beata985 22.07.05, 17:06 tak sobie pomyślałam,że zaszaleję w te wakacje.podobałoby mi się male coś w pępku,ale jak to zrobić bezstresowo i bezboleśnie? kropelka nie trzyma,próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
attena76 Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 17:26 kiedys widziałam takie kamyki do pępka, chyba w sklepach z gumkami i innymi pierdułami. nie wiem na jakiej zasadzie to sie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
agatris Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 20:46 wybierz sie do studia tatuazu& kolczykowania, przekłucie trwa chwilę i nie boli tak strasznie, pępek goi sie przez kilka dni ja swój kolczyk nosze juz 8 lat i bardzo jestem z nim zżyta, poleca, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gosiuniek1 Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 20:50 witaj rzeczywiście przekłucie nie jest specjalnie bolesne i ładnie się goi tylko bardzo szybko moze zarosnąć - nawet w ciągu doby jeżeli zdejmiesz kolczyk. wygląda super. tez bym chciała ale niestety mam brzytki brzuch za to od 2 lat noszę kolczyk w nosku - też fajnie wygląda. pozdrawia i polecam tę chwilę szaleństwa z co prawda jednak trwałym skutkiem... g. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 08:52 tak to prawda że przekłucie trwa chwilę i nie boli, ale z gojeniem jest różnie...mnie tak długo się goiło że w końcu zrezygnowałam i wyjęłam kolczyk. no i wtedy zagoiło się (i zarosło) w moment Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 22:08 Moja eks szwagierka zakładała sobie kilka lat temu kolczyk i z tego co pamiętam, mówiła, że do czasu wygojenia, powinien on być ze stali chirurgicznej, dopiero potem można zmienić na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka.3 Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 22:14 ja też chętnie przekłułabym sobie pępek czy zrobiła tatuaż, ale za bardzo boję się bólu, niestety, dla mnie nawet wizyta u dentysty to stres (miesiąc przed wizytą już przeżywam), a co dopiero przekłucie pępka. a kuzynka mówiła mi, ze bolało. Mój Filipek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=26786830 Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 23:23 ja mialam taki pomysl, ze sobie przebije pepek na prod, he he ale pozniej przyszly wazniejsze sprawy i jakos nie mam do dzis z czego sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 23:55 Ja mialam przekuty dwa razy i za drugim razem wyroslo mi z pepka "dzikie miesko"nie swiruje poprostu moje cialo to odrzucilo,i musialam miec to usuwane przez chirurga.Troche sie boje bo on sie mnie pytal czy przed przekuciem mialam robione wyniki na zoltaczke.Nie polecam latwo o zakazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: kolczyk w pępku 22.07.05, 23:59 Szczerze mówiąc, nie rozumiem w ogóle nie tylko wstrzeliwania kolczyka do pępka, ale samej mody nakazującej eksponowanie paska ciała między dołem bluzki a górą spodni/spódnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 08:46 no właśnie dlatego chciałabym taki tymczasowy nie wymagający robienia dziury w brzuchu, jak mi sie odniewidzi to ściągam ale chyba nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 08:59 ja nie mam nic przeciwko odsłanianu brzucha szczególnie latem, ale zawsze trzeba zachować umiar. dla przykładu sytuacja z niedzieli: byłam w kościele i akurat stałam z samego tyłu. przede mną stała grupa ok 15 młodych dziewczyn. jak przyklękły a właściwie przykucnęły to wszystkim widać było majtki stringi... i pupę. dla mnie wyglądało to co najmniej nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
ella39 Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 09:11 A ja mam kolczyk w pępku już/albo dopiero 3 lata.Przekucie-to maly ból i trwa chwileczke. Później jednak prze ponad miesiac trzeba przemywać wodą utlenioną, przynajmniej mi tak kazano.Goiło się super,jestem zadowolona. Jednak moja koleżanka też przebiła sobie pępek i powiem tak, nie przyjął się-ciągle ją bolało,puchło-musiała wyciągnąć, nie wiem od czego to zależy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatris Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 11:17 bo trzeba pamietać ze nie wszyscy tolerują stal chirurgiczną, z której przewaznie kolczyki są robione; jeżeli ktoś ma alergię na stal, miedź, rana nigdy sie nie zagoi, bedzie sie babraś, ropiec i boleć co do zarastania, to tez sprawa indywidualna, ja swój kolczyk wyjęłam w 5 m-cu ciąży i załozyłam w 3 po porodzie, bez zadnych problemów, dziurka sie nie zrosła co do eksponowania brzucha;poza plażą, basenem i domowym zaciszem nie mam w zwyczaju pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 18:36 stal stala, ale alergie sa najczesciej na nikiel i chrom - bardzo uczulajace do tego stopnia ze moze zropiec pol brzucha, ja szczerze nie zaryzykowalabym, ani kolczyka ani tatulazu zwlaszcza w studio piercingu, uszy przekluwalam sama... Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 11:26 beata985 napisała: > tak sobie pomyślałam,że zaszaleję w te wakacje.podobałoby mi się male coś w > pępku,ale jak to zrobić bezstresowo i bezboleśnie? > kropelka nie trzyma,próbowałam > może znowu kogoś urażę ale dla mnie to wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: kolczyk w pępku 23.07.05, 21:36 Dziwne ze kropelka nie trzyma. Myslałam ze kropelka wszystko sklei Moze spróbuj na inny klej,np na Ośmiorniczkę W hurtowniach kosmetycznych sa rózne takie dżety do przyklejania. Poszukaj moze tez w sklepie. Przekłuwania nie polecam,bo kaprys przejdzie a ślad zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anulia1 Re: kolczyk w pępku 29.07.05, 09:57 Mi pepek goił sie bardzo długo, a potem , gdy był już niby wygojony, wystarczyło że zachaczyłam gdzieś delikatnie o spodnie np, to od razu mnie bolało i robił sie mały stan zapalny. Wyjęłam kolczyk jak zaszłam w ciążę, dziura niemal od razu zarosła i teraz została mi blizna.. nie jest bardzo szpecąca ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
atomowka69 Re: kolczyk w pępku 30.07.05, 20:51 Może to Ci sie spodoba bizuteria.net.pl/sklep,848,14118243,82478470595471,03,,pl,119781,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: kolczyk w pępku 31.07.05, 13:48 atomowka BINGO Tylko ze juz jutro wyjeżdzam to się samemu zakłada? Odpowiedz Link Zgłoś
atomowka69 Re: kolczyk w pępku 31.07.05, 16:36 Nie wiem. Tam jest napisane ze wystarzcy przykleiic na atestowany klej więc podejrzewam ze samemu. Nigdy nie miałam czegos takiego a na strone nattrafiłam przypadkiem .Ciesze sie ze mogłam pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: kolczyk w pępku 31.07.05, 19:32 sklep internetowy wiec pewnie klej w komplecie. fajne,pomyślę tylko wzorów mało Odpowiedz Link Zgłoś