Dodaj do ulubionych

co to jest mikrodermabrazja?

26.10.06, 20:35
Chcę na chwilke wrócić do mojego starego wątku o kremach
przeciwzmarszczkowych. A tu już go nie ma.
Rozglądałam sie dziś w Rossmanie, wybrałam co nieco, ale nie rzuciło mi się w
oczy nic o nazwie mokrodermabrazja. Co to jest? Jakaś maseczka? Tu pytam, bo
tu 2 mamy o tym wspominały.
Monika
Obserwuj wątek
    • arnikaarnika Re: co to jest mikrodermabrazja? 26.10.06, 20:39
      Mikrodembrazja oznacza minimalne przaktycznie niedostrzegalne ztarcie naskórka
      (najczęściej przez przyspieszenie złuszczenia) ,daje efekt wygładzenia skóry.
    • oxygen100 Re: co to jest mikrodermabrazja? 26.10.06, 20:49
      cos w rodzaju peelingu tylko bardziej brutalne. Moim zdaniem bdb
      • zonazona Re: co to jest mikrodermabrazja? 26.10.06, 20:54
        A, kumam, czyli zabieg, który chyba bezpieczniej wykonać w gabinecie, i zapewne
        wykluczają go znamiona na twarzy?
        • mama.z.tulipana mikrodermabrazja to 26.10.06, 21:23
          Mikrodermabrazja medyczna

Mikrodermabrazja medyczna jest nową metodą pielęgnacyjną skóry,z której można
          skorzystać w naszym gabinecie. Posiadamy bowiem jedyny w Polsce aparat o nazwie
          SKIN SCAPE PLUS firmy COHERENT ( ten model jest nowością nie tylko na rynku
          polskim, ale i światowym ).
          Zabieg polega na ścieraniu kolejnych warstw naskórka przez precyzyjnie
          kontrolowany strumień mikrokryształków tlenku glinu.
          Ogromną zaletą metody ( szczególnie w przypadku posiadanego przez nas modelu )
          jest możliwość kontrolowania głębokości ścierania naskórka.
          Dzięki temu zabiegowi można osiągnąć: zmniejszenie łojotoku, zwężenie porów,
          poprawę kolorytu i elastyczności skóry, rozjaśnienie przebarwień, spłycenie i
          wygładzenie blizn potrądzikowych.
          Mikrodermabrazja medyczna przy użyciu Skin Scape Plus łączy w sobie cechy
          zabiegu skutecznego, bezpiecznego i dobrze tolerowanego przez pacjentów.
          • myelegans Re: mikrodermabrazja to 26.10.06, 21:36
            Robilam kilka razy serie w gabinecie, to mechniczny peeling, taki troche
            glebszy. W gabiniecie wyglada to tak, ze jezdza po twarzy takim papierem
            sciernym. Efekt jest taki sobie, ale ja np. do tego dodalam peeling chemiczny
            kwasami glikolowymi i efekt bylo bardzo dobry. Buzia jak pupa niemowlecia, b.
            dobry na likwidowanie przebarwien skory spowodowanych promieniami UV. Trzeba
            tylko uwazac, zeby nosic na twarzy filtr co najmniej 60, caly rok.
            • goncia11 Re: mikrodermabrazja to 28.10.06, 23:44
              To znaczy ze po mikrodembrazji nie usune blizn potradzikowych(nie sa az takie
              duze, raczej najwiecej na nosie i w okolicach).miałam kiedyś kwasy, alenic nie
              dały.
              • mata811 Re: mikrodermabrazja to 30.10.06, 09:17
                I nie można po tym zabiegu opalac się w ogóle?? A co z solarium?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka