Dodaj do ulubionych

Helikopter zdalnie sterowany dla dorosłego - jaki?

18.02.10, 10:24
Potrzebuję taką zabaweczkę na prezent dla faceta. Będzie to zabawka
głownie do biura smile, więc gabaryty raczej mniejsze, ale zasięg lotu
spory, no i czas działania też jakiś przyzwoity 15-20 minut. Ma być
też zdatny do róznych powietrznych ewolucji. Ładowanie najlepiej do
kontaktu lub na wtyczkę do usb.
Na allegro wybór spory, ale ja kompletnie się na tym nie znam, w
realnym sklepie wybór skromny, a ceny wysokie (185 zł za najmniejszy
model).
Możecie mi coś doradzić?
Obserwuj wątek
    • madzikka82 Re: Helikopter zdalnie sterowany dla dorosłego - 18.02.10, 16:37
      pia tak sie sklada ze moj maz to zaciety modelarz i wszystkie takie zdalnie
      sterowane a zwlaszcza helikoptery (mamy w domu chyba 5) i samoloty (3 na stanie)
      to jego hobby. Ceny niestety rzeczywiscie wysokie sad Napisz prosze do jakiej
      kwoty chcesz wydac to wieczorem posadze meza przed kompem to cos doradzi wink Jak
      chcesz moze byc na priv. Mi do glowy przychodza 2 modele no ale maz jest lepszym
      doradca w tej kwestii.
      • pia_ Re: Helikopter zdalnie sterowany dla dorosłego - 18.02.10, 18:34
        Do 200 zł i gabarytowo ma być z tych mniejszych. Dzięki wielkie smile.
        Jak coś to pisz na forum, albo na priv sklep@kolorowakraina.pl
        • madzikka82 Re: Helikopter zdalnie sterowany dla dorosłego - 18.02.10, 23:38
          Co do wymagań to postawiłaś poprzeczkę trochę za wysoko realny czas lotu takich
          zabawek jaką udało mi się uzyskać to 10-12min ale nie ma co tak katować
          akumulatorka bo to się odbije późniejszym skróceniem lotu. W modelach często są
          stosowane pakiety Li-Po czyli litowo-polimerowe a one nie lubią być
          rozładowywane do końca. Jeśli chcesz ograniczyć zakup do powiedzmy 200zł
          poszukaj takiego potwora co zwie się MOSQUITO firmy SYMA to to kosztuje coś
          około od 70-120zł tutaj masz spis
          www.rc4max.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=146&Itemid=1
          lub poszukaj odpowiedników na allegro. Komara ładujesz z zasilacza 230V jakieś
          10-15 min i po tym czasie jest gotowy do lotu. Jeśli myślisz o czymś lepszym to
          niestety ale muszę być szczery jak masz wydać mniej niż 500-600zł to szkoda
          pieniędzy - tu np aukcja z Blade mSR
          www.allegro.pl/item919761402_blade_msr_najlepszy_mikro_smiglowiec_helikopter.html
          - jest mały zwrotny i ma żyroskop w elektronice dzięki niemu nie musisz walczyć
          ze stabilnością ogona (nie okręca się wokół wirnika) poza tym ma w pełni
          sterowalną głowicę z łopatami i możesz nim robić takie ewolucje o których komar
          może pomarzyć. Model mosqito kupiłem mojemu ojcu który od czasu do czasu sobie
          nim lata po mieszkaniu a że żaden z niego modelarz (np wlatuje na ściany czy
          niszczy swoje kwiatki) to jak na jego możliwości to aż zadziwia mnie ta zabawka
          że jeszcze nic w niej nie pękło i nie uszkodziło się. Na koniec mała
          uwaga...pamiętaj że to wciąga i zaczyna się od zabawki a kończy się na dużych
          modelach które mogą podnieść i 3-4kg ładunku jak np aparat czy kamerę żeby
          zrobić piękne ujęcia. Jak już moja żonka napisała nazbierało mi się już trochę
          tego i poluję na tego blade mSR żeby w zimie latając po mieszkaniu nie zapomnieć
          jak to jest sterować helikopterem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka