leneczkaz 23.02.10, 08:49 Gdzie sprzedawać/wystawiać rzeczy które zw. na gabaryty nie nadają się do wysyłania? Chciałabym sprzedać sofkę Haba i ławkę/półkę na zabawki Cars. Ale nie wyślę tego nijak Mieszkam w Białymstoku btw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Sprzedaż regionalna 23.02.10, 09:43 Przecież na Alllegro mozesz zaznaczyc opcje "tylko odbior osobisty". Z mojego doświadczenia doradzam zaznaczenie tej informacji kilka razy w tekście opisu, oraz w przypadku licytantów - upewnienie sie u każdego, czy aby na pewno doczytał i będzie mógł odebrać. Ludzie niestety nie zagłębiają sie w takie szczegóły, a pózniej jest płacz i zgrzytanie zębami Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Sprzedaż regionalna 23.02.10, 09:48 Tyle, że zainteresowanie zerowe na allegro (jeśli chodzi o odbiór osobisty) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Sprzedaż regionalna 23.02.10, 21:28 leneczkaz napisała: > Tyle, że zainteresowanie zerowe na allegro (jeśli chodzi o odbiór osobisty) Przypuszczam, ze to kwestia atrakcyjności towaru (może jakosci zdjęć?) i ceny. Meble i wieksze sprzęty, których po prostu chciałam sie pozbyć (gdyby sie nie sprzedały, miałam zamiar je wyrzucić) wystawiałam od jakichs śmiesznych kwot i zawsze mi sie sprzedawały. Bywalo, że ktos i z dalsza po zepsutą częściowo pralke jechał Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Sprzedaż regionalna 24.02.10, 09:38 > Przypuszczam, ze to kwestia atrakcyjności towaru (może jakosci > zdjęć?) i ceny. Chyba ceny.. Bo trzeba wiedzieć, że sofka Haba to cena ok 2 000. Jak wystawiam za 500- 600 zł to dla niektórych niebotyczna suma, a tak naprawdę to grosze za Habę Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Sprzedaż regionalna 24.02.10, 09:58 To na pewno kwestia ceny - ja meble wystawiałam z taka ceną, zeby tylko sie pozbyć, a cena końcowa potrafiła mnie czasem milo zaskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Sprzedaż regionalna 24.02.10, 10:25 Jak mam za grosze sprzedać to już wolę jakimś znajomym oddać Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Sprzedaż regionalna 24.02.10, 10:51 A kiedy ją sprzedawałaś na allegro? Bo nie ma w zakończonych Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Sprzedaż regionalna 24.02.10, 11:08 Ja nie wystawiałam. Sama kupiłam NOWĄ na allegro taniej bo nikt nie licytował!! Więc używana to w ogóle pewnie nie drgnie. Na razie robię wywiad i wystawiłam na Białostockim portalu. Jak się nie sprzeda to się z nami przeprowadzi i gdzieś ją upchniemy Bo naprawdę żal ją za grosze sprzedać, jak potem przyszłoby nową za 1999zł kupić Fotki sofki: spc.fotolog.com/photo/60/37/113/leneczka/1255774608244_f.jpg spc.fotolog.com/photo/60/37/113/leneczka/1264322966541_f.jpg i tu po lewej, zawalona misiami.. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Sprzedaż regionalna 23.02.10, 09:44 Możesz spróbowac tu: forum.gazeta.pl/forum/f,96171,Szafa_malucha.html ale nie wiem, czy mozna tam oferować inne rzeczy niż ciuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Sprzedaż regionalna 23.02.10, 21:13 Ja sprzedawałam na gumtree meble, nie jakis wypas zwykle BRW, ale nie zniszczone chociaz juz kilkuletnie, ludzie z Piły do Warszawy po nie jechali ok 400km Odpowiedz Link Zgłoś