Dodaj do ulubionych

Skuteczny program cwiczen

01.03.06, 11:14
No dziewczyny! Wiosna idzie! Trzeba sie wziac za siebie! Postanowilam, ze od
przyszlego tygodnia dieta i cwiczenia. Mam zamiar chodzic 2 razy w tyg na
aerobik i cwiczyc w domu. No wlasnie, tego ostatniego nigdy nie robilam i
stad moje pytanie: jak powinnien wygladac sensowny program cwiczen? Jak
czesto i ile cwiczyc, zeby widoczne byly efekty?
Obserwuj wątek
    • aqua_77 Re: Skuteczny program cwiczen 02.03.06, 12:13
      No to dziewczyny jak z tymi cwiczeniami?
    • meg1112 Re: Skuteczny program cwiczen 02.03.06, 16:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=580&w=36703209
      w tym linku ryba45 wyjasnia jak cwiczyc efektywnie w domu- przeczytaj uwaznie a
      znajdziesz bo juz mi sie nie chciało szukac
    • malutka7 Re: Skuteczny program cwiczen 02.03.06, 16:59
      powiem ci szczerze ze 2 lata temu wzielam sie ostro za siebie z okazji
      nadchodzacej wiosnysmile) w ciagu miesiaca schudlam 5 kg, ale: cwiczylam
      codziennie po przynajmniej 1 godz (glownie cwiczenia aerobowe) i bralam l-
      karnityne.. jedzenia nie ograniczalamsmile efektu jo-jo tez nie bylosmile) rok temu
      mialam zamiar zrobic to samo ale sie okazalo ze jestem w ciazy. dzis jkestem 2
      miesiace po porodzie i waze 15 kg mniej, ale zostalo mi do zrzucenia jeszzce 7.
      nie karmie piersia wiec zaczelam znow brac l-karnityne i cwicze (3 razy w
      tygodniu aerobik+ cwiczenia w domu kiedy tylko mam czas). mam nadzieje ze uda
      mi sie dokonac tego samego co 2 lata temu...
      • aqua_77 Re: Skuteczny program cwiczen 03.03.06, 09:04
        Malutka, to dla mnie niesamowite co piszesz... Bo ja generalnie chetnie sie
        ruszam, ale zawsze mialam wrazenie, ze od samego ruchu nie da sie schudnac.
        Zawsze odnosilam wrazenie, ze wrecz przeciwnie - rosna mi miesnie i wtedy
        zwieksza sie waga i np. rosna miesnie nog, co nie dodaje uroku...

To przylaczam sie do Ciebie. 3x w tygodniu aerobik i sprobuje codziennie
        cwiczyc w domu. Masz jakis specjalny program cwiczen, czy cwiczysz co Ci
        przyjdzie do glowy? Start w niedziele i oprocz cwiczen dieta, ale taka
        rozsadna, zdorwe jedzonko, duzo warzyw i owocow.
        • malutka7 Re: Skuteczny program cwiczen 03.03.06, 10:29
          dla mnie to tez bylo niesamowitesmile) cwiczylam codziennnie minimum 40 min cos
          jakby biegsmile) nie chcialo mi sie samiej chodzic na bierznie wiec po prostu
          biegalam w miejscu po pokojusmile) tyle ze to byl naprawde bardzo intensywny bieg.
          a reszte czasu spedzilam na robieniu brzuszkow, gdyz najwiekszy problem zawsze
          mialam wlasnie z ta czescia ciala. L-karnityna wlasnie dziala w ten sposob-
          spala tluszcz przy cwiczeniach aerobowych. natomiast aby miesnie brzucha za
          bardzo sie nie rozrosly( tzn zeby brzuch byl umiesniony ale plaski-gdyz
          widzialam ze niektorzy maja umiesniony ale wypukly jak przy ciazysmile)) -trzeba
          go potem rozciagnac-np wyginac sie do tylu z lezenia na brzuchu. to przy okazji
          jest znakomite cwiczenie na kregoslup. a zeby zapobiec efektowi jo-jo-
          odstawialam wszystko powolutku. z poczatku bralam l-karnityne codzoennie po
          trzy, nastepnie przeszlam do dwoch, potem jednej, a na koniec bralam jedna co
          drugi dzien. to samo robilam z cwiczeniami bo jestem zbyt leniwa zeby cwiczyc
          codziennie pzrez okragly roksmile) u mnie efekty byly super. mam nadzieje ze w tym
          roku tez mi sie uda. 3mam kciuki za nassmile)
          • aqua_77 Re: Skuteczny program cwiczen 03.03.06, 13:13
            Ja to chyba sobie zrobie taki jakby areobik w domu, z przewaga cwiczen na
            czescie ciala, nad ktorymi chce popracowac.

Ale L-karnityna to nie wiem... jakos jestem nieufna wobec takiej chemii...
            • malutka7 Re: Skuteczny program cwiczen 03.03.06, 14:39
              zrobisz jak zechcesz, ale wiem ze to zaje... dzialasmile)) przynajmniej na mnie i
              moje kumpele-one mi to doradzily. no i nic nam nie wiadomo o skutkach
              ubocznych...wiec pewnie ich nie masmile)
    • aqua_77 Re: Skuteczny program cwiczen 08.03.06, 14:06
      No to zaczelam i od poniedzialku codziennie cwicze. Co prawda to dopiero 3
      dzien, ale czuje sie super! A efekty mam zamiar sprawdzic po raz pierwszy w
      sobote - na poczatku zwazylam sie i zmierzylam no i zobaczymy jaki skutek
      odniesie moja dieta. Bo poza ruchem stosuje dete, ktora sama sobie wymyslam.
      Zainspirowana postem warzywno-owocowym i dieta nieskowaglowodanowa, ale bez
      skrajnosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka