Dodaj do ulubionych

kilogramy.....

IP: *.* 10.03.03, 12:06
Minął już ponad rok od cesarskiego cięcia i urodzin mojej pociechy Basi a ja wciąż mam niemałą nadwagę, jestem nerwowa i brak mi samozaparcia do ćwiczeń. Chciałabym pogadać z kimś kto ma podobne problemy. Ta moja nieszczęsna nadwaga to 10-15 kilo...
Obserwuj wątek
    • Gość: kufelek Re: kilogramy..... IP: *.* 10.03.03, 13:47
      Dieta 1000 kalorii. Cudo. Ja też mam taką nadwagę i w ciągu 21 dni, mam mniej o całe 3,5 kg. HURRA! Gorąco polecam, to ponoć najskuteczniejsza i najmądrzejsza dieta, no, pod warunkiem, że oczywiście nie karmisz swojego maluszka. Spróbuj!!! Pozdrawiam.Patrycja
      • Gość: kasska74 Re: kilogramy..... IP: *.* 13.03.03, 09:55
        Ja też uważam, że dieta 1000 kalorii jest najrozsądniejsza i najskuteczniejsza. Ja też jestem ponad rok po cesarce styczeń 2002, przeszłam na jesieni po zakończeniu karmienia, dietę kopenhaską, z mizernymi wynikami 2,5- 3 kg.Które oczywiście po dwóch tygodniach wróciły.Co prawna przemyciłam 2 piwa, bo miałam wieczór panieński koleżanki i się nie dało inaczej.Dałam sobie spokój do końca roku i... od 02.01.2003 do dzisiaj spokojnie zrzuciłam prawie 6 kg i nie wraca. Cały czas się stosuję 1000-1100. Nieraz tylko w weekend sobie folguję, ale potem odrabiam w Normosanie.Szkoda tylko, że o Kilo-Zymie pamiętam tylko rano. A po obiedzie już nie.
      • Gość: mlippke Re: kilogramy..... IP: *.* 18.03.03, 14:51
        Wlasnie pierwszy raz weszlam do "mamy cud". Super sprawa (jak mysle z ta dieta 1000kal. Ja tez przytylam w ciazy dosyc duzo (32kg!!!),teraz mi zostalo jeszcze 7kg, i za nic nie moge ich zgubic!!! Mam wielka prosbe do Ciebie - nie wiem jak mam te kalorie liczyc! Moze bys mi przyslala jakies przykladziki??? PROSZE!PozdrawiamMagda
    • Gość: mbugajewska Re: kilogramy..... IP: *.* 10.03.03, 15:53
      Czesc ja ma do zrzucenia 10...buu..ale nie moge sie powstrzymac przed slodyczami..inne jedzonko jakos idzie ograniczyc a to buu..Ide cwiczyc jutro na basen...zobaczymy jak dlugo wytrwam..aha moja corcia ma 6 miesiecy Monika
    • Gość: mama2002 Re: kilogramy..... IP: *.* 10.03.03, 16:50
      o rany! jakbym to ja napisała ten Twój tytułowy post - mam dokładnie ten sam problem! właśnie mija rok od cesarki, a ja ważę 75 kg (przed ciążą wazyłam 65 kg i nie czułam się wcale szczupło). Przed dzidziusiem bardzo intensywnie chodziłam na aerobik, bo ubóstwiam ćwiczyć, ale zawsze jadłam dużo słodyczy i dlatego nie chudnę. Co prawda przez 5-7 miesięcy po porodzie schudłam ponad 20kg bo mały miał alergię (a właściwie nietolerancję bialka krowiego i wileu innych rzeczy) ale już mi 5 kg wróciło, pomimo,że chodze na siłownię lub aerobik 2-3 razy w tyg - słodyvcze mnie zabijają. Ostra dieta nie wchodzi w rachubę, bo karmie piersią Łukaszka, a słodycze musiałyby zniknac z powierzchni ziemi, zebym ich nie jadła... Błędne koło..Ogólnie - po porodzie duzo bardziej siebie sama lubię i akceptuje (częściowo), ale może dlatego, ze widziałam siebie prawie 100-kg w ciąży i po prostu gorzej juz być nie może... Długawy ten post, jak większośc mojego autorstwa,pozdrawiam i czekam na ofertę "wspólnego odchudzania on-line.."mama2002 ania (wyglądajaca na 10 lat więcej niz w rzeczywistości)
      • Gość: Anula Re: kilogramy..... IP: *.* 12.03.03, 14:45
        Cześć mamo 2002!To ja, to Ania od stojaka Chicco. Widzę, ze problem jest wszechobecny i prawie każda mama go ma - słodycze, słodycze... I tak jesteś do przodu bo ćwiczysz, ja jakoś nie mogę się zmobilizować a tu wiosna idzie i chciałoby się ładnie wyglądać.Mieszkamy tak blisko siebie (ja przy stacji Stokłosy) może, oczywiście jeśli zechcesz, poznamy się i powalczymy z fałdkami razem? Twój Łukaszek ma rok, moja Milenka prawie 11 miesięcy.PozdrawiamAnia
      • Gość: kasska74 Re: kilogramy..... IP: *.* 13.03.03, 09:59
        zobacz jedną okpowiedz wyżej.Ja po cesarce do wyjścia ze szpitala , czyli po 10 dniach ważyłąm tyle ile przed ciążą - 75, dokąd stosowałąm ścisła gotowaną dietę podczas karmienia, chudłam, ale bez szaleństwa. Potem jak zaczęłam normalnie jesć to znów przybyło. ale jak piszę wyżej zaczęłąm od stycznia z wagi 75 kg i teraz jest 69 :))1000 kalorii :))
    • Gość: Siunia Re: kilogramy..... IP: *.* 10.03.03, 22:31
      No to i ja się dopisze do tej listy.Waga startowa 52 - po ciąży 65 :(czyli 13 kg do zrzuceniaAle ja musze jeszcze trochę poczekac, bo mam ssaczka 6 tygodniowego (jutro równo 6 tyg)- Siuniaps. ale gdyby nie ssający ssaczek, to namawiałabym na wspólne odchudzanie na forum - dużo łatwiej niż samemu :)
      • Gość: Edyś Re: kilogramy..... IP: *.* 11.03.03, 01:29
        No to ja też się dopiszę. Wlaśnie minął mój drugi dzień walki z kilogramami. Ssie mnie w żołądku woda jest obrzydliwa i mięśnie bolą, bo porobiły się zakwasy od ćwiczeń. Jestem 10 ponad 10 miesięcy po porodzi a ważę tyle co w miesiąc po urodzeniusad . Przed ciążą ważyłam 70 kg (jakieś 10 kg za dużo do wzrostu) w fazie brzusznej dowaliłam 20 kg więc już miałam super nadwagę a wychodząc, że szpitala ważyłam 82 kg miesiąc po urodzeniu 77 kg i tak zostało. WAżę ok. 15 kg za dużo wiec się za siebie wzięłam. Próbowałam już trzy razy, ale wtedy brakło mi silnej woli nie mial mnie kto pocieszyć. Teraz się uda,bo coraz cieplej na dworze i mam WAs drogie emamy :)Schudłam już 2 razy w życiu raz w okolicach matury i początkach studiów z 74 do 53 kg i przed ślubem ( kiedy przerobiłam jojo) z 68 do 55 kg. Tym razem mam najwięcej do zrzucenia , ale uda się musi się udać. :)Ja wierzę tylko w 1000 kl i ćiwczenia choć na początku zawsze jest ciężko to po tygodniu z górki....Pozdrawiam i życzę miłych chwil na wadze. :ouch: :bounce:
    • Gość: asik Re: kilogramy..... IP: *.* 11.03.03, 07:59
      Dołączam się do Was,Zastanawiałam się nad dietą diamondów ("Dieta życia" Marii Błaszczyszyn) ale chyba skończę na diecie 1000 kcal. Muszę schudnąć bo bardzo źle się czuję z moją wagą. Od zawsze miałam kompleksy.Gdybyście miały jakieś fajne i sprawdzone przepisy to możecie się z nami podzielić.Pozdrawiam,Asik
      • Gość: kufelek Re: kilogramy..... IP: *.* 11.03.03, 08:59
        Do Mam mających problem ze słodyczami;Dziewczyny jest rewelacyjny środek, żeby znienawidzić wszystko co słodkie. To cudo nazywa się chrom organiczny, biorę od około 3 tygodni i wierzcie mi, niedobrze mi się robi, gdy pomyślę o słodyczach. Niesamowicie powstrzymuje apetyt na wszystko co słodkie. Mamy karmiące: skonsultujcie to z lekarzem, pozostałym na pewno nie zaszkodzi.Pozdrawiam.
        • Gość: bebejot Re: kilogramy..... IP: *.* 11.03.03, 09:10
          Dzięki, dzięki dzięki za ten chrom. Muszę sprawdzić czy można karmić. Wciąż karmię, więc poza dietą MŻ niewiele mogę zdziałać.A słodkości ciągną, magnetyzują, czarują, nęcą, kokietują...Co prawda potrafię się powstrzymać, ale jest mi jakoś "dziwnie" przykro kiedy mam je na widoku i muszę sobie odmówić.Mam jeszcze 6 kg do zrzucenia, a jestem 5,5 mies po cesarce. Na aerobik nie chadzam, ale brzuch ćwiczę. W ciąży przytyłam 22 kg, po wyjściu ze szpitala miałm 10 mniej, potem przez 3 miesiące "samo" zeszło ze mnie 6 więc w zasadzie jestem w połowie drogi do bynajmniej nie idealnej przedciążowej figury.Pozdrawiam"Lekko" zaokrąglony BeciekP.S. A-ha - dieta MŻ to po prostu Mniej Żreć.
          • Gość: Joana Re: kilogramy..... IP: *.* 11.03.03, 11:40
            Mam ten sam problem. Po ciąży, cesarce zostało mi około 12kg do zrzucenia. Schudłam 3 kg w miesiąc na diecie Montignac,ale za radą mojej siostry (kończy medycynę)przechodzę na dietę 1200 kcal (obliczyła mi moje zapotrzebowanie kaloryczne - 2000 kcal i poradziła deficyt 8000.Chudnie się wtedy powoli,około 2,5 kg na miesiąc ale skutecznie (podobno im dlużej tracisz wagę tym większa szansa że nie utyjesz).Po osiągnięciu wymarzonej wagi będę jeść około 1800 kcal.No i zapisałam się do fitness klubu (2x ćwiczenia TBC i raz siłownia) - oj na początku to było kiepsiciutko z moją formą ale po 3 tygodniach jest naprawdę nieżle.Acha,warto łykać chrom (2 lub 3 razy dziennie)-żeby nie mieć apetytu na słodycze :( moja zmora a przed ćwiczeniami jakiś aminokwas - przyspiesza spalanie tłuszczu
          • Gość: Iza2 Re: kilogramy.....- chrom organiczny nie dla karmiących IP: *.* 11.03.03, 12:07
            Niestety Bećku muszę Cię zmarwić - w ulotce chromu organicznego firmy Naturell jest wyraźnie napisane że nie powinny go spożywać kobiety karmiące. Nie spytałam o to w aptece przed zakupem i jestem szczęśliwą posiadaczką opakowania :-). Na razie leży bezużyteczne i czeka aż dojrzeję do decyzji odstawienia ssaka (12 miesięcznego). Czyli nie wiem do kiedy....Pozdrawiam serdecznieIza
          • Gość: go.ge Re: kilogramy..... IP: *.* 17.03.03, 10:57
            Dzięki, dzięki za wszystkie rady!1000 kalorii dziewczyny czy to w ogóle możliwe???????Wiem wiem silna wola (trzeba ją mieć), ale i tak robię postępy piękna pogoda, rower, trochę chęci i można.Biorę się ostro do roboty :)Aha jak macie jakieś sprawdzone przepisiki na "pyszne dietetyczne cudeńka" to dajcie znać Gosiek
        • Gość: Danik Re: kilogramy..... IP: *.* 14.03.03, 16:09
          Znam to cudo, ale mam dwa odmienne doswiadczenia zwiazane z jego zazywaniem. Pierwsze sprzed ciazy - REWELACJA!!!Slodycze przestaly mnie pociagac!!! I drugie po porodzie - KATASTROFA! Gdy tylko wezme dostaje jakiejs obsesji i musze zjesc mase czegos slodkiego, bo czuje, ze szaleje w srodku! I co Ty na to????????????????????
    • Gość: Agnieszka_B Re: kilogramy..... IP: *.* 11.03.03, 20:59
      Ratunku! Ja spogladam w lustro to robi mi sie slabo. Mimo, ze w ciązy nie przytylam duzo 13 kg. to waga po porodzie spadla, ale jak mala chorowala przez 1,5 miesiaca odrobilam te kilogramy. Niestety ja rowniez KOCHAM SLODYCZE!! Mysle, ze najlepsza bedzie dieta 1000 kalorii! Czy mozna gdzies w internecie znalezc jakies wskazowki?!Zaczynam od jutro- 13 kija 8 miesiecy od narodzin mojej corki, moze i teraz sie uda!pozdrawiamaga
      • Gość: EdytaK Re: kilogramy..... IP: *.* 20.03.03, 16:46
        informacje na temat diety 1000 kcal :-)http://www.kuchnia.3miasto.pl/3163.htm
    • Gość: Agnieszka_B Re: kilogramy..... IP: *.* 14.03.03, 16:29
      wczoraj polecialam do apteki po ten chromik...kupilam, zazylam i dzisiaj caly dzien mysle tylko o slodyczach!!Trzymam sie dzielnie, bo sie nie skusilam na nic!Dziewczyny ile trzeba lykac tych tabletek?pozdrawiamaga
      • ollka02 Re: kilogramy..... 11.04.03, 17:20
        Witam.
        Widze ze problem nadwagi to nie tylko moj problemsad TEż zaczęłam stosowac
        diete 1000kal jesli chcecie znalazłam ciekawą stronę z tabelami co i ile ma
        kalorii zdrowezywienie.w.interia.pl/

Pozdrawiam
    • mamaimarta Re: kilogramy..... 15.04.03, 09:15
      Witajcie dziewczyny!

Ja również zaczęłam niedawno (miesiac temu)1000 kalorii i juz widzę efekty.
      Jest to dieta naprawdę super i polecam ja wszystkim którzy chcą łatwo i
      przyjemnie schudnąć.
      Mam tylko jedno małe ale....
      Od jakiegoś tygodnia przestałam chudnąć. Wiem że zatrzymanie utraty wagi jest
      normalne - przynajmniej tak piszą w mądrych książkach - ale jest to
      niewiarygodnie zniechęcajace do dalszego odchudzania. Podzielcie się wrażeniami
      z Waszego chudnięcia - może tez miałyście takie chwile załamania?
      No i napiszcie (!!!)że mimo wszystko po przeczekaniu chudnie się dalej....

Mama 14 miesiecznej Marci.

Ps. Polecam stronę - www.grubasy. pl. Tam i tabele z kaloriami i opis diety i
      przepisy.
    • renja Re: kilogramy..... 15.04.03, 09:40
      cześć! Ja też miałam problem z nadwagą. Córka ma 1 rok i 7 miesięcy, a u mnie o
      16 kg za dużo. Próbowałam różnych diet, ale albo 0 efektu, albo jojo, albo
      bardzo żle się czułam (psychicznie). Przyjęłam inną metodę. Od jakiegoś czasu
      zaczęłam nastawiać się psychicznie na niejedzenie pewnych rzeczy i muszę
      przyznać udało się. Któregoś dnia poprostu poczułam, że nie przełknę czekolady,
      białego pieczywa itp. Przerzuciłam się na ciemny ryż, dużo nabiału (polecam
      płatki kukurydziane z maślanką i bananem - pycha). Efekt? Po 2 tygodniach 6 kg
      mniej bez głodowania, liczenia kalorii i tympodobnych " udogodnien" Jak któraś
      chce coś bliżej to piszcie na maila renja@gazeta.pl
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka