kasia_wp 16.09.09, 11:47 Kupiła dla córki rozmiar 110/116 , jest niestety za duży, a w sklepie już nie ma niestety ( Wrocław Magnolia). Czy jest ktoś chętny na wymianę na rozmiar 98/104? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ju_mi Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 11:52 Sklepy Tchibo dostają drugi rzut towaru z piątku na sobotę więc może uda Ci się wymienić w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 12:00 Obawiam się, że z kolei 98-104 będzie za mały U mnie tak jest, bo spodnie od kroku maja dł. 35cm! Malizna, kurtka z kolei długa. Nie znoszę ich rozmiarówki, córki nigdy nie udało mi się upchnąć Lubie firmy które maja rozmiar po rozmiarze, a nie co dwa de facto czyli 104, 116 itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 12:07 dzięki, dziewczyny, jak nikt sie nie znajdzie to trudno ,oddam ten co mam do sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 13:02 ja w takiej sytuacji zachowuję na niedaleką przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina266 Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 13:08 A ile ma Twoja córeczka (lat i wzrostu)? Ja dziś kupiłam rozm.98/104 dla 3 latki, długość ok.102 cm. Mam nadzieję, ze nie będzie mały i wystarczy do końca zimy. Gdyby sie okazało ze jest mały to moge się wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
vanila.sky27 Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 13:24 Mama mi kupiła dziś 98/104, ale mam taki sam rozmiar z poprzedniego sezonu. Wolałabym jednak rozmiar wiekszy. Nie mam go jeszcze w domu, a chce je porównac. Tylko, ze jestem z katowic Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 14:04 Dziewczyny, moja córka ma 4 lata, nie wiem ile wzrostu, dziś po południu zmierzę jej i napiszę do was. Pokryję koszty przesyłki oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 14:27 Wg mnie rozmiar 98/104 jest na większego 3 latka. Moj mały ma go jeszcze z zeszłego roku (miał wtedy 2 lata) i teraz bedzie taki w sam raz. Za rok to nie wiem czy wejdzie w niego... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 16.09.09, 17:00 annalalik napisała: > Wg mnie rozmiar 98/104 jest na większego 3 latka. Moj mały ma go > jeszcze z zeszłego roku (miał wtedy 2 lata) i teraz bedzie taki w > sam raz. Za rok to nie wiem czy wejdzie w niego... To naprawde zalezy od dziecka - moja córka ma 3 lata i miesiąc - kombinezon 98/1004 jest o wiele za duzy, myslę, ze byłby dobry za rok. W zeszłym roku miałam 86/92 i ten jest teraz tylko troche za mały (tj. nogawki spodni sa za krótkie, bo one w ogóle wybitnie krótkie są, ale rekawy tylko troszke przykrótkie). Ale moja córka z drobinek Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 nam tez zaden rozmiar nie pasuje 16.09.09, 17:55 córa konczy 3 lat w listopadzie; kupiłam 2 rozmiary dla porównania i 86/92 przymały a 98/104 kurtka wielgachna; czyli nici z tchibo w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: nam tez zaden rozmiar nie pasuje 16.09.09, 17:58 No wlasnie wszystko zalezy od dziecka - moj kończy 3 lata w grudniu i mysle ze spokojnie całą zime przechodzi w 98/104. Na ta chwilke jest w sam raz z małym zapasem. Wogole ich kurtki sa dość spore - nam to nie przeszkadza bo synek jest z tych wiekszych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
kamapyp Re: 98/104 w Magnolii 16.09.09, 19:58 Ja dzisiaj po południu oddałam rozm. 98/104 w Magnolii bo okazał się za mały, może jeszcze jest w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
angie07 Re: 98/104 w Magnolii 16.09.09, 22:55 ja byłam w Magnolii ok, 10,30 i już nie kupiłam tego 98/104 większego nie wzięłam bo bez sensu, dzwonili do dominikańskiej tam też nie było rozmiaru... a ja głupia nie kupiłam w sieci bo myślałam, że zobaczę na żywo no i zobaczyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina266 Kupiłam 98/104 bez problemu. 17.09.09, 07:40 Córcia za 2 tyg.kończy 3 latka. Jak na swój wiek to jest wysoka i ten rozmiar jest idealny (czyt. na zimę będzie w sam raz, teraz lekko za duży). Odpowiedz Link Zgłoś
amelka55only Re: Kupiłam 98/104 bez problemu. 17.09.09, 08:10 Obkupiłam sie w tchibo: kombinezon, czapka na polarku, piżamka z weluru, posciel i dla mnie chusta z wiskozy. I jeszcze za sprawą znajomej pracujacej w tchibo dostałam 10% znizki. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kupiłam 98/104 bez problemu. 17.09.09, 08:17 Ja tez nakupiłam, ale większośc jade dzisiaj oddać Kombinezon, tak jak podejrzewałam zreszta, za duzy; spodnie bojówki dziewczęce - owszem da sie zwęzić w pasie, ale zmieściłyby sie w nie dwie pupki mojego chudzielca; czapka z szalikiem w fioletowe paski (z kolekcji dla starszych dziewczynek) żle sie układa - albo uszy sa odsłonięte, albo opada na oczy; jeszcze sie zastanawiam nad rajstopkami... Zostawiam bluzeczki dla młodszych dziewczynek i czapke różowa na polarku, oraz śniadaniówke z wcześniejszej kolekcji. Zobaczę dzisiaj, czy wylozyli te brokatowe mazaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: Kto chce oddac kombinezon 98/104 dla chlopca 17.09.09, 10:42 Bardzo wam dziękuje za pomoc, jednak w tym roku z tchibo nici. Oddam kombinezon 110/116 i nie będę kupować mniejszego, bo spodnie od kroku będą za krótkie. Raz jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
cielecinka Re: Kto chce oddac kombinezon 98/104 dla chlopca 17.09.09, 11:26 martulka skąd jesteś? Ja mam 98/104 dla chłopaka, w zapieczętowanym pudełku. Wzięłam dla młodego mniejszy i ten, mniejszy okazał się ok , większego nawet nie otwierałam. Jutro miałam go oddać do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 cielecinka 17.09.09, 11:50 Jestem z Wrocławia! Nie przymierzałam małemu tego kombinezonu, ale mniemam ze powinien byc dobry ten rozmiar.Jezeli wchodziłaby w grę przesyłka to proszę o kontakt.Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 17.09.09, 17:15 a moze ktos ma niedobry 86/92 Moj 3 latek (niby wielkie dziecko) utopil sie w 98/104. Kurtka wyglada jak po starszym (sporo starszym) braciszku. Moge oddac 98/104 - orzyjme 86/92 Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 17.09.09, 19:20 Skąd jesteś? Sąsiadka ma do oddania 86/92 w Magnolii Park. A i taka moja refleksja, jak masz dużego 3 latka to 89/92 będzie raczej za mały.Przymierzyłam mojemu synkowi 3 latkowi(tez z tych wiekszych) i kurtka ma za krótkie rekawy i jest ciasna, spodnie wogóle za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 17.09.09, 20:47 Jestem z Poznania. Ale mlody sie w 98/104 po prostu topi. Kurtka duzo za szeroka, on jest bardzo szczuply ale wysoki. Generalnie to jzu zglupialam jaki powinien miec rozmiar Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 17.09.09, 20:51 powinien miec pewnie 92/98 ale tych pośrednich Tchibo nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Tchibo kombinezon - zamienię- HELP 17.09.09, 20:25 W realu na stoisku tchibo bylo dzisiaj wiele rozmiarow. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc poza tematem :D 17.09.09, 21:28 wygląda na to że moje dzieci beda odludkami tej zimy NIe kupiłam, i nie zamierzam, kombinezonów tcm. i juz widze te wieszaki w przedszkolach , co 2 tchibo. niech zyje oryginalnośc.... - Moje skarby: ♥ Wiktoria 12.02.2006 Aleksander 03.07.2004♥ Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: poza tematem :D 17.09.09, 21:46 Chyba chciałas powiedzieć "odmieńcami" A wyobraz sobie, ze w zeszłym roku dwie moje córki miały kombinezony tchibo - jedna z nich chodziła do zerówki i nikt z jej grupy, ani z drugiej grupy zerówkowej nie miał takiego kombinezonu A kombinezon dokładnie taki sam widzielismy raz, na feriach w górach. Jakos w mojej miejscowości chyba nie sa to najpopularniejsze kombinezony. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: poza tematem :D 17.09.09, 21:53 No tak... nie wazne ze cieple, nieprzemakalne i praktyczne a do tego niedrogie... wazne to ze nieoryginalne... smieszy mnie niepraktyczna oryginalnosc i snobizm Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: poza tematem :D 17.09.09, 21:57 A Ty napewno szyjesz dzieciom na zamowienie zeby nikt inny broń boze takich samych nie miał.... Biorąc pod uwagę nieduże ilości tych kombinezonów w sklepach wątpie by co 2 dziecko w takowym chodziło. W zeszłym roku jakos nie spotkaliśmy 2 dzieciaka w takim samym kombinezonie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 98/104 17.09.09, 22:12 Mojej dużej córce która w listopadzie skończy 2,5 roku kupiłam 98/104 . Nie z teorocznej kolekcji i JEST OK . W zeszłym roku mając 1,5 roku chodziła w 86/92 ...I bałam się że nie wystarczy nam do konca zimy ... Oczywiscie wystarczyl ... ale 3 latka bym tam nie wsadziła Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: 98/104 18.09.09, 08:19 No to ja juz nic nie rozumiem. Moje dziecko jest najwieksze w grupie w przedszkolu a kombinezon jest duzo za duzy. Porownalam rozmiarówki z zeszlego roku z tym co mam i jest 2cm roznicy na dl rekawów i 2cm szerokosci pod paszkami... Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: 98/104 18.09.09, 08:46 Ja 4-latkowi (ok. 104 cm wzrostu) kupiłam 98/104, bo w tym 110/116 po prostu "się topił", ten z kolei jest taki akurat, nie za mały, ale mam nadzieję, że przechodzi zimę, choć tak naprawdę ostatnie lata pokazują, że zima na dobre zaczyna się XII/I i nosi się je do połowy III. Tak sobie planuję, jak będą już przeceny kupić na kolejny rok kombinezon Gap'a, tyle, że nie wiem, czy brać 4T, czy 5T, bo może ten Tchibo już być trochę przymały. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: 98/104 18.09.09, 09:45 Nie wiem, czy te chlopięce Gap tez sa takie małe, ale dla dziewczynki 5 letniej rozmiar 5T byłby za mały - kurtki Gap puchowe sa jekieś maleńkie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_in29 Re: 98/104 18.09.09, 09:46 Dla 2,5 latki mam 98/104 i ma trochę zapasu, ale jest ok. Rozmiar 86/92 ma za krótkie nogawki. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: poza tematem :D 18.09.09, 10:37 nie samym tchibo zyje czlowiek. ale jak tak poczytam tu ta walke o ich zdobycie to sie dziwie po prostu. nie nie szyje swoim dzieciom. nie umiem. i nie szaleje latem zeby kupic kombinezon. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: poza tematem :D 18.09.09, 10:45 Ja chciałam kupić, ale jakoś nie bawi mnie kupowanie ubrań w ciemno. Lubię przymierzyć przed zakupem. Nie mam czasu i chęci na jeżdżenie i wymienianie po kilka razy. Stwierdziliśmy z mężem, że teraz kupimy z zapase spodnie na śnieg w KappAhlu bo mamy zniżkę (i tylko dlatego teraz), a kurtkę do nich się jakąś dobierze pod koniec jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: poza tematem :D 18.09.09, 10:55 > Ja chciałam kupić, ale jakoś nie bawi mnie kupowanie ubrań w ciemno. > Lubię przymierzyć przed zakupem. Nie mam czasu i chęci na jeżdżenie > i wymienianie po kilka razy. No ale każdy lubi co innego. Ja stokroć wole kupić "w ciemno", na spokojnie przymierzyć dziecku w domu i przy kolejnej wizycie w sklepie oddać. Z tego powodu bardzo malo kupuje np. w Wójciku, bo nie maja zwrotów. Nie mam własnie chęci na jazdę z dzieckiem lub dziećmi na zakupy, przymierzanie, wysłuchiwanie marudzenia itp. atrakcje. W ten sam sposób kupuje we wszystkich sklepach, nie tylko w Tchibo. a kurtkę do nich > się jakąś dobierze pod koniec jesieni. Ja lubie miec wszystko gotowe na dany sezon z pewnym zapasem. Z doświadczenia wiem, że zima potrafi nagle zaskoczyć, po długim okresie ciepłej i suchej pogody, gwaltowna śniezycą. Równiez wiosną nagle robi sie gorąco i moje dzieci mają juz wtedy sandałki, a inne chodzą w wysokich trzewikach, bo rodzice nie zdążyli kupić. Lubie tez jak ubrania do siebie w miare pasują, pod koniec jesieni "jakaś" kurtka moze do spodni pasować jak pięść do nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: poza tematem :D 18.09.09, 13:11 Oj przestań. Myślisz, że wszyscy kupują rzeczy zimowe w lecie? Myślisz, że na jesieni nie będzie wyboru kurtek zimowych? To co będzie? koszulki z krótkim rękawem i któtkie spodenki? A co do tego jak się szybko zrobi zimno - Mamy dla córki dobrą kurtkę z zeszłego roku (w tamtym roku musieliśmy podwijać rękawy), ale z racji tego, że kurtka jest puchowa (więc przy zabrudzeniu nie bardzo można ją prać w pralce) przyda nam się kurtka na zmianę. Moim zdaniem nie ma pośpiechu. Aha a do szarych spodni moim zdaniem będzie łatwo dopasować kurtkę. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: poza tematem :D 18.09.09, 14:13 >Myślisz, że wszyscy kupują rzeczy zimowe w lecie? Myslę, ze w pażdzierniku/listopadzie będzie duzo postów typu "ratunku! W sklepach nie ma juz żadnego wyboru kurtek zimowych!" A w sklepach będa resztki kolekcji jesienno-zimowych, a od stycznia/lutego będą nowe kolekcje wiosenne. teraz sklepy kontraktuja okreslona ilośc towaru, i jak sie sprzeda, nie ma szansy na dokładkę. W Tchibo kombinezony pojawiaja sie akurat teraz, a że maja bardzo dobry stosunek ceny do jakości, to sa chetnie kupowane. > ale z racji tego, że kurtka jest puchowa (więc przy zabrudzeniu nie > bardzo można ją prać w pralce) ja kurtki puchowe jak najbardziej piore w pralce. Szare spodnie faktycznie praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: poza tematem :D 18.09.09, 10:49 ale jak tak poczytam tu ta walke o > ich zdobycie to sie dziwie po prostu. Ale jaka walkę? Pojechalam do sklepu, kupiłam, bez zadnej walki. Walka to jest na Allegro o używane Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: poza tematem :D 18.09.09, 11:57 U nas te kombinezony leżą i nie ma o nie żadnej walki, zresztą podobnie, jak w ub. roku o kolejki Tchibo. Zaś do Allegro myślę, że nie jest to walka, zaś licytacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: poza tematem :D 18.09.09, 12:25 Dla mnie te kombinezony mają rewelacyjną cenę i są genialne jako odzież narciarska. Dwa lata temu we Włoszech na stoku co druga dziewczynka miała czerwono-różowy kombinezon Tchibo i nie były to dzieci z Polski, tylko z Austrii i Niemiec. Generalnie wogóle mi to nie przeszkadzało - odrózniałam swoje dziecię po kasku . A w przedszkolu nie było ani jednego dzieciaka w tym kombinezonie, dopiero rok później kiedy zrobił się ich wysyp w Realu. W ubiegłym roku, w Austrii na nartach już nie widziałam kombinezonów dziecięcych Tchibo na stoku, za to zatrzęsienie było kobitek w narciarskich strojach Tchibo z aktualnej kolekcji - wtedy to nasi mężowie i dzieci poznawali nas po kolorach kasków )) Odpowiedz Link Zgłoś