sandra445 02.04.09, 14:14 mam pytanie chce isc na solarium karmie piersia 3 miesieczna core slyszalam ze mozna ale trzeba chronic brodawki przed pekaniem czy wystarczy krem Bebapthen?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bj32 Re: czym smarowac?? 02.04.09, 15:42 Sandra... Ale to wątek na Mamę cud, a nie na Pomocne. Tutaj to mogłabyś spytać, czy zrobimy Ci ściepkę na solarium Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: czym smarowac?? 02.04.09, 15:46 przepraszam ale 3 miesiace po porodze solarium?? skora nadal nie doszla do siebie po ciazy...po co uszkadzac wlokna?? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_78_2006 Re: czym smarowac?? 04.04.09, 13:34 nie wiem czemu odradzacie, ja byłam zaraz po połogu może 9 dni po porodzie, pytałam lekarza i nie było przeciwskazań , a od razu humor mi się poprawił - 9 miesięcy bez opalania Brodawki przykryłam okrągłymi płatkami kosmetycznymi a przed karmieniem piersi dokładnie umyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: czym smarowac?? 05.04.09, 00:51 > ja byłam zaraz po połogu może 9 dni po porodzie, pytałam lekarza > i nie było przeciwskazań , a od razu humor mi się poprawił - > 9 miesięcy bez opalania Ojej CALE 9 miesiecy bez opalania??? Jak to idzie wytrzymac?? Ale tipsiki som? Odpowiedz Link Zgłoś
foretka Re: czym smarowac?? 06.04.09, 08:38 bloopsar napisał: > > Ojej CALE 9 miesiecy bez opalania??? Jak to idzie wytrzymac?? > Ale tipsiki som? Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Natalki (30.11.2008) i Paulinki (13.09.2004) Zakątek Szczecińskich MaM! 1% dla Mateusza! Odpowiedz Link Zgłoś
eldorius Opalanie - kilka porad 06.04.09, 17:16 Droga Sandro zależy Ci jak mniemam, na seksownym, pięknym kolorycie skóry.To naprawdę dobrze, że starasz się dbać o swój wygląd. Powinnaś jednak wcześniej odpowiedzieć sobie na postawione pytanie.Pragnę osiągnąć doraźną kosmetyczną korzyść, czy też chcę zachować piękno i zdrowie mojej skóry znacznie dłużej. Wybór należy do Ciebie, ja tylko przedstawię Ci kilka faktów. 1.Skóra poddana długotrwałej wielokrotnej ekspozycji promieni UVA starzeje się o 2-3 miesiące szybciej na rok. ( 2-3 miesiące u ludzi z tzw. przeciętną karnacją ) U blondynek, a zwłaszcza rudych jeszcze szybciej. Procesów starzenia skóry nie można bagatelizować, mimo że przez wiele lat można je przeoczyć.(Dawki ekspozycyjne sumują się nieubłaganie.) 2.Mając kiedyś 50 lat możesz mieć dużo ładniejszą i biologicznie młodszą skórę,niż przeciętna 40-latka, która katowała swoją skórę kąpielami słonecznymi. 3.Zmarszczki u osób nadużywających promieni UV pojawiają się przeciętnie o 10-15 lat wcześniej niż u tych, którzy ich unikają. 4.Do syntezy vit.D nie jest potrzebne bezpośrednie nasłonecznienie. 5.W miesiącach letnich, gdy opalamy się niejako okazyjnie uprawiając różne dyscypliny sportowe, należy pamiętać o ochronie skóry (kremy ochronne z filtrami UVA i UVB faktor 25 lub wyższy.) 6.Jeśli już koniecznie chcesz się opalić, rób to późnym popołudniem tzn. po godz.16. ( Opalanie jest wprawdzie wolniejsze, ale uszkodzenia skóry mniejsze o ok. 90 % ) 7.Nigdy nie należy wypuszczać małych dzieci na "otwarte" słońce. Nawet po południu należy stosować kremy ochronne. 8.Choroby nowotworowe skóry, to głównie efekt działania promieni(99%) Piękna skóra to kapitał każdej kobiety, którego nie należy bezmyślnie roztrwaniać. pozdrawiam serdecznie dr Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
fas-s Re: Opalanie - kilka porad 06.04.09, 19:23 Sandra wiem co czujesz,9 miesiecy z blada d.. to masakra haha,ja tez tak mialam,nie przesadzam z solarium ale odrobina opalenizny nie zaszkodzi,a ty poczujesz sie znowu piekna i sexowna przed latem,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś