Dodaj do ulubionych

Włosy po ciąży

19.07.07, 10:06
Witam! Przed ciążą miałam burzę kręconych włosów. Teraz- 10 miesięcy po
porodzie mam proste kluchy, z którymi nic nie da sie zrobić. Na dodatek
potwornie wypadają. Czy to możliwe że przez ciąże przestały sie kręcić? Jak
myślicie? będę jeszcze miała kiedyś ładne włosy?
Obserwuj wątek
    • maka.78 Re: Włosy po ciąży 19.07.07, 11:29
      moje nie przestały sie krecić, ale jak przestałam karmić w 7 miesiacu to
      zaczeły wyłazic garsciami do tego stopnia że boki miałam łyse, byłam z tym u
      lekarza ale niestety nic na to nie mozna poradzic, co ma wyjac to i tak
      wyjdzie, mozesz wziac jakiś skrzyp z witaminami. Teraz 1,5 roku po porodzie juz
      sa ok i nadal sie kręcą, musiałam je tylko ściąć bo nie było co spinać.
      • berta75 Re: Włosy po ciąży 19.07.07, 11:59
        A myślałam, że tylko mi sie to przytrafiło, Przed ciążą miałam włosy jak
        sprężynki i po urodzeniu pierwszego dziecka też. Potem zaszłam w drugą ciążę i
        obecnie mam włosy proste jak druty. Kupiłam sobie wszystkie produkty do włosów
        kręconych, odżałowalam niezłą kasę i NIC. Jestem 18 miesięcy po porodzie i nie
        widzę żadnej poprawy. Gdzieś ostatnio czytałam, że organizm po ciąży regeneruję
        około 3 lat więc może jeszcze się zakręcą.
    • gorzkasweetie Re: Włosy po ciąży 19.07.07, 12:12
      A może obcięcie na krótko by pomogło? Ja tak zrobiłam kilka miesięcy po
      porodzie, po prostu fatalne włosy były, wypadały bardzo gesto. W moim przypadku
      pomoglo, rok prawie krótkie miałam, dopiero potem zapuściłam ponownie i odżyły.
    • pstrokatka1 Re: Włosy po ciąży 19.07.07, 13:56
      Kurcze! a jednak to mozliwe ze przestały sie kręcic z powodu ciązy. Moze jak
      urodze drugie to sie z powrotem zaczną kreciec?smile ciekawe. Myslałam ze ty tylko
      mnie sie tak przytrafiło
      • florcia732 Re: Włosy po ciąży 19.07.07, 20:11
        Mi po porodzie również włosy wychodziły garściamisad((((Miałam okropnie łyse
        zakola i juz nie wiedziałam jak mam zaczesywać włosy żeby tego nie było
        widać.Od kilku miesięcy zaczeły mi odrasać i ku mojemu zdziwieniu ,lekko się
        kręcą (od zawsze miałam proste druty).Gdybym miała pewność że odrosną kręcone
        to mogą wypaść wszystkiesmile)))
        • beniusia79 Re: Włosy po ciąży 19.07.07, 20:54
          mi tez sie bardziej przed ciaza krecily. w ciazy i po porodzie prawie wcale.
          potem na dodatek zaczely jeszcze wypadac. scielam je wiec i wycieniowalam i
          jest duzo lepiej-kreca sie i mozna je jakos ulozyc. organizm kobiety wraca dwa
          lata do siebie po porodzie. czesto tez na skutek zmian hormonalnych zmienia sie
          struktura wlosa...
    • soemi Re: Włosy po ciąży 24.07.07, 10:07
      U mnie kręcone odmówiły posłuszeństwa rok po porodzie i wtedy obcięłam, z
      długich tak do ramion. Potem krócej i krócej aż mam takie, że ledwo wiąże w
      kucyka. Za to jakieś półtora roku po porodzie zaczęły mi się znów KRĘCIĆ!!!
      Mąż, znaczy mikołaj, przyniósł mi pod poduszkę maseczkę do włosów kręconych
      Loreal, używałam i pomogła. Od tej chwili używam jedynie szamponów do włosów
      kręconych. Kręcą mi się choć nie tak jak wcześniej, ale i tak mi się podobają.
      • kasiapro1 Re: Włosy po ciąży 24.07.07, 21:55
        Moze wizyta u dermatologa?
        ja poszlam jak zaczely mi leciec strasznie,dostalam loxon 5%+mycie1X w tyg.
        specjalnym szamponem:neutrogena T-gel,aby oczyscic pory.Oczywiscie w
        miedzyczasie mylam normalnym szamponem.
        jestem ok. 4-5 m-cy po kuracjii,wciaz wcieram,ale mnie intensywnie i super
        zaczely odrastac.
        Polecam tez malo znana biotyne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka