vonkan 23.11.05, 20:59 urodziłam 5 tyg. temu i nie mieszcze się jeszcze w spodnie w których chodziłam w 5 miesiącu nie wspominając o tych z przed ciąży (zresztą tak samo jest z innymi ciuchami). napiszcie proszę jak to było u was Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta785 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:08 5 tyg to nie tak duzo,ja tez w tym czasie bylam jeszcze grubaskaNajbardziej schudlam tak okolo pol roczku mojego malego,karmie piersia i polecialam z wagi 10 kg mniej niz przed ciaza-z czego strasznie sie ciesze! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
casjopeja1 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:22 Ja 3 miesiące po porodzie chodziłam juz w spodniach z przed ciaży. bardzo pomogło mi skakanie na skakance po 1000 podskoków tak po południu lub wieczorkiem , w sumie to wychodzi około 10minut skakania dziennie. Zaczełam skakać 2 miesiące po porodzie bo wcześniej sie bałam , no i oczywiście ćwiczenia brzucha . Odpowiedz Link Zgłoś
no_spell Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:17 a ja w tydzien po porodzie miescilam sie juz w swoje "normalne " ciuchy, przed ciaza wazylam 52 kg Odpowiedz Link Zgłoś
nika_2006 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 10:59 Tydzień po porodzie chodziłam już w swoich ciuchach , obecie mały ma 3 miesiące a ja musiałam wymienić całą garderobę,bo wszystko na mnie wisiało.Oczywiście karmie tylko piersią,co doskonale pomaga w schudnięciu Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:33 casjopeja1 napisała: > Ja 3 miesiące po porodzie chodziłam juz w spodniach z przed ciaży. ja to zrobilam kilka dni po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
kaka61 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:24 Mnie został brzuch do tej pory(Karolek ma dwa latka), połowa ludzi z pracy myśli,że jestem w ciąży. Każda dieta kończy się niepowodzeniem. Zostało mi 8 kg, a w ciąży przytyłam 17. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:25 Kobieta karmiąca utrzymuje 2-5 kg nadwagi. No i ja tyle mam a schudłam już w 4 miesiące po porodzie. Strasznie szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
buniulka Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:27 ja przytylam w ciazy 20 kg 2 miesiace po porodzie od wagi sprzed ciazy roznilo mnie tlyko 5 kg juz dawno wchodze w swoje spodnie tylko troszke skory jeszcze zostalo i w ogole nie wicze, ale karmienie piersia bardzo pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:28 Dwa miesiące po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą.Zrzuciłam 10 kg.Pomogła dieta i jazda na rowerku stacjonarnym.Spacery tez swoje zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha231 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:03 Cztery miesiące temu urodziłam córeczke<waga4300>.W ciąży przytyłam 23 kg.Teraz waże 55kg,zostało mi do zrzucenia jeszcze 3 kg.W sumie nie ochudzałam się i ni ćwiczyłam samo jakoś zeszło,dodam że nie karmiłam piersią.Cierpliwości...mi został fałd skórny imiliony rozstpów Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha79 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 21:32 Witam w trakcie ciąży nie przybrałam dużo bo tylko 8 kg. Wychodząc ze szpitala ważyłam dokładie tyle samo co przed ciążą tylko moje ciało wygladało znacznie gorzej. Teraz jestem 4 miesiące po porodzie i spodnie sprzed ciąży leżą idealnie. Brzuch miałam płaski już w 6 tyg po porodzie, ale to dlatego, że bardzo mi zależało na szybkim powrocie do dawnej sylwetki i dużo ćwiczyłam, a ze jestem instruktorką fitness i uwielbiam cwiczyc przyszło mi to bardzo prosto. POzdrawiam i cierpliwośći 5 tygodni po porodzie to naprawde nie dużo jeszcze wrócisz do formy. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ibris1 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:17 ja po jakiś 2 miesiącach weszłam w dzinsy sprzed ciąży, ale ja nie tyle przytyłam w ciąży co spuchłam...30 kg - wyobraźcie sobie...a po 6 tygodniach po porodzie zostało 5kg więcej niż przed ciążą. to niemożliwe przecież żeby zrzucić 25 kg w 6 tygodni..?!któraś też tak miała? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:18 Pewnie większość z tych kilogramów to była woda zatrzymana w organiźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
dmgr Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:22 Ja przytylam 25 kg, tydzien po porodzie mialam 12 kg mniej, po 3 miesiacach juz stracilam 22 kg ale te 3 zostaly do dzisiaj (8 miesiecy) w spodnie sprzed miescilam sie tak 4 miesiace po ale niektore to sa troche przyciasnawe caly czas (brzyszek niestety jest). Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczkoale Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:30 Ja w czasie ciazy przytyyyyylammm 40kg w dzien porodu wazylam 96kg po porodzie odeszlo mi 7kg a 6mc po porodzie musialam juz wymienic swoja garderobe z przed porodu. Minelo 11 miesiecy ja wchodze w rozmiar 36 brzuszek plaski widomo cwiczenia bralam tez duzo zaboegow fizykalnych na wzmocnienie miesni brzucha mialam mozliwosc bo akurat pracuje w tym zawodzie, a poza tym tez bylo duzo wyzeczen i cwiczen, ale obiecalam sobie jedno ze przy drugim dzidziusiu tyle nie przytyje. Najwazniejsze ze nikolka jest zdrowa tylko to sie liczy POzdrowienia Ola i Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
kuniza Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 00:06 to ja chyba jakiś wyjatek jestem! W ciąży przytyłam 14 kilo po 2 tyg wchodziłam we wszystkie swoje ciuchy rozmiar 36 a teraz 6 kilo mniej niż przed ciążą buuuu nie chce już chudnąć i strasznie się pilnuję z jedzeniem bo nie długo zniknę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaogo Re: jak szybko schudłyście po porodzie 23.11.05, 23:49 W dniu porodu miałam 16 kg więcej, a już 3 tygodnie po porodzie - tyle samo co przed ciążą. Sama zachodzę w głowę jak to się stało? Fakt, że nadal mam lekki nadmiar brzuszka, ale pracuję nad tym. Niedawno jedna z forumowiczek polecała ćwiczenia "Aerobic - 8 Minute Abs(Workout Fitness)" właśnie na brzuszek. Ja także polecam - to tylko 8 minut (nawet leniuch tyle wygospodaruje), a ćwiczenia intensywne i mam nadzieje skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_sz25 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 08:04 5 dni po porodzie schudłam 11 kilo.moja córka warzyła 3,600 a póżniej jakoś w niedługim czasie wruciłam do dawnego wyglądu chociarz fałdki na brzuszku troszkę mnie denerwowały ale po 2-3 mies znikły Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 14:51 co to za cwiczenia????blagam o odpowiedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 15:11 właśnie co to za ćwiczenia mi by się przydały jestem 6mies po porodzie na początku schudłam ale teraz przytyłam 8kg chyba przez słodycze Odpowiedz Link Zgłoś
lumpetka Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 21:58 please!! co to za ćwiczenia? gdzie mogę coś o nich znaleść? zostało mi jeszcze 15 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 09:34 na wizytę kontrolna po porodzie poszłam w przedciążowych spodniach. Przytyłam 10 kg i moze dlatego je szybko zgubiłam karmiąc piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
malizka Cierpliwości vonkan 24.11.05, 09:54 5 tygodni to bardzo mało. U mnie spadek wagi do stanu sprzed ciąży trwał aż 9 miesięcy ( a nie byłam grubasem przed ciążą, ważyłam 62 kg). Ostatnio w internecie przeczytałam, że skoro ciąża trwa 9 miesięcy to powrót do formy też może tyle trwać. Pewnie, że jedne mamy chudną niemalże od razu, ale to zależy od wielu czynników: od genów,od tego jak się odżywiamy (czy mamy tendencje do tycia?), czy karmimy piersią. Tak więc nie musisz się zamartwiać tylko spokojnie poczekaj. Staraj się nie jeść słodkiego i słodyczy to może będzie szybciej Pozdrawiam, mama Oliwii Odpowiedz Link Zgłoś
wielkimroz Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 10:17 W spodnie sprzed porodu weszłam po około 2-3 miesącach od urodzenia Macka. W ciązy przytyłam 13kg. Teraz, 10 miesięcy po porodzie jestem 2 kg chudsza niż przed ciążą Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 13:35 Mloda ma 5 mies, niedawno sie zwazylam (nie robilam tego z miesiac, moze dwa) i waze kilogram mniej niz przed ciaza. Nie robilam w tym kiernku nic specjalnego obzeram sie tez niemozliwie slodyczami. Karmie piersia. Chodze na dlugie spacery. Podejrzewam, ze najlepiej mi na chudniecie robia nieprzespane noce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoli3 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 13:51 witaj ja jak urodziłam to ważyłam 10 kilo mniej niż w ciąży , czyli jak w ciąży ważyłam 65kg , przed 55kg , po porodzie 55kg , karmię już ponad rok moją Olę i ważę 52kg.To zależy od wielu rzeczy , np. czy karmisz , czy ćwiczysz , czy byłaś pulchna przed ciążą itp.i od wieku też(przemiana materii)Ja mam ponad 18 i może dlatego i byłam i jestem chuda. Pozdro 3-maj się Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 14:08 mam 23 lata, przed ciążą ważyłąm 50kg, w ciąży przytyłąm ok. 10-11kg. mały ma 7 i pół tygodnia, ja od jakichś 3 tygodni ważę 52-53. nosze spodnie sprzed ciąży i większość ubrań, tylko te bardziej dopasowane odpadają, są wąskie w biuście hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 14:58 a ja urodziłam dokładnie 2 miesiące temu i został mi do zrzucenia jeszcze kilogram. Waże 55 kg. A jak schudłam? Chyba spacery z dzieckiem ( nieraz to 3 godziny ), prasowanie pieluch i ubranek no i oczywiście zajmowanie się dzieckiem ( czasami nie miałam czasu zjeść ). Podobno jak się karmi piersią to też się chudnie - ja karmięMuszę uważać na to co jem, bo Mała ma kolki - wszystko gotowane, zero czekolady(( Pozdrawiam cieplutko Ada i Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:49 i tez mam ponad 18 lat... hi hi... 14 lat ponad 18. Odpowiedz Link Zgłoś
annakg Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 17:27 mój synek ma 6m bez tygodnia a mi nadal zostały 2kg do wagi sprzed ciąży- to trochę moja wina bo się objadam i przestałam ćwiczyć ale wchodzę już w swoje spodnie w które jeszcze tak dawno mieściłam się do połowy uda ćwiczenia robią swoje więc nie martw się będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
anucha35 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 17:59 W ciazy przytylam 10 kg. Ok. 2 tyg. po porodzie wazylam tyle ile przed nim i wchodze we wszystkie stare ciuchy. Osiagnelam to bez zadnych cwiczen. A przydaly by sie, bo skora na brzuchu bardzo nieelastyczna. No i mam teraz straszna chcice na slodycze i folguje sobie tlumaczac, ze karmie piersia to moge. A to bzdurka jest i faldki na brzuchu zaczynaja powoli rosnac. Musze z tym skonczyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
tulippan Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:05 w ciazy przytylam 25 kg w 1 mcu po porodzie schudlam 20 kg - wiem ze, nie uwierzycie ale tak bylo w 2 mcu po porodzie schudlam 3 kg a reszte tzn. 2 zbedne mam do dzisiaj maluch ma 5 mcy Odpowiedz Link Zgłoś
kismet3 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:58 Po dwóch mies wazyłam tyle co przed ciażą ,czyli 50kg przy 170 wzr. Odpowiedz Link Zgłoś
kismet3 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 18:59 A przytyłam 18 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:17 Jestem 8 tyg. po porodzie. Przytyłam 11 kg, zostało mi 2 na plusie. 3 tyg. po porodzie wchodziłam w dawne spodnie, ale z trudem. Z dnia na dzień jest coraz lepiej, ale brzuch nadal sterczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniec Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 19:18 Mój Maluszek ma 7,5 miesiąca, a do tej pory została mi fałda na brzuchu(jak wciągnę to nie widać za bardzo) no i większy niż przed ciążą biust. Nie spadło mi to wszystko, choć bywały dni, że niewiele jadłam , a słodyczy to już w ogóle, bo mały miał kolkę a to podobno może sytuację pogarszać. Kilogramowo jest prawie prawie-jakieś 2 kg więcej, a w ciąży przytyłam ok. 18 kg. W dżinsy przedciążowe wchodziłam jakieś 2 miesiące po porodzie, poza tymi, które były węższe w pasie. I tak jest do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
trika13 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 24.11.05, 21:21 JA przytyłam 27 kg - wystartowałam z wagą 50kg i doszłam do 77kg brrrr. Tydzień po porodzie ważyłam 11 kg mniej, czyli 66kg. Teraz minęły już 2 mce i waga nadal stoi w miejscu!!! Ciągle te nieszczęsne 66kg Karmiłąm pierwszych sześc tygodni, teraz już nie karmię, zaczęłam dietę i więcej się ruszam, ale chyba nic to nie pomaga. Załamałam się kiedy przedwczoraj weszłam na wagę i wskazała 68 kg... To chyba kara za nie karmienie... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina75 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 25.11.05, 09:07 Trika 13, ja mam podobny problem: przed porodem 54, doszłam do 77. Tydzień po porodzie ważyłam 67 kg. Teraz ważę 61 - jestem 5,5 miesiąca po porodzie. Niestety nie opycham się słodyczami, ćwiczę 0,5 godziny dziennie, nie jem chleba i kolacji, a i karmię piersią. Na szczęście pocieszam się tym, że powoli, bo powoli ale chudnę. Smutno mi tylko jak dziewczyny piszą, ze schudły 30 kg np w ciągu 2 miesięcy...ja, schudnięcie 6 kg zawdzięcam wielkiej pracy! Dodam jeszcze, że sama się zajmuję dzieckiem, bo w pobliżu nie mam nikogo bliskiego a mąż wraca z pracy o 22.00. A, i nie wmawiaj sobie, że Twoja waga się nie zmienia, bo nie karmisz piersią - ja karmię i lecę bardzo powoli pozdrawiam serdecznie buźka na dobry początek dnia Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 25.11.05, 16:16 Chyba te, ktore łatwo straciły kilogramy bardziej się chwialą Bo te, które mają coś na plusie, nie mają za bardzo czym. Ja przytyłam 12 kg w ciąży, ale 4 miesiące po porodzie nadal mam 5 do zrzucenia. Karmię piersią i jakoś nie pomaga. Czasem wydaje mi się, że odwrotnie, mój organizm zachowuje sobie ten tłuszczyk na okres karmienia. Żeby nie czuć się sfrustrowaną, zaczęłam ćwiczyć, nie jem słodyczy...nie schudłam, ale przynajmniej wiem, że to nie moja wina)) Jak mam dobry dzień, myślę sobie, że całkiem ładnie wyglądam, mimo okrągłych kształtów. Pozdrawiam wszystkie mamy, ktore siedzą cicho, bo nie schudły mimo różnych stsosowanych sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
moni197 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 25.11.05, 21:03 Ja przytyłam ponad 20kg ,po porodzie spadło 10,ale reszta została mimo że to już 3,5 miesiąca.Pocieszam się że jak wrócę do pracy to schudnę , a może po 30- stce jest ciężej ? Odpowiedz Link Zgłoś
trika13 Re: do Sylwina75 26.11.05, 14:43 hej, miło czytać, że ktoś ma podobny problem jak ja, chociaż na pewno nikomu nie zyczę problemów z wagą. Najgorzej znoszę patrzenie na mój brzuch, który mimo nie jedzenia kolacji ciągle jest spory - fałdy tłuszczu, wygląda jak wysadzony bigosem Kiedyś, jak nie zjadłam kolacji, to rano budziłam się z płaściutkim...no ale powinnam przestać porównywać, bo to "kiedyś", sprzed ciąży, nie wróci. Trzeba mieć tylko wiarę, że prędzej czy później (a w naszym przypadku niestety później) zrzucimy to sadełko. Śmieję się do męża, że pewnie dojdę do swojej wagi dopiero wtedy, kiedy zajdę w ciążę z następnym dzieckiem, i znowu od początku Pozdrawiam ceplutko! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszymonka Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 09:44 ja wrocilam do rozmiarów z przed ciąży po ok.2 miesiącach, Alicja i forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=32560269 Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 14:44 25 kg w ciągu miesiąca ( w ciązy przytyłam 11 ) Odpowiedz Link Zgłoś
jimg Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:09 ja jestem 5 miesięcy po i mam 8 kg do zrzucenia. Karmię i nic waga stoi jak zaczarowana.myślałam że będzie łatwiej.......... Odpowiedz Link Zgłoś
martynka55 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:14 Ja urodziłam 6 tygodni temu i już mieszczę się w ciuchy sprzed ciąży. Karmię piersią i Maciuś wszystko ze mnie wysysa. W ciąży przytyłam 12 kg i może dlatego udało mi się tak szybko schudnąć, mimo że w tym celu nic szczególnego nie robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: jak szybko schudłyście po porodzie 26.11.05, 15:32 wagowo po kilku dniach wrocilam do siebie. skora na brzuchu jeszcze nie taka jak przed ciaza jestem 10 tyg po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.0610 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 28.11.05, 18:54 Ja w ciąży przytyłam 7 kilo.Przed ciążą ważyłam 53kg jak przyszłam ze szpitala miałam też 53. Po 3 tygodniach waga spadła mi do 47. Mały ma teraz 4 m-ce a ja ważę 50 kg.Od 2 m-cy nie karmię piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 11:39 w ciazy przytylam 30 kg w 1,5 po 35 kg mniej Odpowiedz Link Zgłoś
algadak Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 15:34 a ja w ciąży przytyłam 28 kg teraz 10 miesięcy po porodzie zostało mi 6 kg których nie mogę zrzucic(((((((((( już nie wiem co robic(((((((((( frustracja i załamka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: jak szybko schudłyście po porodzie 01.12.05, 13:17 schudniesz nie zalamuj sie. Ja zauwazylam ze wieksza ilosc latwiej zrzucic ja walcze jeszcze z 6 - 10kg bo chcialaby wazyc 56 do 59 na 174a mam w porywach do 67 a to troche za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
paulla981 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 15:44 na nieszczęście bardzo szybko schudłam,już 2tyg po cc mieściłam się we wszystkie ciuszki,nie polecam tej metody bo schudłam z nerwów-mały był po porodzie 2tyg.w szpitalu...Wolałabym długo mieć większą wagę a żeby wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 16:23 Ja przytyłam w ciąży ok. 10 kg, ale miałam jeszcze pozostałość w postaci 5 kg z pierwszej ciąży. Te 10 zrzuciłam po ok. 4-5 tyg, a potem "zeszło" ze mnie jeszcze te 5 kg. Obecnie Natalka ma 9 msc-y, a ja ważę tyle co osiem lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
atk2001 Re: jak szybko schudłyście po porodzie 29.11.05, 17:20 vonkan, ja tez jestem 5 tyg. po porodzie. w ciazy przytylam ok. 20 kg (przed wazylam 54 kg). teraz ciagle mam jeszcze 6 kg do zrzucenia, a brzuszek sterczacy, ze az strach, do tego uda jakby wieksze i cellulit po nich hula (( pozdrawiam, ANia Odpowiedz Link Zgłoś