ola291 25.08.06, 11:57 Dziewczyny czy znacie i wypróbowałyście ten sposób na pozbycie się owłosienia? Ile to mniej więcej kosztuje i czy polecacie jakieś salony kosmetyczne w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia_pynia Re: depilacja laserem 25.08.06, 13:56 Nie korzystałam z tego rodzajów zabiegów, ale oglądałam mnóstwo programów poświęconych temu tematowi, i poza ogólnym zachwytem, jest też sporo kobiet, które mimo powtórzonych kilki zabiegów nadal mają włosy. Zasada jest prosta, jeśli masz mocne owłosienie to cudów nie otrzymasz. A koszt zabiegu to około 1300zł (nogi + bikini), a tych zabiegów jest minimum 3, a niektóre osoby nie dają za wygraną i po 6 nadal chodzą, mimo że włosy im się tylko przerzedziły. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: depilacja laserem 25.08.06, 14:04 a ja właśnie słyszałam że najlepsze efekty są u brunetek (a one mają zwykle mocne owłosienie właśnie) bo działanie lasera jakoś zależy od barwnika właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
eni.s Re: depilacja laserem 25.08.06, 14:21 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38391 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26091 Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: depilacja laserem 25.08.06, 16:41 Robilam. Najlepsze efekty tam, gdzie wlosy najgrubsze i najciemniejsze (bikini). Bolalo okropnie. Jest wiele rodzajow laserow i roznia sie doznaniami i efektywnoscia i czasem trwania zabiegu. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: depilacja laserem 25.08.06, 17:16 efekt tym lepszy im ciemniejsze wlosy i im jasniejsza skora, ale pamietaj ze 1- razowy zabieg usuwa 20-50% wlochow niemniej przepadaja na amen ja polecam boli ..., ale kilka razy (ja:3) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: depilacja laserem 25.08.06, 17:38 moja siostra (srednio brazowe wlosy) chodzila na zabiegi regularnie przez rok, teraz wlosy nie odrastaja Odpowiedz Link Zgłoś
kasik751 Re: depilacja laserem 25.08.06, 23:00 Ale ile zabiegow miala przez ten rok? Bo mogla miec 3, a mogla miec np. 6. Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: depilacja laserem 25.08.06, 23:32 Ja polecam, choć tania ta impreza to nie jest, fakt, ale naprawdę warto. Ja miałam pachy depilowane 3 razy i zostały mi dosłownie pojedyncze włoski, bikini po trzech razach wypadałoby moim zdaniem jeszcze ze 2 razy zrobić. To prawda, że im ciemniejsze włoski tym efekt bardziej zadowalający, jasnych włosków laser niestety nie chwyta. Co do bolesności zabiegu ja bym polemizowała, w porównaniu z depilacja woskiem czy depilatorem elektrycznym to niebo a ziemia. Poza tym ważne jest odpowiednie ustawienie mocy lasera, jak za bardzo boli, to trzeba moc zmniejszyć,ja podczas zabiegu czułam właściwie tylko ukłucia na progu bólu, spokojnie do zniesienia, choć wiadomo, że sa osoby z różną tolerancją na ból. Bardziej wrażliwym radzę posmarować wcześniej depilowane okolice żelem Emla i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: depilacja laserem 26.08.06, 01:29 Sorry, wprowadzilam Was w blad. Siostra przeszla cala sesje czyli 6 zabiegow w parotygodniowych odstepach. Wypalala wloski na brodzie, wydala na to kupe szmalu, a wlosy tak czy owak odrosly! Mowi ze nikomu nie poleca i zaluje ze sama sie poddala (zabieg nie boli, troche piecze). Odpowiedz Link Zgłoś