wioleta4 22.05.07, 18:16 Talerz ruskich pierogow z ziemniakami(10 sztuk)polanych sowicie maselkiem. Ile to moze miec kalorii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1oo Re: ruskie pierogi 22.05.07, 19:45 To zależy od wagi tych pierogów i ilości masła. Do ciasta pierogowego jedni dodają jajko inni nie więc trudno powiedzieć, bo kaloryczność będzie różna. Według podanych w linku tabelek 100g pierogów ma 167 kcal. Znajdziesz tam też masło więc łatwo sobie obliczysz. www.google.pl/search?hl=pl&q=ruskie+pierogi+kalorie&btnG=Szukaj+w+Google&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: ruskie pierogi 23.05.07, 21:13 nie wiem, ale to moje ulubione danie, mniam, zrobilas mi ochote, a moje dziecko ma skaze bialkowa, wiec z pierogow nici. w wypadku pierogow nie licz kalorii, one na to nie zasluguja Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: ruskie pierogi 24.05.07, 07:44 pierogi sa kaloryczne, nie da sie tego ukryc. mozna jednak zrobic je nieco inaczej-beda wtedy mialy duzo mniej kalorii. np. zamiast bialej maki uzyc maki ciemnej; nie dodawac jajka; margaryna zamiast masla Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta4 Re: ruskie pierogi 24.05.07, 22:29 Nie no jak mam jesc jakies podrobki to dziekuje..; Pol Paryza zjechalam za polskim serem, a pozniej margaryna? Zamrozilam kilka tacek,i bede sobie tak po troszeczku dogadzac Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: ruskie pierogi 25.05.07, 10:36 twoj wybor... zawsze mozna zjesc porcje pierogow a potem przez pol tygodnia sie glodzic Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta4 Re: ruskie pierogi 25.05.07, 12:54 Nigdy sie nie glodze,to ponad moje sily Wole pobigac lub poplywac,dlatego chcialam znac ilosc kalorii,aby je adekwatnie spalic Odpowiedz Link Zgłoś
mlynarka Re: ruskie pierogi 26.05.07, 00:34 hehe, ruskie pierogi które wprost uwielbiam, wlasnie takie polane masełkiem lub okraszone niestety są bardzo kaloryczne w sumie najbardziej to przez okrasę, ile mogą mieć myślę ze tak okolo 500-700kal, ale mogę sie mylić nie jestem specjalistka w tej dziedzinie, heh Odpowiedz Link Zgłoś
mlynarka Re: ruskie pierogi 26.05.07, 00:38 ....dodam jeszcze z etyle kal to myślę ze ma konkretne danie..., Odpowiedz Link Zgłoś