Dodaj do ulubionych

torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze

04.02.04, 14:36
No własnie - chciałabym kupić torbe na wszystko co koniecznie trzeba nosic
ze sobą jako dodatek do słodkiego noworodka i nie wiem która wybrać. GRACO
można kupic na alegro za ok 52 zł a Canpol to ok. 80., ale wydaje sie większa
i ma matę do przewijania (czy to sie w ogóle przydaje?).

Może któras z was ma lub miała te torby - proszę o opinie
Pozdrawiam
Netka i Patka 5 tygodniowawink
Obserwuj wątek
    • ewok Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 05.02.04, 09:08
      Polecam torbę graco, jest świetna, ma dużo kieszonek, jest obszerna (nowa
      kosztuje 75PLN). Wcześniej miałam torbę z supermarketu (rozwaliła mi się po
      trzech miesiącach) właśnie z matą do przewijania, której nigdy nie używałam. Do
      przewijania w warunkach polowych polecam jednorazowe podkłady do przewijania,
      np. fixies lub z Auchana (zazwyczaj stoją obok pieluch jednorazowych).
      • netka12 Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 05.02.04, 18:03
        >do przewijania w warunkach polowych polecam jednorazowe podkłady do
        przewijania,
        > np. fixies lub z Auchana (zazwyczaj stoją obok pieluch jednorazowych

a jesli moge pomarudzic - to czy na takich podkladach jest wystarczajaco
        miękko? fakt, że lepiej je wyrzucać, ale myślałam że może mata pod spód..
        A czy w tej torbie w dużej kieszeni sa jakieś przegródki? czy zmieszcą sie np.
        zapasowe ciuszki?
        bo na zdjęciach widac tylko przódcrying
        pozdrawiam
        netka
        • kaligardi1 Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 05.02.04, 20:36
          Graco ma kupe przegrodek i foli ma np.tak torbe foliowa(my nosimy w niej
          ksiazeczke zdrowia Maxa idelanie pasuje).Jest bardzo dobra.Wczesniej myslalam
          nad Chicco ale jest tandetna .Mam tez Emajlunga z przewijakiem ale byla
          materialowa.Nie byla zla ale wole Graco.Cenowo tez wychodzi
          najkorzystniej.Chicco i Emajlunga ok 200zł, Graco 80zł.Canpolu w ogole mi sie
          nie podobaly.Ola
          P.S.Jest pakowna.
        • mamami Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 05.02.04, 20:44
          Netka, ja dziś oglądałam torbe z canpolu i też mam dylemat. Tylko troszkę inny
          bo po prostu canpol mi się bardziej podoba ale..
          1. W rzeczywiśtości Graco jest większa
          2. Graco w środku jest podzielona na "przedziały", ma dużo fajnych przegródek
          i kieszonek, a canpol właściwie w środku ma tylko jedną na butelke i jakieś
          głupie "niewiadomoco" przyczepione na rzepach do boków torby.
          3. Graco w środku jest ceratowa, może to nie jest zawsze plus ale na pewno
          przydaje się gdy do torby sie coś wyleje, łatwiej to powycierać bo nie
          wsiąknie w podszewkę
          4. Ta cerata w Graco jest bardzo solidna i gruba, materiał zewnetrzny też
          jest "tęgi"
          No i to by było na tyle i jak to napisałam to nie wiem nad czym ja sie
          zastanawiam tym bardziej że Graco jest tańsza (na allegro oczywiście smile ).
        • ewok Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 06.02.04, 09:38
          Jednorazowe podkłady są "zbudowane" podobnie jak pieluchy - po jednej stronie
          mają kolorową, nieprzepuszczalną warstwę a z drugiej miękką wyściółkę (nie tak
          grubą jak pieluszce, ale podobną). Ze względu na tę zewnętrzną
          nieprzepuszczalną wartwę można taki podkład kłaść np. na wersalce bez obawy, że
          przesiąknie. W sumie te podkłady można używać kilka razy (oczywiście jeśli przy
          przewijaniu się nie ubrudzą).
          W torbie graco w środku są trzy ceratowe-przezroczyste przegródki - b.
          praktyczne i nieprzemakalna saszetka na zużytego pampersa (ja jej nie używam).
          Z boku jest jeszcze spora kieszeń z gumkami podtrzymującymi. Torba jest
          nieprzemakalna (sprawdziłam) i solidnie wykonana. Obecnie mój syn ma 1,5 roku
          i codziennie ładuję mu do torby graco ekwipunek do babci (ubranka na zmianę,
          kosmetyki, pieluchy, kapcie, picie, deserek itp.), czyli jest b. ładowna.
          Myślę, że ta torba posłuży nam jeszcze długo, bo nie jest typowo dziecięca
          (wzornictwo) i może służyć też do innych celów.
          • netka12 Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 07.02.04, 10:54
            dziekuje wszystkim, zatem chyba stanie na GRACO, zwlaszcza ze cena tez
            atrakcyjna
            ale tak a propos dylematow "nad czym ja sie zastanawiam..." - ja tez sie tak
            zastanawiam, mecze, analizuje, a najgorsze ze jak juz podejme decyzjeto jeszce
            potrafie dalej zastanawiac sie czy dobrąwink
            usmieszki na sloneczną sobotę
            netka (i Patka 5tygodni - śpiąca na szczęście)

• mamami Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 07.02.04, 12:14
              Netka mam dla ciebie dobre wieści, od dziś na allegro jest torba Graco jeszcze
              tańsza, 43 zł smile
            • ewok Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 07.02.04, 13:37
              Netka - Twoje rozterki to tzw. dysonans poznawczy (psychologia) - nie martw
              się, każdy to ma. Jak sie już zdecydujesz, to Ci ulży.
              PS. Wybacz, ale lubię się wymądrzać.
    • ania-d Re: torba GRACO czy CANPOL?poradzcie prosze 09.02.04, 00:29
      Netko,
      Jeśli będziesz zainteresowana, napisz na Priva ania-d@gazeta.pl. Chętnie
      sprzedam nowiuteńką torbę Graco (mogę pokonkurować z Allegro). Ma jeszcze
      metkę. Babcia kupiła za szybko, i ja teżsmile)). Jeśli się skusisz mogę Ci oddać
      za przysłowiową złotówkę matę do przewijania miękką. Akurat to urządzenie,
      jeśli tylko podróżujesz z dzieckiem jest nie do przecenienia w naszych
      brudnych toaletach.
      Ania
      • martucha1 do Ani 09.02.04, 12:32
        Jeżeli Netka nie skorzystała z Twojej oferty to byłabym zainteresowana smile
        napisz na priv
        wierzbola@poczta.onet.pl
        Marta
        • netka12 Re: do Ani 09.02.04, 14:30
          no cóz... własnie staram sie skorzystaćwink posłałam maila w tej sprawie
          ale na pocieszenie na allegro rzeczywiście "rzucili" po 42,90
          co za czasywink
          z uśmiechami
          netka (bo Patka śpi.. co za słodka dziewczynka)
          • martucha1 Re: do Ani 09.02.04, 15:38
            dziękuję za informację smile))
            w takim razie ja pędzę licytować
            • zyna Torba Graco 15.03.04, 10:52
              Dziewczyny, a czy ta torba Graco ma na tyle silne rzepy, że jak się do niej
              nawsadza rzeczy to nie odpina się od wózka?
              • ewok Re: Torba Graco - do Zyny (rzepy) 15.03.04, 11:24
                Tak, rzepy są mocne. Wypróbowałam, polecam.
                • elsdorfka Re: Torba Graco -kilka pytań:) 16.06.04, 17:04
                  Odnawiam wątek bo... jestem na kupnie torby do wózka. Zastanawiam się nad torba
                  graco i mam kilka pytań:
                  1.Czy materiał, z którego jest wykonana da się czyścić na mokro? A przynajmniej
                  czy nie jest łatwo przemakalny?
                  2.Czy materiał jest mocny - tzn łatwo sie nie targa i nie mozna zrobic na nim
                  oczek?wink
                  3.Czy otwór przez który wkłada się rzeczy do torby jest duzy? Tzn czy bez
                  problemu mozna wszystko wsadzic i wyjąc?
                  4.I czy moge jeszcze prosic aby któras z Was podała mi wymiary tej torby?

Pozdrawiam!
                  • mamami Re: Torba Graco -kilka pytań:) 17.06.04, 10:08
                    1. Materiał z którego uszyta jest torba to taki gruby ortalion i myślę że plamki
                    mozna spokojnie przeczyścić na mokro (nie przemoknie do środka bo od wewnątrz
                    jest cerata) a i wypranie szczoteczką nie będzie stanowić problemu.

2. Materiał jest mocny, bardzo zwarty. Nie jest łatwo go zniszczyć.

3. Otwór jest duży bo torba zapina się na dwa rónoległe zamki wszyste z ok 8 cm
                    odstępem. Zapinanie nie jest trudnością bo zamki są połączone i zasuwają się
                    równocześnie.

4. Wymiary:
                    wysokość: 30 cm
                    długość: ok. 34cm (+po bokach dwie kieszonki zmarczone na górze gumkami)
                    szerokość: dno ok 12 cm, góra ok 10 cm (+ kieszeń z przodu zapinana na zamek,
                    w środku ma gumki żeby pozaczepiać różności, po wypełnieniu kieszeń ma
                    ok 5 cm grubości)
                    • elsdorfka Re: Torba Graco -kilka pytań:) 17.06.04, 10:32
                      Dziekuję mamami za wyczerpujące odpowiedzi!smile
                      No to juz wybrałam. Torba Gracosmile

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka