Dodaj do ulubionych

plamy na twarzy

IP: *.* 21.05.02, 08:27
hej,nie wiem czy to spóźniony efekt ciąży czy wina majowych upałów ale nabyłam niedawno beżowo-żółtych plam na twarzy. może macie jakieś sposoby na pozbycie się tego?dzięki za wszelkie porady,gocha
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: plamy na twarzy IP: *.* 22.05.02, 14:39
      Ja niestety również. Wyglądają paskudnie!!! Poradzcie co z tym zrobić!!Marzena
    • Gość: Gosiek Re: plamy na twarzy - a może samoopalacz? IP: *.* 20.06.02, 12:40
      Mam podobny problem.Obecnie chronię twarz przed słońcem kremem z bardzo wysokim filtrem - skutki raczej mierne - plamki i tak widać, bo reszta twarzy jest blada.Zastanawiałam się, czy można użyć samoopalacza.Może to zatuszuje przebarwienia, ale może wręcz przeciwnie - uwydatni je :(.Czy któraś z Mam próbowała?
      • Gość: ljoanna Re: plamy na twarzy - a może samoopalacz? IP: *.* 23.06.02, 08:05
        Razem z wiosna odnowily sie wszystkie plamy, ktore mialam w ciazy, a ktore pieknie zbladly zima. Na poczatko probowalam chronic twarz przed sloncem, ale to okazalo sie niemozliwe (duzo spacerow, dzialka), dlatego przestalam. Moja twarz opalila sie i wydaje mi sie ze plamy dzieki temu sa mniej widoczne. Nie opalm twarzy godzinami, ale czasami wystawiam ja na slonce na jakies 10 - 15 minut, wczesniej smaruje ja kremem do opalania z wysokim filtrem. Taki jest moj sposob na to paskudztwo. Rozmawialam z kosmetyczka jak mozna sie ich pozbyc, oczywiscie mozna, tyle ze takie zabiegi przeprowadza sie jesienia, albo bardzo wczesna wiosna, kiedy nie ma slonca. Robi sie to za pomoca kremow z kwasami owocowymi ( nie mozna uzywac ich w sloncu, poniewaz powoduja przebarwienia)albo za pomoca glebokiego zluszczenia naskorka - piling azjatycki czy lifting. Dodam ze oba sposoby sa kosztowne( przynajmniej dla mnie), nalezy je dosyc czesto powtarzac, a kiedy slonce mocniej przygrzeje to i tak plamki moga sie odnowic ( zwlaszcza u tych pan, ktore maja doczynienia z hormonami - antykoncepcja, karmienie, cilza). Dlatego ja na razie dlam spokoj - zobacze jak moja twarz bedzie wygladac jesienia, moze wtedy wroce do tematu. A teraz ciesze sie sloncem i latem a plamy mam w nosie ( i na nosie tez), czego i wam zycze - Jotl pieknie opalona!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka