Dodaj do ulubionych

jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet

20.08.09, 19:29
jak naprawde wygladaja nasze ciala po ciazy??hmmm,zalezy od kobiety-
moje nieciekawie,zwlaszcza brzuch,caly w zmarszczkach.na tej stronie
znalazam duzo superowych wpisow kobiet,ktore sa w podobnej
sytuacji,naprawde godna polecenia strona.pozdrawiam
theshapeofamother.com/
Obserwuj wątek
    • kangoashja Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 22.08.09, 12:33
      Kurcze myślałam,że tylko ja po ciąży mam takie " pogorzelisko" na brzuchu. smile
      • beniusia79 na kolejnym forum ten sam post... 22.08.09, 19:27
        niestety, ciaza troche "niszyczy" niektorym kobietom wyglad, ale
        wierz mi, dla chcacego nic trudnego. lepiej sie wziasc wiec do
        roboty i nie plakac nad rozlanym melkiem lub jeszcze lepiej, nie
        godzic sie z zaistniala sytuacja i wklejac fotki z pofaldowanymi
        brzuchami by sie przekonac, ze i inne dotknal taki sam los, tylko
        cwiczy, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc. nie odziedziczylam dobrych
        genow, brzuch mialam w ciazy ogromny i doskonale wiedzialam, ze
        tylko cwiczenia i kremowanie (ewentualnie) pozwola mu sojsc do
        siebie. wierz mi, mam duzo mam-kolezanek, ktore nia sa moze az tak
        szczuple, ale dbaja o siebie i cwiczyly po porodzie (lub dalej
        cwicza) i ich brzucha nigdy tak nie wygladaly....
        • kangoashja Re: na kolejnym forum ten sam post... 22.08.09, 22:52
          Dla chcącego nic trudnego hehehe zastanów się co piszesz albo powiedz mi jakie
          ćwiczenia zniwelują rozstępy na brzuchu ( o udach już nie wspominam )które są
          tak ogromne ze blizny po cesarkach to przy nich pikuś. Ma się rozstępy , ma się
          woreczek zamiast brzucha. W ciąży przytyłam 25 kg, brzuch miałam gigantyczny no
          i syn urodził się duży. Ciążę przenosiłam dwa tygodnie skóra poprostu mi
          trzaskała. Zrobiły mi się takie blizny ,że palec w nich się chowa. Całą ciążę i
          do tej pory kładę tony maści, mazideł kremów itp. Dużo ćwiczę bo zawsze byłam
          wysportowana no i oprócz tego,że mi rozstępy wyblakły wiele się nie zmieniło.
          Żadne brzuszki, bieganie itp nie pomoże na mój brzuch a ćwiczę bo lubię tak wiec
          nie mów mi , że tego można się pozbyć .Bo ćwiczenia i maści nie ściągną mi
          rozstępów bo nie ma takiego cudu.
          A kto płacze nad rozlanym mlekiem i dodaje fotki z bebesiami? Bo nie wiem czy
          ta aluzja była do mnie uncertain
          • beniusia79 no, to chyba rzeczywiscie jest juz za pozno... 23.08.09, 09:16
            czesto warto jest juz zaczac uwazac bedac w ciazy... nie wiem jak
            bylo u ciebie, ale wiele pan ciaze uwaza za okres, w ktorym na
            wszstko moze sobie pozwolic... niestety, prawda jest taka, ze od
            pierwszych dni ciazy powinno uwazac sie na to co i ile sie je i jak
            sie o siebie dba... w ciazy cwiczylam do 37 tygodnia....
            • edit38 Re: no, to chyba rzeczywiscie jest juz za pozno.. 26.08.09, 11:22
              Wiesz co ale nie każdy może w ciąży ćwiczyć. Niektóre kobiety muszą
              całą ciążę leżeć plackiem- to co jeść wtedy nie powinny bo brak im
              ruchu więc 0 spalania?
              Ja akurat nie mam tego problemu bo lepiej wyglądam po ciąży niż
              przed pomimo że od 13 tyg. ciąża była zagrożona i musiałam bardzo
              się oszczędzać. Swój spadek wagi (przed ciążą 75 kg a po ciąży 71-
              72) zawdzięczam temu że przez pierwsze tygodnie ciąży tak
              wymiotowałam że w ciągu 2 tyg zleciało mi 6 kg.
              • beniusia79 nie zawsze trzeba w ciazy lezec 26.08.09, 18:38
                choc znam panie zdrowe-lezace i ogladajace calymi dniami tv-w ciazy
                to mozna smile chodzilo mi o zdrowa ciaze, niezagrozone. prawda jest
                taka, ze wiele pan na wiesc o ciazy leci po L4 a potem oszczedzaja
                sie i jedza za 2 bo sa przeciez w ciazy. o takie panie mi
                chodzilo... na temat kobiet w ciazy zagrozonej, czy pan po ciazy
                mnogiej nie wypowiadalam sie.
                • kangoashja Re: nie zawsze trzeba w ciazy lezec 27.08.09, 11:33
                  Ja bynajmniej nie leciałam po L4, nie objadałam się za dwoje i nie leżałam
                  reszty dnia w łóżku, bo ciąża to nie choroba. Wolny czas spędzałam aktywnie
                  ,zdrowo się odżywiałam, pracowałam prawie do rozwiązania a i tak przytyłam 25
                  kg. Skóra mi się rozrywała poprostu i na brzuchu i na biodrach i na udach. Po
                  ciąży wzięłam się za siebie ale to niewiele pomaga. Udało mi się do tej pory
                  zrzucić tylko 7 kg. A brzuch to porażka .Skóra sito. Tak więc jestem dobrym
                  przykładem odwrotności do tego co piszesz.
                • agulle Re: nie zawsze trzeba w ciazy lezec 07.12.09, 20:56
                  niektóre panie mają takiego stresa w pracy, ze lepiej polecieć po l4.
                  Ciąża to nie choroba, ale wyjątkowy stan i trzeba się zatroszczyć nie tylko o siebie, ale i o potomka, a raczej jego start w życie.
              • marta-zs Re: no, to chyba rzeczywiscie jest juz za pozno.. 04.09.09, 13:37
                w ciazy przytylam 20 kg, od 4 miesiaca lezalam plackiem przed tv, z
                laptopem na kolanach, nie cwiczylam, ale tez nie jadalam za dwoje,
                nie mialam zachcianek wink codziennie smarowalam sie cała oliwą dla
                dzieci po kapieli, nie mam zadnego rozstępu czy cellulitu. aktualnie
                jestem niecale 7 miesiacy od porodu i nie wygladam, ze w ogole
                rodzilam(dalej uzywam oliwki), skóra rozciagnieta na brzuchu ladnie
                wrocila, jest napieta i jedrna. Jedyne co mnie niepokoi to to ze
                zrzucilo mi sie samo 15kg, a 5kg nie chce zleciec, ale odchudzac sie
                nie zamierzam wink
                • kooesnczv Re: no, to chyba rzeczywiscie jest juz za pozno.. 20.09.09, 21:56
                  cześć! ja jestem tuż przed rozwiązaniem. bałam się rozstępów i przyrostu wagi w
                  ciąży okropnie, i oliwka (stosowana 2 razy dziennie), balsamy dla przyszłych mam
                  nic nie pomogły. dodatkowo pomimo tego,że jestem super ruchliwa i ciągle "tyłek
                  mi nosi",to przytyłam 12-13kg przy wzroście 170cm,pomimo,że nie jadłam dużo,
                  czasem się nawet zmuszałam. to nie jest dużo,bo mieszczę się w swoje spodnie w
                  udach,biust mi skoczył z B na D i nie mam na nim rozstępów ale tydzień temu
                  wyskoczył mi pierwszy rozstęp,potem na samym czubku brzucha przy pępku
                  następne,nie są wielkie ale bardzo drobne i w dużej chyba ilości. więc sprawa
                  rozstępów to genetyka chyba,bo do siebie o niedbanie nie mam żalu, bo
                  dbam-dbałam i jestem bardzo zdołowana wynikiem moich starań. sad ciąża ,raczej
                  synek bardzo chciany, ale to jak ona zmieniła mój obraz samej siebie i moje
                  dowartościowanie to masakra! jak na razie myślę "nigdy więcej"! a gadka pod tyt.
                  że ktoś ma rozstępy czy 13kg więcej bo jest leniem i nie dba o siebie, to banał
                  jak dla mnie!
                  • beniusia79 kochana, 13 kg na plusie w ciazy to bardzo malo 21.09.09, 08:10
                    tutaj byla mowa o 25 kg i wiecej...
            • naszaheidi Re: no, to chyba rzeczywiscie jest juz za pozno.. 02.12.09, 22:23
              Mialam 2 CC,w kazdej dzien przed porodem zegnalam sie z silownia i
              wracalam po 3 tyg.Nie mam akurat rozstepow,ale wiele moich kolezanek
              chudszych ode mnie ma i oprocz fraxela,drogiego i nie zawsze
              sprawiajacego cuda to nic nie dzialalo.Chyab takie geny czy jak
    • koma77 Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 07.09.09, 15:30
      Dzięki za stronkę, poszukiwałam jej od dawna.
    • martelinka Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 16.09.09, 20:25
      Hmmm te zdjęcia to raczej KONKRET i nie do naśladowania ... Ja przytyłam w ciązy 10 kg z czego po ciazy ubyło mi ....10 kg. tez mialam lekką skórkę na brzuchu ale ćwiczenia sprawiły że zniknęła.
      Nie ma rady dla tych, które zagryzają batona ogórkiem kiszonym, jeśli przytyjesz w ciązy 30 kg to nie oczekuj że brzuch Ci zniknie po tygodniu a ciało jak guma sie napręży, zeby sie miała go pociętego pręgami ... Dziewczyny litości i troche samokrytyki ... Ciąża to naprawde nie stan kiedy je się za dwoje ... Troche powagi.
    • emma_me Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 18.09.09, 14:18
      Zawsze twierdziłam, że ciążą zniszczyła mi ciało (55 kg 172 cm teraz 65 kg)
      chociaż patrząc na te zdjęcia obeszła sie jednak ze mną łaskawie. Brzuch nie
      wchłonął sie do końca, skóra jednak jest rozciągnięta, brzuch juz nigdy nie
      będzie taki sam. Na szczęście nie mam rozstępów. Jednak mało sie mówi o tym co w
      srodku. Ja przeszłam bardzo ciężki poród pierwszy młody był duży ponad 4 kg
      rozerwało mnie koszmarnie ( zszywani prawie godz.) po pół roku kolejna ciążą.
      Nie mówi sie o meczacych nas hemorojdach albo jak w moim przypadku plastyki
      pochwy bo nic się w środku kupy nie trzyma.
    • beniusia79 co sie kupy nie trzyma? 18.09.09, 21:15
      jesli sie kupy w srodku nie trzyma to proponuje zaczac szybko
      cwiczyc. plastyka pochwy z tym nie ma nic wspolnego. plastyka
      pochwy polega na czym innym... moj ginekolog po porodzie wyslal
      mnie na cwiczenia poporodowe bo macica grozila wypadnieciem.
      cwiczenia cuda zdzialaly, potem zapisalam sie na pilates i wszystko
      w sroku jak nowe smile bylas u ginekologa? co on na to?
    • agniesia1973 Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 21.09.09, 11:29
      Zerknęłam na tę stronę i trochę mnie poraziło. Nie sądziłam, że tak
      można wyglądać przed i po ciąży. Nie mam ani jednego rozstępu,
      chociaz teoretycznie powinnam je mieć (wiek - 34l., ciąża wysokiego
      ryzyka, większość czasu wyleżane). Przytyłam 12 kg mimo leżenia. Po
      ciąży bardzo szybko doszłam do siebie. Musze jednak przyznać, że
      przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam, może to zapobiegło. Ciało na
      pewno mi się trochę zmieniło ale minimalnie. Zresztą teraz również
      biegam i ćwiczę (przynajmniej staram się znaleźć wolny czas mimo
      pracy). Moja Mama była dwa razy w ciąży w tym w jednej bliźniaczej i
      też wygląda bardzo dobrze. Moja siostra przytyła 30 kg, trochę
      zajęło jej odchudzanie ale teraz równiez wygląda ok. Może to kwestia
      genów. Mi ciąża zaoszczędziła ciało ale za to z moich kręconych
      włosów zostały smętne resztki. Do tej pory walcze z plamami na
      twarzy... Co tam, sprawiedliwośc na tym świecie musi być sad
      • mamciulka-nikulka Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 11.10.09, 20:13
        Po pierwsze sprawa genetyki. Ja mimo, że ważę 50kg, jedyny tłuszczyk jaki
        posiadam odkłada się na brzuchu. Zawsze byłam bardzo szczupła, ale fałdki na
        brzuchu mi się robiły. Dalej, rozstępy to też sprawa genów i tego, nie ile się
        przytyło tylko jak szybko. Ja w wieku 16 lat dostałam pierwszych rozstępów, za
        sprawą szalejących hormonów przytyłam w ciągu bardzo krótkiego czasu chyba z 5kg
        i rozstępy się zrobiły mimo, że nie byłam gruba, bo przytyłam do 54kg (przy
        wzroscie 166cm). W pierwszej ciąży przytyłam 23kg, ale nie byłam gruba, lekarka
        twierdziła, że najpierw uzupełniałam niedowagę, a później dopiero tyłam jak to w
        ciąży. Dbałam o siebie jak zawsze, wcześniej też zawsze używałam oliwki dla
        dzieci, ale, że jestem drobna brzuch był mocno wypchnięty do przodu i chcąc nie
        chcąc pod koniec ciąży skóra była już tak napięta, że czułam jakby mnie
        przypalano żelazkiem. Rozstępów nie było widać, dopiero po porodzie, parę małych
        na brzuchu, parę na pupie i parę na biodrach. Brzuch długo się wciągał ze
        względu, że nie rodziłam naturalnie tylko przez cc, więc siłą rzeczy przecięte
        mięśnie brzucha nie pracują przez bardzo długiii czas i szybko przestałam karmić
        piersią - do póki karmiłam chudłam każdego dnia po 1kg, aż do 56kg, pozostałe 6
        kg gubiłam przez 7 miesięcy.

Trochę beniusia pochopne wnioski wyciągasz, nie można porównywać kobiet po
        porodzie sn i cc, te drugie zawsze będą dłużej do siebie dochodzić, poza tym na
        niektóre sprawy nie mamy wpływu, jak na przykład rozstępy, które mogą się robić
        już przy 5kg więcej, a w ciąży przeciętnie tyje się 10-15kg.
        • beniusia79 nie wyciagam pochopnych wnioskow, ok. moze zbytnio 12.10.09, 10:22
          sie rozpedzilam.. wiem, ze kazda z nas jest inna. nie rozumiem
          tylko jednego; jak mozna przytyc az 30 kg w (zdrowej, niezagrozonej)
          ciazy? niestety te panie, ktore znam i ktore wlasnie tyle przytyly,
          przytyly tylko dlatego, ze w momencie, w ktorym dowiedzialy sie, ze
          sa w ciazy zaczely siebie traktowac jakby byly ciezko chore. ciaza
          choroba nie jest i nie kazda musi przez ten czas lezec. te panie, o
          ktorych pisze poszly na zwolnienie, przestaly sie ruszac i
          zaczely "porzadnie" jesc i wierzyc w to, ze przeciez potem jakos
          schudna bo beda karmic..ja uwazam, ze kobieta w niezagrozonej ciazy
          powinna na siebie uwazac, ale tez powinnna sie ruszaci sie nie
          przezerac.
          wstawianie do netu zdjec i pisane tekstu, ze tak wygladaja mamy,
          drazni mnie bo to prawda nie jest. w niektorych przypadkach
          rzeczywiscie nie da sie juz nic zrobic, ale czesto widze, ze panie
          osiadaja na laurach. po porodzie najpierw czekaja az kilogramy same
          zleca a potem, nic nie robiac, oszukuja sie same i twierdza, ze
          skoro sa mamami, moga miec nadwage bo w koncu w ciazy byly. ja sama
          nie mam idealnej figury i czesto tluszczyk zbiera mi sie wokol
          brzucha, wcale malo nie waze, ale dbam o siebie i "pilnuje" sie.po
          porodzie tez myslalam, ze samo zleci, ale nie zlatywaly te
          kilogramy wiec zaczelam z nimi walczyc i udalo sie.
          • ma_niusia Re: nie wyciagam pochopnych wnioskow, ok. moze zb 08.12.09, 21:34
            beniusia79 napisała:

> sie rozpedzilam.. wiem, ze kazda z nas jest inna. nie rozumiem
            > tylko jednego; jak mozna przytyc az 30 kg w (zdrowej, niezagrozonej)
            > ciazy?

Można. Może nie wyciągaj pochopnych wniosków i nie kieruj się wyłącznie normami,
            które wyczytasz gdzieś w internecie. Nie podoba mi się bardzo takie ocenianie!

Tak, ja przytyłam w zdrowej, niezagrożonej ciąży 30kg (dokładnie 29,8kg). Ilość
            wód płodowych była w górnej granicy normy, tak więc miałam wielki brzuch a w
            środku "mały basen" dla bobasa. Poza tym od zawsze miałam tendencje do tycia.
            Dużo się ruszałam przed ciążą, mam pracę w zasadzie w ruchu, ćwiczyłam aerobik,
            na siłowni, spacery. W ciąży nie jadłam za dwoje. Owszem, zmieniły się trochę
            moje nawyki żywieniowe, miałam zachcianki i je spełniałam, ale przed ciążą nie
            odżywiałam się zdrowo (np jadłam raz dziennie, tylko wieczorem, ale za to bardzo
            dużo i najczęściej makaron z sosem albo jakieś mięcho najlepiej czerwone). W
            ciąży zadbałam o regularność, różnorodność i zdrowe produkty. I co? 30kg na
            plusie. I tego też nie rozumiesz? Uważasz, ze powinnam się odchudzać w ciąży?
            Teraz, pół roku po porodzie (cc!), zostało mi około 2kg na plusie, czego nawet
            nie widać. Oprócz dłuuuuuugich spacerów z wózkiem, basen, aerobik dwa razy w
            tygodniu, ćwiczę w domu czasami. Karmiłam piersią (a w zasadzie nie karmiłam
            tylko odciągałam pokarm) tylko 3 miesiące. Dieta... hmmm... poza okresem
            karmienia, niestety wróciłam do tej sprzed ciąży. Uwielbiam coca-colę, jem w
            zasadzie raz dziennie, a cały dzień podjadam coś po synku )a to dokończę
            słoiczek, a to chrupki, które on je). Brzuch mam płaski jak przed ciążą, jedynie
            w miejscu blizny mam zgrubienie.
            To co mi przeszkadza, to "zmarszczka" na górze brzucha, w miejscu gdzie kiedyś
            się kończył mój okrąglutki wielki brzuch w czasie ciąży. Jest to jedna linia,
            około 5 cm poniżej piersi, która ine wygląda ładnie i nie lubię jej. Czy ktoś
            zna sposób jak się tego pozbyć?

A co do rozstępów. Mam predyspozycje. W okresie dojrzewania nabawiłam się
            wyraźnych kresek na biodrach i udach. Byłam pewna że w ciąży "przeora" mi brzuch
            jak mojej mamie, tym bardziej, że tak tyłam. Ale od 4 miesiąca przynajmniej raz
            dziennie, do końca ciąży, smarowałam się Fissanem. Nie powstał ani jeden nowy
            rozstęp smile))))
        • moniu-lka80 Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 24.10.09, 08:58
          ja również mam rozstępy z okresu dorastania, jestem szczupła, ale zastanawiam
          się czy jest regułą, że w miarę jak brzuch będzie rósł to czy będą pojawiać się
          nowe czy niekoniecznie?
          • mamciulka-nikulka Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 24.10.09, 12:50
            ja akurat na brzuchu to mam chyba tylko jeden mały rozstęp, a brzuchola miałam
            ogromnego, więc to nie jest reguła. Tak jak pisałam wcześniej, moim zdaniem
            zależy to od genów i tego w jakim czasie skóra się rozciągała
          • nikamika Re: do moniu-lka80 25.10.09, 09:30
            naszczęście niekoniecznie sie pojawiają w ciąży nowe roztępy !!!!!
            ja tez po okresie dorastania mam pamiątke na pośladkach sad
            i mega się bałam ze bedzie podobnie z brzuchem (moja mama ma okropne
            roztępy na brzuchu po ciąży)
            ale naszczeście zero dodatkowych roztępów po ciaży na brzuchu
            fakt na piersiach jakiś sie pojawily no i na brzuchu też mi tluszcz
            zostal sad
            • meg.123 Re: do moniu-lka80 05.11.09, 13:36
              Rozstępy....bryyy
              Pierwsze dwa m-ce ciąży moje piersi całe w rozstępach takie
              słoneczka się porobiły, potem powoli na udach, pod kolanem(3 szt) a
              że brzuszek wyskoczył mi dość późno ale za to szybko to i cały
              brzuch w rozstępachsad Najgorsze jest to , że dbałam o siebie,
              ruszałam się i przytyłam 15 kg więc nie tak źle. Czasem płakać mi
              się chce, rozstępów nie usunę choć już pobladły jak dotykam brzucha
              to mam wrażenie jak by go ktoś "przeorał". No to się wyżaliłam
              • meg.123 Re: do moniu-lka80 05.11.09, 13:38
                P.S to nie było do moniu-lka80 nie zauważyłam, że ktoś
                zmienił temat.
                • meg.123 nasze brzuszki 09.11.09, 21:49
                  Wiecie co wyżaliłam się i tego samego dnia w "rozmowach w toku" był
                  temat rostępów i panie wchodziły z odkrytymi brzuchami. Jednak nie
                  jest ze mną tak źle. Oglądałyście ten program?
                  • nikamika Re: nasze brzuszki 16.11.09, 20:32
                    ogladalam zwiastun -
                    • meg.123 Re: nasze brzuszki 20.11.09, 12:36
                      Jak dobrze kojarze to piszesz o tej dziewczynie która była ciężko chora (chyba
                      coś z nerkami) i ona w szpitalu strasznie przytyła coś ok 30kg bo z powodu
                      choroby zatrzymała jej się woda w organiźmie. Ale rozstępy miała chyba najgorsze
                      z wszystkich uczestników.
    • rukala Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 20.10.09, 00:06
      A widziałyście zdjęcie pogodynki Agnieszki Cegielskiej? Niedawno urodziła i już
      wraca do pracy, a wygląda jakby tylko stanęła przy cudzym
      wózkusmilehumana.pl/publikacje/ciekawostki/wywiad_z_agnieszka_cegielska
      Z podziwem patrzę na takie kobiety, sama niestety od roku po urodzeniu dziecka
      walczę ze zbędnymi kilogramami...sad
      • rosowna Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 22.12.09, 10:47
        witam wszystkie mamy.Jak tak poczytałam i obejżałam zdjęcia to
        stwierdziłam że mam duże szczescie,bo niewiem jak inaczej to
        nazwać,w ciąży przytyłam 23 kilo,ale już nic mi nie pozostało bez
        jakis konkretnych wysiłków spacery z maleństwem i obowiązki domowe
        to jedyny mój wysiłek,rozstępy hmm niby przy takiej wadze cos
        powinno być nie mam kompletnie żadnych rozstepów fakt smarowałam
        kremem brzuch ale to też nie codziennie.Mój brzuch naprawde nie
        wiele sie zmienił.Teraz wiem że jestem szczęsciarą.
    • grace.4 Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 22.11.09, 04:56
      lepiej po 2 niz po 1,no ale teraz mam doswiadczeniesmile
      • latka21 Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 27.11.09, 19:57
        hej ja przytyłam w ciazy 33 kg i tez nielezałam ciagle przed tv ,
        niestety jakos tak wyszło. ale w ciazy niepojawił mi sie zaden
        roztep !!! natomiast po porodzie pojawiły sie roztepy ale tylko na
        udach i to w bardzo znikomej ilosci , ciagle smarowałam ciało oliwka
        i kremem z vischy , naprawde polecam u mnie poskutkowoało , dzis po
        1.5 mca od porodu nadal niemam roztepów a waga wraca do tej z przed
        ciazy , dziewczyny naprawde warto smarowac ciało kremem lub oliwka i
        oczywiscie cwiczyc chociasz wiem ze niezawsze jest na to czas ....
        • ding_yun Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 12.12.09, 00:20
          Omg, ta strona jest przerażająca. Bez złośliwości - po prostu przerażająca
    • zabusia224 Re: jak wygladamy po ciazy,zdjecia kobiet 03.01.10, 22:31
      a ja moge ino narzekac na to ze jestem juz za chuda i chcialabym troszke zgrubnac a nie jeszcze bardziej chudz co prawda jestem juz 8 mies po ciazy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka