Dodaj do ulubionych

krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki

07.11.03, 20:22
Od kiedy wróciłam ostro do pracy, tj od 2 m-cy, schudłam i padam ze
zmęczenia. Mam wrażenie, że moje cienie pod oczami widać z kilometra. I
zauważyłam też dużo drobnych zmarszczek pod oczami, wiem, część z nich jest
nieunikniona w tym wieku ;-0, ale wiem też, że potrzeba mi czegoś o
zdecydowanym działaniu. Znalazłam forte+25 firmy Eris, ale kosztuje aż 49zł.
Czy któraś z was może używała coś tej linii. Jeśli mam wydać te pieniądze,
chciałabym być zadowolona. Podobno Nivea Q10 tak szeroko reklamowane nadają
się raczej dla kobiet po 30... Jaką macie radę?
Pozdrawiam
Kasia
Obserwuj wątek
    • maj03 Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 07.11.03, 21:46
      Ja ci niestety nie pomoge w doborze kremu sad
      Ale czy jestes pewna, ze my 27 latki powinnysmy uzywac kremu
      przeciwzmarszczkowego?
      Kiedys rozmawialam z jakas kosmetyczka i powiedziala mi , ze takie kremy sa
      dopiero po 30.
      Co do Q10 nivea to jestem pewna , ze jest on dla kobiet , po 35 roku zycia.
      A moze cos z serii Vichy! tylko tu i cena jest wyzsza.
      Pozdrawiam
      Aneta
      • fidelka Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 07.11.03, 22:46
        No może źle się wyraziłam. Nie chodzi mi o stricte przeciwzmarszczkowy krem,
        taki o np. liftigującym działaniu, ale o preparat silnie odżywczy i przy tym
        nawilżający dla zmęczonej skóry. I właśnie ten forte+25 o którym wspomniałam
        nazywa się przeciwzmarszczkowy, ale działa właśnie na te pierwsze zmarszczki,
        które teraz się zarysowują.Jego moc działania oznaczono na pierwszy stopień,
        więc nie jest to szok dla skóry, potem jest już +35, +45... Gdybym znalazła
        taki odpowiednik z Vichy pewnie byłaby to różnica jakiś 20zł, ale co tam, skoro
        nie palę już prawie 2 lata, moja skóra zasługuje na coś ekstra. Tak sobie
        tłumaczę ten duży wydatek wink
        No to dobrze wiedzieć, że nie muszę się już zastanawiać nad Nivea...
        • maj03 Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 07.11.03, 22:51
          Ja osobiscie na vichy , niestety, jestem uczulona, czort jeden wie dlaczego.
          Ale... moze ten forte, ktory tak reklamujesz sobie sprezentuje smile
          Pozdrawiam i zycze slonca w oczach smile
          • marzennak Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 08.11.03, 09:48
            Oczywiście, że możesz używać kremów przeciwzmarszczkowych, na pewno Ci nie
            zaszkodzą, a będą świetną kuracją dla zmęczonej cery. Polecam serum
            inteligentne 2010 pod oczy Dermiki, jest naprawdę świetne. A z erisa to raczej
            krem pod oczy forte 35 - jest mocniejszy i szybciej zadziała. Jest też cała
            seria AA Oceanic na powieki - maseczka, krem, serum na skórę zasinioną. Nie
            bójcie się kosmetyków po 30 r.ż.-"rozleniwienie" skóry to przesąd. Uwierzcie
            kosmetyczce.
    • marga_ret Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 11.11.03, 18:11
      Czesc.
      Ja bym nie przesadzala z "mocnymi" kremami przeciwzmarszczkowymi. Ewentualnie
      jakis lekki. Z kremami jest tak jak z lekami. Jesli w wieku 27 lat zaczniesz
      stosowac silne preparaty przeciwzmarszczkowe (jak antybiotyk na grype) to co
      bedziesz stosowac w wieku 40 lat? Z tego co wiem, a mowilo mi to wiele
      kosmetycznek skory nie mozna "rozleniwiac" bo przestanie sie sama bronic.
      Zreszta z tego co piszesz masz po prostu zmeczana cere. Tez mialam kiedys taki
      problem i stosowalam wowczas serum do cery szarej i zmeczonej z duza dawka
      witaminy C Iris. Bardzo mi to wtedy pomoglo (efekty juz po ok. 10 dniach).
      Ewentualnie inne preparaty z witamina C.

Pozdrawiam
      • fidelka Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 11.11.03, 20:44
        Hej,
        a kto mówił o silnych preparatach? Jasne, że nie zdecydowałabym się na krem dla
        skóry dojrzałej...
        Marzenko, dzięki za rady, zapisane wszystko, ale to następnym razem, bo w
        sobotę jednak sięgnęłam po Eris +25. Nie wiem czy to krem czy może fakt, że
        wreszcie pospałam sobie odpowiednio, ale skóra jakby przejaśniała i wygładziła
        się. Zobaczymy za tydzień. Jeśli któraś z was byłaby zainteresowana, mogę za
        jakiś czas zdać relację z walki ze zmarszczkami smile
        Życzę również promiennego uśmiechu, ale bez linii przypominających promienie
        słoneczka wokół... hihihi
    • klarek Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 12.11.03, 04:01
      Co do kremu pod oczy Nivea Q10 to nie polecam. Wysmarowałam dwie tubki i bez
      rewelacji, nawet przyzwoitych efektów brak.
      • e-ivetta Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 12.11.03, 09:55
        Ja polecam Kurację Dotleniającą Soraya. Używam kremu na dzien i na noc i
        jestem zachwycona. Cera wypoczęta o ładnym kolorze a cena bardzo przystępna.
    • soraya1 NiveaQ10 16.11.03, 11:45
      Krem Nivea q10 mozesz spokojnie zaczac stosowac od zaraz.to nie jest krem dla
      osob starszych, ja uzywam go od 2 lat(oczywiscie czasami go zastepuje innymi
      ale to nie jest konieczne, skora nie przyzwyczaja sie)aha mam 32
      lata.....mysle ze bedziesz z niego zadowolona
    • gwiazdka19 Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 17.11.03, 16:08
      a ja polecam Ponds`a.Dobry równiez jest krem z wit.E z Avonu (cena 20 zł).to
      jest lekki krem nawilzający zawierający wit.E ekstrakty z jabłka, winogron i
      mango.Ma własciwości anty utlenijaące i chroni skóre przed wolymi rodnikami
      wygładza i uelastycznia i opoznia proces starzenia.Jest ekonomiczny bo sotsuje
      sie go na dzien i na noc.I co najwazniejsze nie drogi.Wypróbuj.Moze bedzie dla
      ciebie odpowiedni.(?)
    • olaart Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 17.11.03, 19:03
      To mity, że krem pod oczy używa się dopiero po 25 roku życia a kremy
      przeciwzmarszczkowe po 30, wcześniej nie można bo skóra się "rozleniwi". Nie
      wierzcie w to dziewczyny, ewidentna bzdura.
      Kremy nie dobiera się do wieku lecz do potrzeb skóry. Jeżeli np. 24 -latka ma
      już początki zmarszczek mimicznych może śmiało sięgnąc po preparaty
      przeciwzmarszczkowe. Dużo drobnych zmarszczek pod oczami może wynikać z
      przesuszenia skóry ( nie pracujesz przypadkiem w klimatyzowanym
      pomieszczeniu?), trzeba ją przede wszytskim dobrze nawilżyć a także natłuścić,
      kuracja przeciwzmarszczkowa też nie zaszkodzi. Trudni jednak zapewnić, że dany
      krem na Tobie rzeczywiście zadziała, pozostaje jedynie metoda prób i błędów.
    • sylvia12 Re: krem przeciwzmarszczkowy dla 27-latki 17.11.03, 21:38
      Tez mam 27 lat,ale chyba troche inna cerę więc ze swojego doswiadczenia mówic
      nie będę .Mam natomiast do Ciebie inna radę.Jest taka fajna stronka
      www.wizaz.pl
      Tam po zalogowaniu możesz wejść na forum,są różne,ale też jest kosmetyczne,na
      pytania odpowiadaja wykwalifikowane kosmetyczki,można się naprawde duzo
      ciekawego dowiedzieć.
      To polecam ze swojego doświadczenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka