Dodaj do ulubionych

jaka spacerówka??

31.01.04, 22:14
czy możecie poradzić mi jakąś spacerówke??
Powinna mieć skrętne przednie kola, i siedzisko przodem do prowadzącego, lub
przekładaną rączkę smile)
Dzieki za wszystkie informacie smile)
Grażyna
Obserwuj wątek
    • pinik Re: jaka spacerówka?? 31.01.04, 22:59
      Hej! NIe wiem, czy juz w Polsce jest nowy model ABC Novus. Nazywa sie S. Jest
      taki, jak piszesz. Ja mam prawie identyczny wozek firmy hartan ( w POlsce
      wogole nie popularny, a w Niemczech bardzo) i jestem z niego bardzo zadowolona.
      Grube kola z poduszkami powietrza i ruchome, co znacznie uprzyjemnie jazde.

mam nadzieje, ze uda Ci sie otworzyc te strone:

www.abc-design.biz/html/produktbeschreibung/deutsch/5499.pdf
      Drozszym modelem w Niemczech jest wlasnie ten hartan o nazwie racer.

Ale coraz wiecej firm robi tego typu wozki. Jest ich na ulicach (przynajmniej w
      Niemczech) z dnia na dzien wiecej. Wiec pewnie cos znajdziesz.

Powodzenia!

Pinik
    • pinik Re: jaka spacerówka?? 31.01.04, 23:02
      Aha! Ja Ci napisalam, o takim najporzadniejszym wozku tago typu. Sa jeszcze
      werdje troche bardzíej w stylu spacerowek-parasolek (ale nie skladaja sie jak
      parasolki, sa jednak np. lzejsze). Takie modele firmy ABC Desing (robia
      naprawde porzadne, a nie az tak drogie wozki) to np. Tech Rider S, lub dosc
      tani i barzdo leciutki model ABC design Parade (cena 380 zl, waga 8,8 kg).
      Pytalas o spacerowke, ale rozumiem, ze nie parasolke.

Pinik
      • selin77 Re: jaka spacerówka?? 01.02.04, 13:46
        dzieki za rade, ale niestety strona mi sie nie otwiera sad((
        • joana123 Re: jaka spacerówka?? 01.02.04, 16:58
          zobacz tutaj; www.mini-maxi.pl/
          jest już nowa kolekcja-pozdr.Joanna
          • selin77 Re: jaka spacerówka?? 01.02.04, 22:04
            dzieki znalazłam wózek smile)
            TECH RIDER S smile))
            właśnie o coś takiego mi chodziło smile)
            Dzięki smile)
            Grażyna
            • pinik Re: do selin77 01.02.04, 22:28
              Hej!
              To ciesze sie, ze Ci pomoglam! Kupilas go juz? Znasz cene? Napisz jaki jest,
              jak zakupisz.

Pinik
              • selin77 Re: do selin77 02.02.04, 13:17
                Powiem szczerze że narazie to tylko wybieram, będe kupować jak już bedzie
                cieplej smile) Ale o cene to pójde dowiedzieć sie już niedługo, bo niedaleko mnie
                jest sklep w którym właśnie sa te wózki smile)
                Grażyna
                • pinik Re: do selin77 02.02.04, 13:23
                  na niemieckim ebay'u nowy taki wozeczek ze sloneczkiem-poduszka na oparciu
                  (chyba daisy) kosztuje 96 euro. To tak dla orientacji smile

Pinik
      • aga_mama_zuzy Re: jaka spacerówka?? 04.02.04, 09:19
        Hej, dziewczyny skorzystam z tego wątku, bo ja również mam dylematy podobnej
        kwestii. Moja córcia ma w tej chwili 10 miesięcy, chciałabym wiosną, około
        kwietnia wymienić jej wózek na spacerówkę. Studiuję od kilkunastu dni kolejne
        posty o wózkach i wydaje mi się, że zdecyduję się właśnie na wózek ABC Design,
        tym bardziej, że są one dostępne w moim mieście. Tylko nie wiem jeszcze jaki
        model wybrać? Czy typową spacerówkę czy też model "przewozowy" typu ABC Tempo
        Light lub Tech Rider S? Generalnie chodzi mi przede wszystkim o to, żeby wózek
        był bardzo dobrze amortyzowany, raczej czterokołowy, rozkładał się najlepiej do
        pozycji całkowicie leżącej, miał przekładaną rączkę albo budkę (jeśli jest to
        możliwe). Zależy mi też na tym, żeby siedzisko spacerówki było duże i szerokie
        bo moja Zuzka jest raczej dużym dzieckiem. Nie mam samochodu, mieszkam na
        parterze, więc waga nie jest tu czynnikiem decydującym. Będę wdzięczna za
        pomoc. Pinik, liczę na Twoje rady! Pozdrawiam emamy. Agnieszka
        • pinik Re: jaka spacerówka?? 04.02.04, 09:38
          Hej! NO to juz doradzam smile

W Twoim przypadku WYJATKOWO (!) nie polecam TEmpo Light'a. Jesli nie jezdzisz
          autem, mieszkasz na parterze, to glowne zalety tego wozka sa Ci wlasciwie na
          nic. Wtedy juz lepszy ten Tech rider s (ma zdajsie nawet przekladana raczke). A
          i amortyzacja w parasolkach nie jest najlepsza. ABC NOvus 4 ma tez cztery kolka
          i skretna os (ja uwazam, ze lepiej jak skretne sa przednie kolka, niz os, bo
          latwiej sie manewruje). Takich wozkow jest cale mnowstwo, ktore moglabym
          polecic. Wybor jest tu troche zalezny sumy, ktora chcesz przeznaczyc.

Pinik
          • aga_mama_zuzy Re: jaka spacerówka?? 04.02.04, 10:07
            Hej, dzięki za tak szybki odzew! Już mi się trochę w głowie rozjaśniło!
            Piszesz, że możesz polecić też wózki innych firm, chętnie skorzystam z
            podpowiedzi. Myślałam też o Peg Perego Pliko P3, ale nie widziałam go
            osobiście, tylko w internecie, czytałam też opisy emam na forum. Co do
            finansów, to chciałabym przeznaczyć na wózek raczej nie więcej niż 1200 zł.
            • pinik Re: jaka spacerówka?? 04.02.04, 10:11
              Hej!

Za ta cene dostaniesz juz Peg perego atlantico. On nie sklada sie w parasolke
              (ale to u Ciebie nie konieczne), ma wieksze kolka od P3 (ktory tez jest
              swietny, ale dla Ciebie chyba mniej), lepsze resory, wieksze siedzonko (tylko
              nie ma przekladanej raczki). Ja mam tez P3 i atlantico i oba sa bardzo dobre.
              Ale, jak mowie, do Twoich potrzeb, lepsze Atlantico.
              Fajny jest jeszcze ABC Novus S, ale juz troche ciezszy (Pegi sa lekkie).

Pinik
              • aga_mama_zuzy Re: jaka spacerówka?? 04.02.04, 12:31
                Właśnie wracam ze sklepu z wózkami dziecięcymi, gdzie próbowałam się dowiedzieć
                czy sprowadziliby mi Peg Perego, chociaż na co dzień nie prowadzą tej firmy.
                Pani sprzedawczyni bardzo była zdziwiona "dlaczego Peg Perego, skąd mi sie to
                wzięło, bo są wg niej mało popularne" i próbowała mnie namawiać na BebeCara
                którego prowadzi. Ale jak usłyszałam cenę, to już nie chciałam słyszeć nic
                więcej. A jaka jest Twoja opinia o tych wózkach? Tu na forum sporo się też
                ostatnio pisze o Maxi Cosi i Emaljungach, co o nich sądzisz?
    • joana123 Re: jaka spacerówka?? 02.02.04, 19:32
      hej,a może zainteresuje cie model TANGO 6 firmy HAUCK?"
      www.tanimarket.pl/produkt.php?cPath=1_29&products_id=655
      • selin77 Re: jaka spacerówka?? 03.02.04, 14:45
        bardzo podobny do tamtego smile)
        własnie o coś takiego nam chodzi, na cos sie będziemy musieli zdecydować, ale
        najpierw będe chciała je obejrzec w sklepie smile)
        Pozdrawiam Grazyna
        • joana123 Re: jaka spacerówka?? 03.02.04, 15:14
          no,właściwie to wózki ABC i HAUCK różnią się tylko tapicerką i ceną(Hauck jest
          dużo tańszy)-ciekawe jak to jest z jakością.Pozdrawiam Joanna
          • pinik Re: jaka spacerówka?? 03.02.04, 15:37
            Jakosc Haucka do ABC ma sie proporcjonalnie do ceny!!! ABC jest znacznie
            wytrzymalsze.

pinik
            • agnysek Re: jaka spacerówka?? 04.02.04, 16:14
              a ja się nie zgadzam - słyszałam - i to na tej liście -że hacuk to wózki
              czołgi nie do zdarcia. W Niemczech są podobno bardzo popularne m.in dlatego ze
              sa bardzo trwałe
    • selin77 Re: jaka spacerówka?? 03.02.04, 21:10
      wózek Tech Rider S dostepny będzie od 01.05.2004.
      I cene ustalą dopiero wtedy, tak mi odpowiedzieli smile)))
      Pozdrawiam Grazyna
      • pinik Re: jaka spacerówka?? 03.02.04, 21:41
        O rany! A w Niemczech juz jest...

Pinik
    • ewelinaz25 Re: jaka spacerówka?? 04.02.04, 14:43
      Właśnie kupiłam wczoraj wózek baby drems typu "walker". Jestem bardzo
      zadowolona. Co prawda wózek nie posiada przekładanej rączki i dziecko siedzi
      do nas tyłem, ale wózek jest przede wszystkim lekki, posiada wbudowany w
      rękojeść mechanizm składania, trzystopniową regulację oparcia (bardzo lekko
      się rozkłada, w niektórych wózkach trzeba się zdrowo pomęczyć), podnóżek
      również jest regulowany, dlatego można wozić w nim nawet najmłodsze maluchy.
      Posiada również pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, tackę na napoje i
      drobiazgi dla rodziców i malucha. Okrycie na nóżki jest w standardzie, buda
      posiada okienko. Do wózka zamontowany został spory koszyk na zakupy, a to dla
      nas mam jest niezwykle ważnym elementem. Obicie jest w pełni ściągane, co
      umożliwia wypranie tapicerki. Dopuszczalne obciążenie wynosi 20 kg. I
      wreszcie... - co najważniejsze - po złożeniu zajmuje naprawdę niewiele
      miejsca, co znacznie ułatwi podróżowanie. Cena wózka jest (moim zdaniem)
      przystępna. Zapłaciłam za nią 385 zł, po odliczeniu rabatu - 365 zł. Dodatkowo
      producent daje nam roczną gwarancję. Dzisiaj byłam na spacerze, a wózek spisał
      się na medal. Było miło, lekko i przyjemnie. Mam nadzieję, że tym sposobem
      zachęciłam Cię do zakupu. Jaką zatem podejmiesz decyzję? Napisz. Jestem
      ciekawa. Pozdrawiam!
      Ewelina i 6 - miesięczny Krystian
    • selin77 Re: jaka spacerówka?? 21.02.04, 20:43
      hej byłam już zdecydowana na spacerówkę ABC..... ale chyba zmienię zdanie,
      znalazlam wózek taki jak chciałam, kółka przednie skretne, i przekładane
      siedzisko smile) Peg Perego Converse na stelażu Caravelle. Trochę drogi, 1200 zł,
      ale znalazłam używany niedrogo smile)
      Pozdrawiam Grazyna
      • kaneta4 Re: jaka spacerówka?? 22.02.04, 23:07
        Ja też chcę Peg-Perego!!! Faktycznie są drogie (ponad 1000), ale może ktoś wie,
        gdzie można go kupic taniej??? (może być nawet używany, ale w bdb. stanie)
      • justakoko Re: jaka spacerówka-do sellin77 23.02.04, 07:47
        hej,a gdzie znalazłaś taki PPConverse używany?
        bo ja nie mogę znaleźć,a szukam mocno,może mi podpowiesz?

pozdrawiam.
        Justyna.
        teena@go2.pl
        • selin77 Re: jaka spacerówka-do sellin77 03.03.04, 18:58
          przepraszam ze tak późno odpowiadam, ale jakoś tu wcześniej nie zajrzałam sad(
          Kupiłam w sklepie który jest połączony z komisem, bardzo malutki komis i
          przypadkowo znalazłam tam wózek, na ul, Al Niepodległości przy Dąbrowkiego,
          sklep nazywa się Świat Malucha smile)
          Pozdrawiam Grazyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka