usiek78 14.09.09, 09:16 hej, poradźcie co mozna dac w prezencie dziewczynce 6letniej. Mój synek dostał zaproszenie od koleżanki z przedszkola na urodziny do Fikolandu. Nie wiem co można kupic w prezencie,dajcie jakiś pomysł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margotka28 Re: prezent dla 6-latki 14.09.09, 11:35 kucyk pony? Albo lalka Barbie. Albo puzzle np: z Hannah Montana. Odpowiedz Link Zgłoś
llidkaa Re: prezent dla 6-latki 14.09.09, 11:40 Coś z Hannah Montana, Polly Pocket lub Pet Shopów, mam 6 latkę i to jest teraz na topie w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
usiek78 Re: dziękuje 14.09.09, 11:42 właśnie mi chodziło o to najbardziej co jest teraz na topie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: prezent dla 6-latki 14.09.09, 12:27 Kucyków, Barbie i innych pierdół może mieć mnóstwo. Lupa może? Albo mikroskop? Odpowiedz Link Zgłoś
haan87 Re: prezent dla 6-latki 14.09.09, 16:35 Spotkałam się z bardzo fajnym pomysłem na prezent na stronie superfoto.pl. Według mnie będzie to dobre rozwiązanie, bo niedrogie, oryginalne i ciekawe Mianowicie - puzzle zrobione na podstawie zdjęcia jubilatki Na pewno syn ma jakąś fotkę z wycieczek, fotkę klasową z jej twarzą - każda 6latka by się ucieszyła mogąc ułożyć i powiesić takie puzzle na ścianie Odpowiedz Link Zgłoś
tebacha Re: prezent dla 6-latki 14.09.09, 18:22 Pudełeczko z kilkoma bransoletkami. W reserved są fajne. Bransoletki. Nie pudełka Odpowiedz Link Zgłoś
mila.85 Re: prezent dla 6-latki 14.09.09, 19:08 Dzieci lubią dostawać na urodziny zabawki lub błyszczące drobiazgi, tak jak piszą wyżej inne emamy. Mikroskop może mała dostać od rodziców a i tak wątpię, czy się ucieszy. Od kolegi to raczej chybiony prezent, tym bardziej, jeśli nie zna upodobań dziewczynki. Jestem za bransoletkami, koralikami, pierścionkami i spineczkami - to lubi każda dziewczynka (przynajmniej takie mam wspomnienia z własnego dzieciństwa i tak wnioskuję po rodzinie). Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: prezent dla 6-latki 14.09.09, 23:19 Dzieci lubią dostawać na urodziny nie tylko zabawki lub kolejne błyszczące drobiazgi... I tak dalej... Nie każda dziewczynka lubi bransoletki, koraliki, pierścionki, za to na pewno każda ma ich całe mnóstwo. Moja córka i jej koleżanki (5-6 lat) były zadowolone z otrzymania takich prezentów jak na przykład lupa lub mikroskop. Właściwie wszystko jest lepsze niż kolejne śmieci typu koraliki, pierścionki, spineczki i inne różowe pierdzielniki, jakich tysiące mają małe dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: prezent dla 6-latki 15.09.09, 07:31 dag jak dla mnie prezent dla koleżanki z przedszkola mieści się w granicach 30 zł i w takiej cenie to mozna kupic śmiec,a nie mikroskop. Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: prezent dla 6-latki 15.09.09, 09:29 Moja ucieszyłaby się z dinozaurów, np takich allegro.pl/item733343433_zestaw_malego_paleontologa_dinozaur_duzy_hit.html Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: prezent dla 6-latki 15.09.09, 10:32 te dinozaury fajna rzecz, ale podobno bardzo sie przy tej zabawie brudzi, więc raczej dla kogoś, kto moze dziecko wysłac z tym na dwór Zgadzam sie, ze spineczek, gumeczek zazwyczaj dziewczynki i tak maja w nadmiarze. Najlepiej zapytać syna, czym sie dfziewczynka interesuje - moja obecnie 7-latka potrafila juz w zeszłym roku sprecyzować, że jeden kolega woli samochody, inny roboty, a trzeci dinozaury. Chyba trafialysmy z prezentami. Wracajac do dziewczynki - mikrioskop fajna rzecz, ale chyba nie od kolegi z klasy, bo to drogi prezent. Może cos z pet shopów - dziewczynki zazwyczaj niegdy nie maja ich dosyć. Polecam tez puzzle. Ksiązki np. Madika z Czerwcowego wzgórza, Pluk z wieżyczki, Pafnucy... Gry - u nas hitem jest Superfarmer Delux i Owce i wilki. Gry komputerowe np. Królik Bystrzak dla zerówki albo dla pierwszaka. Lupa, latarka Odpowiedz Link Zgłoś
ailia Re: prezent dla 6-latki 15.09.09, 12:18 Mikroskopy nie są drogie, ale moga nie zainteresować tej dziewczynki. Ale za to bilety do kina,na jazdę konną,na basen są bardzo lubiane przez dzieci z przedszkola od mojej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: prezent dla 6-latki 15.09.09, 14:11 Jakos wątpię, czy mozna kupić DOBRY mikroskop za 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
garniacco [...] 12.10.09, 11:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
garniacco [...] 12.10.09, 10:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: prezent dla 6-latki 12.10.09, 12:11 jednak róznie bywa... moja wnet 6-latka nie interesuje się HM, lalek ma masę sporo petshopów i innych mini pierdółek. Najbardziej aktualnie lubi bawic się Playmobilem, ale to już wydatek rzędu 40zł i zestawy są małe. Ja mam następujący pomysł: - piórnik z wyposażeniem, fajna teczka na rysunki do tego (np. wszystko z Hello Kitty, czy Barbie - obojętne). Takie cuda kupic mozna prawie w każdym markecie. - na % w Tesco widziałam plecaczki (sama kupowałam dla chłopca tematyczny z "Aut" za 25zł, do tego fajna książka edukacyjna za 6zł i Mamba). - parasolka np. z H&M i do tego apaszka tematyczna np.Hello Kitty czy inna - są w fioletach cudne!!!(koszt ok. 30zł) Nie kupowałabym spinek... nie doceni!, zgubi. Jeszcze u nas hitem były koraliki z Ikei i plansze - do robienia róznych ozdób (koszt w sumie 30zł). powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: prezent dla 6-latki 12.10.09, 12:12 no to się popisałam - posta wydukałam, a wątek z września... ech... chyba się niewyspałam pzdr Odpowiedz Link Zgłoś