Gość: AGAMANCEWICZ
IP: *.*
12.10.02, 14:41
Czesc Dziewczyny!Pisze w sprawie diety kopenhaskiej,otoz ja znam diete kliniki Mayo.Jest dosyc podobna do tej,ktora przed chwila przeczytalam ale i tak Wam ja przekaze.Gdy moje dziecko mialo okolo roku zaczelam stosowacm sie do "przepisow". Bylo BARDZO,BARDZO ciezko ale efekt mnie zadowolil-schudlam 8 kg.Teraz mam znowu dzidziusia,ktorego karmie piersia i nie wiem czy stosowanie tej diety to dobry pomysl (brak sniadania), ale gdy tylko odstawie mala od cycusia to podejmuje znowu wyzwanie.Podaje przepis a jak komus wpadnie w oko to zycze sukcesow. Dajcie znac jak idzie!Dieta cud kliniki MayoCud polega na tym, ze w nciagu 13 dni chudnie sie przecietnie 7-8 kg,jak rowniez na tym ze duzo sie je a organizm wchodzi na bardzo wysokie obroty,to tez chce sie w tym okresie mocno zyc i duzo pracowac.Dieta ta reguluje przemiane materii i przestawia organizm na inny rytm.Jej tworcy gwarantuja trwaly rezultat, b za 3 letni okres w ktorym nie powinno sie tyc.WARUNKI:Przez 13 dni nie wolno pic alkoholu,uzywac soli i cukru, jesc chleba i potraw macznych.Miedzy posilkami mozna pic wode.Diete nalezy stosowac bardzo scisle nie eliminujacani potraw ani ich kolejnosci,poniewaz tylko w takiej formie dieta wywoluje zmiany w przemianie materii.JADLOSPIS NA POSZCZEGOLNE DNI:Poniedzialeksniadanie:czarna kawaObiad: 2 jajka na twardo,szpinak(250g mrozonego z lyze- czka masla),surowy pomidorkolacja: 1 duzy stek (20-25dkg)z grila lub smazony na ma- sle roslinnym,salataWtorekSniadanie:czarna kawa,sucharekobiad: 1 stek,salatakolacja: szynka (ok.200g),kubek jogurtu naturalnegoSrodaSniadanie:czarna kawa,sucharekobiad: 1 duzy korzen selera pokrojony w cieniutkie pla- sterki i usmazony na oleju,1 pomidor,1 owockolacja: 2 jajka na twardo,szynka (200g),salataCzwartekSniadanie:czarna kawaobiad: 1 jajko na twardo,3 duze marchewki gotowane z ma- slem,ser szwajcarski (100-150g)kolacja: salatka owocowa (jablka,sliwki,gruszki)Piateksniadanie:1 duza starta marchew i skropiona z cytrynaobiad: duza,chuda ryba (okolo 0,5 kg) pieczona w folii lub gotowana,1 pomidorkolacja: 1 duzy stek, glowka salaty obsmazonej na patelniSobotasniadanie:czarna kawaobiad: 0,5 kg kurczaka (gotowany lub pieczony w folii), salatakolacja: 2 jajka na twardo,1 filizanka tartej marchwiiNiedzielasniadanie:herbataobiad: mieso z rusztu (cielecina lub wolowina),owockolacja: na co ma sie ohcote byle z umiarem.Dzien 8 do 13 powtarzamy wyzej wymieniona diete.Teraz troche prawdy: diete ta stosowalo wielu mioch znajomych i wiekszosc z nich byla zadowolona.Niektorzy po skonczeniu diety,jedli normalnie a po 2-3 tygodniach zaczynali diete od poczatku (dla zwiekszenia efektu). Jedynym minusem o jakim slyszalam (oprocz silnej woli ) to pojawiajace sie po 3 dniu zaparcia (1 osoba ale zawsze istnieje ryzyko)Jeszcze raz wytrwalosci i POWODZENIA