mama_kasi85 02.10.08, 16:32 Chciałabym wiedzieć ile czasu po nałożeniu tipsów utrzymuje się ich ładny efekt,tzn. po jakim czasie mniej więcej trzeba iść uzupełnić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maleninki Re: Do mam noszących tipsy 02.10.08, 20:21 średnio 2-3 tygodnie, zależy czy dobrze nałożone i jak szybko rosną Twoje paznokcie ja nosiłam najpierw parę lat akryl i ostatni rok żel- moja ulubiona kosmetyczka robiła tak, że uzupełniałam co 3-4 tygodnie, a byłam raz u takiej, u której po kilku dniach pojawiały się brzydkie odpryski. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Do mam noszących tipsy 02.10.08, 20:23 dodam, że aby je odświeżyć trzeba czasem troszeczkę je opiłowywać Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi85 Re: Do mam noszących tipsy 02.10.08, 21:09 A jaka jest różnica między żelami a akrylami? Wiem że żelowe kosztują średnio 100zł a akryle? Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Do mam noszących tipsy 02.10.08, 21:26 żelowe wyglądają trochę bardziej delikatnie. cenowo jest różnie za akryl płaciłam 2 lata temu w wawie 150 zł za samo uzupełnienie, rok temu do ślubu w lublinie założenie świeżego tipsa na żelu i zdobienie płaciłam 800 zł, w tym założenie kosztowało 200 (dobrze że tyle miałam przy sobie bo uważam, że kosmetyczka mocno przegięła, chociaż paznokcie były piękne z masą perłową i kamieniami svarovskiego). teraz czekam na odchowanie mojego maleństwa i znowu zaszaleje z paznokciami Odpowiedz Link Zgłoś
robatchek Re: Do mam noszących tipsy 03.10.08, 14:30 Maleninki, a Tobie się zera nie pokręciły?? Ceny które podajesz są niczym z księżyca! W tym roku, jeszcze kilka miesięcy temu, za założenie żelowych tipsów (tips, na to żel), płaciłam 80-100 złotych. Za uzupełnienie 30-50. Ozdabianie było już w cenie, klasyczne - francuskie, lub delikatne, nieskomplikowane wzorki. Za ekstra zdobienie na sylwestra zapłaciłam 20 złotych więcej, a paznokcie miałam tak zrobione, że się wszystkie baby zachwycały - płatki złota, Swarovski i takie tam pierdołki. Centrum Poznania, dobry, renomowany zakład. Dlatego nie rozumiem, skąd te 800 złotych? Akryli nigdy nie miałam, więc w tej kwestii się nie wypowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Do mam noszących tipsy 03.10.08, 23:59 ehh ja robiłam w sannie w lublinie www.sanna.of.pl/ i tak mnie uszczęśliwili ślubnie, tyle wydatków a tu jeszcze taki bonus.. a w Wawie te z w świetnym zakładzie design na al. solidarności robiłam, niestety przed moim ślubem zakład przenieśli na drugi koniec miasta, a szkoda bo tam naprawdę mi się podobało, ale nigdy nie płąciłam taniej niż 100 za uzupełnienie i zdobienie, nigdy też reklamacji nie musiałam zgłaszać.. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Do mam noszących tipsy 04.10.08, 00:01 dodam ze tych kamieni, roznej wielkosci miałam po 5 na każdym paznokciu.. pewnie dlatego tak drogo Odpowiedz Link Zgłoś