Dodaj do ulubionych

Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - pilne

12.01.10, 15:25
Mam pytanie odnośnie ww tapicerki-czarna w białą kratkę. Otrzymałam dziś
zamówiony przez internet fotelik i przyznam że mam bardzo mieszane uczucia co
do tej tapicerki. Niestety nie udało mi się wcześniej nigdzie obejrzeć jej na
żywosad Miła być w 100% bawełniana ale na moje oko tak nie jest sad Jest taka
jakaś szorstka i w świetle sztucznym lekko się mieni - nie przypomina
wprawdzie tych ceratowych obić ale jak dla mnie czystej bawełny również niesad
Co więcej mamy Roemera Kinga w tapicerce HighLine i o dziwo ten jest obity
mięciutkim materiałem takim jak koszulki bawełniane, a "ceratę" ma tylko po
bokach zagłówków, wiec liczyłam że ten będzie w takiej właśnie prawdziwej
bawełnie. A może ja mam mylne pojecie o bawełnie?
Jakie są Wasze obicia ClassicLine - mam jeszcze kilka dni na zwrot wiec
byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 12.01.10, 15:31
      Jestem w szoku - właśnie wpadłam na to aby sprawdzić wszywkę z określeniem
      materiału i co widzę - 100% poliester!!! W opisach na stronie producenta jak i u
      sprzedawców obicie ClassicLine to 100% bawełna, a tu taka niespodzianka. Proszę
      powiedzcie jak jest u Was

5
    • 1_ewa_2 Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 12.01.10, 20:46
      ja mam classic line kinga plus. Tylko kolor inny bo w kwiatki szaro
      pomaranczowe i jest bawelniany i miekki w dotyku.
    • donkaczka Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 12.01.10, 22:03
      classic to 100% bawelny, mi sie umiarkowanie podobal, bo sie spral i zblakl,
      kolezance tez
      kolejne juz kupilam highline i sa super
      trnedline mialam kolyske i badziew sztuczny brr

jaki masz model - nazwe obicia?
    • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 12.01.10, 22:23
      > ja mam classic line kinga plus. Tylko kolor inny bo w kwiatki szaro
      pomaranczowe i jest bawelniany i miekki w dotyku.

No widzisz, a ten nie tylko w dotyku, ale i z metki sztucznysad

>classic to 100% bawelny, mi sie umiarkowanie podobal, bo sie spral i
      zblakl,kolezance tez
      >kolejne juz kupilam highline i sa super
      trnedline mialam kolyske i badziew sztuczny brr

>jaki masz model - nazwe obicia?

Chodzi o Kinga? Nie wiem jak się nazywa ten model bo kupowałam w sklepie
      stacjonarnym - jest cały szary w 2 odcieniach, bez żadnych sztruksów czy
      welurów. Wtedy sugerowałam się dotykiem i ten był rewelacyjny cały środek
      bawełniany. Dziś sprawdziłam wszywkę i skład 64% bawełna (jak dla mnie to cały
      środek) i 36% polyester (zewnętrzne części zagłówków). Gdybym znalazła Kidfixa w
      tym obiciu to na 100% bym kupiła ale nie widzę takiego sad
      • lucka6 Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 12.01.10, 22:55
        tez mam 2 foteliki highline i sa super - jeszcze ten starszy ma material
        sztruksowy, wiec w ogole jest fajny, a nowy kidfix ma taki niby weluro cos tam -
        tak bardziej zamsz to przypomina, tez jest bardzo porzadny
        • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 10:19
          A jaki masz model tego nowego? CZy ta środkowa część jest sztuczna? A może
          mogłabyś sprawdzić jaki jest skład na wszywce?

Strasznie jetem zawiedziona tym sztucznym Classiciem i być może będę zmieniać na
          Highline. Teraz czekam na odpowiedź sprzedawcy, który sam był zdziwiony i
          poprosił o wyjaśnienie importera.
          Kurcze czemu w sklepach nie mają próbek obicia, nie byłoby wówczas tych
          wszystkich kłopotów sad
          • ilhenny Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 19:42
            Dzisiaj sprawdziłem i faktycznie Classic Line jest Poliestrowy w
            100%. Niestety, ale i Trend jest w tym roku bardzo nieprzyjemny w
            dotyku mam u siebie 7 kolorów i nie wybrałbym żadnego, może lepiej
            poszukaj z ubiegłego roku, lub Hige Line.
            • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 20:12
              > Dzisiaj sprawdziłem i faktycznie Classic Line jest Poliestrowy w
              > 100%. Niestety, ale i Trend jest w tym roku bardzo nieprzyjemny w
              > dotyku mam u siebie 7 kolorów i nie wybrałbym żadnego, może lepiej
              > poszukaj z ubiegłego roku, lub Hige Line.

No to jestem baaardzo ciekawa odpowiedzi z Roemera - bo wszędzie Classsic
              widnieje jako 100% bawełna.
              A może mógłbyś mi doradzić który model Highline jest najbardziej bawełniany? Jak
              wspominałam wyżej mam Kinga w 2 odcieniach szarości i ma 64% bawełny, ale nie
              znam nazwy modelu, zresztą to i tak starsza kolekcja.
              • ilhenny Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 20:55
                Jutro sprawdzę, mi najbardziej pasują tapicerki w kratkę jak: Elisa,
                Felix, Alex, nie ma tegorocznych Hige Line.
                • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 21:16
                  Będę ogromnie wdzięczna. Najbardziej zależałoby mi na opinii o
                  Bastianie/Amandzie oraz Olivii i Nicolasie, jeśli to możliwe smile
                  • ilhenny Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 21:39
                    Bastian był ok, Amandy nie widziałem, ale sądzę, że będzie taki sam.
                    Żeby się nie rozczarować wybierz Hige Line. Naprawdę jestem w lekkim
                    szoku, jakie dali tapicerki w tym roku. W końcu King i Safefix to
                    najlepsze fotelik z przedziału 9-18 Kg. Wydaj mi się, że to teraz
                    taka moda, bo i Maxi Cosi też zrobiło kilka fotelików z taką
                    tapicerką plastikową.
                    • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 22:23
                      > Wydaj mi się, że to teraz taka moda, bo i Maxi Cosi też zrobiło
                      > kilka fotelików z taką tapicerką plastikową.

Ja tego kompletnie nie potrafię zrozumieć. Zimą to jakoś ujdzie ale latem myślę że nawet letni pokrowiec nie będzie zbytnim wybawieniem przy takiej sztuczności uncertain Mieli jeden model w bawełnie i nawet jego kompletnie spaprali.
                      Pozostaje mi się zdecydować na Highline, bo z samego fotelika nie chcę zrezygnować. Dzięki smile
                      • ilhenny Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 13.01.10, 22:47
                        Producenci podchodzą do tego inaczej, mieli problemy z odbarwieniami
                        i dając tak plastikowe tapicerki myślą, że zniknie problem
                        płowienia. Zakładają, że lepiej dać nowoczesne materiały oddychające
                        i wentylację, bo plastik i poliuretan i tak nie przepuszczają
                        powietrza. Jednak ja z doświadczenia wiem, że to nie jest dobre
                        rozwiązanie, bo dzieci w fotelikach pociły się i pocić się będą
                        dalej. Wielokrotnie już reklamowali mi klienci tapicerki
                        wyglądające jak Całun Turyński wytrawione od potu.
                        • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 14.01.10, 16:43
                          No to wygląda na to że zamienili siekierkę na kijek, bo na wszywce obok 100%
                          polyester jest napisane "fade out", a więc też może blaknąć.

Od importera uzyskałam informację że Eric z 2009 na 100% jest bawełniany, a
                          dopiero model 2010 Harry ma być sztuczny. Tymczasem na moim jest naklejka -
                          Eric? A więc co, błąd producenta?

Ciekawe czy istnieje możliwość aby jakiś sprzedawca miał jeszcze w ofercie
                          Kidfixa w bawełnianym classiku?
    • ksiezniczka256 Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 14.01.10, 18:44
      mam ten fotelik w tapicerce czarnej w białą kratkę - przyznam, że składu nie
      sprawdzałam, ale użytkuje się (ponad pół roku, cały sezon letni) naprawdę super
      - dziecko się nie poci, naprawdę pod tym względem jest ok. Do czyszczenia też fajna.
      • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 14.01.10, 19:57
        A czy mogłabyś sprawdzić co jest napisane na wszywce -jest wszyta na górze na
        środku zagłówka. Przyznam że mam już dość tego całego zamieszania, sam fotelik
        jest idealny jedyne zastrzeżenia mam do obicia. Nie mam zbyt dużego wyboru - ten
        lub któryś z Highline które podobno w tym roku również są bardzo sztuczne, więc
        obawiam się że mogę wpaść z deszczu pod rynnę sad
        • ksiezniczka256 Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 15.01.10, 16:39
          sprawdzę, ale muszę w tym celu dostać się do samochodu męża. W każdym razie mam
          podobne wrażenia do Twoich - z wszystkich tapicerek ta była najmniej sztuczna w
          dotyku i jako taka się sprawdza. Ale nie powala mnie swoją urodą, muszę przyznać.
          • ksiezniczka256 Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 17.01.10, 20:56
            sprawdziłam - poliester 100%
            • anjaand Re: Do posiadaczy fotelika Roemer ClassicLine - p 17.01.10, 21:35
              Dziękuję Ci za odpowiedź smile
              Chyba nie mam wyjścia i zostanę przy tym modelu. Widziałam wczoraj Highline w
              sklepie i w ogóle nie przypadł mi do gustu - tapicerka była jakaś pognieciona,
              pofałdowana, jakby słabo naciągnięta sad Na szczęście udało mi się kupić razem z
              fotelikiem frotowy pokrowiec letni i mam nadzieje że w lato spełni on swoją rolę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka