gato.domestico 07.02.10, 17:12 czy mozecie podac mio jakies sprawdzone modele termometrow (dokladne) do mierzenia temp na czole ewentualnie do ucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sajgonetka Re: termometr 07.02.10, 20:34 ja polecam taki - Microlife NC100, bezdotykowy.. u nas sprawdza sie rewelacyjnie: www.rynekagd.pl/termometr-microlife-nc100-bezkontaktowy/produkt/4585.html Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1977 Re: termometr 08.02.10, 14:36 my mamy firmy Wick do ucha - pomiar w 1 sek.-jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
malina2005 Re: termometr 08.02.10, 15:23 sprawdzilam kilka, ale zdecydowanym faworytem, ktory pod ponad trrzech lat mnie nei zawiól jest Braun do ucha, rewelacja jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: termometr 09.02.10, 20:47 zadne z moich dzieci nie pozwala sobie na wsadzenie termometru do ucha. Dodatkowo w tych termometrach trzeba stosowac wymienne "kapturki". Co mnoży koszty. Zdecydowanie szukaj czołowego. Znacznie lepsze. My mamy microlife (biało-grantowy) i przez pierwsze 3 lata było ok - teraz mam wrażenie że troszkę sie rozkalibrował, ale po 3 latach, paru upadkach pewnie ma już prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka braun 4520 09.02.10, 23:42 kapturki gtrzba wymieniac ale na początek ejst ich 20 więc wystarcza na jedną chorobę albo i dwie . A później 40 szt kosztuje 20 pln więc nie jest to majątek iza Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: braun 4520 10.02.10, 09:05 POlecam tego Brauna 4520 (Braun ThermoScan IRT 4520 ), używam już 5 lat, a może i dłużej, jest świetny i nie wyobrażam sobie już nie posiadania takiego termometru. Ten model Brauna naprawdę jest dość dokładny, różnica w pomiarach między nim, a rtęciowym tradycyjnym to kwestia jednej kreseczki ( np na rtęciowym 36, 6, na Braunie 36, 5 ) Jeżeli w czasie choroby mierzę ciągle temperaturę jednemu dziecku to nie wymieniam za każdym razem kapturka-przecieram go wacikiem i spirytusem. sprzetkom.pl/ftp/db/agd/irt4520/IRT4520a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
o_l_a3 Re: braun 4520 11.02.10, 09:20 wazne, zeby byl podświetlany- jak w nocy mierzysz temp. My mamy Brauna i jestem zadowolona, ale podświetlany nie jest i chyba kupimy nowy, bo po zmierzeniu temp. dziecku trzeba światło zapalac, zeby sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka zazdroszczę;) 11.02.10, 10:17 ja mojemu smykowi, żadnym nie mogę łatwo zmierzyć temperatury, miałam taki czołowo-uszny, ale zonk, mały nie dał sobie tego wkładać do uszka, lub zbliżyć do czoła w razie oznak gorączkowych, muszę stosować drastyczne środki, microlife elektroniczny i pomiar w pupce, bo pod pachą też małemu przeszkadza oby jak najrzadziej były potrzebne takie sprzęty Odpowiedz Link Zgłoś