Dodaj do ulubionych

Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa

30.08.05, 18:27
Czesc dziewczyny!
Moj Przemus za 2 tyg skonczy 6 miesiecy, ja nie karmie piersia od 2 miesiecy
a wlosy wypadaja mi garsciami sad Wydaje mi sie ze powinnam juz widziec
poprawe? Biore witaminy roznego rodzaju ale nie widze zadnej poprawy. Jak
dlugo oragnizm, praca hormonów wracaja do normy po porodzie??
Widze juz łyse placki na głowie, boje sie ze bede lysa? A moze powinnam
zrobic jakies inne badania?
Prosze napiszcie kiedy u Was nastapila poprawa? Wiem ze jest to normalna
sprawa po porodzie ale u mnie ciagle jest bez zmiansad
Czekam na odpowiedzi
Wiola
Obserwuj wątek
    • boziaj Re: Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa 30.08.05, 18:40
      mam córcie 5,5 m-ca, niestety podobnie jak u ciebie z włosami, wystarczy ze mala pociągnie i zostaje jej w piąstce cala kępka sad
      na szczotce ciągle pełno, po myciu wanna się zapycha
      pocieszam sie ze mam (mialam) gęste to jest co wypadać...
    • monia005 Re: Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa 30.08.05, 18:58
      Moja córcia ma już 8 m-cy, też dalej karmię piersią, a włosy też niestety mi
      wciąż wypadają.
      Ale po urodzeniu pierwszej córki, włosy przestały wychodzić tak ok. 4 miesięcy
      po zakończeniu karmienia, a nawet zrobiły się jakby bardziej gęste.
      Tak więc czekaj cierpliwie - bierz witaminy i zobaczysz, że wkrótce będzie lepiej.
      Pozdrawiam.
      • kasiek_km Re: Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa 30.08.05, 19:35
        Kuczę mam ten sam problem. Wlosy wypadają mi całymi garściami od jakiegos
        miesiąca. Zastanawiam się czy mogę brać np. falvit lub feminatal jeśli podaję
        witaminy mojemu skarbeczkowi (Cebion, B1 oraz D3)?
        • wiolamag Re: Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa 30.08.05, 19:47
          Mysle ze mozna brac witaminy, nawet jak sie karmi tym bardziej ze wtedy jest na
          nie wieksze zapotrzebowanie! W koncu feminatal jest tez dla kobiet w ciązy!
          Dziekuje ze odpowiedzi. Pozostaje mi byc cierpliwasmile
          Wiola
          • marta_g do wiolamag 05.09.05, 20:10
            Moja droga - nie chcę Cię martwić, ale ja od porodu (a było to 3 miesiace temu)
            łykam Falvit (zalecił mi to lekarz, abym nie przerywała przez cały okres
            karmienia), a mimo to włosy wypadają mi garściami (buuuuuuuuuu). Nie chcę Cię
            również martwić, ale po pierwszym porodzie włosy wypadały mi przez ponad rok
            czasu. Robiłam różne badania (z analizą struktury i składu włosa), ale wszystko
            było ok, więc się się przyzwyczaiłam, no i co najważniejsze nie wyłysiałam, ale
            na bujną fryzurę musiałam poczekać sporo czasu. Polecam również H-Pantothen do
            łykania. Głowa do góry - będzie lepiej!
            Marta
            • dominia.n Re: jest na to rada 07.09.05, 21:57
              Mnie rowniez w 3 miesiace po porodzie zaczely garsciami wychodzic wlosy, do
              tego stopnia, ze w przeciagu 2 tyg. porobily sie lyse placki! witaminy nic nie
              pomagaly, pomogl za to szampon vichy dercos czerwony. Nie tylko przestaly
              wychodzic tak tragicznie ale w przeciagu 4 tyg. zaczely odrastac, sa tez
              kapsulki do wcierania. Goraco polecam, juz po raz drugi sie w moim przypadku
              sprawdzil.
    • mania3 Re: Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa 09.09.05, 12:46
      Jednak Vichy nie można stosować karmiąc piersią ze względu na zawarty tam
      aminexil.Pytałam lekarza
      • matmama Re: Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa 11.09.05, 20:07
        sprobujcie Seboradin (dostepne w aptece). tez mialam ten problem, juz jest ok.
        nie wiem czy po tym czy po prostu przestaly wypadac . Slyszalam ze bardzo
        pomaga.
    • lidek0 Re: Kiedy przestaną wypadać włosy?robię sie łysa 14.09.05, 07:30
      Byłą już masa wątków na ten temat, łykaj Skrzypo Vitę /można przy karmioeniu/ i
      myj szamponem z czarną rzepą. Mi pomogło już po 2 tygodniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka