Dodaj do ulubionych

stara 13 :)

IP: *.* 09.07.02, 13:03
Kiedy dziś powiedziałam Mamie, że zaczynam dietę - 13 - kopenhaską, Ona pokazała mi kalendarz medyczny z 1986r. I co tam znalazłam (zainteresuje tych którzy nie cierpią szpinaku) - Dieta kliniki Mayo w USA :Kuracja trwa 13dni i gwarantuje utrzymanie osiągniętej wagi przez 3 lata. Na każdy dzień trwania diety przeznaczony jest określony zestaw potraw. Należy go stosować bardzo doładnie, przestrzegając również kolejności potraw.Aby dieta odniosła oczekiwany skutek należy poza tym spełnić 3 warunki: nie wolno wypić ani kropli alkoholu, używać soli i cukru, a także nie wolno wypić więcej niż 0,5-1litra płynów dziennie.I dzień a)śniadanie: czarna kawa b)obiad: 2jajka na twardo c)kolacja duży kawał mięsa, sałata zakrapiana cytrynąIIdzień a) czarna kawa+suchar b) duży kawał mięsa (10-20dkg może być stek smażony (!), sałata c) kawał szynki, jogurt lub kefirIII dzień a)czarna kawa+suchar b)(!)seler smażony w oleju, pomidor, jeden mały owoc c)2jajka na twardo, kawałek szynki, sałataIVdzień a)czarna kawa b) jajko na tw., filiżanka tartej surowej marchwi, kawałek twardego sera c) duża sałatak owocowa, jogurtVdzień a)filiżanka tartej marchwi skropionej cytryną b) duża, ale chuda ryba i pomidor c) nicVIdzień a) czarna kawa+suchar b) duży kawał kury, sałata c) 2jajka na tw., filiżanka tartej marchwiVII dzień a) herbata gorzka b)kawał mięsa, owoc c) normalna kolacja jak bez diety, ale bez przesadyOd 8-go do 13-go powtarzamy dietę od 1-go dniaNo i co która lepiej smakuje?? ;)Ale wydaje mi się, że ta jest bardziej wymagająca (ze względu na ilość płynów):hello: pozdrownienia dla współdietowiczek
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka