Dodaj do ulubionych

spacerówka typu parasolka?zooper cosatto pliko?

03.03.10, 11:03
szukam spacerówki dla mojej dziesięcznomiesięcznej córci.Cechy na,
które zwracam szczególną uwagę to siedzenie rozkładane na płasko,
regulowany podnóżek, kosz na zakupy,aby nie była zbyt płytka miał
solidną budkę i ochroniła maluszka przed zimnem i
deszczem.zastanawiałam się nad cosatto swift, peg perego pliko P3,
bebe confort lola, zooper hula, chicco enjoy.jak zwykle nie mogę się
zdecydować może łatwiej byłoby mi gdybym je wszystkie widziała na
żywo ale pewnie marne szanse. Jestem z Bydgoszczy i tu jakby bieda w
sklepy z wózkami. Nie wiem gdzie mogłabym je zobaczyć.
Obserwuj wątek
    • lutka27 Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 03.03.10, 23:45
      Koniecznie zobacz żebyś nie żałowała każdemu odpowiada co
      innego a na live jest inaczej. Możesz podjechać do Świata Dziecka
      tam duży wybór a wysokie cenny. Sama mam Pliko Swich, fajny, ale
      kupiłam bez oglądania i już bym go nie kupiła. Może rozważ wózek
      spacerowy typu Zooper Waltz (hula nie rozkłada się na płasko a to
      ważne dla dzieck w takim wieku)jest naprawdę fajny i nie drogi ak na
      funkcje które posiada.
      • pola-ola Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 07:03
        właśnie schodzę z spacerówki x landera xt chciałam coś składanego
        jak parasolka aby wreszcie nie zajmowało pół bagaznika a z tego co
        wiem zooper waltz tak się nie rozkłada (też bardzo mi się podoba
        szczególnie ta budka zaciągana w razie nie pogody nie wiem czy hula
        też tak ma).Kurcze a czytałam że hula rozkłada się na płasko.Właśnie
        zooper hula i cosatto swift brałam pod uwagę najbardziej.Znowu
        pustak w głowiewink))
        • agulag76 Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 08:04
          Zooper hula rozkłada się na płasko, zooper twist nie !
          • pola-ola Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 08:09
            Wielkie dzięki za info. Masz może zooper hula a może widziałaś na
            żywo. Interesuje mnie jak się go użytkuje czy warto się na niego
            skusić?
            • awi4 Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 09:05
              Ja mam zoopera hule i jestem bardzo zadowolona,plecki rokladaja sie
              na plasko, budka rozpina sie do calkowitego rozlozenia super przed
              witarem i zacinajacym deszczem, sklada sie jak parasolka, wysokosc
              raczek regulowan, koszyk optymalny jak na spacerowke, mozna dokupic
              wiszaca siatke,jest lekki i poreczny jeden minus to przednie kolka
              ktore slizgaja sie na gladkiej powierzchni typu kafelki w markecie
              dlatego ciezko sie go prowadzi w takich miejscach w porownaniu z
              maclarenem prowadzi sie go duzo ciezej ale rownica w cenie jest
              kolosalna-reszta bez zarzutowsmile
              • pola-ola Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 10:35
                Właśnie takiej rady potrzebowałam.Przyznam, że rzadko jezdzę z
                córeczką po sklepach raczej chodzi mi o wózek na spacerki.Mam
                nadzieję,że sprawdza się na różnym terenie?Często wyjeżdzamy
                plenerowo morze las i fajnie byłoby miec coś małego i zwinnego na
                takie wypady.Jaki masz kolorek jeśli mozna zapytać?Z tego copiszesz
                to budka rozkłada się tak jak w waltzu całkowicie zakrywając malca
                tak?
                • pola-ola Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 11:18
                  i jeszcze kilka pytań czytałam troche teraz o tych wózeczkach i
                  odobno psuje się w nich bardzo szybko buda ale było to głównie w
                  waltzie więc może hula jest mocniejsza.Czy w komplecie jest folia
                  przeciwdeszczowa i okrycie na nóżki(jeśli jest to czy okrycie takie
                  ocieplane czy cienkie)i jak to jest z pałąkiem? Czy można go
                  calkowicie zdjąć?Przepraszam za tyle pytań ale chciałabym tym raezm
                  nie popełnić błędu i nie wymieniać pojazdu po miesiącu użytkowania.
                  • awi4 Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 11:50
                    My mamy kolor czerwony mimo ze mama synka, kupilismy go jak maly
                    mail 13 miesiecy i chcilam rozkladane plecki bo spal na dworze ale
                    jak sie przesiadl do zoopera to przestal sypiac na spacerachsmilebudka
                    rozklada sie calkowicie az do poziomu palaka wiec praktycznie
                    dziecko cale jest zakryte, nie ma folii w komplecie ale kupuje
                    zwykla uniwersalan i jest gir, jest pokrowiec na nozki dosc cieply i
                    wysoki jak zapniesz na ostatni zatrzaska to dziecka prawie nie widac
                    (mam na mysli dziecko 1-1,5 roku-zalezy odwzrostu.)palak odpina sie
                    z lewej lub prawiej strony i mozna do calkowocie zdjac.Kolka nie za
                    bardzo nadaja sie na lesne drozki bo te przednie sa duzo mniejsze
                    niz tylnie i pewnie nie dadza rade na takim terenie.Nam sie nic nie
                    zepsulo budka nie ma jak sie zepsuc bo jest poprostu odpinana na
                    zamek i w ten sposob sie obniza, mąż tylko zdejmowal przednie kolka
                    i je czyscie bo czasami byly zaklejone od piasku i ciezko sie
                    obracaly. Sa dodatkowo pasy a dla maluszkow jest wkladka na glowke i
                    ochraniacze gabkowe na pasy.Tapicerke latwo zdjac i ja calosc
                    wkladalam do pralki na 15 minut budke taz sie zdejmuje i mozna ja
                    wyprac recznie w wannie. Jak na tej klasy wozek to ma bardzo duzo
                    dodatkow, nie wiem ile teraz kosztuje bo ja kupowalam w lipcu 2008r
                    wiec po wakacjach bede chciala sie go pozbyc bo synek skonczy 3
                    latka, mam nadzieje ze pomoglam ale decyzje musisz podjac sama i
                    propnuje sie wybrac do sklepu i go zobaczyc jesli w twoim miescie sa
                    takie mozliwosci.
                    Pozdrawiam Aga
                    • pola-ola Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 12:06
                      Dzieki.Mam nadzieję, że u mnie w Bydgoszczy jest sklep, który
                      posiada zoopera. Też zastanwaiałam się nad czerwonym. Weszłam na
                      allegro i cena hula jest około 530 zł i w komplecie jest już niby
                      folia. Bardzo mi pomogłaś. Dziękuję.
                    • agulag76 Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 12:45
                      Wersja 2010 jest z folią w standardzie - własnie przymierzam sie do
                      zakupu smile
                      • pola-ola Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 04.03.10, 13:03
                        Ja równiez choc nadal trochę się waham między cosatto swift a
                        zooperem hula. Jednak rady i odpowiedzi jakie tu uzyskałam skłaniają
                        mnie ku huli. Przekonuje mnie duża budka oraz to, że jest nieco
                        bardziej zabudowany a to na początku wiosny przy takim maluszku ma
                        dla mnie znaczenie. Chcialabym jeszcze go zobaczyć na żywo ale mam
                        chyba nikłe szanse.Jutro wybiorę się do sklepów z wózkami i
                        zobaczymy czy znajdę jakikolwiek model tej firmy.
                        • pola-ola Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 12.03.10, 12:00
                          Kupiłam Zoopera Hula kolor czerwony. Dziś przychodzi paczka z
                          wózkiem zobaczymy jak się sprawdzi.
                          • skateskate Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 13.03.10, 14:51
                            Podłączę się pod wątek. Szukam wózka-parasolki dla dwulatka. Synek jest dość
                            duży i ma długie nóżki - dziś przymierzaliśmy kilka wózków i klops sad wszystkie
                            mają te podnóżki strasznie biedne, często nieregulowane... Nie rozumiem jak
                            dziecko ma siedzieć w tym wózku - przecież nie może jechać z wiszącymi nóżkami!
                            Bardzo proszę o wskazówkę które wózki mają dobrą regulację tych podnóżków (albo
                            wysokości siedziska?) Googlowanie nie dało mi żadnych wyników sad(((((
                            pozdrawiam
                            • ursulla2 Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 19.04.10, 14:49
                              Ja zakupiłam ponad pół roku temu Cosatto Diablo. Wózek ma duże wygodne dla
                              dziecka siedzisko całkowicie rozkładane na płasko. Po rozłożeniu i podniesieniu
                              podnóżka powierzchnia do spania ma ponad 90 cm długości i prawie 40 cm
                              szerokości - to największy atut tego wózka. Ma większe koła niż zwykłe parasolki
                              więc łatwiej pokonuje nierówności. Wózek jest dość głęboki dzięki czemu dziecko
                              jest lepiej osłonięte przed wiatrem - tu wygrał z Maclarenem nad którym też się
                              zastanawiałam. Ja zakupiłam wózek z pełnym wyposażeniem - trochę mi było szkoda
                              pieniędzy ale teraz nie żałuję. Bardzo fajna jest moskitiera - rekompensuje
                              minusy budy która nie jest zbyt obszerna. W słoneczne dni po prostu ją zapinam i
                              podwijam do góry - lepiej się sprawdza od parasolki. Buda ma kilka praktycznych
                              kieszonek. Kosz na zakupy też jest całkiem spory. Raczki do prowadzenia są
                              wysokie więc łatwo się go prowadzi nawet mojemu mężowi który ma 190cm. Jest
                              dobrze wyprofilowany przez co nie kopie się w tył wózka w czasie prowadzenia.
                              Ma oczywiście też wady smile
                              Koła dość szybko zaczęły nam skrzypieć ale po przesmarowaniu przestały - chyba
                              po prostu zaraz po zakupieniu trzeba je przesmarować. Jak dla mnie trochę wadą
                              jest to że oparcia nie da się ustawić w pozycji całkowicie siedzącej - ustawione
                              najwyżej nie daje dziecku zbytniego komfortu w trakcie siedzenia - mojej córce
                              bardzo to przeszkadzało jak miał tak ok 12-14 mc (musiałam jej podkładać
                              poduszkę pod plecy. Teraz ma 18 mc i bardzo lubi w nim jeździć. Śpiworek do
                              wózka jest bardzo fajny i dość duży ale moja córka jak w nim siedział to cały
                              czas się ześlizgiwała i musiałam ją ciągle poprawiać pomogło doszycie rzepów i
                              teraz go zapina u góry siedziska w miejscach gdzie przypina się budę do
                              siedziska. Wózek łatwo się składa ale tu też jest troszkę minus bo po złożeniu
                              jest dość długi - ponad metr więc nie do każdego bagażnika się mieści. Tapicerka
                              bardzo łatwo się zdejmuje i łatwo sprać wszystkie zabrudzenia. Materiał nie
                              blaknie na słońcu (prze te 7 miesięcy jakie mam wózek nic się nie odbarwiło).
                              Cena jest dość sporym minusem ale myślę że przekłada się to na jakość wykonania.
                              Bardzo wygodnie się go prowadzi i dość łatwo podbija. Polecam tym rodzicom
                              których dzieci lubią spać na spacerach. Jeśli ma być tylko do tego żeby
                              podjechać na plac zabaw czy do sklepu na zakupy to lepiej kupić jakiś tańszy
                              model.
                              • lupa_87 Re: spacerówka typu parasolka?zooper cosatto plik 19.04.10, 15:47
                                forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html
          • beakarp zooper twist 19.04.10, 20:26
            Ciekawe, bo my jesteśmy zadowolonymi użytkownikami Twista, i rozkłada się
            PRAWIE na płasko. Waltz ma większe koła, i jest cięższy, masywniejszy. A w
            Zooperach najlepszym patentem jest budkasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka