dagusia_29 09.12.09, 21:42 Na allegro jest szał na używane zabawki ceny też nie są często małe tak myślę że chyba na prezenty świąteczne. Co myślicie o kupowaniu używek dla dzieci swoich lub bliskich?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
delight30 Re: Używane 09.12.09, 21:54 zamierzam zebrać kasę od rodziny na urodziny córki i kupić właśnie używane zabawki firmowe ( FP, Playscool) bo nie ma to dla mnie znaczenia, grunt ze zabawka nie zniszczona Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: Używane 09.12.09, 22:34 Swoim dzieciom często kupuje używane zabawki, zwłaszcza firmowe (jeśli cena jest przystępna). Nieraz do południa można fajne zabawki upolować, wieczorem dużo trudniej. Nie kupie zabawki używanej jeśli cena jest tylko 10-20% niższa od nowej. Jesli mam cos kupic uzywanego komuś z rodziny to się najpierw pytam. Wiem mniej wiecej jak kto zareaguje i kto się zgodzi. Zawsze mówię, że wole kupić coś fajnego, wytrzymałego niż jakiś bubel co zaraz się rozleci (zwłaszcza jak ustalimy np. prezent do 40 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Używane 09.12.09, 22:45 Choć tego nie praktykuję, jednak swojemu dziecku byłabym skłonna kupić używaną zabawkę, o ile jest doskonałej jakości i w dobrym stanie technicznym a jej cena zdecydowanie niższa niż nowa. Jakiemukolwiek innemu dziecku, nawet z najbliższej rodziny nigdy w życiu nie podarowałabym używanej zabawki ani ciucha (zwłaszcza z Allegro). Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Używane 09.12.09, 22:59 swoim dzieciom byłabym skłonna kupić używkę (hmmm chyba oprócz sprzętów typu hulajnoga, rowerek to typowych zabawek nie kupiłam...) zawsze jak głębiej pomyślę to mi się taki zakup jednak brzydzi "Obcemu" dziecku nawet z najbliższej rodziny nie kupiłabym używanej zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: Używane 10.12.09, 12:47 Nie kupiłabym używanej zabawki w prezencie Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Używane 10.12.09, 13:04 swoim kupowałam używane tak bez okazji, w prezencie bym nie kupiła ani swojemu dziecku ani innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Używane 10.12.09, 13:21 Ja tak samo - bez okazji swojemu jak najbardziej, na okazję już nie. A żeby kupić używany prezent cudzemu dziecku (nawet w rodzinie) to by mi nawet nie przyszło do głowy Odpowiedz Link Zgłoś