszystko jedno byle bez śmietany). Pozdrawiam.
        A i dużo ćwiczę rano z małą a wieczorem albo idziemy na basen albo jeżdzę
        rowerem z dzieckiem w foteliku.
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 14:19
      edytek pozwól , że i ja ci będę biła brawo!!!!!!!
      Super wynik!.
      Czytając nasze posty pewnie zauważyłaś , że startujemy od jutra z dietą. Trzymaj za nas kciuki.
      MY TEZ CHCEMY TYLE WAŻYĆ CO TYsmile))))))
      gratuluję
      Ela
      • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 25.08.04, 15:12
        Ela już się ciebie boję hi hi tylko nie bij za mocno.
        Na maila już ci odpisałam idzie pewnie do ciebie.
        edytek moje najszczersze gratulacje super ci idzie!!!
        Menu na weekend postaram się ułożyć jutro.
        papatki Ania
    • zuzu1000 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 26.08.04, 07:10
      Witam
      na początku jestem winna małe sprostowanie co do mojej wczorajszej wagi. Powinno być napisane 84 kg a nie 85.
      Tak więc dzisiaj zaczęliśmy naszą czternastotygodniową dietę- a więc do dzieła.
      Wredna kawa się parzy i trzeba będzie ją niestety wypićsad(( jak ja niecierpię kawy!!!!!
      pozdrawiam
      Ela
      start: 2004-08-26--------
      • edytek1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 26.08.04, 10:19
        Ela to ty jesteś moim idolem. Cieszę sie razem z Tobą. Wczoraj postanowiłam
        zrobić mały eksperyment. Kupiłam arbuza ważył 6 kg zapakowałam do go plecaka a
        inne drobne zakupy do reklamówki . Sklep był niedaleko domu, ale jak dotarłam i
        zwaliłam ten balast z pleców to poczułam ulgę . Boże jak ja mogłam nosić coś
        takiego?( w postaci dodatkowego tłuszczu). Pomiając estetykę to wygodniej jest
        się ruszać ważąc mniej. Już nigdy nie chce być gruba. Nigdy! Co do diety to już
        pisałam, że nie wierzę w diety typu indeks glikeniczny, 14 czy tłuszczowa.
        Dobra dieta ma kawałek kiełbasy i czekolady, ale kawałek nie kawał. No i ruch.
        Toć to nic dziwnego jak piramida żywienia.
        Zyczę zrzucenia kg i uśmiechu.
        • mama_ania1 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 26.08.04, 10:54
          Cześć dziewczyny!!!
          Kawę już wypiłam i mały tost razowy zjadłam.
          Na obiadek pierś z kurczaka i sałata z pomidorem i ogórkiem.
          Na razie trzymam się dzielnie a wszystkie resztki po moim dziecku zjada mój
          pies.
          edytek1 ja też nie wierzę w diety cud ale w moim przypadku taka dietka 14
          dniowa jest wskazana dla skurczenia żołądka.
          A póżniej można oczywiście od czasu do czasu zjejść kawałek czekoladki i
          kiełbaski.
          Więc od dzisiaj start!!!
          Trzymam z was kciuki
          papatki Ania 86 kg
          • joanka741 Re: 84kg-dalej stanowczo za dużo!!!!!!!! 27.08.04, 07:49
            hmmmmmmm musze kupic psa i to od zaraz!!!!!!!!!!Bo resztki po dzeciach ja
            zjadamsmile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka