Dodaj do ulubionych

jak szybko schudłyście po porodzie

23.11.05, 20:59
urodziłam 5 tyg. temu i nie mieszcze się jeszcze w spodnie w których
chodziłam w 5 miesiącu nie wspominając o tych z przed ciąży (zresztą tak samo
jest z innymi ciuchami). napiszcie proszę jak to było u was
Obserwuj wątek
    • edyta785 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:08
      5 tyg to nie tak duzo,ja tez w tym czasie bylam jeszcze grubaskasmileNajbardziej
      schudlam tak okolo pol roczku mojego malego,karmie piersia i polecialam z wagi
      10 kg mniej niz przed ciaza-z czego strasznie sie ciesze!
      pozdrawiam
    • casjopeja1 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:22
      Ja 3 miesiące po porodzie chodziłam juz w spodniach z przed ciaży. bardzo
      pomogło mi skakanie na skakance po 1000 podskoków tak po południu lub
      wieczorkiem , w sumie to wychodzi około 10minut skakania dziennie. Zaczełam
      skakać 2 miesiące po porodzie bo wcześniej sie bałam , no i oczywiście ćwiczenia
      brzucha .
      • no_spell Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:17
        a ja w tydzien po porodzie miescilam sie juz w swoje "normalne " ciuchy, przed ciaza wazylam 52 kg
        • nika_2006 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 10:59
          Tydzień po porodzie chodziłam już w swoich ciuchach , obecie mały ma 3 miesiące
          a ja musiałam wymienić całą garderobę,bo wszystko na mnie wisiało.Oczywiście
          karmie tylko piersią,co doskonale pomaga w schudnięciusmile
      • maretina Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:33
        casjopeja1 napisała:

> Ja 3 miesiące po porodzie chodziłam juz w spodniach z przed ciaży.
        ja to zrobilam kilka dni po porodziesmile
    • kaka61 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:24
      Mnie został brzuch do tej pory(Karolek ma dwa latka), połowa ludzi z pracy
      myśli,że jestem w ciąży. Każda dieta kończy się niepowodzeniem. Zostało mi 8 kg,
      a w ciąży przytyłam 17.
      • shiva772 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:25
        Kobieta karmiąca utrzymuje 2-5 kg nadwagi. No i ja tyle mam a schudłam już w 4
        miesiące po porodzie. Strasznie szybko!
        • buniulka Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:27
          ja przytylam w ciazy 20 kg 2 miesiace po porodzie od wagi sprzed ciazy roznilo
          mnie tlyko 5 kg juz dawno wchodze w swoje spodnie tylko troszke skory jeszcze
          zostalo i w ogole nie wicze, ale karmienie piersia bardzo pomaga
    • jagoda56 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:28
      Dwa miesiące po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą.Zrzuciłam 10 kg.Pomogła
      dieta i jazda na rowerku stacjonarnym.Spacery tez swoje zrobiły.
      • mycha231 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:03
        Cztery miesiące temu urodziłam córeczke<waga4300>.W ciąży przytyłam 23 kg.Teraz
        waże 55kg,zostało mi do zrzucenia jeszcze 3 kg.W sumie nie ochudzałam się i ni
        ćwiczyłam samo jakoś zeszło,dodam że nie karmiłam piersią.Cierpliwości...mi
        został fałd skórny imiliony rozstpów sad
    • agniecha79 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:32
      Witam
      w trakcie ciąży nie przybrałam dużo bo tylko 8 kg. Wychodząc ze szpitala
      ważyłam dokładie tyle samo co przed ciążą tylko moje ciało wygladało znacznie
      gorzej. Teraz jestem 4 miesiące po porodzie i spodnie sprzed ciąży leżą
      idealnie. Brzuch miałam płaski już w 6 tyg po porodzie, ale to dlatego, że
      bardzo mi zależało na szybkim powrocie do dawnej sylwetki i dużo ćwiczyłam, a
      ze jestem instruktorką fitness i uwielbiam cwiczyc przyszło mi to bardzo prosto.
      POzdrawiam i cierpliwośći 5 tygodni po porodzie to naprawde nie dużo jeszcze
      wrócisz do formy. Trzymam kciukismile
    • ibris1 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:17
      ja po jakiś 2 miesiącach weszłam w dzinsy sprzed ciąży, ale ja nie tyle
      przytyłam w ciąży co spuchłam...30 kg - wyobraźcie sobie...a po 6 tygodniach po
      porodzie zostało 5kg więcej niż przed ciążą. to niemożliwe przecież żeby
      zrzucić 25 kg w 6 tygodni..?!któraś też tak miała?
      • pszczola99 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:18
        Pewnie większość z tych kilogramów to była woda zatrzymana w organiźmie.
        • dmgr Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:22
          Ja przytylam 25 kg, tydzien po porodzie mialam 12 kg mniej, po 3 miesiacach juz
          stracilam 22 kg ale te 3 zostaly do dzisiaj (8 miesiecy) w spodnie sprzed
          miescilam sie tak 4 miesiace po ale niektore to sa troche przyciasnawe caly czas
          (brzyszek niestety jest).
          • sloneczkoale Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:30
            Ja w czasie ciazy przytyyyyylammm 40kg w dzien porodu wazylam 96kg po porodzie
            odeszlo mi 7kg a 6mc po porodzie musialam juz wymienic swoja garderobe z przed
            porodu. Minelo 11 miesiecy ja wchodze w rozmiar 36 brzuszek plaski widomo
            cwiczenia bralam tez duzo zaboegow fizykalnych na wzmocnienie miesni brzucha
            mialam mozliwosc bo akurat pracuje w tym zawodzie, a poza tym tez bylo duzo
            wyzeczen i cwiczen, ale obiecalam sobie jedno ze przy drugim dzidziusiu tyle
            nie przytyje. Najwazniejsze ze nikolka jest zdrowa tylko to sie liczy
            POzdrowienia
            Ola i Nikola
        • kuniza Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 00:06
          to ja chyba jakiś wyjatek jestem! W ciąży przytyłam 14 kilo po 2 tyg wchodziłam
          we wszystkie swoje ciuchy rozmiar 36 a teraz 6 kilo mniej niż przed ciążą buuuu
          nie chce już chudnąć i strasznie się pilnuję z jedzeniem bo nie długo zniknęsmile
    • kasiaogo Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:49
      W dniu porodu miałam 16 kg więcej, a już 3 tygodnie po porodzie - tyle samo co
      przed ciążą. Sama zachodzę w głowę jak to się stało? Fakt, że nadal mam lekki
      nadmiar brzuszka, ale pracuję nad tym. Niedawno jedna z forumowiczek polecała
      ćwiczenia "Aerobic - 8 Minute Abs(Workout Fitness)" właśnie na brzuszek. Ja
      także polecam - to tylko 8 minut (nawet leniuch tyle wygospodaruje), a
      ćwiczenia intensywne i mam nadzieje skuteczne wink
      • zaneta_sz25 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 08:04
        5 dni po porodzie schudłam 11 kilo.moja córka warzyła 3,600 a póżniej jakoś w
        niedługim czasie wruciłam do dawnego wyglądu chociarz fałdki na brzuszku
        troszkę mnie denerwowały ale po 2-3 mies znikły
      • pimenta Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 14:51
        co to za cwiczenia????blagam o odpowiedz!!!
        • 19maj Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 15:11
          właśnie co to za ćwiczenia mi by się przydały jestem 6mies po porodzie na
          początku schudłam ale teraz przytyłam 8kg chyba przez słodycze
      • lumpetka Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 21:58
        please!! co to za ćwiczenia? gdzie mogę coś o nich znaleść? zostało mi jeszcze
        15 kg...
    • przeciwcialo Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 09:34
      na wizytę kontrolna po porodzie poszłam w przedciążowych spodniach. Przytyłam
      10 kg i moze dlatego je szybko zgubiłam karmiąc piersia.
    • malizka Cierpliwości vonkan 24.11.05, 09:54
      5 tygodni to bardzo mało. U mnie spadek wagi do stanu sprzed ciąży trwał aż 9
      miesięcy ( a nie byłam grubasem przed ciążą, ważyłam 62 kg). Ostatnio w
      internecie przeczytałam, że skoro ciąża trwa 9 miesięcy to powrót do formy też
      może tyle trwać. Pewnie, że jedne mamy chudną niemalże od razu, ale to zależy
      od wielu czynników: od genów,od tego jak się odżywiamy (czy mamy tendencje do
      tycia?), czy karmimy piersią. Tak więc nie musisz się zamartwiać tylko
      spokojnie poczekaj. Staraj się nie jeść słodkiego i słodyczy to może będzie
      szybciej

Pozdrawiam, mama Oliwii
    • wielkimroz Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 10:17
      W spodnie sprzed porodu weszłam po około 2-3 miesącach od urodzenia Macka. W
      ciązy przytyłam 13kg.
      Teraz, 10 miesięcy po porodzie jestem 2 kg chudsza niż przed ciążą
    • kayah73 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 13:35
      Mloda ma 5 mies, niedawno sie zwazylam (nie robilam tego z miesiac, moze dwa) i
      waze kilogram mniej niz przed ciaza. Nie robilam w tym kiernku nic specjalnego
      obzeram sie tez niemozliwie slodyczami. Karmie piersia. Chodze na dlugie
      spacery. Podejrzewam, ze najlepiej mi na chudniecie robia nieprzespane noce. wink
      • mamaoli3 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 13:51
        witaj ja jak urodziłam to ważyłam 10 kilo mniej niż w ciąży , czyli jak w ciąży
        ważyłam 65kg , przed 55kg , po porodzie 55kg , karmię już ponad rok moją Olę i
        ważę 52kg.To zależy od wielu rzeczy , np. czy karmisz , czy ćwiczysz , czy
        byłaś pulchna przed ciążą itp.i od wieku też(przemiana materii)Ja mam ponad 18
        i może dlatego i byłam i jestem chuda.
        Pozdro 3-maj się smile
        • grubaska20 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 14:08
          mam 23 lata, przed ciążą ważyłąm 50kg, w ciąży przytyłąm ok. 10-11kg. mały ma 7
          i pół tygodnia, ja od jakichś 3 tygodni ważę 52-53. nosze spodnie sprzed ciąży
          i większość ubrań, tylko te bardziej dopasowane odpadają, są wąskie w biuście
          hehesmile
          • kuncwotek Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 14:58
            a ja urodziłam dokładnie 2 miesiące temu i został mi do zrzucenia jeszcze
            kilogram. Waże 55 kg. A jak schudłam? Chyba spacery z dzieckiem ( nieraz to 3
            godziny ), prasowanie pieluch i ubranek no i oczywiście zajmowanie się
            dzieckiem ( czasami nie miałam czasu zjeść ). Podobno jak się karmi piersią to
            też się chudnie - ja karmięwinkMuszę uważać na to co jem, bo Mała ma kolki -
            wszystko gotowane, zero czekoladycrying((
            Pozdrawiam cieplutkowink
            Ada i Zuza
      • kayah73 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:49
        i tez mam ponad 18 lat... hi hi... 14 lat ponad 18. wink
    • annakg Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 17:27
      mój synek ma 6m bez tygodnia a mi nadal zostały 2kg do wagi sprzed ciąży- to trochę moja wina bo się objadam i przestałam ćwiczyć sad ale wchodzę już w swoje spodnie w które jeszcze tak dawno mieściłam się do połowy uda smile ćwiczenia robią swoje więc nie martw się będzie dobrze wink
    • anucha35 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 17:59
      W ciazy przytylam 10 kg. Ok. 2 tyg. po porodzie wazylam tyle ile przed nim i
      wchodze we wszystkie stare ciuchy. Osiagnelam to bez zadnych cwiczen. A przydaly
      by sie, bo skora na brzuchu bardzo nieelastyczna. No i mam teraz straszna chcice
      na slodycze i folguje sobie tlumaczac, ze karmie piersia to moge. A to bzdurka
      jest i faldki na brzuchu zaczynaja powoli rosnac. Musze z tym skonczyc!!
    • tulippan Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:05
      w ciazy przytylam 25 kg
      w 1 mcu po porodzie schudlam 20 kg - wiem ze, nie uwierzycie ale tak bylo
      w 2 mcu po porodzie schudlam 3 kg a reszte tzn. 2 zbedne mam do dzisiaj

maluch ma 5 mcy
    • kismet3 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:58
      Po dwóch mies wazyłam tyle co przed ciażą ,czyli 50kg przy 170 wzr.
      • kismet3 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:59
        A przytyłam 18 kg.
        • kasiadove Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:17
          Jestem 8 tyg. po porodzie. Przytyłam 11 kg, zostało mi 2 na plusie. 3 tyg. po
          porodzie wchodziłam w dawne spodnie, ale z trudem. Z dnia na dzień jest coraz
          lepiej, ale brzuch nadal sterczy.
    • iwoniec Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:18
      Mój Maluszek ma 7,5 miesiąca, a do tej pory została mi fałda na brzuchu(jak
      wciągnę to nie widać za bardzo) no i większy niż przed ciążą biust. Nie spadło
      mi to wszystko, choć bywały dni, że niewiele jadłam , a słodyczy to już w
      ogóle, bo mały miał kolkę a to podobno może sytuację pogarszać. Kilogramowo
      jest prawie prawie-jakieś 2 kg więcej, a w ciąży przytyłam ok. 18 kg. W dżinsy
      przedciążowe wchodziłam jakieś 2 miesiące po porodzie, poza tymi, które były
      węższe w pasie. I tak jest do dziś.
      • trika13 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 21:21
        JA przytyłam 27 kg - wystartowałam z wagą 50kg i doszłam do 77kg brrrr. Tydzień
        po porodzie ważyłam 11 kg mniej, czyli 66kg. Teraz minęły już 2 mce i waga
        nadal stoi w miejscu!!! Ciągle te nieszczęsne 66kg sad Karmiłąm pierwszych sześc
        tygodni, teraz już nie karmię, zaczęłam dietę i więcej się ruszam, ale chyba nic
        to nie pomaga. Załamałam się kiedy przedwczoraj weszłam na wagę i wskazała 68
        kg... sad To chyba kara za nie karmienie...
        • sylwina75 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 25.11.05, 09:07
          Trika 13,
          ja mam podobny problem: przed porodem 54, doszłam do 77. Tydzień po porodzie
          ważyłam 67 kg. Teraz ważę 61 - jestem 5,5 miesiąca po porodzie. Niestety nie
          opycham się słodyczami, ćwiczę 0,5 godziny dziennie, nie jem chleba i kolacji,
          a i karmię piersią. Na szczęście pocieszam się tym, że powoli, bo powoli ale
          chudnę. Smutno mi tylko jak dziewczyny piszą, ze schudły 30 kg np w ciągu 2
          miesięcy...ja, schudnięcie 6 kg zawdzięcam wielkiej pracy! Dodam jeszcze, że
          sama się zajmuję dzieckiem, bo w pobliżu nie mam nikogo bliskiego a mąż wraca z
          pracy o 22.00.
          A, i nie wmawiaj sobie, że Twoja waga się nie zmienia, bo nie karmisz piersią -
          ja karmię i lecę bardzo powolisad
          pozdrawiam serdecznie
          buźka na dobry początek dnia
          Sylwia
          • elf1977 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 25.11.05, 16:16
            Chyba te, ktore łatwo straciły kilogramy bardziej się chwialąsmile Bo te, które
            mają coś na plusie, nie mają za bardzo czym. Ja przytyłam 12 kg w ciąży, ale 4
            miesiące po porodzie nadal mam 5 do zrzucenia. Karmię piersią i jakoś nie
            pomaga. Czasem wydaje mi się, że odwrotnie, mój organizm zachowuje sobie ten
            tłuszczyk na okres karmienia. Żeby nie czuć się sfrustrowaną, zaczęłam ćwiczyć,
            nie jem słodyczy...nie schudłam, ale przynajmniej wiem, że to nie moja winasmile))
            Jak mam dobry dzień, myślę sobie, że całkiem ładnie wyglądam, mimo okrągłych
            kształtów. Pozdrawiam wszystkie mamy, ktore siedzą cicho, bo nie schudły mimo
            różnych stsosowanych sposobów.
            • moni197 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 25.11.05, 21:03
              Ja przytyłam ponad 20kg ,po porodzie spadło 10,ale reszta została mimo że to
              już 3,5 miesiąca.Pocieszam się że jak wrócę do pracy to schudnę , a może po 30-
              stce jest ciężej ?
          • trika13 Re: do Sylwina75 26.11.05, 14:43
            hej, miło czytać, że ktoś ma podobny problem jak ja, chociaż na pewno nikomu nie
            zyczę problemów z wagą. Najgorzej znoszę patrzenie na mój brzuch, który mimo nie
            jedzenia kolacji ciągle jest spory - fałdy tłuszczu, wygląda jak wysadzony
            bigosem smile
            Kiedyś, jak nie zjadłam kolacji, to rano budziłam się z płaściutkim...no ale
            powinnam przestać porównywać, bo to "kiedyś", sprzed ciąży, nie wróci. Trzeba
            mieć tylko wiarę, że prędzej czy później (a w naszym przypadku niestety później)
            zrzucimy to sadełko. Śmieję się do męża, że pewnie dojdę do swojej wagi dopiero
            wtedy, kiedy zajdę w ciążę z następnym dzieckiem, i znowu od początku smile
            Pozdrawiam ceplutko!
            Magda
    • mamaszymonka Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 09:44
      ja wrocilam do rozmiarów z przed ciąży po ok.2 miesiącach,
      Alicja i
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=32560269
      • bsl Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 14:44
        25 kg w ciągu miesiąca ( w ciązy przytyłam 11 )
        • jimg Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:09
          ja jestem 5 miesięcy po i mam 8 kg do zrzucenia. Karmię i nic waga stoi jak
          zaczarowana.myślałam że będzie łatwiej..........sad
    • martynka55 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:14
      Ja urodziłam 6 tygodni temu i już mieszczę się w ciuchy sprzed ciąży. Karmię
      piersią i Maciuś wszystko ze mnie wysysa. W ciąży przytyłam 12 kg i może
      dlatego udało mi się tak szybko schudnąć, mimo że w tym celu nic szczególnego
      nie robiłam.
    • maretina Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:32
      wagowo po kilku dniach wrocilam do siebie. skora na brzuchu jeszcze nie taka
      jak przed ciazauncertain
      jestem 10 tyg po porodzie.
    • anka.0610 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 28.11.05, 18:54
      Ja w ciąży przytyłam 7 kilo.Przed ciążą ważyłam 53kg jak przyszłam ze szpitala
      miałam też 53. Po 3 tygodniach waga spadła mi do 47. Mały ma teraz 4 m-ce a ja
      ważę 50 kg.Od 2 m-cy nie karmię piersią.
    • weronikarb Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 11:39
      w ciazy przytylam 30 kg w 1,5 po 35 kg mniej smile
      • algadak Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 15:34
        a ja w ciąży przytyłam 28 kg teraz 10 miesięcy po porodzie zostało mi 6 kg
        których nie mogę zrzucicsad(((((((((( już nie wiem co robicsad((((((((((
        frustracja i załamka!!!!!!!!
        • weronikarb Re: jak szybko schudłyście po porodzie 01.12.05, 13:17
          schudniesz nie zalamuj sie. Ja zauwazylam ze wieksza ilosc latwiej zrzucic ja
          walcze jeszcze z 6 - 10kg bo chcialaby wazyc 56 do 59 na 174a mam w porywach do
          67 a to troche za duzo sad
    • paulla981 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 15:44
      na nieszczęście bardzo szybko schudłam,już 2tyg po cc mieściłam się we wszystkie
      ciuszki,nie polecam tej metody bo schudłam z nerwów-mały był po porodzie 2tyg.w
      szpitalu...Wolałabym długo mieć większą wagę a żeby wszystko było ok.
    • pszczola99 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 16:23
      Ja przytyłam w ciąży ok. 10 kg, ale miałam jeszcze pozostałość w postaci 5 kg z
      pierwszej ciąży. Te 10 zrzuciłam po ok. 4-5 tyg, a potem "zeszło" ze mnie
      jeszcze te 5 kg. Obecnie Natalka ma 9 msc-y, a ja ważę tyle co osiem lat temu.
    • atk2001 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 17:20
      vonkan,

ja tez jestem 5 tyg. po porodzie. w ciazy przytylam ok. 20 kg (przed wazylam 54
      kg). teraz ciagle mam jeszcze 6 kg do zrzucenia, a brzuszek sterczacy, ze az
      strach, do tego uda jakby wieksze i cellulit po nich hula sad((

pozdrawiam,
      ANia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka