ladyt 15.01.06, 20:58 Chciałabym zacząć trenować, czy ktos zna jakies fajne miejsc w Gdynia lub Sopocie?? Jaki strój?? co ze sobva zabrac na cwiczenia?? jak one wygladają?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Re: P I L A T E S 15.01.06, 22:14 Po pierwsze nie to forum, mogę przenieść na Mamę cud(tam dziewczyny na pewno ćwiczą, niekoniecznie będąć mamami) albo proszę popytać na Urodzie lub jednym z prywatnych forów. Po drugie, wszędzie na forum obowiązuje netykieta, a ta zabrania pisać bez powodu dużymi literami-one oznaczają krzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: P I L A T E S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 00:37 Jako przyszla instruktorka fitness...powiem szczerze...PILATES = nuda.Rozciaganie itd....nie polecam!fajniejsze sa zajecia muzyczno-ruchowe aerobik,tbc itd Odpowiedz Link Zgłoś
ladyt Re: P I L A T E S 22.01.06, 14:40 No niestety takie zajecia odpadają, jestem po operacji kręgosłupa, a duzo czytalam i własnie pilates jest polecany przy bolach, kregoslupa i jesli ktos jest po operacji.....a czy ktos wie o Gdyni lub Sopocie, gdzie mozna ćwiczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: P I L A T E S 16.01.06, 11:14 Znalazłam coś takiego: www.pilates.pl/02gdzie.htm Też się tym ostatnio interesuję, mnie interesuje Szczecin. Co do tego czy jest to nudne, ja chciałabym do tego w zasadzie powrócić, bo kiedyś ćwiczyłam callanetiks i odpowiadały mi te ćwiczenia. Callanetiksu nigdzie nie mogłam znaleźć, a Pilates podobno ma zbliżone ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: P I L A T E S 16.01.06, 13:00 Mnie tez interesuje Szczecin. Juz od 2 alt. Szukalam-nie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: P I L A T E S 16.01.06, 13:02 No dobrze po otworzeniu Twojego linka znalazlam....tylko terazmi powiedz..gdzie jest plac kilinskiego? Wiem,ze Active jest w budynku gdzie jest Helios(zapomnialam nazwe tergo pasazu),wiem tez,ze jesli to tak to paracuje tam moj dobry kolega Odpowiedz Link Zgłoś
maciejania Re: P I L A T E S 17.01.06, 20:43 W Szczecinie jest super Pilates w fitness clubie "Mazowiecka 13" - to adres i nazwa jednoczesnie.Prowadzi go pani Kasia we wtroki i czwartki o 19:00. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: P I L A T E S 18.01.06, 10:26 A możesz napisać coś o obuwiu, jakie nadaje się o tych ćwiczeń i kosztach na Mazowieckiej 13? Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna Re: P I L A T E S 19.01.06, 14:37 na boso najlepiej tak jak do yogi,bo to bardzo podobne.ubrania najlepiej nie krepujace,i przylegajace do ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: P I L A T E S 17.01.06, 09:59 Plac Kilińskiego to jest tam gdzie Kołłataja, tam, gdzie to duże rondo. Tam jest taka duża apteka i podobno nad tą apteką jest ten fittnes. Ja sie dowiedziałam wczoraj zupełnie przypadkiem, był u nas w czoraj w firmie pan, kt. naprawiał nam centralke tel. i on wiedział . Jak wejdziesz na stronę activa z mojego linka, następnie klikniesz na "o klubie" sa tam opisane 2 lokalizacje: ta na Kilińskiego i w Domu Kupca. Ja chyba sie skuszę z kolei na "binetics", bo juz kiedys tam kilka razy byłam na "stepie". Teraz ja mam do Ciebie pytanie: Jak myslisz jak należy sie ubrać na te ćwiczenia, a dokładnie chodzi mi o buty. Jak chodziałm na callanetcs (chyba z 10 lat temu)to ćwiczyłyśmy w "baletkach" lub na boso. Co o tym myślisz, bo adidasy chyba odpadają? A tak w ogóle to przerzucono nas na "mamę cud" - tylko, że ja jeszcze mamą nie jestem ) Odpowiedz Link Zgłoś
kirania Re: P I L A T E S 19.01.06, 15:46 pilates rewelacja!!!sama cwicze od 4 mscy.polecam.ubranie byle by bylo wygodne najlepiej w samych skarpetkach na maciepozdrawiam. www.kirania.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beci Re: P I L A T E S 21.01.06, 00:27 ja chodze do Kupca. zajęcia prowadzi Monika i są efekty. niestety zrezygnowali z jednych zajęć popołudniowych i sa tylko dwa zajęcia w tygodniu. jedno w południe, drugie wieczorem. mam nadzieję, że zmienią to w nastepnym grafiku. zajęcia ciesza sie powodzeniem. nudnawe są dla tych, co kochaja ruch, kroki, wymachy, skłodny, wyrzuty itp całą godzine leży sie na macie. po pierwszych zajęciach pilatesa znowu poczułam ból mięśni, a chodze juz dosyć długo i nie pamietałam, jak bolą mięśnie czyli ta metoda działa Odpowiedz Link Zgłoś