Gość: wiesia
IP: *.*
18.03.02, 11:48
Niechcący ten post przyczepił się do innego wątku.Co prawda nie jestem mamą adopcyjną i najprawdopodobniej nigdy nie będę... ale mam nadzieję, że nie zostanę wyrzucona z tego forum, bo temat bardzo mnie interesuje. Może będę w stanie chociaż tyle dobrego zrobicć , by komuś kto chce i może starać sieo adpcję ten temat przybliżyć.Dlatego proponuję, utworzenie wątku ( lub wątków) "Adopcja i prawo", bo wydaje mi isę, że narosło mnóstwo nieporozumień wokół tej sprawy.Matylda kilkukrotnie pisała np. o tym ,że matka adopcyjna nie powinna pracować , a ja znam rodziców adopcyjnych , obydwoje pracują i nie mieli z tego powodu żadnych problemów przy adopcji. Wydaje mi się, że wyjaśnienia wymaga też sprawa adopcji przez osoby samotne. Tu z koleji Matylda pisała, że nie ma ograniczeń , a ja znam sytuację, w której odmówiono samotnej kobiecie (wykształconej, dobrze sytuowanej, około 35 lat) adopcji pod pretekstem , że nie da sobie rady i nie stworzy dziecku noirmalnej rodziny. Może ktoś byłby w stanie zamieścić linki labo cytaty z przepisów prawnych regulujących te i inne "niejasne" sprawy?