Dodaj do ulubionych

prezent dwulatkom-prośba o radę

30.11.09, 20:22
mam już powyżej uszu wybierania prezentów dlatego błagam przyjazne
mamy o radęsmile muszę wybrać jeden dla dwuletniej dziewczynki i jeden
dla dwuletniego chłopca. dziewczynce chciałabym kupić kuchnię, więc
czy mogłybyście poradzić mi jakiś model tak do 100zł. chłopak
dostanie już kolejkę, więc nie wiem może rower, ale jaki? Bardzo
proszę doświadczone mamy o pomoc.
Obserwuj wątek
    • beatiness Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 30.11.09, 21:55
      kuchnia do 100 zł - zobacz na allegro, w zeszłym roku kupiliśmy tam córce kuchnie za jakieś 65 zł, palniki święcą, wydają odgłosy gotowania + garnki, warzywa, stućce, talerze itp. super.
      dla chłopca wybrałabym coś innego niż rower - lepeij kupić za rok, taki z przedzaiłu 3-7 lat - tak uważam, bo dłużej mu posłuży. co zamiast tego ciężko mi powedzieć ,bo mamy w rodzinie same małe dziewczynki wink
      • denim81 Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 30.11.09, 22:15
        a czy mogłabyś podać firmę tej kuchni co kupiłaś, zastanawiam się
        nad taką tefal Smoby ok.120zł. może wiesz coś na jej temat?
        • tedesca1 Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 01.12.09, 08:32
          o kuchniach było bardzo dużo na forum zakupy, wpisz sobie w wyszukiwarkę
    • deela Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 30.11.09, 22:28
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • ulawit Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 30.11.09, 22:30
      Mam akurat dwuletnią córkę i widzę co ją najbardziej interesuje:

1. Klocki - to dobry monent kupno klocków oczywiście dla tego przedziłu wiekowego.
      2. Lalka - najważniejsza osoba w naszym domuwink i to co z nią związane: wózek dla lali, łóżko,
      3. Mebelek dziecięcy np. fotelik, moje dziecko ma i na prawde często korzysta.

4. Sprzęty domowego użytku w wersji dziecięcej.
      Czyli na przykład kuchnia, ale tu trzeba uważać na jakość produktów bo rynek zawalony jest toksycznymi zabawkami z Chin. Moja mama prowadzi sklep i wie jak często sprowadzane są produkty które nie spełniają żadnych norm.
      Dlatego kierowanie się ceną nie jest tu dobrym rozwiązaniem.
      Lepiej kupić mniejszą zabawkę albo tylko część jakościowej kuchni niż "toksyczny zestaw". Drewno jest najzdrowszym rozwiązaniem.

Są kuchnie drewniane, albo wyposażenie domu np. miotły,kubeczki itp.

Co do rowerka to uważam, że za wcześnie jeszcze.
      • tedesca1 Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 01.12.09, 08:27
        Co do rowerku to nie jest za wcześnie, dla dwulatka można kupić rowerek biegowy
        (laufrad), dowiedziałam się przypadkiem, że coś takiego wogóle istnieje, a na
        forum zakupy mamy wypowiadały się, że są to najbardziej trafione prezenty dla
        chłopców, sama mojemu chcę kupić, ale on 2 latka kończy w lutym, więc dostanie
        na urodziny lub na wielkanoc, wejdź sobie na stronę która zalinkuję, tam są
        filmiki pokazujące jak dzieci jeżdżą na takich rowerkach, aha ale taki rower
        chyba widziałam od 150zł
        rowerek
        biegowy
        • tedesca1 Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 01.12.09, 08:30
          A jeśli nie rower to może na przykład Lego duplo? też podobno jest to hit, np.
          posterunek policji kupisz za 100zł na allegro,

może być także: ciastolina, puzzle (oczywiście odpowiednie do wieku),
          są takie garaże dla samochodów, wszelakie samochody, mańki z carsów i inne smile
    • betty842 laufrad 01.12.09, 12:10
      Super rzecz.Moj synek ma ten
      www.allegro.pl/item836938849_rowerek_biegowy_do_nauki_jazdy_jezdzik_laufrad.html

A tu masz artykuł i filmiki
      www.aktywnysmyk.pl/content/49-laufrad-czyli-to-co-najlepsze-dla-twojego-smyka
      • betty842 Re: laufrad 01.12.09, 12:13
        I jeszcze tu,jakbys sie zastanawiala czy z hamulcem czy bez
        www.aktywnysmyk.pl/content/51-laufrad-z-hamulcem-czy-bez-zdaniem-AktywnegoSmyka
    • kasiunia-s Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 02.12.09, 09:10
      Hej!!!
      U mojej 2,5 latki prawdziwe hity to:
      - hulajnoga trójkołowa ( rowerek kupiony w tym samym czasie okazał się
      niewypałem) a na hulajnodze obecnie przemieszcza się po naszym dwupokojowym
      mieszkaniu wink
      - lalka każda malutka ewentualnie baby born,
      - wózek dla lalki
      - klocki
      - ciastolina, puzzle
      - domek dla lalki
      -jej prywatna zastawa stołowa
    • emma_me Re: prezent dwulatkom-prośba o radę 02.12.09, 09:50
      ja swojemu synkowi 2,5 kupiła pod choinkę hulajnogę mini micro ( ale można kupić
      tańszą). Z tego co widzę super bawi się kolejką oraz klockami duplo, obecnie
      jeździ na rowerze trzykołowym, kupiłam mi rower czterokołowy ale nie jest na
      razie nim zainteresowany ( tyle, że on ma 98 cm wzrostu - wygląda jak
      trzylatek). Polecałabym dla chłopaka samochody, u nas codziennie są w obiegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka