Dodaj do ulubionych

Dieta kliniki Mayo

IP: *.* 12.10.02, 14:41
Czesc Dziewczyny!Pisze w sprawie diety kopenhaskiej,otoz ja znam diete kliniki Mayo.Jest dosyc podobna do tej,ktora przed chwila przeczytalam ale i tak Wam ja przekaze.Gdy moje dziecko mialo okolo roku zaczelam stosowacm sie do "przepisow". Bylo BARDZO,BARDZO ciezko ale efekt mnie zadowolil-schudlam 8 kg.Teraz mam znowu dzidziusia,ktorego karmie piersia i nie wiem czy stosowanie tej diety to dobry pomysl (brak sniadania), ale gdy tylko odstawie mala od cycusia to podejmuje znowu wyzwanie.Podaje przepis a jak komus wpadnie w oko to zycze sukcesow. Dajcie znac jak idzie!Dieta cud kliniki MayoCud polega na tym, ze w nciagu 13 dni chudnie sie przecietnie 7-8 kg,jak rowniez na tym ze duzo sie je a organizm wchodzi na bardzo wysokie obroty,to tez chce sie w tym okresie mocno zyc i duzo pracowac.Dieta ta reguluje przemiane materii i przestawia organizm na inny rytm.Jej tworcy gwarantuja trwaly rezultat, b za 3 letni okres w ktorym nie powinno sie tyc.WARUNKI:Przez 13 dni nie wolno pic alkoholu,uzywac soli i cukru, jesc chleba i potraw macznych.Miedzy posilkami mozna pic wode.Diete nalezy stosowac bardzo scisle nie eliminujacani potraw ani ich kolejnosci,poniewaz tylko w takiej formie dieta wywoluje zmiany w przemianie materii.JADLOSPIS NA POSZCZEGOLNE DNI:Poniedzialeksniadanie:czarna kawaObiad: 2 jajka na twardo,szpinak(250g mrozonego z lyze- czka masla),surowy pomidorkolacja: 1 duzy stek (20-25dkg)z grila lub smazony na ma- sle roslinnym,salataWtorekSniadanie:czarna kawa,sucharekobiad: 1 stek,salatakolacja: szynka (ok.200g),kubek jogurtu naturalnegoSrodaSniadanie:czarna kawa,sucharekobiad: 1 duzy korzen selera pokrojony w cieniutkie pla- sterki i usmazony na oleju,1 pomidor,1 owockolacja: 2 jajka na twardo,szynka (200g),salataCzwartekSniadanie:czarna kawaobiad: 1 jajko na twardo,3 duze marchewki gotowane z ma- slem,ser szwajcarski (100-150g)kolacja: salatka owocowa (jablka,sliwki,gruszki)Piateksniadanie:1 duza starta marchew i skropiona z cytrynaobiad: duza,chuda ryba (okolo 0,5 kg) pieczona w folii lub gotowana,1 pomidorkolacja: 1 duzy stek, glowka salaty obsmazonej na patelniSobotasniadanie:czarna kawaobiad: 0,5 kg kurczaka (gotowany lub pieczony w folii), salatakolacja: 2 jajka na twardo,1 filizanka tartej marchwiiNiedzielasniadanie:herbataobiad: mieso z rusztu (cielecina lub wolowina),owockolacja: na co ma sie ohcote byle z umiarem.Dzien 8 do 13 powtarzamy wyzej wymieniona diete.Teraz troche prawdy: diete ta stosowalo wielu mioch znajomych i wiekszosc z nich byla zadowolona.Niektorzy po skonczeniu diety,jedli normalnie a po 2-3 tygodniach zaczynali diete od poczatku (dla zwiekszenia efektu). Jedynym minusem o jakim slyszalam (oprocz silnej woli ) to pojawiajace sie po 3 dniu zaparcia (1 osoba ale zawsze istnieje ryzyko)Jeszcze raz wytrwalosci i POWODZENIA
Obserwuj wątek
    • Gość: uldzia Re: Dieta kliniki Mayo IP: *.* 14.10.02, 12:52
      CzescZaczelam stosowac ta diete od dzisiaj,ale mam pytanie czy zamiast kawy rano mozna pic herbate?Mam nadzieje,ze jakies efekty beda.Pozdrawiam
      • Gość: AGAMANCEWICZ Re: Dieta kliniki Mayo IP: *.* 16.10.02, 11:04
        Hej!Z prztkroscia stwierdzam,ze raczej nie,nie mozna kawy zastapic herbata.Pisze "raczej" bo na 100% nie jestem pewna. Nie odnotowalam takiego przypadku (zyje wsrod "kawoszy")a herbata pojawia sie dopiero w niedziele. Chyba ma to jakies znaczenie.Wychodzi na to ze kofeina jest lepsza od teiny!?Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.Powiadom nas o efektach.AGA
        • Gość: uldzia Re: Dieta kliniki Mayo IP: *.* 16.10.02, 15:18
          CzescMusze sie juz pochwalic. Od poniedzialku jest mniej az o 2 kilo,nawet nie chce mi sie wierzyc.Jak tak dalej bedzie to rewelacja.Jest niestety baaaardzo ciezko,ale mam motywacje,ze jest juz mniej.Dzieki za tak rewelacyjna diete!!PozdrawiamUla
          • Gość: AGAMANCEWICZ Re: Dieta kliniki Mayo IP: *.* 17.10.02, 12:40
            Czesc Ula!Bardzo sie cisze,ze efekty w Twoim przypadku sa tak zadowalajace.GRATULACJE!!!To bardzo dobry rezultat. Trzymaj tak dalej,wiem ze jest OKRUTNIE ciezko,ale warto. Jak przestane karmic dzidzie to tez sie za siebie zabieram. Daj znac jak idzie.Pozdrowienia i wytrwalosci.AGA
    • Gość: Kasieńka Re: Dieta kliniki Mayo IP: *.* 18.10.02, 09:13
      Jezu!!!!!!!!!!!!! z tego co czytałam dieta daje efekty, ale co ja mam zrobić jak karmię dziecko. Synek ma dopiero 7 tygodni, a ja się nie mieszczę w swoje ubrania. Co mam robić???? Poradźcie. Może jest jakaś dieta cud dla matek karmiących???? Chociaż 5 kg.......Pozdrawiam, Kasia
      • Gość: ithilhin Re: Dieta kliniki Mayo IP: *.* 18.10.02, 09:37
        zajrzyj do watków o Montignacupozdrawiam*gosia*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka