Dodaj do ulubionych

Fryzura z warkoczyków

11.03.07, 13:34
Dziewczyny czy któraś ma bądz miała warkoczyki na włosach. Moja fryzjerka
zaczeła je robić, sama ma i wygląda super. Chce się skusić, ale cena 450 zł.
Ciekawi mnie jak wyglądają włosy po siągnięciu ich. Czy włosy potem będą
mocno zniszczone ??? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • l.e.a Re: Fryzura z warkoczyków 11.03.07, 14:03
      Noszę warkoczyki 5 miesiąc raz miałam przeplatane,nie robiła mi fryzjerka ale
      znajomi. Będę nosić jeszcze ze 3 miesiące jestem nastawiona na to, że będę
      musić ściąc się na łyso - no poprostu biorę to pod uwagę serio smileStudio robi
      zazwyczaj ok 180 warkoczykow ja mam 300

moje zdjecie jest w wizytówce
      • kinas3 Re: Fryzura z warkoczyków 11.03.07, 14:08
        Dzięki za odpowiedz. Trochę mnie przeraziłaś tym ogoleniem sie na łysosmileChęć
        posiadania takiej fryzury jednak jest silniejszasmileJak wygląda przeplatanie ??
        • l.e.a Re: Fryzura z warkoczyków 11.03.07, 14:28
          po 4-rech miesiącach miałam spore odrosty więc całą górę rozplatali i zaplotli
          na nowo popropstu
    • net79 Re: Fryzura z warkoczyków 11.03.07, 15:17
      Ja rozplatałam takie warkoczyki znajomej, włosy nie były bardzo zniszczone, a
      juz na pewno nie wymagały golenia. obcinałyśmy je poprostu na pewnej wysokości
      i resztę wyplatałysmy. Włosy pozostały takiej długości jakiej powinny być.
      Ewntualnie podciąć końcówki, jakiś balsamik i jest OK. Tylko tamte były robione
      w Nairobi.
      • l.e.a net79 11.03.07, 15:18
        to mnie pocieszyłaś smile ja poprostu się nastwiam na najgorsze hehe smile
        • net79 Re: net79 11.03.07, 15:56
          Będzie o.k.
          • opium74 Re: net79 12.03.07, 12:27
            miałam robione 2 x i ani razu nie musiałam golić się na łyso smile
            Tylko jest kilka 'ale' smile
            Trzeba dbać o warkoczyki bo jak się zrobia dredy tuż przy skórze to faktycznie
            trzeba obciąc uncertain
            po zdjęciu warkoczyków ma się wrażenie że włosy wypadają garściami - poniekąd
            jest to fakt - wypadaja wszystkie włosy które miały wypaść przez czas noszenia
            warkoczyków a nie mogły bo były wplecione
            No i ma się wrażenie że jest się 'lysym' chodzi o to że kitek z warkoczyków
            jest tak gruby że jedna ręką trudno go objąć....no i się czlowiek do tego
            przyzwyczaja - a jaki jest kitek z własnych włosów to sama wiesz najlepiej smile
            Trzeba mieć poprostu świadomośc tej różnicy żeby poźńiej nie popaśc w
            depresję smile
            • kinas3 do opium74 12.03.07, 14:46
              W jaki sposób pielęgnowałaś warkoczyki ???
              • opium74 Re: do opium74 12.03.07, 15:35
                mialam specjalny szampon i odzywke w atomizerze - niestety nie pamietam linka -
                kupowalam to ze strony dziewczyny ktora robi warkoczyki - poszukaj w sieci na
                pewno znajdziesz.
                Odzywka byla super zwlaszcza na poczatku jak warkoczyki ciagnely piorunsko
                (przygotuj sie na nieprzespana 1 nocke) bo lagodzila podrazniona skore.
                Stosowalam tez jedwab do wcierania w skore glowy.
                Trzeba pilnowac zeby odrosty nie byly za dlugie bo jak sa za dlugie to sie
                dredy robia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka