cudko1 12.11.08, 12:10 hej w wielu miejscac h na forum spotkałam się z tymi ćwiczeniami polecanymi jako skuteczne, czy któras z mam mogłaby mi je opisać?????????? czas w koncu zaczac ćwiczyć, dzidzia ma juz 4 mieisace a mój brzuch wygląda - szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.r.72 Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 12.11.08, 15:09 Tu film instruktażowy, ale przeczytaj pod spodem jakie błędy są w nim. Będziesz miała wyobrażenie. Poza tym wrzuć w google kasło a6w i wyskoczy Ci mnóstwo stro. Ja jestem na 12-tym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi07 Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 12.11.08, 22:22 Wysyłam ci na gazetowego schemat ćwiczeń. Ja jestem na 16 dniu i już rzeczywiscie widzę efekty....Chudnąc nie chudnę ale brzuszek się spłaszczył. Oprocz a6W chodze 2 razy w tyg na basen. Dziewczyny,ktore cwicza a6W dajcie znac czy u was działa... Odpowiedz Link Zgłoś
rosiczka78 Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 13.11.08, 10:00 Rok temu zrobiłam tą sławetną 6W i było lepiej z brzuchem, teraz chcę znowu powtórzyć. Mam pytanie, niedawno natknęłam się na informację, że miedzy seriami trzeba robić przerwy, gdzie indziej pisze, że nie można. Jak wy robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 Re: nie robi sie przerw 13.11.08, 13:18 nie, nie robi sie przerw. waznym jest zeby miesnie przez caly czas byly napiete, wtedy tez sa efekty Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: nie robi sie przerw 13.11.08, 17:46 Też tak myślałam, pytam, ponieważ niedawno natknęłam się na stronę gdzie było właśnie napisane, żeby robić przerwy między seriami. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 16.11.08, 10:56 sliczne dzięki, zaraz sprawdze!!! zaczynam pod koniec przyszłego tygodnia - zaczęłam od zwykłych brzuszków zeby rozruszac troche mięśnie (a raczej ich brak po ciąży). No zobaczymy, mam nadzieje ze choc troche berdzie przypominał ten z przed ciąży a nie na wpół ściętą galaretę Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re a misenie ci sie wogole zeszly? 16.11.08, 14:17 mam na mysli miesnie brzucha. piszesz, ze masz galarete. wyglada mi na to, ze miesnie brzucha jeszcze ci sie nie zeszly? Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Re a misenie ci sie wogole zeszly? 16.11.08, 14:55 o matko nie strasz mnie! nie wiem jak ten brzuch wyglądać ppowinien, ale jest taki miękki i tłusty - nie udało mi się jeszcze zrzucić wszytskich kilogramów, mimo diety - nie te lata co kiedys hehe i jakos wolno idzie!!!!!!! Jak wygląda brzuch gdy mięśnie się nie zejdą??????????? poza tym to juz 4 miesiące od porodu więc chyba poiwnny sie zejsc a jego obecny opłakany stan to tylko efekt braku ćwiczeń???????? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: mozliwe, ze miesnie sie nie zeszly 16.11.08, 14:59 poloz sie na podlodze i napni brzuch, tak jakbys miala cwiczyc. dotknij brzucha, jesli wyczuwasz, ze pod tluszczykiem sa napiete miesnie to znaczy, ze sie zeszly. jesli masz napiety brzuch i nic nie wyczuwasz, czyli "dziure" lub galaretke tzn. ze sie nie zeszly. zeby sie zeszly trzeba cwczyc brzuszki skosne, absolutnie nie wolno wtedy cwiczyc standartowych brzuszkiow. czyli 6 weidera odpada w tym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: mozliwe, ze miesnie sie nie zeszly 16.11.08, 16:03 dziękuje CI ślicznie, sprawdze od razu jak tylko dzidzia pójdzie spac!!!!!!! a dlaczego nie wolno wówczas cwiczyc tradycyjnych brzuszków?????? nigdy o tym nie słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: bo pogorszylabys tylko sprawe 16.11.08, 17:25 i powrot miesni na wlasciwe miejsce trwalby jeszcze dluzej. cwiczenia na miesnie skosne brzucha pomagaja im powrocic na wlasciwe miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 do beniusa79 18.11.08, 08:01 zrobiłam tak jak kazałaś i sama nie wiem miekki to jakies wszytsko ale chyba jakis opór jest ale zaczełam robić tylko brzuszki skośne zrezygnowam ze zwykłych i w ogóle ich nie czuje tzn. po normalnej serii takiej porządnej następnego dnia czułam ze te mięsnie mam a tu nic!!!!! To jak myslisz zeszły mi sie te mięśnie czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: bo pogorszylabys tylko sprawe 18.11.08, 12:03 Beniusia to ja jestem 5 lat po CC i moj brzuch pod pepkiem to wlasnie galareta, jak napne to cos tam niby czuc, ale to po 6 min ABS, ktore robie juz 2 tydz. Nie strasz mnie ze zawsze taki bedzie Acha brzuszki skosne to jakie to?? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: .... 18.11.08, 13:06 czytalam juz pare razy, ze niektore dziewczyny nawet kilka lat po porodzie mialy jeszcze "dziure"... brzuszki skosne to lewa reka do prawego kolana, prawa do lewego kolana. te cwiczenia pomagaja miesnia sie zejsc. nie wiem czy rzeczywiscie nie zaszly wam sie miesnie bo musialabym dotknac wam brzucha zeby to stwierdzic. jesli w pozycji jak do cwiczen miesni brzucha, tzn. lekko uniesiony tulow i napiety brzuch, w miejscu brzucha wyczuwacie miekkosc lub dziure to znaczy, ze miesnie nie wrocily na miejsce. najlepiej wyczuc to pomiedzy klatka piersiowa a pampkiem-jak jest dziura to mozna pomiedzy miesnie palce wlozyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: .... 18.11.08, 16:43 można to sprawdzić w jakiś inny sposób????? bo robie tak jak mówisz i juz sama nie wiem, boje się ze moze faktycznie sie nie zeszły. może nie wsadzam pacla ale jakis taki dołek jest no i nie wiem czy to to? Jak będe robic te skośne brzuszki to jest szansa ze te mięśnie mi się zejdą???? a moze isc z tym do jakiegos lekarza??? Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 a może pas na te rozlazłe mięśnie?????? 18.11.08, 16:49 a może nakładac pas poporodowy???? no i oczywiście ćwiczyc???????? jak myślisz??? znasz kogoś kto miał taki problem?????? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: ten problem ma kazda kobieta po porodzie 18.11.08, 17:23 w ciazy miesnie sie rozchodza na bok. po porodzie potrzebuja czasu by sie znowu zejsc. nic ci wiec nie dolega, to normalne po porodzie. cwicz najlepiej na poczatek (przez kilka tyg)tylko skosne, jesli nie masz pewnosci ze sie zeszly i obserwuj brzuch. skosne brzuszki pozwalaja miesniom na szybszy powrot na miejsce. szkoda, ze tak zadko lekarze i polozne mowia o tym mlodym mamom. ja o tym dowiezialam sie tez dopiero z forum "mama cud". Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: ten problem ma kazda kobieta po porodzie 18.11.08, 17:50 no właśnie ja również - od Ciebie. I juz od jakiegos czasu robiłam zwykłe brzuszki - ostrą serie jaką miałam na aerobiku, teraz bede robic tylko skośne. Dzięki śliczne za pomoc, mam nadzieje ze za jakis czas zauważę różnice i bedzie lepiej. Nie wyobrazam sobie zeby mój brzuch miał wyglądać tak jak teraz ble... Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: .... 25.11.08, 08:06 Beniusia dzieki za info Ja mam wlasnie problem z tymi miesniami ponizej pepka Do pepka pieknie mi sie zaczynaja zarysowywac, a ponizej to galareta, przy napieciu ich nic nie czuc Przy 8 ABS sa wlasnie skosne jednak chyba dorzuce jakies 5 minut tych skosnych plus mam 20 sztuk zwyklych. A wiesz moze Beniusia co nan uda ?? Mam w wiekszosci umiesnione (8 legs plus 30 minut stepper) jednak 61 cm mnie przeraza Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 19.11.08, 11:21 Wczoraj był u mnie 1 dzień, no i się zaczęło... Trzymajcie kciuki. Jak wam idzie? Z doświadczenia wiem, że dobrze jest mięśnie wcześniej rozgrzać, wtedy tak nie dokuczają Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 19.11.08, 18:05 ja narazie spasowałam i robie tylko skośne, w razie gdyy te moje mięsnie naprawde sie po ciąży nie zeszły, a6w zacznę za jakies 2 -3 tyg., trzymaj sie napewno sie uda!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 19.11.08, 22:29 Dzień 2 za mną. dziewczyny, jak wam idzie? Mam pytanie, za pierwszym razem też miałam ten problem, teraz znowu się powtarza. Jak robicie, żeby nie bolał kark? To, że bolą mięśnie brzucha przeżyję, ale jak mi kark cierpnie, to już gorzej. PORADŹCIE COŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 25.11.08, 08:08 Podobno wystepuje jak zle sie cwiczy. Jednak ja tez mialam z tym problem, plus doszlo u mnie bol glowy. Pierwszy tydzien bylam na przyciwbolowych, jednak drugi tydzien odpuscilam bo nie dawalam rady wlasnie przez bole Jednak od 01 grudnia zaczynam 6 weidera Narazie przygotowuje troche miesnie brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: weronika 25.11.08, 11:45 6 weidera jest ractej na miesnie gorne brzucha, na te dolne polecem lezac na plecach unoszenie (powoli) miednicy do gory. trzeba zrobic tak zeby nie nogami w gore "skakac" tylko zeby brzuch podniosl nogi do gory. nie wiem czy mnie zrozumialac, nie umien tego opisac...na uda jest wiele cwicze w necie www.bstok.pl/fitness/?t=tydzien20 tu masz fajne cwiczenia na uda. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: weronika 25.11.08, 13:58 to "skakanie" to robie wlasnie pzy 8 min ABS A 6 chce zaczac aby gorne wygladaly jeszcze lepiej i troche przy tym tluszczu tez moze spadnie Bo i m wjecej cwiczen tym wiecej kg na wadze buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 26.11.08, 11:15 No, ja niestety wypadłam z rytmu. Ze względów zdrowotnych przerwałam, a teraz trzeba by wszystko od nowa. Może zacznę jeszcze raz, albo znajdę inne ćwiczenia Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 a ja mam jakąś depresje 26.11.08, 19:52 nic mi sie nie chce rzestałam cwiczyc, smarowac sie kremami i w ogóle bo i po co jak to i tak nie pomaga. Jem czy nie jem cały czas 58 na wadze i ani rusz w dół - w połowe ciuchów z przed ciązy zwyczjnie nie wchodzę., nie wiem o co biegabo przed nie miałam zadnych problemów z utrzymaniem wagi a teraz co bym nie robiła nic to nie daje wiec chyba sie poddam Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: a ja mam jakąś depresje 27.11.08, 09:05 kobieto, przweciez jestes dopiero 4 msc po porodzie, wiec jak Ty juz bys chciala wygladac??? na to trzeba czasu! Twoje cialo zmienialo sie przez 9 msc a ty juz po czterech chcesz wygladac, jak przed zajsciem w ciaze??? mam kolezanki, ktore sa 8 msc-3 lata po porodzie, ktore nadal walcza o to, zeby wygladac, jak przed ciaza! niektore walcza z tym nawet kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: a ja mam jakąś depresje 27.11.08, 11:11 Popieram. Mój syn ma 4 lata, a ja nadal walczę. Da sobie i swojemu ciału czas. Takie zastoje są normalne. Mam wrażenie, że po urodzeniu dziecka, zmienia się metabolizm, jak myślicie? Nie można się poddawać, to że waga stoi w miejscu to nic. Dbając o skórę, wygląd dużo daje. Co z tego, że masz parę kilo za dużo? Za to pochwal się gładką i jędrną skórą i takimi rzeczami. Uwierz w siebie i w to, że nie tylko waga się liczy. Głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: a ja mam jakąś depresje 27.11.08, 11:27 dzięki dziewczyny, ogólnie staram sie podchodzic do wszytskiego dość optymistyznie ale niestety nie zawsze wychodzi i czasami łapie mnie cos takiego ze nic absolutnie nic sie nie chce. Za dużo problemów na głowie i wychodzi taka chandra. Ogólnie tez mam takie wrazenie ze metabolizm mocno mi zwolnił niestety bo uważam co jej i ile jem i waga stoi a co ciekawe nawet jak sie obżeram bog wie czym i w jakich ilościach to tez stoi. Najgorsze jest ze nie moge w aden sposób zmusic sie do cwiczeń - a kiedys regularnie cwiczyłam czy to w domu czy w klubie - nie mam pomysłu jak sie zmobilizować - nie pomaga nawet widok mojej sfatygowanej figury w lustrze - jakies rady?? Odpowiedz Link Zgłoś
aniasol Re: a ja mam jakąś depresje 27.11.08, 18:00 Jak się zmotywować? Zależy od ciebie, wyznacz sobie jakiś cel, np. za 2 miesiące i nagroda jak ci się uda. Na niektóre to działa, na mnie niestety nie W marcu mam ślub brata, no i 10 trzeba zgubić, tylko jak Zacznij od krótkiego czasu, jakieś proste ćwiczenia, które lubisz i staraj się min 3 dni w tyg poćwiczyć. Przede wszystkim cierpliwości, pij dużo wody mineralnej, przyjrzyj się swojej diecie. Może zauważysz co źle robisz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: a ja mam jakąś depresje 28.11.08, 14:42 nie z dietą raczej oki jem zdrowo bo cały czas karmię małą, a z tymi cwiczeniami to sama nie wiem - zaden system nagrodowy na mnie nie działa tak jak i na ciebie sama nie wiem co począc z tym swoim lenistwem Odpowiedz Link Zgłoś
amelia791 Re: 6 wiedera - co to za ćwiczenia?????????????? 28.11.08, 23:03 Ja nie byłam w stanie wykonywać tych ćwiczeń, bardzo bolały mnie po nich plecy, zwłaszcza w okolicy krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: cudko1, ja zaczelam dopiero chudnac gdy zredu 29.11.08, 08:38 kowalam karmienia piersia. choc od niemal samego poczatku cwiczylam i pilnowalam diety to nie chudlam. kilogramy zaczely leciec dopiero gdy zredukowalam karmienia, po odstawieniu schudlam jeszcze bardziej. czesto od karmienia sie nie chudnie, organizm szaleje i kobiecie trudno zrzucic te kilogramy. cwicz dalej, uwazaj ile i co jesz i daj sobie jeszcze troche czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
iizunia86 Re: cudko1, ja zaczelam dopiero chudnac gdy zredu 29.11.08, 12:51 Jeśli chodzi o 6 weidera to może i sa jakieś pozytywne skutki... ale te ćwiczenia strasznie obciążają kręgosłup. Potem trzeba chodzić na rehabilitacje. Ja tez po ciąży schudłam do jakiejś wagi i się zatrzymałam. Mało i zdrowo jem, dużo sie ruszam i nic. Niby miałam tylko pare kilo za dużo, ale strasznie mi to przeszkadzało. Zaczęłam brać MERIDIE i odrazu zauważyłam zmiane. Czuje sie odrazu lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re ah izunia... 29.11.08, 13:08 "Potem trzeba chodzić na rehabilitacje"-dlatego trzeba cwiczyc "z glowa", dziewczyny zawsze pisza, ze cwiczenia nalezy wykonywac prawidlowo!jak ty ciczylas, ze musialas potem chodzic na rehabilitacje? 6 weidera cwicze od 2 lat co kilka miesiecy i jakos na zdrowiu mi to nie zaszkodzilo... Zaczęłam brać MERIDIE i odrazu zauważyłam zmiane. Czuje sie > odrazu lepiej najlepiej isc na latwizne, po co sport i wysilek ?... jestes pewna, ze merida ci w zaden sposob nie zaszkodzi? ja nie bylabym tego taka pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
iizunia86 Re: Re ah izunia... 29.11.08, 17:32 Jeśli chodzi o te ćwiczenia to nawet lekarz powiedział mi że mocno obciążają kręgosłup. A jeszcze jak jesteś świeżą mamą ... to zresztą powinnaś wiedzieć, że kręgosłup boli. A co do Meridii to brałam ja dlatego, że zatrzymałam się w miejscu i nie mogłam schudnąć. Brałam miesiąc i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: mnie nie bolal kregoslup bo 29.11.08, 17:39 cwiczylam i nie boli nadal. corka ma kolo 14 kg, czesto nosze ja na rekach i na baran i nie wiem co to bol kregoslupa. kregoslup na ogol boli, a raczej miesnie bo sa niecwiczone. nalezy wiec nie tylko cwiczyc brzuch ale i jednoczesnie miesnie plecow. szkoda, ze ci o tym lekarz nie powiedzial. miesnie brzucha musza byc silne i silne powinny byc tez miesnie plecow by uniknac wlasnie bolu plecow. miesnie brzucha sa potrzebne m.i. po to by "pomoc kregoslupowi w utrzymaniu czlowieka w pionie"... kiedys przez lata cierpialam na nieznosne bole plecow, podobnie moj maz. lakarz wyslal meza nie na masaz ale na cwiczenia, podobnie i ja zrobilam. odtad nie wiemy co to bol kregoslupa. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: mnie nie bolal kregoslup bo 11.12.08, 04:24 U mnie na kregoslup pomaga joging jakies 40 minut 5 dni w tygodniu.I wage sie slicznie traci. Odpowiedz Link Zgłoś