Dodaj do ulubionych

Dieta Cambridge- znowu!!!

30.09.03, 22:23
Zaczelam sie dzis zastanawiac nad rozpoczeciem tej diety. W ciazy przytylam
okolo 25 kilo, a przed ciaza tez z 6-7, bo sie tak przygotowywalam do ciazy.
Moja coreczka ma pol roku, a ja zrzucialm wszystko, co mi przybylo w ciazy,
ale zostalo mi to sprzed ciazy i nie chce odejsc. Wyszukalam sobie juz na
forum jakis stary watek,ale moze ktos dopisze cos nowego. Powiedzcie, czy
warto, czy jest ciezko. Prosze i z gory dziekuje.
Marzena
PA PA PA
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 12:12
      Według mnie taka dieta to głupota. Jak można stosować jedna dietę przez wiele
      osó, których organizmy pracują zupełnie inaczej. Poza tym ilośc kalorii w tej
      diecie jest na jój gust stanowczo za mała. Ja przed ciąża schudłam 10 kilo
      wyrzycając z diety pieczywo, sery, masło, majonezy, słodycze i jadłam obiad o
      14 potem juz tylko owowce i warzywa. Chudłam 1,5 kg tygodniowo i to było
      rozsądne. Moim zdaniem powinnaś się więcej ruszać i zmienić jadłospis.
    • mama_kajetana Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 12:27
      Witaj Marzenko,

Mam dokładnie to samo. Też się tak skutecznie przytowywałam do ciąży że
      przytyłam 9 kg. Tego co w ciąży nie liczę, bo już zrzuciłam. Ja się
      zdecydowałam. Bardzo mi zależy, żeby szybko dobrze wyglądać, więc idę
      wielotorowo: dieta Cambridge, kosmetyki ATW i za chwilę gimnastyka (na razie
      jestem trochę słaba).
      Jestem na diecie 5 dzień. Najgorsze właśnie minęło bo nie czuję już głodu i
      gorzka kawa jakoś przechodzi mi przez gardło. W piątek idę do lekarza na
      kontrolę i po dalsze zupy. Zobaczymy wtedy ile zrzuciłam. Po ciuchach jeszcze
      raczej nic nie czuję. Ale jestem dobrej myśli.
      pozdrawiam
      mama Kajetana
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 13:50
      MAMO Kajetana!!! Pisz wiecej albo moze n amoj prywatny adres marzenka@aw-
      inet.pl. JAk sie czujesz, jak waga, wymiary i wszystko co Ci przyjdzie do
      glowy!!! Prosze. Bo ja sie jeszcze waham...
      • ashia_j Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 14:43
        Witaj,
        Ja stosowałam dietę Cambridge osobiście. Jeśli jesteś zainteresowana moimi
        obserwacjami i sugestiami to napisz do mnie na : joanna.jamroz@pl.opel.com
    • tosiaa Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 17:42
      Ja również stosowałam dietę Cambridge oraz dietę Herbalife ,bardzo sobie chwalę
      efekty smile)
      Straciłam w sumie 15 kilogramów smile

Buziaki ,powodzenia
      Gosia
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 18:41
      Gosia! A ktora z tych dwoch diet milej wspominasz? A moze ni emilej. bo to nie
      o to chodzi...moze ktora bys zastosowala gdybys musiala drugi raz sie
      odchudzac???
      • tosiaa Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 19:16
        Jedna i druga dieta polega na drastycznym ograniczeniu dostarczanych
        kalorii ,ja stwierdziłam że jak już ograniczać to na całego smile)))))
        Efekty przynosi szybciej Cambridge zdecydowanie poza tym mają wiecej smaków
        zupek do wyboru.

Polecam ! dieta ta jest doskonała dla typu obżartucha ,któru nie wytrzyma długa
        na "ograniczaniu" hahahhaha

Nie mam problemów z efektem jojo ale prawdą jest że się nie przejadam i
        wyznaczyłam sobie 58 kilogram jako max smile

Powodzenia

Gosia
    • mama_kajetana Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 01.10.03, 21:30
      Cześć to znowu ja,

Marzenko, wzorem mojej znakomitej poprzedniczki Electry będę pisała tutaj. Z
      tym że postaram się dotrwać do 21 dnia. Bo Electra skończyła na 20 i po tak
      fantastycznej lekturze nie dowiedziałam się jak jej poszło.

Parę słów o mnie:
      mam 34 lata smile
      wzrost 171 smile
      waga: 69,7 kg sad
      BMI: nadwaga 1 kg ;-/
      talia: 84 cm sad((((
      biodra: 97 cm sad

Ciąg dalszy dnia piątego.
      Kurcze, dzisiaj zabalowałam poza domem do 19.30 no i przegapiłam kolację. Teraz
      jestem trochę głodna. Ale cały dzień było super. Jestem tylko trochę słaba.
      Wózek zrobił się jakby cięższy wink. Przeszkadza mi tylko niesmak w ustach, nie
      wiem czy to normalne. Muszę żuć gumę. A i samopoczucie też mi się poprawiło. Bo
      2 i 3 dnia było okropnie. Warczałam całe dni.

do zobaczenia
      Iza
      • mama_kajetana Dzień 6 02.10.03, 21:15
        Powinnam zjeść tę kolację wczoraj. Dzisiaj do obiadu czułam się fatalnie. Byłam
        strasznie słaba. Na szczęście po zjedzeniu drugiego kubka wszystko ustąpiło.
        Muszę zapytać jutro co robić w takiej sytuacji (czy można jeść późno
        wieczorem). Ciekawa jestem ile schudłam. Średnia na tydzień to 2,5 kg, ach żeby
        tak było...
        Iza
        • aguagua Re: Dzień 6 24.10.03, 10:16
          ile kosztuje taka dieta i na czym polega? tylko zupki? ile razy dziennie?
          dzięki z a każde info.
          pozdrawiam
          A
    • mama_kajetana Dzień 7 03.10.03, 21:41
      Od rana euforia. Założyłam spodnie i okazało się, że pasek mogę zapiąć o
      dziurkę dalej - to ok. 2,5 cm i jeszcze jest luz.
      Pojechałam po nowe zupy. Niestety nie do gabinetu lecz do domu mojej lekarki.
      No i nie mogłam się zważyć.
      Ale nie wytrzymałam, przez te spodnie nie miałam spokoju, strasznie byłam
      ciekawa ile??? Pojechałam do sklepu i kupiłam sobie wagę.
      No i zgadnijcie? Zaznaczam, że to nie ta sama waga, więc może być jakieś
      odchylenie. Tydzień temu ważyłam 69,7 kg. Dzisiaj 65 kg!!!!!!

Pytałam lekarkę o to jedzenie wieczorem. Powiedziała, że można. A jeśli będę
      się znowu źle czuła to mam zjeść jeszcze jedną zupę lub jabłko. Ale wtedy mogę
      znowu czuć głód.
      Lepiej jednak zjeść kolację. Nawet o 21.00

Iza

ps. czy ktoś mnie czyta? Dziewczyny napiszcie czy mam się wysilać czy nie smile
      papa
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 04.10.03, 14:15
      JA czytam!!! A Ty pisz, bo mnie to bardziej intersuje. Ja narazie nie stosuje
      tej diety, bo sie troche waham, a po drugie za tydzien mam impreze rodzinna,
      wiec czekam az bedzie po,no bo bez sensu sie wszytkim tlumaczyc dlaczego nie
      jem, albo co lepsze zrobic sobie zupke. Poki co sie ograniczam (od trzech dni)
      ale chyba cos drgnelo...
      PISZ!!! Jak najwiecej!!!!
      Marzena
    • mama_kajetana Dzień 9 05.10.03, 21:14
      Chyba niepotrzenie kupiłam tę wagę. Teraz włażę na nią za każdym razem gdy
      jestem w łazience smile)). Ale nie powiem Wam ile pokazuje. Poczekam do środy.
      Wtedy będzie półmetek.
      Dzisiaj wiczorem mąż zamówił sobie pizzę. Myślałam, że mnie skręci. Ależ
      pachniała. Nawet Kajtek dostał kawałek. Buuuuu. Pierwszy raz mnie tak ruszyło.
      Pogorszyła mi się trochę cera, ale nie wiem czy to ma związek. Może to dlatego
      że zaczęłam miesiączkować?
      pozdrawiam
      Iza
      • ahonia Re: Dzień 9 06.10.03, 15:00
        Trzymaj się bo warto!
        Na cambridge schudłam 9 kg (3 tygodnie) 1,5 roku temu. Dla mnie to rewelacja
        ponieważ jestem b. niecierpliwa i długotrwałe diety oraz zmiana sposobu
        żywienia zniechęcają mnie. Jak szybko nie widze efektu to koniec! dzięki tej
        diecie szybko widziałam rezultat mojego wyrzeczenia i czułam się b. dobrze.
        tylko byłam złaaaa i strzasznie warczałam na wszystkich. Ale opłaciło się.
        Sama bym już się dietowała ale karmię 2 miesięczną córcię oj a mam co gubić!
        Powodzenia!!!
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 06.10.03, 14:56
      No i jak tam??? Ja narazie sie ograniczam i chyba nawet z jakims skutkiem,
      alezobacze jak Tobie pojdzie i moze sie skusze... pa pa pa MArzena
    • mamagabi Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 07.10.03, 10:32
      Cześć dziewczyny
      Byłam na Cambridge w ubiegłym roku na wiosne i schudłam 8 kg, niestety po tych
      trzech tygodniach pożałowałam kasy i nie zrobiłam przejściówki i niestety
      przytyłam znowu. Teraz jestem 8 dzień na 13 a po zakończeniu chce sobie zrobić
      2 tygodnie Cambridge. Chciała bym ważyć tyle co przed ciążą czyli 58 kg, wtedy
      wydawało mi się że waże za dużo a teraz taka waga to moje marzenie. Dla mnie
      ta dietajest super bo nie musze gotować dodatkowych posiłków, pozatym traktuje
      to jak odwyk od jedzenia, bo ja jestem chyba nałogowcem po prostu uwielbiam
      jeść i co najgorsze jem chociaż wcale nie jestem głodna a tak koniec, prócz
      zupki nie wolno nic. I mnie one smakują no może opócz pomidorowej. Trzymajcie
      się dziewczyny a od poniedziałku pomęcze się z wami.
      Asia
      • wiki112 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 07.10.03, 15:15
        Drogie Panie, jaki jest koszt stosowania tej diety i w jaki sposób można nabyć
        produkty? Magda
        • betty_julcia Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 07.10.03, 21:47
          Jejku. Dziewczyny!!!Z nieba mi spadłyście. Ja w ciąży przytyłam ok 13 kg.
          Wszystkie zrzuciłam. Ale przed ciążą nie mało ważyłam. Jakieś dwa trzy lata
          temu ważyłam 65 kg, wydawało mi się że dużo ale teraz wiele bym dała za tyle.
          Niestety jest ok 13 kg więcej. Muszę szybko i efektywnie schudnąć, ale mam
          niewiele silnej woli. Trochę ćwiczę, ale to nic nie daje. Na razie karmię więc
          muszę się powstrzymać, ale mogę przygotowywać się finansowo. Napiszcie jaki to
          koszt i może wiecie gdzie można dostać te zupki we Wrocławiu. Pamiętam, że
          kiedyś proponował mi je pewien masażysta ale że proponował mi dodoatkowo masaż
          erotyczny i próbował go wdrażać -na tym skończył się nasz kontakt i pewnie już
          tam nie wrócę. Napiszcie więcej.
        • nulka2 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 13.10.03, 18:42
          Tutaj można zamówić www.dietacambridge.atx.pl/index.asp, jeden posiłek
          5.5 zł i bardzo szybko wysyłają! Za wysłanie zapłaciłam 5 zł plus koszt
          produktów oczywiscie smile
          • nulka2 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 13.10.03, 18:42
            Jeszcze raz link www.dietacambridge.atx.pl/index.asp
    • mama_kajetana Dzień 11 07.10.03, 21:33
      Nic się nie zmieniło. No może oprócz luzu w spodniach smile)) i luzu w
      biustonoszu sad(((. To drugie trochę przykre, ale cóż nie można mieć
      wszystkiego.

Marzenko, cieszę się, że Cię dopinguję. Nie jedz po 18 i pij dużo wody. To
      podstawa.

Teraz najważniejsze żebym zabardzo nie "zwiotczała". Smaruję się codziennie
      preparatami ATW. Mam nadzieję że pomogą.

Ktoś pytał gdzie można kupić dietę. Jestem z Łodzi i służę telefonem. Mnie
      tygodniowa kuracja kosztuje 140 zł. Ale znalazłam też w internecie lekarza,
      który wysyła zupy pocztą. Nie pamiętam adresu, ale jak wrzucisz w
      wyszukiwarkę "dieta Cambridge" to powinna znaleźć. U niego jeden posiłek
      kosztuje 5,5 zł czyli tygodniowo 115,5 zł.

pozdrawiam
      Iza
    • mamagabi Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 08.10.03, 12:07
      Zupki można kupić bezpośrednio u dystrybutora. Numery telefonów osób
      zajmujących się rozprowadzaniem tych zupek są np. w takim miesięczniku o
      odchudzaniu Super Linia, (zresztą bardzo ciekawej gazecie). WE wrocławiu są to
      następujące numery telefonów:342-24-86, 796-61-78, 352-16-08, 343-07-97, 79-
      405-16. Ceny są różne jak ja się pytałam w Krakowie to od 5.5zł do 5,8zł za 1
      zupke a dziennie trzeba zjeść 3 . Z jednej strony można powiedzieć że to
      drogo, ale jeżeli odliczymy to czego nie zjemy ,te wszystkie batoniki,
      czipsiki i inne smakołyki to wychodzi nie tak dużo. Trzeba też podzwonić i
      wybrać teg dystrybutora który ma najtaniej. Pozdrawiam Asia.
      • kubara1 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 08.10.03, 13:36
        Dziewczyny! Czy mo|na stosowa ta diete karmiac? ODPOWIEDZCIE MI PROSZE BO W
        NIEJ WIDZE MOJA NADZIEJE!!!!
        • kasiap74 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 08.10.03, 13:45
          Pani Doktor powiedziała mi, że nie można stosować tej diety karmiąc dziecko. Ja
          też liczyłam na tą dietę, ale moje dziecię nie daje się odstawić, choć już czas.
    • mama_kajetana Dzień 12 08.10.03, 21:46
      Cześć laski!

Dzisiaj rano moja waga wskazała 62,5 kg! Czyli od początku schudłam ok. 6,5 kg.

58 to jakaś magiczna liczba. Wszystkie chcą 58. I ja też!!! No bo mniej niż 60
      czyli lepiej brzmi a nie jest tak trudne do osiągnięcia. Daaaaawno temu ważyłam
      55 kg. Potem wrzuciłam te trzy kilo i było fajnie - biodra i biust zrobiły mi
      się bardziej kobiece. Teraz też bym tak chciała...

Wczoraj śniło mi się że coś zjadłam. Koszmar!!! Bo w tym śnie uświadomiłam
      sobie, że mi nie wolno. Boże co za stres. Dobrze że się obudziłam smile)).

pozdrawiam
      Iza
      • mama_hipka Re: Cambridge 09.10.03, 17:09
        Witam! Ja akurat nie chcę 58 mi wystarczy 65. Jestem już prawie po Cambridgu i
        wspominam go dobrze. Na początku stosoawałam 3 dni diety wysokobiałkowej i
        dzięki temu jak zaczęłam dietę cambridge to nie czułam głodu, nastąpiła szybsza
        ketoza. Głodna się czułam jak czułam jedzonko albo o nim myslałam dlatego
        dobrze jest mieć zajęcie. Uczucie w buzi jest okropne przez koktajle i guma
        tego nie załatwi a jeszcze pobudzi żoładek do wydzielania soków i będzie się
        głodniejszym. teraz został mi tydzień z koktajlem na kolację a jem juz sniadank
        o i obiadek, tez staram się rozkładac posiłki na 5 razy, np. jabłko lub chlebek
        ryżowy. Potem będę mieć tydzień 800, tydzień 900 i w końcu 1000 kcal tyle ile
        będzie trzeba. Wynik to mniej o 8 kilo i 7 cm. w pasie i 15 pod biustem. No
        niestety biust też zmalał. życzę powodzenia wszystkim. Basia
        • eskel2 Re: Cambridge - zaczynam od jutra 09.10.03, 23:36
          Witam

Po lekturze tego wątku w końcu się zmobilizowałam i dziś kupiłam dietkę, na
          razie na 10 dni. Niestety widzę, że przepłaciłam (7zł za sztukę), ale mi bardzo
          zależało żeby już mieć, a w mojej okolicy rozprowadza ją jedna osoba i takie ma
          ceny.
          Odchudzałam się tą dietą 3 lata temu i zgubiłam 15 kg. Niestety przed ciążą
          złapałam parę kilo, po ciąży zostało kolejnych kilka i teraz wyglądam jak
          wieloryb (164 cm - 78 kg). Tak więc zaczynam od jutra i moim celem jest również
          magiczne 58 kg. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jakoś nie mam ostatnio za grosz
          silnej woli. Poza tym ja kocham jeść. Dam znać jakie będą efekty.

Pozdrawiam
          Anka
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 10.10.03, 19:12
      Hej Mamo Kajetana!!! i jak tam dieta? Napisz cos!!! Dawno sie nie odzywalas?
    • mama_kajetana Dzień 14 10.10.03, 22:18
      Buuuuuuuu
      Byłam u mojej lekarki...
      Buuuuuuuu
      I zważyłam się na jej wadze...
      Buuuuuuuu
      I okazało się, że schudłam tylko 4 kg!
      Buuuuuuuu
      Kurde, coś tu nie gra. Bo nawet biorąc pod uwagę różnicę na wagach, to wedlug
      mojej wagi, tydzień temu ważyłam 65 kg a dzisiaj 62! To już jest 3 kg. A
      niemożliwe, żebym w pierwszym tygodniu zrzuciła tylko kilogram.
      Nic to. Działam dalej. Kupiłam nowy zapas na najbliższy tydzień.

pozdrawiam
      smutna Iza
    • mama_kajetana Dzień 16 12.10.03, 22:59
      Cześć,

dzisiaj miałam imieniny u teściowej smile! Ale dałam radę! Co prawda był to tylko
      obiad, a nie regularna bibka, ale żarełko było super. A ja zabrałam sobie moje
      ulubione kakao smile.
      Znowu moja waga pokazała pół kilo mniej. Ale pewnie waga u legarki tego nie
      potwiedzi sad. Cały czas nie rozumiem jak to możliwe, że jest taka różnica.
      Za to po ciuchach widać bardzo. Dzisiaj założyłam spódnicę, której nie nosiłam
      2 m-ce. I wisiaaaaaaaaała mi baaaaaaaardzo. Po tej spódnicy szacuję jakieś 4-5
      cm mniej w talii.

Dobranoc
      Iza
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 13.10.03, 14:43
      Mamo Kajetana! To znowu ja! Powiedz mi czy mimo tych dziwnych roznic w wadze,
      nie zalujesz tego, ze wzielas sie za ta diete? Zrobilabys to drugi raz, gdybys
      mogla cofnac czas? Napisz, prosze.
      Marzena
      • mama_kajetana Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 13.10.03, 15:29
        Oczywiście! Bezapelacyjnie! Bez chwili zastanowienia!
        Wczoraj moja spódniczka udowodniła, że mogę kupować już ciuchy przynajmniej o
        jeden rozmiar mniejsze!
        A przecież to jeszcze nie koniec. Jeszcze ten tydzień pełnej diety, a potem dwa
        tygodnie łączone, a potem miesiąc na 1000 kalorii.
        Na pewno będzie jeszcze lepiej!

pozdrawiam
        Iza
    • mama_kajetana Dzień 18 14.10.03, 22:01
      Witam,

wczoraj zmusiłam ślubnego żeby powiedział kiedy wyglądałam najlepiej. Bronił
      się bardzo, w końcu wykrztusił, że 4 lata temu. No to dzisiaj od rana
      przetrząsnęłam garderobę, żeby znaleźć coś z tego okresu. Znalazłam 2 pary
      spodni. Nie zrażając się liczbami na metkach zaczęłam się w nie wciskać. I
      wiecie co? Zmieściłam się w obydwie pary! Nie powiem oddychałam z trudem smile)),
      ale się dopiełam!!! Myślę, że jeszcze tak po 2 góra 3 cm w talii i biodrach i
      będą zupełnie dobre!
      Wiecie to jest straaaaaasznie motywujące!
      Nie powiem na normalne jedzenie mam coraz większą ochotę.
      Na sobotę już planuję co zjem. Ale jeszcze się nie zdecydowałam.
      Znowu mi się dziś śniło, że jadłam cukierki. Rany jak sobie uświadomiłam, że
      nie mogę to się poryczałam. W tym śnie oczywiście.

pozdrawiam
      Iza

ps. Jak Wam idzie moje drogie? Czy kogoś jeszcze zmotywowałam? Piszcie coś
      dziewczyny, bo to się zrobił autorski wątek mamy Kajetana!
      Chyba nie jestem tu sama?

pa
      I.
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 15.10.03, 19:14
      Jestem, jestem i czytam. Troche jeszcze karmie piersia, wiec musze poczekac,
      ale coraz bardziej sie przekonuje.
      • eskel2 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 15.10.03, 19:55
        Witam

Jestem również ja. Diety dzień szósty. Na wadze minus 2,7 kg. Roznosi mnie
        energia, samopoczucie mam super, mogłabym góry przenosić.

Pozdrawiam
        Anka
    • mama_kajetana Dzień 20 16.10.03, 22:10
      Witam,

dziś przedostatni dzień. Pasek w spodniach znów o dziurkę dalej i jeszcze
      luzik.
      Nie mam co pisać dzisiaj.
      Ale jutro zrobię podsumowanie.

papa
      Iza
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 17.10.03, 20:21
      To znowu ja! Mamo Kajetana napisz jak sie masz Ty i Twoja figura. Jestem
      ciekawa jak zareagowala reszta Twojego ciała na te sensacje- tzn cera,
      paznokcie, wlosy. Ja jestm coraz bardziej przekonana. Jak sie nie wezme
      porzadnie, to nic z tego nie wyjdzie. Ciagle jest okazja, zeby cos podjesc.
      Tylko sie zastanawiam, czy isc do konsultantki, lekarza, czy zamowic przez
      Internet? Robilas moze jakies badania przed dieta? I jak sobie radzilas z
      dzieckiem? Moja Martynka jest tak energiczna i wszedobylska- ma 6,5 miesiaca,
      a od trzech tygodni wedruje na czworaka po calym mieszkaniu, od tygodnia
      wstaje przy czym tylko sie da. Boje sie troche, ze nie starczy mi sil na jej
      postepy.
      • mama_kajetana Dzień 21 - PODSUMOWANIE 17.10.03, 22:36
        Witam!

no to męki częśc I zakończona. Minęły właśnie 3 tygodnie ścisłej diety.
        Oto liczby:
        waga: minus 6 kg
        obwód uda: minus 3 cm
        obwód bioder: minus 3 cm
        obwód talii: minus 8 cm

Jestem z siebie taaaaaaaaka dumna!

Marzenko,
        jeśli chodzi o Twoje pytania:
        Dieta jest skonstruowana, że oprócz kalorii dostarczasz organizmowi wszystkich
        niezbędnych witamin i minerałów. Na pudełku jest wykaz wszystkich składników,
        dzienne zapotrzebowanie i procentowy udział w diecie. Prawie wszystkie sładniki
        występują w ponad 100% dziennego zapotrzebowania. W związku z tym moje włosy i
        paznokcie mają się OK. Jeśli chodzi o cerę to miałam trochę problemów, ale
        raczej wynikały one z tego, że po 2 latach dostałam miesiączkę. Chormony trochę
        wariują.
        Ja raczej należę do osób, które potrzebują bata nad głową. Poza tym bardzo
        chciałam widzieć szybko efekt. Jak wydałam pieniądze to było mi po prostu
        szkoda żeby się zmarnowały. No i trzymałam się te 3 tygodnie.
        Żadnych badań przed dietą nie robiłam, bo to był impuls. Poszłam do sklepu,nie
        mogłam się wcisnąć w dresy rozm. L i krew mnie zalała. Następnego dnia już
        miałam Cambridge.
        Owszem jestem trochę słaba, nie mam siły żeby cały dzień biegać za Kajtkiem. Ma
        15 miesięcy i nie chodzi tylko biega. Ale na szczęście ma teraz fazę na
        czytanie. Więc w domu czytamy, czytamy, cztamy...

Myślę że spokojnie możesz kupić zupy przez internet. Ta konsultantka za wiele
        mi nie powiedziała ponad to co przecztałam tutaj na forum i na stronach
        internetowych.

Teraz przejściówka.
        Przez tydzień będę jadła śniadania i kolacje Cambrigde, za to II śniadania,
        obiady i podwieczorki już normalne tak jak w 1000 kalorii.
        Następny tydzień już tylko kolacja Cambridge. Ja potem już wyżera! 1000
        kalorii!!!
        Oprócz tego cały czas stosuję preparaty XXL firmy ATW. Myślę że to też działa.
        Skóra naprawdę robi się bardziej elastyczna. Dzisiaj kupiłam też sobie zioła do
        kąpieli. Zobaczymy jakie będą efekty.

Odezwę się za jakiś czas

Życzę wszystkim powodzenia i wytrwałości
        pozdrawiam
        Iza

ps. Jeśli będziecie mieć jakieś pytania to chętnie odpowiem. Będę tu zaglądać.
        I.
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 23.10.03, 13:33
      To ja! Zdecydowalam sie na diete i jestem na niej drugi dzien ( za mna 5
      posilkow). A Wam jak idzie??? Wg mnie zupki ujda w tloku, ale desery mi nie
      przechodza przez gardlo. POlowa laduje w zlewie. Bede wymieniac desery na
      zupki. A jak tam Wasze upodobania??? Mamo KAjetana NAPISZ COS!!!!!!!!!!! Jak
      Ci teraz idzie??? pa pa pa
      • mama_kajetana Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 23.10.03, 21:51
        Cześć Marzenko,

Gratulacje!!! Zdecydowałaś się!
        Jeśli chodzi o desery, to mnie też nie podeszły. Ja jem na zmianę kakaowy i
        capucino, ale zrobione z dobrze ciepłą wodą. Pamiętam, że pierwszy zrobiłam z
        owoców leśnych i był koszmarny - piłam na wdechu duszkiem. Kakao smakuje prawie
        jak normalne, a capuccino też jest znośne.
        Jeśli chodzi o mój jadłospis (jeszcze tylko jutro) to na śniadanie zupka, 2-gie
        śniadanie - owoc, obiad normalny ok. 300 kal., podwieczorek np. jogurt, kolacja
        napój Cambridge. Razem ok. 800 kal.
        Od soboty zacznę jeść normalne sniadania i tylko na kolację będzie Cambridge.
        Waga jakby stanęła. No może z pół kilo w ciągu tego tygodnia zeszło. W
        centymetrach też kiepsko. Jutro się zmierzę dokladnie.
        Powodzenia
        Iza
        • ochotka69 Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 24.10.03, 09:27
          Ja stosowałam diete Cambrige pare lat temu. I myśle, że rzeczywiście jest dobra
          dla grubasków. Dużym plusem jest to że nie trzeba gotować i liczyć kalorii.Ale
          najbardziej brakowało mi odruchu gryzienia. Żałuje, że się nie mierzyłam przed
          i po diecie ale jakoś róznicy dużej nie widziałam.
        • aguagua Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 24.10.03, 11:09
          mamo kajetana
          mam ochotę spróbować dietki. poradź, kt. zupki są smaczne a kt. nie do
          zjedzenia?
          dzieki z góry.
          agata
          • mama_kajetana Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 24.10.03, 13:04
            Witam,

każdy ma inny smak i lubi co innego. Mnie generalnie wszystkie
            zupy "smakowały". No może pomidorowa najmniej. Jarzynowa jest pikantna,
            grzybowa prawie pachnie grzybami a kurczak z grzybami łagodny z lekkim
            posmakiem grzybów. O napojach już pisałam wczoraj.
            pozdrawiam
            Iza
    • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 24.10.03, 15:11
      Jesli chodzi o mnie, to ja kupiłam zaupki jarzynowa, grzybowa i kurczak z
      grzybami. Mi najbardziej smakuje grzybowa, bo najbardziej przypomina zupke z
      kubka (pieczarkowa z Winiar),ale dwie pozostałe tez moge byc. Pomidorowej nie
      zamowilam wcale i z tego co pisze MAma Kajetana- dobrze zrobilam. NAtomiast mi
      desery nie przechodza przez gardlo. Mialam cappuccino i wanile i zaden nie
      jest dla mnie zjadliwy. Dlatego wymieniam na na zupki ( na szczescie moge. Ale
      w sumie to wszystko jest kwestia gustu i smaku. Jesli masz mozliwosc to kup
      sobie po 1, czy 2 sztuki na sprobowanie i wtedy bedziesz wiedziala co zamowic
      dalej.
      Pozdrawiam i CZEKAM naiecierpliwie na wrazenia. Napisz koniecznie.
      Ja juz (DOPIERO???) 3 dzien. Za mna 8 paczek. pa pa pa
      MArzena
      • mama_kajetana Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 24.10.03, 18:33
        Cześć Marzenko,

czy możesz napisać z jakimi wymiarami startujesz? Mogłybyśmy porównać za 3
        tygodnie ile Tobie ubędzie. Bardzo jestem ciekawa. Bo z tego co pamiętam to
        masz podobną ilość kg do zrzucenia co ja.

pozdrawiam i trzymam kciuki
        Iza
        • marzenkaw Re: Dieta Cambridge- znowu!!! 25.10.03, 08:17
          MOje wstydliwe dane:
          Wzrost 170cm
          Waga 69 kg(!!!)
          Talia 76cm
          Biodra 103.
          I teraz pojdzie to na caly swiat (O Boze!!!)
          Pa pa pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka