domlad 15.01.10, 12:32 Rozpoczynam nowy wątek - zwroty z endo. Piszcie jak to jest. Ja jeszcze nie zwracałam, ale będę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domlad Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 13:08 Czy lepiej jest odesłać rzeczy i prosić o wymianę na większe, czy odesłać za małe i zrobić zupełnie nowe zamówienie na stronie internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 13:44 ja zwracałam jedną rzecz, kazano mi odesłać na adres sklepu z faktury.zwrot ma być na podane przeze mnie konto. nie wiem czy wymieniają, raczej nie, chyba musisz odesłać niepasujace i ewent. zamówić nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
domlad Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 14:44 A przesyłaliście na koszt adresata(czyli endo), tak jak jest podane na stronie internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
annaba1 Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 16:33 Na zwrot jest 10 dni. Wysyla sie na wlasny koszt. Na reklamacje jest 28 dni i wtedy wysyla sie na ich koszt. Tak jest w regulaminie. Ja mam 2 kurtki do zwrotu. Mam wyslac do sklepu a nastepnie wyslac maila do dzialu reklamacje z nr konta. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 16:54 domlad napisała: > A przesyłaliście na koszt adresata(czyli endo), tak jak jest podane na stronie internetowej? ale jak to na ich koszt? bo jak chcesz zwrócić to na własny wysylasz. jak składasz reklamacje i uznają to zwrócą ci koszty+wysyłka. bo za pobraniem żaden sklep paczki nie odbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 18:50 a ktos wie, ile kosztuje odeslanie kurtki np? Bo to chyba dosc duza paczka wyjdzie. Dotad odsylalam tylko staniki i jakies spodnie ewentualnie - placilam jak za list, max. 7.5 zl, ale z paczka juz dawno nie mialam do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 20:44 9,5zl kazda paczka do 1kg. Wysylam wiele kurtek z all i zawsze tyle mi wychodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: ZWROTY ENDO 15.01.10, 20:56 Koszt paczki ekonomicznej do 1 kg to 9,50, od 1-2 kg to 13 zł. Moja poczta przyjmuje nawet karton jako polecony jeśli nie waży więcej niż 2 kg - wtedy koszt to 8,50. Janka39 będziesz jednak odsyłać kurtkę? Zastanawiam się jeszcze co z paragonem - czy do zwrotu trzeba dołączyć oryginał czy wystarczy ksero jeśli zwracasz np. tylko 1 rzecz a na paragonie masz jeszcze inne rzeczy, na które chcesz mieć dowód zakupu w razie ewentualnej reklamacji. Ja kurtkę odbiorę w poniedziałek ale nie jestem zbyt dużą optymistką, że będzie pasować na przyszły sezon ( Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 do grabasik 15.01.10, 21:29 dzieki za info Jeszcze nie zdecydowalam - musze to przemyslec, zwlaszcza po dzisiejszym przegladzie rzeczy dla obu synkow kupionych na wyprzedazach przeroznych (chyba powinnam pojsc na terapie) Moze na wszelki wypadek zeskanuje te fakture i przesle Ci mejlem. Mysle, ze tak tez mozna - kiedys odsylalam na raty staniki kupione na jeden rachunek i za drugim razem odsylalam z ksero. Tylko nie wiem czy beda mogli przelac kase na Toje konto, skoro na fakturze jest moje nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: do grabasik 15.01.10, 22:14 Ja też jeszcze nie wiem co zrobię - najpierw napewno muszę przymierzyć kurtkę córce Jeśli to nie problem z tym skanem faktury to bardzo proszę - jestem chomik i trzymam wszelkie dowody "grubszych" zakupów przez 2 lata. Z ewentualnym zwrotem będziemy się martwić jeśli do niego dojdzie. Witaj w klubie nadających się do leczenia zakupomaniaczek . Szafa córki pęka w szwach a ja dziś kupiłam kolejne dwie bluzeczki i rajtuzy wychodząc z założenia, że tego nigdy za wiele Niech już skończą się te wyprzedaże... Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: ZWROTY ENDO 19.01.10, 09:11 ja wlasnie dostałam paczke, jest kompletna jakosc ciuchów ok, bawełna fajna nic nie zwracam powinno byc dobre, na przyszły rok tez rozmiarówka powiedziałabym stosowna do wieku-czyli jak nosi 104 to 104 endo dobre zamówilam kurtke Kod produktu: C94A009_3 trzeci rząd, taka śliska, granatowa 110 szkoda ze nie ma ściagacza pzy rękawie, ale tak to ładna wymiary dł 50cm szer 42 dł wew rękawa 30 wydaje mi się że na 4latka bedzie ok zamowilam tez bluze brazową Kod produktu: C94C001_2 na 104 i jest ciut większa, synek teraz nosi 98 więc na wiosnę bedzie ok jedyny feler to inny kolor wykonczenia przy szyi-jest brazowo białe w paski a kaptur ma podszewka czarno-białą, mogli to zgrać ale jakość fajna Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Re: ZWROTY ENDO 20.01.10, 12:31 No i przestali nawet odbierac telefony. W poniedzialek udalo mi sie dodzwonic do milej pani, ktora obiecala ze w ciagu kilku godzin zadzwonia do mnie ze sklepu w Poznaniu zeby umowic wymiane zle wyslanych rzeczy. Oczywiscie nikt nie zadzwonil. Na maile nie odpisuja, telefonow nie odbieraja, co robic dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: ZWROTY ENDO 24.01.10, 09:14 Mnie się ani razu nie udało dodzwonić na żaden z ogólnych numerów. Natomiast do sklepu w Poznaniu dzwoniłam kilka razy i zawsze odbierają bardzo miłe i zorientowane w temacie Panie. Polecam kontakt bezpośredni ze sklepem Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: ZWROTY ENDO 20.01.10, 13:36 Ja właśnie wczoraj nadałam paczke z rzeczami za 260 zł, mamnadzieje, że kase otrzymam szybko. No cóż zobaczymy. Już chyba bym tam nie kupiła drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: ZWROTY ENDO 23.01.10, 20:03 kase za zwrot dostalam na konto w ciagu tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Oszusci? 26.01.10, 16:12 Zamowilam, kase przelalam od razu - dostalam tylko automatycznie wygenerowane potwierdzenie, na maile nie odpowiadaja, telefonu nie odbieraja, a paczki oczywiscie nie ma. Nie obchodzi mnie ilosc zamowien, ktore maja - albo sa profesjonalistami, albo oszustami. Wychodzi mi na to drugie, bo zadnych terminow ani obietnic nie dotrzymali. Nova --------------------------------------- Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Odpowiedz Link Zgłoś