Dodaj do ulubionych

Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik

10.07.03, 10:13
Na forum prywatnym - zdrowie opisałam już ten zabieg, który miałam wykonany w
lutym br. Od dzieciństwa musiałam męczyć się z okularami a teraz już mam
spokój i widzę dużo lepiej niż widziałam!!!
Poddanie się zabiegowi było jedną z lepszych decyzji w moim życiu.
Nie chodzi tu tylko o to, aby lepiej wyglądać (przeciwnie, niektóre osoby
nawet lepiej wyglądają w okularach), ale ja w końcu czuję się naprawdę
rewelacyjnie i komfortowo. Odsyłam was do tego wątku, bo już tam
odpowiedziałam na kilka pytań i myślę, że wiele już wyjaśniłam. Gdybyście
miały pytanka, chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • dorotairadek Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 10.07.03, 16:27
      Czesc, ja tez mam ten zabieg za soba. Mialam go zrobionego w lutym br a moj maz
      w marcu. Naprawde jest to niesamowite. Ja odkad pamietam nosilam okulary i
      nawet nie wygladalam najgorzej. Ale tak juz nie nawidzilam tych okularow !!!
      Nie zaluje tej decyzji i chociaz kosztowalo mnie to niemalo pieniedzy to
      zrobilabym to po raz drugi. Nie zrobilam tego ze wzgledow estetycznych i tylko
      tacy slepolce jak ja bylam wczesniej moga docenic luksus posiadania dobrego
      wzroku. Widze teraz swietnie i moge nosic okulary sloneczne!!! A moj maz jest
      jeszcze bardziej zadowolony, chociaz mial mniejsza wade niz ja. Pozdrawiam i
      zachecam, Dorota
      • kacha222 Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 10.07.03, 17:30
        Proszę o więcej infor na mojego priva
        arkasia@poczta.onet.pl

co, gdzie, za ile --
      • tamcia Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 11.07.03, 08:25
        Do Kacha222
        Ja dość dokładnie odpowiadałam juz na wiele pytań na Forum Prywatnym - Zdrowie.
        Jeśli tam wejdziesz, to wszystkiego się dowiesz, ale najlepiej będzie, jeśli
        wejdziesz na stronę Centrum Medycznego Mavit - gdzie ja miałam wykonany zabieg
        i gorąco polecam : www.mavit.com.pl.
        • agunia38 Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 11.07.03, 13:57
          dziewczyny, czy wada się wam cofnęła "do zera", czyli macie teraz idealny
          wzrok? mnie tego nikt nie chciał zagwarantować, jak się dowiadywałam o laser, a
          noszenie soczewek minus jeden zamiast minus pięć nie wydawało mi sie warte
          kilku tysiecy.
          • tamcia Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 14.07.03, 07:46
            Moja wada cofnęła się kompletnie do zera. Jeżeli nie będą mieli pewnośći, czy
            wada się zupełnie nie cofnie, to wogóle nie wykonają ci zabiegu. Pani Doktor w
            Mavicie mnie o tym zapewniała i poinformowała przed zabiegiem. Ja widzę dużo
            wyraźniej niż wcześniej nawet w okularach. Naprawdę polecam ci ten zabieg.
            Wydaje się on kosztowny, ale jeśli przeliczysz sobie ile w ciągu 2-3 lat
            wydajesz na okulary, soczewki, okulistów itp., to zmienisz zdanie - ja
            zmieniłam od razu.
            Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości to śmiało pytaj.
            A tak wogóle to najlepiej będzie jeśli swoje pytania zadasz lekarzom z Mavitu,
            na swojej stronie internetowej mają skrzynkę pocztową, mi wyjaśniali wiele
            wątpliwości.
            • mona301 Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 15.07.03, 15:14
              Czy ktos z was wykonywal ten zabieg w Poznaniu w klinice Intermedica? Bardzo mi
              zalezy na opinii na temat tej placowki i pracujacych tam lakarzy. Zapisalama
              sie tam na zabieg lasik, ale nie znam nikogo, kto przeszedl podobny zabieg w
              tym wlasnie osrodku. Bede wdzieczna za wszystkie opinie za i przeciw.
            • breda Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 23.07.03, 14:16
              Jeśli masz chwilę czasu, to proszę napisz parę słów o zabiegu (czy był
              bolesny), cenie, efekcie końcowym, rehabilitacji itd. Wolę najpierw znać opinię
              osoby po zabiegu. Poźniej zasięgnę info bezpośrednio. Dzięki. EJ
    • gosik34 Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 24.07.03, 22:10
      Ja ten zabieg miałam 3 lata temu i byłam na siebie zła, że tak późno się na
      niego zdecydowałam. Z dnia na dzień moje życie się zmieniło - świat widziany
      ostro w nasyconych kolorach bez problemów i okularów. Moja wada (-4,5) cofnęła
      sie do zera i tak jest do tej pory. Po zabiegu wiele osób twierdziło, że lepiej
      wygladałam w okularach (nosiłam je od 6 roku życia), ale ja za nic na świecie
      nie zmieniłabym decyzji. Po zabiegu urodziłam dziecko i nadal jest wszystko w
      porzadku.
      Bardzo polecam ten zabieg pod warunkiem, że w dobrej renomowanej klinice.

Pozdrawiam,
      Małgosia
      • breda Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 25.07.03, 11:06
        Jeśli masz chwilę czasu, to proszę napisz parę słów o zabiegu, przede wszystkim
        czy bolało. Bo lekarze zawsze powiedzą, że nic nie boli, a rzeczywistość jest
        inna. No i cena. Czy przeciętniaków stać na takie cudo. Aha , co z
        rekonwalescencją? Dzięki za odpowiedź. EJ
        • klaryma Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 25.07.03, 15:41
          Zabieg w Warszawie na Boya kosztuje ok 5000 zł. (każde oko po 2 500).Przed
          zabiegiem jest tzw. badanie kwalifikacyjne, które kosztuje 250 zł. Trzeba
          wiedzieć, ze nie zawsze wskazany jest akurat Lasik. Na przykład ja, szłam do
          lekarza z nastawieniem na Lasik, a okazało się, że przy mojej wadzie bardziej
          wskazany jest zabieg typu Lasek. Co akurat było tańsze - 3 500zł. Całość. Jest
          to jednak zabieg, po którym każde oko dochodzi do siebie około tygodnia, a że
          robi sie każde oko oddzielnie (przy Lasiku można dwa naraz) to są to najmarniej
          2 tygodnie zwolnienia. Ale również uważam że było warto. Na razie jestem
          przeszczęśliwa, w końcu wszystko widzę. Ale minęło dopiero pół roku. W każdym
          razie - nie należy sie nastawiać na konkretną metodę, gdyż nie wiadomo, jak
          lekarz zakwalifikuje. Acha, dochodzi jeszcze koszt leków, które trzeba brać po
          zabiegu, pierwsza partia kropelek to około 100 dodatkowych zł.
    • karaluszek75 Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 28.07.03, 11:56
      Ja jadę na taki zabieg do Katowic do Kliniki Gierkowej. 6 sierpnia jedno oczko,
      21 drugie. Nie płacę nic (kasa chorych pokrywa) ale czekałam na termin rok. Mój
      brat robił tam oczka i jest bardzo zadowolony!! Nie mogę się już doczekać,
      ponieważ nienawidzę chodzić w okularach(tylko czytam , oglądam telewizję i
      pracuję przy komputerze w okularach) dlatego mam czasami utrudnione życie
      zwłaszcza , że moja wada to 4,5 i 3,5.
      Pozdrawiam
      Napisze po zabiegu jak było
      Ewa mama Filipa (Kraków)
      • kaazka Re: Mamy okularnice-polecam zabieg Lasik 01.08.03, 11:03
        Napisz prosze w jaki sposob staralas sie o przyjecie do kliniki w Katowicach?
        Czy kazdy lekarz okulista moze wystawic tam skierowanie?

Kazka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka